+1 oy
144 göst.
Diğer kategorisinde (123 puan) tarafından
Kzlar sürekli neler yemeye çalışıyorsunuz gün içinde yemek çaylar kuru yemiş falan neler yiyorsunuz  yenidogan bebekleriniz varsa ağlamaları kusma sorunları vs var mı gaz sorunu  özellikle 2 ve 3 çocuklu anneler yetisiyormusunuz herşeye  bebeğim 35 gunluk ve 2. çocuğum bu ama çok zorlaniyorum

9 Cevaplar

+2 oy
(1,525 puan) tarafından
Bence  guzel bir kajvalti sart  yani avokado ,badem, peynir,zeytin domates, yunurta , tahin pekmez. Ara ogunlerde kuruyemis veya yogurt olabilir. Oglen sebze yemegi aksam et tavuk balik bunlardan biri yaninda diger yemekler, meyve, e ebbekte malt icecek var bestlak damla var ek olarak bunlar olabilir 
-Reklam-
+1 oy
(1,057 puan) tarafından
Yeşillik ve bol su içiyorum. Ama sonuç akşamları sütüm yetmiyor maalesef. 
(123 puan) tarafından
Benmkide öyle  hiç dolmuyor artık gecede gündüzde uykusuzum ya bebeğimde çok gazli daha 35 gunluguz   uyuyup dinlensek olurda bide hurma ceviz badem findik incir kuru üzüm  tahin pekmez tahin helvası havuç ayva  tavuk eti  aklıma bunlar gekiyor bide ehersey oyoe oahaliki sürekli kuruyemiş almakta zor ben bide mamsel rezene kimyon çayı aldm ama bununilk kez aldım daha önce çocuğumda humana stil tea ve rezene kimyon olanını almstik çok iyiydiler simdi pahalı ama alabilsen al  bide Liptonun sallama rezenesini içiyorum  herşeyi yapıyorum ama gündüz nerdeyse olmuyor sut
(1,057 puan) tarafından
Benim aynı sorun akşam var. Sütüm neredeyse 2 emzirme de hiç olmuyor. Mama veriyorum yoksa ortaliği yıkıyor garibim. Bir de grip oldum üstüne sütüm olurmu onu da bilmiyorum.
(123 puan) tarafından
Allah yardım etsin inşallah bizde başlarda mama verdik sarilikti bebeğim sütümde hiç yoktu doktor ver demişti süt geldi ama bu seferd wkesilicek diye ödül kopuyor çünkü azaldı farkındayım 2 aylık kontrolü iple cekiyorum nezaman başla mamaya deseler başlarım  mecbur
(1,057 puan) tarafından
Anladım canım. Benim annemin de sütü azmış. Ne yaptıysam arttıramadım. Vücut ile ilgili olabilir. Keşke yetse bebeğe de mama vermesek
+1 oy
(123 puan) tarafından
Kimse yok mu kzlar 
+1 oy
(123 puan) tarafından
Cvplariniz benim için önemli  yazın kzlar lutfen
+1 oy
(831 puan) tarafından
bimden boza al süt fışkırır 
(123 puan) tarafından
Bide hep içiyor musun
(831 puan) tarafından
evett
(831 puan) tarafından
içiyordum emzirirken devamli
(123 puan) tarafından
Çok sağol.canm alayım vallah
(123 puan) tarafından
Allah razı olsun
+1 oy
(5,961 puan) tarafından
Bzde33 günlük valla mercimek kuru fasulye dışında herşeyi yiyorum akşamları gaz oluyir braz belini ovuyorim kakası ile çikaryor vallahi bni sadece uyku zorluyor çocuklar zorlamıyor büyük kızımda daha zordu 
+1 oy
(2,390 puan) tarafından
 rezene çayı içiyor musun veya anason çayı birde üzüm hoşafı aşırı süt yapıyor lphuse iken gece gündüz hep içerdim gece patlıcakkk gibi olurdu göğsüm kendime tekrar yapacağım hoşaf iyi geliyorn
+1 oy
(567 puan) tarafından
İlk 3 ay çok önemli. 4.trimester olarak geçiyor. Süt arttırmak için en önemli bu ilk 3 ay. 

Ne yemeniz değilde ne yememeniz gerektiğini yazayım bende. 

Mısır, adaçayı sütü azaltır hatta keser. 

Maydanoz fazla tüketilirse oda azaltır. 

Rezene bilinenin aksine zararlıdır. 

Paketli gıdalar içerisindeki kpruyucu maddeler sebebiyle bebeğe zararlıdr.  Bende 7 aydır alarjimiz var sandım bu nedenle. 

Bunların dışında kuru duttan çay yapmanız artırıcıdır. Bol su arttırır. Maden suyu arttırır. Malt içecekler arttırır. Dereotu arttırır. 

Yapmanız gereken kendizi yorup terletmeden, bebeğiniz için yararlı beslenmektir. Ve uyku çok önemlidir. Uyumalısınız. İnşallah faydalı olmuştur. 
(123 puan) tarafından
Rezene niye zararlı canm çok sağol bu arada
(567 puan) tarafından
rezene, doğal olarak oluşan bir genotoksik kanserojen olan estragol içerir.
Bebekte bağırsak tahribatına sebep olabilir.
Ben işe yarıyor diye karışım bi bi bitki çayı kullanmıştım. Sonra zaten doktora gidince kullanma da demişti. Rezene çok masum değil. Adı çıkmış faydalı diye.... Süt olsun diye içiliyor, süt olmasından ziyade sütün kalitesi de önemli.
+1 oy
(99 puan) tarafından
gaz sorunu beni mahvetti şimdi de kabızlık başladı şaştım kaldım çok üzülüyorum çok. 7 buçuk aylığız hâlâ da çok gazlı bir bebek 
(99 puan) tarafından
daha çok emziriyorum eşim işte olduğu için tek başıma pek bi şey yiyemiyorum öyle ekmek arası atıştırıyorum
(567 puan) tarafından
Kabızlık için zeytinyağı öneriyor doktorlar. Her öğün 1 çay kaşığı ver dediler bana. Bide ek gıdaya geçtiği için artık katı yapıyor. Benim bebeğimde 5 günü bile gördü. 5 günü geçerse sorun... Gaz içinde bazı sebzeler çok gaz yapıyor. Aynı sorun bendede oluyor. Bulgur pilavından, yeşil fasulyeden biraz uzak durmays ysda çok az yemeye çalışıyorum. 2 si bebekte çok gaz yapıyor. Ayak tabanına 5 10 dk masaj denemenizi ondan sonra karın masajı yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Bizde çok işe yarıyor. Paketli gıdalar da tüketmeyin

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 39,570 göst.
0 oy
6 cevap 205 göst.
8 Haziran 2021 Diğer kategorisinde & Madamcoco & (2,199 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 194 göst.
17 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cns (514 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 383 göst.
31 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde ★✿☞ƘƛƦƊЄԼЄƝ☜✿★ (443 puan) tarafından soruldu

408,338 soru

12,267,574 cevap

37,510 kullanıcı

Kategoriler

...