+1 oy
535 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (574 puan) tarafından
2 veya daha çok çocuklu ailede büyüyüp evlatlar arası ayrımcılık görmeyen var mı? Bilmiyorum ama bana nedense ailenin son çocuğuna daha farklı davranılıyor gibi geliyor. 

28 Cevaplar

0 oy
(220 puan) tarafından
Ben ilk çocuğum en büyükleri benim ben daha çok şımartıldım
-Reklam-
0 oy
(168 puan) tarafından
Tekim ben hep sevgiler bnm üstümdeydı ama 4 tane yavrum var Allahım bağışlasın hepsini eşit seviyorum ayrımcılık asla
0 oy
(4,248 puan) tarafından

Ortanca çocuk her zmaan eziliyo nerden biliyosun diye sormayın :(

0 oy
(1,783 puan) tarafından
Evin tek kızıyım el bebek gül bebek büyümüşsun der eşim o 7 kardeş çok kisinti imkanlarda büyüyüp yetişmiş bana göre e ne var bunda dediğin olay ona göre daha önemli oluyor 
0 oy
(5,777 puan) tarafından
Bizim  o kadar fazla yiyenedigimz babamın parasını şimdi en küçügumiz yiyor giyiyor  geziyor hiç kiskanmyorum  helali hoş olsun zor dönemden geldik buralara ona zeminler hazırladık biz oda kaymağını yiyor . Elhamdülillah eşimin durumu iyi gözüm kalmıyor hiç .

Yani sevgi desen ama küçüğü şanslı çıktı :)
0 oy
(138 puan) tarafından
Biz 6 kardeşiz, 2+2+2 şeklinde doğmuşuz hep yani hepimizin bir ekürisi vardı. Böyle olmamıza rağmen 1 numara ilk olması hasebiyle, 6 numara da son olması hasebiyle (mutlaka farklı zaman dilimiminde doğmalarının da katkısı vardır) bir farklıdır.

5 numara tek erkek diye farklı muamele görür. 2, 3, 4 (Ben) ise kendi çabasıyla var olmak zorundadır.

Baktığın zaman ayrımcılık var gibi görünüyor ama aslında anne baba acemiliği, nabza göre şerbet vermek ve ilk çocuktaki aklın son çocuğa kadar bin kez değişmesi gibi şeyler var aslında.

6 çocukları olacağını, bir zengin bir fakir hayat geçireceklerini, şehirler arası sürüneceklerini veya başta var olan ailelerinin sonra yok olacağını nereden bilebilirlerdi?

O yüzden büyüme şartlarımızın farklı olmasına hiç takılmıyorum. Şu ana bakınca da hiç ayrımcılık olmadığını görüyorum, elhamdülillah.

Sadece içe dönük-dışa dönük insan mevzusu var. Çocuk konuşunca anne de konuşuyor. Anne konuşunca ama her an çocuk konuşmuyor.
(574 puan) tarafından
Aynen öyle.. içe dönük- dışa dönük mevsuzu var. Cinsiyetten dolayı ayrım olabiliyor. Benim demek istediğim aslında adaletli yaklaşmak. Maddi manevi adaletli olabilmek. Zamanında yapılamadığı için telafi etmeye çalışmak veya helallik istemek. Kimi çocuk konuşur kimisi çekinir susar merhametli olur susar. Ama çocuk susuyor diye de çocuğa kör olunmaz.
0 oy
(14,613 puan) tarafından
3 kardeşiz Erkek kardeşim en küçük olanak olarak ona daha çok imkan sağlandı ama sevgi olarak hepimiz aynıyız ayrımcılık hissetmedim 
0 oy
(9,916 puan) tarafından
En büyük çocuk benim ayrımcılık değilde sen büyüksun oynama sen büyüksün bana yardım et sen büyüksün kardesine bak kardeesimle kavga etsem sen büyüksün dövme ne derse sus böyle büyüdüm sürekli bir sen büyüksün sorumluluğu vardı üstümde şuan 30 yaşındayim kendimi bildim bileli çok büyük hissediyorum 

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 271 göst.
2 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 310 göst.
+1 oy
30 cevap 964 göst.
0 oy
4 cevap 368 göst.
22 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Es25 (3,849 puan) tarafından soruldu

408,338 soru