0 oy
179 göst.
önce Diğer kategorisinde (186 puan) tarafından

Dışarıya çıkmaya bahanem yok hava da soğuk zaten gidecek yerim yok. Ailem olsa keşke yanımda onlara giderdim canım sıkıldıkça falan. Kayınvalideme de eskisi gibi gidemiyorum hep işleri oluyor kafası çocuk sesi kaldırmıyor eskisi gibi. Arkadaş deseniz hiç arkadaşım yok kızlar bütün gün evin içinde yemek yap bulaşık yıka çocuğu uyut kocayla otur her günüm aynı geçiyor. Siz neler yapıyorsunuz benim gibi olan var mı merak ettim tek miyim acaba? 

Açıkçası her yerde aranan biri olmak isterdim. Ben olmadan olmaz gibisinden falan... Ne bileyim öyle işte kızlar ;)

9 Cevaplar

+1 oy
önce (12,167 puan) tarafından
insanın az ve öz arkadaşı olmalı. fazlasına gerek yok. 

bi yaştan sonra arkadaş edinmek zor ama imkansız değil. çocuğunu parka götür, oyun gruplarına götür. çocuğun sayesinde sen de anneleriyle tanışırsın. kafana uyan birini de bulabilirsin. 

evden çıkmaya bahanem yok diye diye eve kapatma kendini. git bir kafeye, seversen müdavimi ol.

eşinin iş arkadaşları ve eşleriyle görüş 

yalnız olmak zor evet ama fazlasına gerek yok 2 tane sağlam arkadaşın olsun yeter de artar
önce (186 puan) tarafından
Bende şöyle bi durum var. Hep ilk adımı ben atarsam oluyor. Sonra hep ben hadi geleyim hadi gel buluşalım falan dedikçe karşı taraftan ses çıkmayınca bi süre sonra kopuyor o ilişki. Böyle zorlamayla da olmuyor işte.
Oyun grubuna götürüyorum zaten 4 yaş grubuna gidiyoruz. Ama orda da frekansıma uyacak kimse yok.
Eşim de anca kahveye falan gider o kendine sosyalleşme ortamı sağlıyor, arada arkadaşının köyüne falan giderler erkek grubu. Ama öyle hep beraber karı koca oturma ortamı hiç olmaz.
Ben de annemlere falan gidersem orda hep çıkıyoruz hiç oturmam hep dışardayımdır.
Komşuluk ilişkilerini pek sevmem zaten hep dedikodu yapılıyor bundan hiç haz etmem.
önce (12,167 puan) tarafından
o zaman eşine söyle bu durumu. komşuculuk bana göre de değil. zaten apartmanım genel olarak yaşlı kafa yapılarımız uymuyor.
sık görüştüğüm 1 arkadaşım var onunla da kızım sayesinde görüştük, aynı apartmandaydık taşındılar sadece o kötü oldu. kızlarımız 1ü gün arayla doğdu.
en samimi arkadaşım başka şehirde, diğer iş yerinden arkadaşlarım hepimiz evlendik çocuk sahibi olunca uzka kaldık bi de büyük şehirde mesafeler artıyor ister istemez.
açıkçası samimiyetine inandığım kişiye hadi görüşelim diye teklif etmeye çekinmiyorum ben.
ne güzel geziyormuşsun çocuğunla çok güzel bu. bi de illa arkadaş olacam diye yaklaşma kimseye, bu zamanla olur. bazılarının arkadaş olmaması bile daha iyidir.
Bizim yan evde oturan komşum hep çağırdı bi zamanlar oturalım diye 2 oğlu var onun da ama o da pandemi vardı öyle gitmeye korkuyordum. Zaten baktım pek de gidilecek biri değilmiş çok küfürlü konuşuyordu bide çok bağırarak konuşuyordu haz etmedim. Bi zamanlar mahalleden samimi olduğum arkadaşım  bi sebep yokken ben çağırdıkça bir bahane bulup gelmemeye başladı. Resmen yalan söylüyordu gelmemek için. Bende bidaha hiç arayıp sormadım. Yalana asla tahammül edemem
-Reklam-
0 oy
önce (1,047 puan) tarafından
Calısmayinca çevre de kısıtlı oluyor mecburen canım hele memleketinde degilsen uzaksan iyice yalnızlık artıyor  cocuklar okula başlayınca sınıfta annelerle samimi olmaya başlarsınız ancak oyle olur cocuklarda görüşür yoksa zor yanı komsularla da frekans tutmayınca .

ben çalıştığım için okuldan arkadaşlarım var çok samimi olduklarımda var  memleketimde değilim ya çalışma saydım benimde çok kimsem olmazdı yüksek ihtimal çünkü öyle çok komsuculuk seven birisi değilim git gel falan .iş arkadaslarim yetiyor şimdilik .tabi memlkette olsam çevrem genişti orada
Keşke çalışabilsem burda benim yaşımdaki anneler hep çalışıyorlar oğlumu bırakacak kimsem olmadığı için bi işte çalışmak ileriye dönük bi hayalim olarak kalacak sanırım.
Mahallede de öyle oturup kalkacak kimse yok zaten olsa bile dedikodu oluyor sürekli hiç sevmem bunu kalkar giderim o ortamdan. Çocuk doğurmak demek sosyalleşmek demek ama ben tam tersine içime kapandım eve kapandım eskiden böyle değildim.
önce (1,047 puan) tarafından
Çocuk biraz büyüyünce daha rahat olur sanırım oyun grubu vs evden çıkarsınız en azından
4 yaşını geçti canım bebekken daha kötüydü bir de pandemi vardı evden dışarı hiç çıkamadık korkumuzdan. Hamileyken de öyle Allah'ın günü evdeydim doğum yaptım evdeydim.Benim kaderim sanırım. Eşim de beni asla anlamıyor ben abartıyorum ona göre. O kafasını dağıtıp geliyor kahveye gidiyor istediği zaman istediği yere gidebilir maça gidebilir ben de evde sıkılıp durayım
0 oy
önce (10,183 puan) tarafından
Eskiden çok arkadaşım vardı ama yaş ilerledikçe sadeleştim. 2 çocuğum var her çağırılan davet edildigim yere gidesim gelmiyor çocuklarım küçük ve yaramaz diye arkamdan laf soz.olmasin diye. Telefonlaştigim görüştüğüm arkadaşlarım var. Konuşkan girişken biriyim herkesle muhabbet edebilirim. Ama öyle herkesin evine gideyim eve çağırayım yok. Yoruluyorum :D
Aynısı bende de var işte kafam kaldırmıyor eskisi gibi. Gitgide içime kapanıyorum. Bekarken çalıştığımda çok konuşkan girişken biriydim sen gibi ama farklı bi kişiliğe büründüm. Evliliği bu şekilde hayal etmemiştim eşimle sürekli gezerim diye düşünüyordum ama eve kapandım bi kafesteyim sanki
önce (10,183 puan) tarafından
Bak ben bugün mesela sabah 11 de küçük oğlumu anne çocuk oyun grubuna getirdim şimdi büyük oğlumu çocuk atölyesine getirdim aktifim aslında
Bende götürüyorum canım haftada üç gün bir buçuk saatliğine ama o da az geliyor yetmiyor oğluma eve gelince gene aynı sıkılıyor durmuyor. Yazın sürekli parka götürürdüm annemlere kalmaya giderdik şimdi hem soğuk hem de yapacak bir şey yok gel diye çağıran yok herkes işte çalışıyor keşke çalışan bi anne olsaydım diyorum bazen keşke annemler olsa burada
0 oy
önce (863 puan) tarafından
Aynı durumdayım hep evdeyim. Yazın oğlumla park filan geziyoruz kışın full ev. 
Aynen öyle canım  gidecek kimsenin olmaması çok kötü. Araba kullanmayı bilsem her yere giderdim ama o da yok bende. Çok canım sıkılıyor.
İnsan araba kullansa ne inanki yanında yarenlik edecek birini arıyor Bi dost arkadaş Bi tane olsun yeter, ama oda olmayınca alışverişe bile insan çıkmak istemiyor onun yerine sipariş online
Tam olarak böyleyim canım hiçbir şey yapmak istemiyor günlük ev işleri bile gözümde büyüyor çünkü eve gelen giden yok ki kime temizlik yapıyım
O bende yok daha çok evle uğraşırım evimi temizlerim dağınık eve gelemem Bi yerde rutin oluşuyor E rutinde nimettir aslında. Sende biraz evle uğraş. Al çocuğunu biraz çik mağazaları dolan yada Bi kafede çay iç
Yoksa ömür böyle geçmez bizim için ne yapalım ancak çocuklar okula kreşe yada ana okuluna git başlayınca arkadaşımız olur
0 oy
önce (17,412 puan) tarafından
Kafa dengi değilse arkadaşın olmaması daha iyi benim iş arkadaşım var bir kaç tane bir de apartman komşum var benden yaşça büyük ama sohbetinden keyif aldığım bir abla 
Hiç yok canım ben kimseyle pek anlaşamam hep gösteriş meraklısı oluyor mahallemdekiler. Süslenip püslensem anca o zaman görürler beni. Zaten taşınmak da istiyorum burdan belki herşey değişir bilmiyorum. Bende yaşımdan büyüklerle iyi anlaşırım aslında ama keşke diyorum eski eltim iyi biri olsaydı keşke hiç boşanmasalardı oturup kalkardık birbirimizde.
önce (17,412 puan) tarafından
Akraba ile dostluğu sevmeyenlerdenim ve kesinlikle yaşça olgun insnalarla daha iyi anlaşıyorum inşallah istediğin olur gönlüne göre komşu bulursun gösteriş meraklısı dedikodu olanları uzak olsun zaten
İnşallah canım valla umudu kestim gibi hep benim istememle mesaj atıp aramamla oluyordu sonra kıymeti kalmıyor nasılsa cepteyim istedikleri zaman hayatlarından çıkarabilirler
0 oy
önce (4,021 puan) tarafından
Popüler olma gibi bir kaygım yok açıkçası hiç olmadı kızımdan önce çalışan bir kadındım 15 sene kadar şimdi evde kızıma bakıyorum bir süreliğine daha sonrasına bakicam artık neyse.Yalniz olmak ya da yalnız kalmak pek çok kişiye dönem dönem iyi gelir ama bu su demek değil komple iletisimi kesmek.Cunku insan doğası gereği iletisim halinde akışa dahil olmalı ki desarj olabileceği iyi yada kötü deneyim saglayabilecegi örnek gorebilecehi yada örnek olabileceği dengede kalabileceği yada kalmayı ogrenebilcegi ilişkiler kurmaya devam etmeli.Ailen sıkıldıkça iletişim kuracağın kişiler değil köklerin,  bağlarında ki esnekliği koruyarak hayatında hep var olan secemeyecegin sana uygun görülen insanlar.

Hava soğuk olsada o serin havayı teninde saçlarında hissetmek disarda ki o nefesi ciğerlerine doldurarak gezmek yağan yağmuru izlemek sesini dinlemek gunluk bir yarım saat olsada doğaya dis dünya ya karışman iyi gelir evladin varsa onun içinde iyi olur.

Ustelik hayatımızda yapacağımız ufacık bir değişikliğin ne kadar çok şeyin değiştirdiğini tahmin bile edemezsin.O yüzden bir yürüyüş ,diyip geçme al bir büyüteç varsa ufaklık gidin ağaçlara toprağa bakın mesela.Ama muhakkak birseyleri değiştirmelisin.

Çevre mi istiyorsun yap küçük değişiklikleri akışa izin ver olması gerekenler sana çekilir...
Oyun grubuna geldik canım haftada üç gün geliyoruz bi değişiklik oluyor ama o da çok kısa sürüyor sonra gene sıkılıyoruz evde hava da soğuk gezilmiyor çok fazla
0 oy
önce (1,860 puan) tarafından
Aradığım hayat. Ben ve en fazla 3 kişi daha yeter bana diyorum. 
Öyle de bi yerden sonra çok sıkıyor bu durum. Keşke ailem burda olsaydı hiç bu kadar sıkılmazdım arkadaşım olsa da olmasa da fark etmezdi
0 oy
önce (2,804 puan) tarafından
Yalnızlığın dayanılmaz hafifliğii sadece kendim ve ben❣️☺️ uzun bir süredir görüştüğüm arkadaşım yok. Eşimle çocuğumdan başka kimseyle gezmek falan istemiyorum artık. sadece aileleri ziyaret etmek yetiyor. Komşularla bir iki toplandık baktım pekte huzur vermiyor vaz geçtim. Rutinimizi seviyorum her gün kendime vakit ayırmak arada hava almak yetiyor. 

Gerçekten merak ediyorum burda gördüm bir kaç kere çok sevilen kişi olmayı neden istiyorsunuz. Bunun pek mutlu edeceğini sanmıyorum etse de uzun sürmez. Bu defa yalnız kalınca mutsuz olur insan. 
Ben de ailemle zaman geçirmeyi çok seviyorum zaten onlarla geçirdiğim anları hiç kimseyle geçiremem. Biz market harici pek gezmiyoruz hava soğuk olunca malum Eskişehir burası dışarıya çıkınca da donuyoruz.
Nedenini söyleyeyim canım eskiden beri hiç istenen aranan biri olmadım ben olmadan o ortamın o sohbetin tadı çıkmasın isterdim. Sohbetim de iyidir aslında güleryüzlüyümdür ama öyle hiçbir zaman arkadaş ortamım olmadı. Çok sevdiğim bir arkadaşım vardı tek bir hatamda sildi beni sonra da kıymetimi anladı tekrar yazdı buluşma ayarlayacaktık bi bahaneyle vazgeçti hiç sesi çıkmadı. Tek ben seviyormuşum galiba onu, kendimi çok ***** gibi hissediyorum
önce (2,804 puan) tarafından
Kız niye ortamın tadını çıkaramasınlar herkes bir kişiye bağlı yaşayacak değil ya :D Mesela arkadaş ortamında biri eksik diye ben tadını çıkarmamazlık yapmam Kendini yeterince seversen inan bunları takmazsın. Gerçekten fazla takıyorsunuz insanları hayat bunun için çok kısa. Bunu anladığında umrunda olmaz ve hayatına bakarsın canım. Hatta büyük ihtimalle böyle düşünmenin sebebi de kendi gözünden değil insanların gözünden sevildiğini görmek istemek.
Öyle zaten beni sevsinler istiyorum belki de dedikodu yapmadığım için sevilmiyorumdur. Sürekli birilerinin arkasından atıp tutsam daha çok sevilirdim herhalde
0 oy
önce (4,121 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
Ben insansiz duramam. Aktifimdir de. Cevre de kolay edinirim. Ilkokul arkadaslarim var. Her hafta bazen 2 haftada 1 mutlaka plan yapariz. Cocuklarimiz yasit. Ingilizce kursuna gidiyodum universitedeyken ordan edindigim 2 dostum var onlarla da ayda 1 mutlaka gorusuruz. Komsularimla 1 gun gorusmesek 2. Gun mutlaka arasir bi cay iceriz. Buyuk oglumu haftanin 4 gunu yuzme dersi var. Orda edindigim arkadaslarim var. Evim uzak olsada disarda mutlaka gorusuruz orda. Yeni ortama girsem kisilerle kolay kaynasirim. En kotu esimle cocuklari alir iki tur atarim eve hapsememem kendimi. Kendini veya cocugunu cevre edinebilecegk ortamlara sokmalisin.
Ne güzel canım bende sen gibi girişkenimdir aslında çok severim sohbet etmeyi falan ama sanırım eskiden daha gayretliydim arkadaş olma konusunda. Şimdi canım hiç istemiyor arkadaşım olsun diye uğraşmak istemiyorum kimseyle

İlgili sorular

+4 oy
53 cevap 863 göst.
0 oy
7 cevap 109 göst.
10 Aralık 2024 Diğer kategorisinde 175766 (320 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 33 göst.
0 oy
22 cevap 905 göst.
6 Ekim 2024 Aile kategorisinde Asya15 (177 puan) tarafından soruldu

406,929 soru