0 oy
103 göst.
Diğer kategorisinde (677 puan) tarafından
Kızlar oğlum 14 aylık olmak üzere daha önce de sormuştum ama içime şüphe düşüyor bazen dede anne baba babıldama tarzında söylüyor alkış yap dediğimde yapıyor gel gel diyince yanıma geliyor bir de koltuklardan duvardan yürüme arkadaşı sepet gibi şeylerden tutunup yürüyor ama desteksiz kendi başına yürümüyor ben tutup yürüttüğüm zaman gülerek oturmak istiyor göz teması falan var ismini söyleyince de bakar ama aklıma dillendirmek istemediğim bir rahatsızlık geliyor normal mi bu durumlar 3 yaşında oğlum var o 15 aylıkken yürümüştü kelimeleri biraz daha fazlaydı normal mi sizce bu durumu doktora götürmeme gerek var mı 

7 Cevaplar

0 oy
(699 puan) tarafından
Her çocuğun gelişimi bir değil ki çocuk gayet sağlıklı senin anlatmana göre 
-Reklam-
0 oy
(163 puan) tarafından
Benimde oğlum 14 aylık şuan her yere tutunurak yürüyor destekli yürütüyorum biraz tembel yürümek istemiyor canı isterse 1 2 adım atıyor kendi kendine ayakları üzerinde duruyor ama adım atmaya korkuyor dişlerini erken çıkardı şuan 12 dişi var arkaları önleri çıkardı iyi mi kötü bilmiyorum açıkçası kelimeleri anne baba teyze nene dede abi bazen ağzımızdan çıkanı anlık tekrarlıyor sonra unutuyor söyleyemiyor maç sevdası kumandayı getiriyor gool diyor yani maç aç diyor onu da nereden öğrendi bilmiyorum amcası kuzenleri maç hastası onlardan öğrendi sanırım ek gıda canı isterse yiyor istemezse yemiyor ama mutlaka her sofra da yese de yemese de oturtuyorum sofraya göz teması var geçen genel kontrollerden göz için götürdüm bir sıkıntı çıkmadı şükür sizde aklınıza kötü bişey getirmeyin zamanı vardır hepsinin ben çokta kafaya takmıyorum açıkçası sizin yazdıklarınıza göre ters giden bir durum görmedim açıkçası 
0 oy
(313 puan) tarafından
18 aylık yürümüştü benim kızım hemde emeklemeden birdenbire hiç telaş etmeyin 
0 oy
(4,236 puan) tarafından
Ayni karindan ciksalar dahi iki cocuk cok baska oluyor. Anlattigina gore gayet olmasi gerektigi gibi hersey. Bosuna endise etme.
0 oy
(1,199 puan) tarafından
16 aylık oğlum aynı dediğin gibi canım çocuk doktoruna götürdüm o da çocuk gelişim uzmanına gönderdi o da çocuk ergen ruh sağlığına gönderdi doktor ben anlayamadım otizim olabilir de olmayabilir de daha uzman birine gönderin dedi başka doktor adı verdi ama ben özelde profesör var ona goturcem bakalım 25 inde 
(137 puan) tarafından
Aynı dedigi gibiyse çocuğunuz çok normal değilse beni bilgilendirin anormal olan ne ki bu çocuklarda bu ayda böyle olur zaten
(1,199 puan) tarafından
Benim oğlum anne baba bize karşı demiyor bay bay gel yapmiyor babildama şeklinde yapıyor sadece mama kelimesi kullanıyor bababa dedede şeklinde söylüyor doktor bu aylarda bay bay gel gel yada anne baba bekliyoruz diyor
(137 puan) tarafından
Benim kızım 15 aylık ne anne baba ne gel gel bı kelimesi yok bı mama der bı bay bay yapar bı de bazen bababa dedede ama ben sorun olarak görmedim oğlum da bu şekildeydi goturmedigim doktor kalmadı 2,5 yaşında birden açıldı ve hiç susmadı her çocuk farklı ama bu belirtilerde ben koşarak doktora gitmem boş yere yoruldum oğlumda.
(1,199 puan) tarafından
Kızım aşırı konuşkan ve hemen konuşmaya başlayınca bunda böyle birşey görünce insan korkuyor canım napayim ama dil terapistine götürsem daha çabuk konusmaz mi yada yardımcı olmaz mi
0 oy
(5,021 puan) tarafından
Benım oğlum 20 aykık olacak bı annr baba dıyor ama hıc bıseyfen suphelenmıhorum. Bı süphen varsa hıssedıyısun demek ki. Yğrğmek de 18 aya kadar normal dıye biliyorum 
0 oy
(506 puan) tarafından
18 aya kadar normal yürümemesi korktuğu için öyle yapiyor olabilir 

Konut alıyor mu anlıyor mu seni

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 192 göst.
30 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mevah (1,622 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 117 göst.
0 oy
6 cevap 87 göst.

408,223 soru

12,261,891 cevap

37,360 kullanıcı

...