0 oy
251 göst.
Aile kategorisinde (785 puan) tarafından
Benim eşim yemeyi gezmeyi çok seven birisidir normalde ama kızımdan sonra eskisi gibi ne yer ne gezer ne harcar o dikkatimi çekti sizde de böyle mi

15 Cevaplar

+1 oy
(519 puan) tarafından
Bizimde eskiden cok ciks yaşarmış evlendi azalttı cocuktan sonra baya azalttı 4 cocuktan sonra adam sadece hayati ihtiyalarını alıyor kdkkdkdkdkf
(495 puan) tarafından
Kız Allah güldürsün seni dört çocukla adamı dize getirmişsim
(519 puan) tarafından
Adam her birine yetişecem diye yırtıyor kendini arada para konusunda çatışıyoruz ama onada hak veriyorum mantıklı düşününce
(495 puan) tarafından
Zor vallahi bacım geçin zor olmuş hele çok çocuklu ailelere daha çok zor olmuş çünkü her çocuğun ayrı ayrı ihtiyaçları oluyor benim kendi iki tane çocuğum var anca yetişiyoruz bir de hayırlısıyla 3 geliyor oda  gelsin
(519 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun
(495 puan) tarafından
Amin inşallah cnm
-Reklam-
+1 oy
(651 puan) tarafından
Pek değişmedi o konu ama artık öncelik bez mama : oyuncak D yemede icmede degidiklik yok
(785 puan) tarafından
İşte onu anlamıyor eskiden gözümün baktığını alırdı beğendin mi diye eskiden çalışma diyen adam şimdi kızı kreşe verelim çalış demeye başladı düşün çok değişti
(651 puan) tarafından
Canım ev kira değil dedeler neneler yardımda. Bu kadarı niye, birşey alacaksa okey ama diğer türlü çok kısıyormus herşeyden. İnsan ayda birde üstüne birşey alır yani. Erkekler kendileri gibi sanıyor kadınları da ama kadınların 50 tane ayrı ihtiyacı var. Bı gömlek bı pantalon giymiyoruz biz. Ona basit ihtiyaçların olduğunu anlat. Kendine almazsa almasin ama senin istediklerini de mantık çerçevesinde yapmalı. Başka bir sebep yoktur inşallah. Banka hesaplarına bir bak parayı ne yapıyor gerçekten yatırım mi yoksa başka yerlere mi gidiyor. Ailesine veriyor olabilir kumar oynuyor olabilir birine borcu olabilir başkasına yediriyor olabilir. Olurda olur yani. Size yatırım yaptığından eminsen güzelce konuş. Almak istediklerinin lüks şeyler olmadığını zaten ihtiyacın olduğunu anlat
(785 puan) tarafından
Maaşını hesabında Euro yapıyor altın alıyor hesapları var hepsi bende ailesine para vermez tam tersi ister bakalım konuşmaya çalışacağım yine de
(651 puan) tarafından
İnşallah anlayis gösterir hayırlısı olsun
(785 puan) tarafından
İnşallah teşekkür ederim:)
+1 oy
(2,615 puan) tarafından
Baba olduktan sonra işleri yoluna girdigi için harcamalarida artti. 
(785 puan) tarafından
Yani ama bı bez alıyor kızıma sadece gerisini kendi annesi dedesi alıyor genelde
0 oy
(6,888 puan) tarafından
Hep çok harcardı hala çok harcıyor hele kızın dedinmi olmayanı bile olduruyor ☺️
(785 puan) tarafından
:D maşallah ne güzel benim kız daha küçük istemeye başlamadı o zaman görecez bakalim
(6,888 puan) tarafından
4 buçuk yaşında ve babasının kendisine olan zaafının çok farkında ah ahh adamı cambaz oynatıyor vallahi ☺️
(785 puan) tarafından
:) ah ah çocukluk güzeldi bende babama yaptirirdim öyle bu günler de geçecek çabuk büyüyorlar babası bol bol sevsin kızını
0 oy
(255 puan) tarafından
Aynı şekilde devam ettı ama daha çok çalıştı mesai falan bez mama parasını ondan karşıladı her zaman 
(785 puan) tarafından
Maşallah abime:)
0 oy
(1,271 puan) tarafından
Valla kızımız ilk doğduğunda maddi açıdan az bişey zorlandık şuan 15 aylık olucak Allaha şükür maaşı iyi bir işe girdi işlerimiz yoluna giriyor kızım doğduğundan beridir eşimin eski alışkanlıkları pek değişmedi öncelikler değişti sadece 
(785 puan) tarafından
Hmm anladım Allah ağzının tadını bozmasın:)
(1,271 puan) tarafından
Amin amin inşallah hepimizin bozmasın Allah inşallah
(785 puan) tarafından
Amin :))
0 oy
(708 puan) tarafından

Geçen gün dışarı çıktık alışverişe  oğlum eline 2 tane araba almış gelmiş Ben hayır alamayız diyorum oğlum babasına babaaağğğ dedi olay bitti hiç kıyamaz elinde ki son parası olsa dahi harcar. Dışarıda yeme içme konusu da maaşını aldığı zaman oğlum pasta yemeyi çok sever haftada 1 2 kez gideriz kafeye falan hem oğlum oyun alanında oynar pastasını yer yani Bayburt’ta öyle dışarı da yemek yenecek bir hava yok :D eve söylüyoruz yani hiç kısmadı çocuk yokken de hiç kısmazdı canımız çekiyorsa yaparız 

(785 puan) tarafından
Maşallah Allah ağzının tadını bozmasın:)
(708 puan) tarafından
Amin canım hiçbirimizin bozulmasın Allah on izniyle ❤️
0 oy
(777 puan) tarafından
eskiye göre daha çok harcar gezmeye olsun yeme olsun ben yaşamadım çocuğum yaşasın der ama bana karşıda öyledir yani belki bi gelecek bırakmak istiyordur eşiniz
(785 puan) tarafından
Evet eşimin gelecek kaygısı çok fazla
0 oy
(1,271 puan) tarafından
Hiç değişmedi. Yemeğe verdiği paraya hiç acımaz hala aynı bana harcadığı paraya hiç acımaz hala aynı şimdi bile minik civcivimiz eklendi ona harcadığın parayı da hiç gözü görmüyor. 
(785 puan) tarafından
Maşallah Allah bozmasın:)
0 oy
(17,778 puan) tarafından
Benim eşim benimde yönlendirmem ile değişti şükür çok borç yapan bir insandı oğlum şu an üç yaşında ancak temizledik borcu bir ev aldık araba parası biriktiriyoruz aile olmamızında çok etkisi var benim ona destek olmamında 
(785 puan) tarafından
Maşallah Allah gönlünüzdekini nasip etsin inşallah:)
(17,778 puan) tarafından
Amin canım hepimizin inşallah
0 oy
(3,315 puan) tarafından
Hiç bozulmadı hep aynıydı iki çocuktan sonrada aynı 
(785 puan) tarafından
Maşallah Allah ağzının tadını bozmasın:)
0 oy
tarafından
Benim kocam direk çocuklarımıza harcar başkasında görüp de istemezsinler  diye eskisi gibi kendine fazla harcama yapmıyor fark ettim :)
(785 puan) tarafından
Valla kız daha küçük bir istemeye başlamadı onu görecez bakalım :)
tarafından
Emin ol kız çocukları kendini öyle bir sevdirmeyi biliyorlar ki benim esim hiç kıyamıyordu 1 yaşında itibaren başladı benim kızlar ne istedilerse hep alındı yani eşim aldı:))
0 oy
(15,606 puan) tarafından
Benimkide tam tersi önceden herşeyin hesabını yapardi. Para harcamaktan hep kaçardı. Çocuklar doğduktan sonra hiç korkmuyor harcamaya. 
(785 puan) tarafından
Maşallah iyi bir babaymis :)
0 oy
(13,051 puan) tarafından
Kendimizden feragat ettiğimiz noktalar evet var ama mutlu olmak için lüzum olan şeyleri yapıyoruz gezmek yemek kılık kıyafet vs. Sadece sayısı azaldı
(785 puan) tarafından
Benimkisi de aynı ihtiyaç var ise alalım yoksa gerek yok kafasında:)
0 oy
(4,167 puan) tarafından
Ben anne olmadan önce çok gezen biriydim esimde daha bir ev kuşu modundaydi.

Kızımdan sonra ben min dışarı çıkıyorum eşim evde mi duracağız diyor.

Harcama konusu her evin bütçesine göre değişiyor biz önce kızımızın masrafları kalan biz ve taleplerimiz şeklinde ilerledigimiz için etkilemedi değil.
(785 puan) tarafından
Bizim bütçeden değil eşimin öncelikleri değişti ne kadar para tutarsa o kadar mutlu pinti yani :))

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 365 göst.
4 Ocak 2024 Aile kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (978 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 483 göst.
30 Kasım 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 348 göst.
0 oy
14 cevap 946 göst.
10 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu