+1 oy
193 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (779 puan) tarafından
Kişiden kişiye değişiyodur ama sizce kaç yaşından sonra çocuk doğurup büyütmek Zor olur. Ben otuz yasindayim yedi sekiz yıla kadarda üçüncüyu düşünmem. O zamnda yaşım çok mu geçmiş olur. Aslında hiç üçüncü çocuk yapmicam diyorum ama nasip ilerde istermiyim bilmiyorum 

11 Cevaplar

+1 oy
(2,444 puan) tarafından
Otuz yaşında ikinci varsa iyi yine canım bende 30 um ama ikinciye bile cesaretim yok 3 şöyle dursun:))
(779 puan) tarafından
Bende zor cesaret etmiştim kızım sağolsun çok zorladığı için. Ama parka fln götürüyorum çocuklar kardeşleriyle oynuyodu kızımda tek kaliyi o gün karar verdim aralarında üç yaş var. İyiki yapmişim diyorum şimdi.
(2,444 puan) tarafından
Bende bı deli cesareti yapsam mı diyorum bizimki de tam 3 yaş olur şimdi düşünsem ayy bilemiyorum ki ya :) ama bence ikinci korkusunu yenen 3. yü yener zor olan ikinci diye düşünüyorum:))
-Reklam-
+1 oy
(12,636 puan) tarafından
40tan sonra 2 tane doğuran da oluyor ama vücut yoruluyor, yaşlanıyoruz. genetik hastalık çıkma ihtimali 20li yaşlardakilere göre daha fazla oluyor. 33 yaşında anne oldum. doğum dışında rahat bir gebelik geçirdim. genel olarak iyiyiz ama düşünüyorum 20li yaşlarda olsaydım daha farklı olurdu. ha pişman mıyım asla, her şeyin olması gerektiği vakitte olduğuna inanırım. 
+1 oy
(3,153 puan) tarafından
İkinci çocuğum 20 aylık 42 yaşına girmeme az kala doğum yaptım  biraz zorlandım tabiiki kızımla arasında 13 yaş fark var
(3,213 puan) tarafından
Allah bağışlasın Tek çocuk nasıldı yani ikinciyi düşünmenize ne sebep oldu. Yaşınız genç olsaydı mesela tek kalsın ister miydiniz. Kafam çok karışık benim de merak ediyorum tek kalsa kötü mü olur post sahibi değilim :)
(3,153 puan) tarafından
Amin inşallah iki tane olsun hep istedim ama doğum korkusu oluştu bende sonra yaşım 35 olunca acaba yaşa bağlı olarak engelli mi olur düşüncesi sardı içimi kızım bir kardeşi olsun çok istedi hatta ağlıyordu ben büyünce teyze yada hala olamayacak mıyım yanlızmı kalacağım diye bende tekrardan düşündüm ama olmadı iki kez kimyasal gebelik geçirdim dedim heralde yaştan dolayı olmuyor sonrada gebe kalmışım oğlum evin tam neşesi oldu çok hareketli üçümüz zor yetişiyoruz bazen
(3,213 puan) tarafından
MaşaAllah ne güzel olmuş sonucunda. Ah her yaşta her çocukta çok ince şeyler düşünüyoruz. Teşekkür ederim anlattığın için❣️
(3,153 puan) tarafından
Amin inşallah ben çok hayatını aktif yaşayan biriydim mesleğim var 22 senelik çalışma hayatım vardı eşim kızım gezmeyi çok severiz birlikte vakit geçirmeyi şimdilik bunları askıya aldık oğlum biraz büyüsün inşallah yine aktif yaşantıma döneceğim
(3,213 puan) tarafından
İnşaAllah istediğin gibi olur. Ben de iş olarak aktif değilim ama oğlum üç yaşında tam düzenimiz oturdu çok şükür. Rahatça kitap okuyabiliyorum ibadet ediyorum kendime vakit ayırıyorum böyle çok güzel ama tam bir karar veremiyorum kardeş isteyip istemediğime. Zaten uzun bir arayla da olabilir ama yaşları yakın olunca büyüyünce daha güzel gibi kafam çok karışık
(3,153 puan) tarafından
Sen kendini hazır hissedince en uygun zaman o zamandır bide tek kalmasın olayına inanmıyorum herşey Rabbimin elinde bir arkadaşım var üç erkek evladı oldu birini 12 sene önce birini de bir ay önce kaza sonucu toprağa verdi ve tek evladı kaldı Rabbim kalbi güzel olan herkese güzel yazılar hayırlı ömürler versin
(3,213 puan) tarafından
Aynen tabi ki en hayırlısını Rabbim bilir inşallah hayırlı sağlıklı ömrümüz olsun hepimizin. Rabbim sabır versin o anneye de
+1 oy
(425 puan) tarafından
Ben sürpriz bir şekilde 42 yaşında hamile kaldım 
0 oy
(41 puan) tarafından
36 yaşımda bebeğimi dünyaya getirdim eşim çok fazla istediği için oldu ben bakabileceğimden emin değildim büyük kızımla küçük kızım arasında 15 yaş var zorlanıyorum ama iyi ki gelmiş eve neşe getirdi cimcimem
0 oy
(2,586 puan) tarafından
Yaş geçince bakması ilgilenmesi daha zor olmaz mı canım başın götürmeyecek ilgilenmen zor olacak vücut yorgun olucak zaten . Ha doğuran yok mu var kırkından sonrada olur istersen ama yetebilecek misin işte 
0 oy
(4,814 puan) tarafından
Bence 35 sen sonrası zorlar hem beden hem akıl olarak☺☺ha bıde sabır ekliyim
0 oy
(5,337 puan) tarafından
Subatta 32 olcam ben istiyorum ama oglum kucuk krese gitmeden olmaz benim de biyolojik saatim gecicek diye cok korkuyorum birde aradaki yaş farki yani soyle 36 dogsa yavrum o 5 yasindayken ben 41 yasinda olcam yadao ilkokul oldugunda 50 olcam bu beynimde cok dönüyor benim bu yuzden gec evlendigimi pisman oluyorum 
0 oy
tarafından
Ikinciden supheliyim ben 27 yasindayim 
0 oy
(39 puan) tarafından
Bende 30 yaşıma girmeden çocuk sezonunu kapatacam Allah'ın izniyle:)) bu yüzden üçüncü bebegim yolda. Herkesin düşüncesi çok farklı ben 22 yaşımda anne oldum şuan 27 yaşıma girdim aralarında 2 yıl 3 4 ay falan var bu yaşımda bile hamilelikte zorlanıyorum 30 dan sonrası insanın bunyesi bir olmuyor yani ben zorlanırım diye böyle düşünüyorum insna vucudu yoruluyor artık hem fiziken hemde ruhen sabrımı çok zorluyorlar bazen ama katlanmak zorundayım her seylerine yeri geliyor geceleri uykusuz kalıyorum bazen mis gibi yatıyoruz cocuklarimla öğlene kadar öyle yani bu güzel yaslarimda onlarla büyüyorum bende :))))
0 oy
(94 puan) tarafından
25 yaşından önce kimse anne olmamalı.40 yaşından sonra da çocuk yapmamalı bence.ha istisnai durumlar olabilir.sonuçta herkesin hayat koşulları farklı.

İlgili sorular

0 oy
46 cevap 1,296 göst.
28 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 154 göst.
0 oy
14 cevap 462 göst.
4 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Londra (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 412 göst.

408,507 soru