0 oy
302 göst.
Diğer kategorisinde (5,171 puan) tarafından
Kızlar ehliyet aldıktan sonra hemen trafiğe çıktınız mi,yada ne kadar sürdü, özel ders falan aldınız mı, süreciniz nasıldı,acemiliginizi nasıl attınız,  kötüyken şuan usta şoför olan var mi

19 Cevaplar

+1 oy
(3,164 puan) tarafından

image

Geçici belgeyi aldık eşimle onu işe gönderdim ben anneme gittim hemen. Motorla peşimden gelmiş meraktan ama yakalayamamış :D 
(5,171 puan) tarafından
Kız hiç korkmadın m
(3,164 puan) tarafından
Canım illaki tedirginlik oluyor ama kafaya koymuştum ve çok sabırsızdım. Bence en iyisi hemen başlamak erteledikçe kalır. Zaten süre süre alışıyorsun. Araba konusunda da bir kaç kere sürdüğünde kendi arabanıza alışırsın. Biz üstüne iki araba değiştik mesela birini acemiliğimde değişmişti alışmak için eşimle ders alanında biraz turladım öyle trafiğe çıktım. Şu an pikap bile sürebiliyorum alıştım hepsine çok şükür
-Reklam-
0 oy
(6,941 puan) tarafından
Hemen çıktım ☺️ 
(5,171 puan) tarafından
Esinle falan pratik yaptın mı,kursun aracıyla farklı oluyor ya genelde diğer araç
(6,941 puan) tarafından
Bizim arabayla kursun arabası aynıydı canım özellikle ordan aldım ehliyeti sonra 15 gün falan eşimle çıktım bu haftada tek başıma kızımı götürdüm getirdim şükür sıkıntı olmadı demin markete gittik eşimle ben kullandım nasıl denk gelirse yani
(5,171 puan) tarafından
Bende eşimle çıkıyorum ama çok kızıyor bide arabayi bana vermiyor tek
(6,941 puan) tarafından
Kocalar susmuyor canım sağa geç sinyal ver çukur var araba var yanaşma çok benimkide aynı ama bende aynını ona yapıyorum ☺️ anlasın nasılmış
Benimki al çık diyor
0 oy
(2,201 puan) tarafından

Hemen çıktım :) Üstüne de 4 ders aldım hocadan. Şimdi bi' trafikte adam dövmediğim kaldı evladım olmasa onu da yaparım :D

(129,283 puan) tarafından
bacım acemiysen karsima cikma zart diye arabayi durduruyo acemiler☺️ delleniyom ☺️☺️☺️☺️ ogun o adam bana gucu yetceni sandi 40 derece sicakda yol kapali gozum donduydu☺️☺️ama varyaa karisinin gozleri portledi☺️☺️☺️ senimde sinirden gozum donmustu bi cevap verse lastigini deşecekdim ☺️
(2,353 puan) tarafından
Acemiler söz yokkkk ;)) unutma sende acemi oldun bi zamanlar trafikte cidden sakinlik önemli cnm biliyorum can sıkıyorlar ama bir gün bizde usta olcazzz inşallah :)
kiz onum dolu adam bakti direksiyonda kadin var bastida basti delirtti hak etti agzinin payini aldi ☺️☺️☺️ama acemiler cok farkli ben boyle degildim tek ilk ciktigimda cok zordu ama 2,3,4, gayet iyiydim simdi acemilere bakiyomda saga sola donmeyi beceremiyolar hafi onu gectimde park etmeyi beceremeyenler trafikde ışıklarda arabayi durduranmi dersin park icin 2 saat ugrasanmi dersin yetenek yoksa cikmasinlar yaw trafiye☺️☺️☺️
(2,353 puan) tarafından
Doğrudur cnm ama olsun zamanla olacak inşallah Allah kaza bela vermesin :)
amin amin
0 oy
(10,221 puan) tarafından
Ehliyeti 2013de alan ben yaklaşık 1,5 2 senedir aktif sürüyorum :D çünkü arabamız yoktu ve hiç pratik yapamadım. Araba alınca eşimin de desteğiyle sürmeye başladım kendine güven ve sürekli pratik yap. Bilgilerin tazeyken sürmek daha kolay, yoksa unutabilirsin.
(10,221 puan) tarafından
Oldu tabii olmaz mı :) ve kocalar bizi asla beğenmezler ne yaparsak yapalım :D eşimin şoforluğu çok güzeldir yani aşırı dikkatli kullanır. Ilk zamanlar bana oğretirken şöyle böyle yapma dediğinde senin gibi olmamı bekleme diyordum. Heralde kendileri gibi olmamızı bekliyorlar 1 2 ayın içinde :) ama hiç kimse anasının karnında oğrenmiyor ki, herkesin bi acemi geçmişi var. Otomatik mi manuel mi aracınız
(5,171 puan) tarafından
Manuel canım,bazen eşim kızıyor,bide arabayi yeni aldı,pek vermek istemiyor,bende şart koştum o zaman banada ufak da olsa bir araba alicaz diye, kabul etti, araba alıp sonra bir hoca tutup 5 ders falan almayı düşünüyorum, çünkü ehliyeti tekte aldım ama çocuklarım perişan oldu bakanları yoktu,o yüzden bu konu benim için çok önemli, böyle kendime örnek olsun diye bu postu açtım,ama pes etmicem
(10,221 puan) tarafından
Kesinlikle pes etme canım. Kadın istese yapamayacağı şey yoktur zaten.. kendine araç alırsan otomatik almanı tavsiye ederim, çok rahat sürersin
(5,171 puan) tarafından
Evet bende kimler kimler sürüyor diyorum, teşekkür ederim ilgilendigin için:)
(10,221 puan) tarafından
Rica ederim Canım başarılar☺️❤️
0 oy
(11,818 puan) tarafından
Yani usta miyim sanmam.cok uzun süredir de kullanmıyorum.ama birşey olsa hemen arabayı alıp çıkarım yola bu bisiklet sürmek gibi birşey unutulmuyor.trafik için de cesaret istiyor yani vurcam arabayı korkun olmayacak. Ay aklıma bir anım geldi acemiyken :D  

Seneler evvel o zaman daha yeni kullanıyorum arabayı.ehliyet alıp koymuşum cebime ama araba yok.neyse iyi vakitlerdi aldık bir araba. Tabi arabayı daha çok kocam kullanıyor ise gelip giderken.kocamin da o zaman en yakın arkadaşı cami imami :D adaminda bir arabasi var gri Doblo .kaç kere de gördüm mahallede yolda karsilasinca arabadan arabaya selam veriyorlar. Neyse bir akşam çocukla bizimkilerden dönüyorum arabada bir ben bir çocuğum var.aksam vakti .karşıdan gri bir Doblo geliyor.adam bana Doblonun içinden el salladı :D bende istemsiz el salladim :D eve geldim bende bir utan.kos koca cami imamina el salladim diye :D daha da komiği imam da değilmiş tanimadigimiz biri :D ben tanımadığım bir gri dobloya el sallamisim :D adamın da el sallamasinin sebebi sağ farimiz yanmiyormus.ben adam el salladı sanıp el salladim:D
(11,818 puan) tarafından
Meryemcim ,işte en önemli şey panik olmayacak şekilde kullanmak.insanin eli ayağına dolanıyor.benim ilk kurs hocam öyleydi.aman vurcan aman şu olacak diye panik yaptırıyordu kadın.bende gittim hoca degisikligi istedim.sonra bir erkek hoca ile çalışmaya başladık hiç panik değildi o kadar iyi geldi ki
(11,818 puan) tarafından
Yok kız ne arabası :D el arabası belki
(11,818 puan) tarafından
Kız bu gün benim durduk yere borc çıktı.hemen bu gün ödemem lazımdı.bir hafta sonra para gelecek ama şu an lazım ödemem için.vallahi şak diye getirdi parayı.ve ben kesinlikle istemedim ver demedim.baska kimseden borç isteme kimseye boyun eğme dedi.haftaya ödeyeceğim şu gün dedim sen benim iki cocgumun annesisin dedi :D
(10,221 puan) tarafından
Ahahah vay be, evliyken ayı olanlar boşanınca kediye dönüyor :D
(11,818 puan) tarafından
Sorma bebeğim
0 oy
(132 puan) tarafından
Ben cocukluktan hrlli kullanıyorum 11 yasından belli köyde büyüdüğüm için erken öğretti babam babamın zoru ile ehliyet aldım 22 yasında 15 gün kurs gördüm 1 tur seklinde hoca ilk günden tafige cıktı. Zaten bildiğim için. Babam ehliyet kursunun ilk günü beni almaya geldi kurban arabanın anahtarını verdi eve sürerek çarşıdan gittim. 
(5,171 puan) tarafından
Yok ben ilk direksiyona kursta oturdum
0 oy
(3,329 puan) tarafından
Hala ehliyetim var ama o korkuyu atıp çıkamadım maalesef 
(5,171 puan) tarafından
Ben en kötü ihtimal hoca tutarim diye düşünüyorum
0 oy
(12,583 puan) tarafından

2011 yılında ehliyet aldım daha trafiğe çıkmadım :P

(5,171 puan) tarafından
Ne zaman çıkmayı düşünüyorsun peki:)
(12,583 puan) tarafından
inşallah bu ay :) tabi baya bir çalışma yapmam lazım
0 oy
ehliyetim geldi gub otabana cikmistim ☺️
(5,171 puan) tarafından
Hiç korkmadın mi
sirtimdan akan ter totoma kadar inmisti☺️☺️☺️
(14,742 puan) tarafından
Guzummmm naber :D
dee get loo
0 oy
(1,802 puan) tarafından
Ehliyet alalı 10 yıl oldu ne babamın evinde nede kocamın evinde araba kullanmak nasip olmadı. Vermiyo bana kimse araba. Hiç pratiğim yok çalışmadan çıkamam trafiğe oda nasip olmıycak hiç galiba 
0 oy
(666 puan) tarafından

Aldığım gibi çıktım :D iyi ki de çıkmışım. Bekleyince unutuluyor

(5,171 puan) tarafından
Yeni aldım 1 ay oldu eşimle arada çıkıyorum sakin yerlerde,onun dışında arabayı bana vermiyor
(666 puan) tarafından
Daha önceden bilgin yoksa evet böyle yapması daha iyi. İnsan panik oluyor çünkü. Zamanla oturtursun.
0 oy
(29 puan) tarafından
Aşko 2 ay önce aldım çıkamıyorum arabam Yok eşimle bir yere gidince ben sürüyorum geçen en kalabalık trafikte çok Uzak bir yere götürdüm arabayı çok güzeldi 
(5,171 puan) tarafından
Eşimle sürüyorum ama eşim beni çok geriyor ve beğenmiyor
(29 puan) tarafından
O konuda şanslıyım ya evet gerçekten bazi erkekler öyle
0 oy
(1,903 puan) tarafından
Bnde kullniyomda ehliyet almadm daha
0 oy
(2,353 puan) tarafından
Sana tek tavsiyem ehliyetini alır almaz küçük küçük cik trafiğe hatta önce az olan yollarda kendini geliştir daha sonra yoğun trafiğe çıkmaya hem cesaretin olur hemde artık el ve ayak koordinasyonun gelişir reflekslerinde öyle 
(2,353 puan) tarafından
Yeniyim kız okul başladı başlayalı sürmeye başladım tamam zaten şehir içinde 3 ve max 4 le sürülüyor sen 2 ile yavaş yavaş basla olmadı ekstra hoca tut 4 ders yetr sıfırdan basla
(5,171 puan) tarafından
Korna çalanlar falan oluyor mu, dönüşleri nasıl yapıyorsun sokak dönüşlerini ,çok soru sordum kusura bakma
(2,353 puan) tarafından
Genelde ben korna çalıyomm dikkat acemiyim diye :D
(5,171 puan) tarafından
Bende dörtlüleri yakıp ilk çıkmayı düşünüyorum
(2,353 puan) tarafından
Hadi inşallah cnm benim
0 oy
(4,248 puan) tarafından
Bende 2014te aldim ama bi kac trafige cikma disinda kullanmadim. Manuelde ogrendim ama bana trafikte manuel zor geliyodu. Arabamizda manueldi o yuzden yeltenmedim bile. 1 hafta once otomatik aldik. Esimle suruculerin pratik alani olan bi yere gittik esim iyisin dedi unutmamisim bi de otomatik kolay ama ben bi kac pratik daha yapip cikmak istiyorum. Iyice arabaya da hakim oliyim istiyorum. Tek kullansam direk trafige dalarim ama cocuklarla kullanacagim icin acele etmeden girmek istiyorum trafige :)
(5,171 puan) tarafından
Evet çocuklar olunca insan risk alamıyor
0 oy
(9,677 puan) tarafından
Ehliyet ı aldıgım gun arabamız satıldı bır yıl sonra esım araba aldı aktıf surdum ılk basta hatalarım ufak tefek carpmalarım oldu 4.yılım elhamdülillah sehırler arası gıderım
(5,171 puan) tarafından
Bende sakin ve tenha yerlerde sürüyorum ama,sen aradan sonra ilk nasıl basladin
(9,677 puan) tarafından
İlk eşimle baslaadım sonra surdum
0 oy
(1,178 puan) tarafından
10 yıl olacak galiba :D cıkmadm korkuyorum hala 
0 oy
(5,023 puan) tarafından
Mecburen hemen çıktımzyoksa işe gidemezdim.
(5,171 puan) tarafından
Peki korkmadın mi ,o korku ne kadar sürdü
(5,023 puan) tarafından
Yok o konuda biraz cesaretlendirmisti benim kardeşim. Senin isteyip de yapamayacağın bisey yok yaparsın, bigun biyerlerde sıkışıp kalırsan olduğun yerde bekle diğer şoförler yolunu bulur,bulamazlarsa yardım ederler zaten demişti aynen de öyle oldu. İçinden çıkamadığım bi durum olduğunda hep yardim eden birileri oldu.
Bi de acemiyken cok hızlıydım şimdi iki elim kanda olsa 90 ı geçmem,bana bisey olsa çocuğum ne hale gelir. Geç kalırım ama hızlı araba sürmem.
0 oy
(13,559 puan) tarafından
Ben 5 sene önce aldım arada babam ve eşim veriyordu. Sona bıraktım uzun süre kullanmadım. Yazdan beri de ara ara kendim alıp çıkıyorum. Henüz acemiyim ama işimi görüp gelebiliyorum 
(5,171 puan) tarafından
Peki korkuyor musun,ilk trafiğe nasıl çıktın,ben hala tenhada sürüyorum, daha trafiğe çıkmadım,eşim çıkamazsın diyor
(13,559 puan) tarafından
Hayir canım korkmuyorum en fazla hızım 60 fazlasına henüz cesaretim yok sağdan sağdan gidiyorum sen eşini dinleme kendini dinle çok olsun stop ettirirsin o da bisi olmaz zamanla alışıyor insan
(5,171 puan) tarafından
Evet bende 30 u asmadan kızımı okula götürmek istiyorum yakın zaten,bide az erken goturucem kalabalık olmadan,sadece biraz korkum var geçmedi saha
(13,559 puan) tarafından
Kullana kullana alışırsın canım. İnan tek başına daha rahat oluyor insan. Ben babamla kullandım bi kac kere benden daha evhamdi en son kızdım bi daha kullanmam dedim. O zaman daha çocuğum bile yoktu şimdi 2.5 yaşında kızım düşün. Yıllarca kullanmadım bu sene eşimin desteği ile tek başladım kullanmaya. Köyde oturuyorum çarşıya gidip market harcı görüyorum geliyorum
(5,171 puan) tarafından
İnşallah bende senin gibi olabilirim birgün
(13,559 puan) tarafından
Olursun canım neden olmayasın bildikten sonra yavaş yavaş git alışırsın zamanla

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 318 göst.
26 Haziran 2021 Tatil-Seyehat kategorisinde Muazzez Ersoy (337 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 235 göst.
24 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Ftm1907 (541 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 141 göst.
24 Nisan 2022 Diğer kategorisinde mertmirzaninannesi (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 45 göst.
12 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde huzun_iyidir (6,892 puan) tarafından soruldu

408,338 soru

12,267,561 cevap

37,509 kullanıcı

Kategoriler

...