+1 oy
255 göst.
önce Aile kategorisinde (36 puan) tarafından
Merhaba hanımlar  oğlum 6 yaşına girdi bugün tv izlerken dikkat mi cekti kendi kendine  konuşyor böyle yapmazdı gecen hafta öğretmen toplantıya çağırdı kendi kendine  konuşuyor dediği zaman  çok şaşırdım normal değil bu davranış dedi oğlum yaramaz çocuk evet ama böyle bi huyu yoktu sizde var mı böyle bi sorun cok sık olmayan durum sadece bugün denk geldim sürekli oyun vs oynarız tv veya tf  hafta sonu sadece veririm yani nerede yanlış yaptım bilmiyorum..

12 Cevaplar

0 oy
önce (4,142 puan) tarafından
Benim oglumda oyle bisey gozlemlemedim ama bazi cocuklarin hayali arkadasi vs olur diyolar. Sen yine bi uzmana danis.
önce (36 puan) tarafından
Evet öyle yapacağım gece olunca içime hüzün çöktü öyle konuştuğu görünce bi yazmak istedim teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
önce (15,539 puan) tarafından
Benim kizim youtube videosu bakarsa kendi kendine video çeker gibi konuşur. Ben video izlemesinden kaynakli olduğunu düşünüyorum ama seninki ne konuşuyor mesela. Anlamlı bişeyler mi yoksa anlamsız konuşmalar mi. Oğlum gel sohbet edelim, okulda ne yaptın falan diyor musun. Belki konuşmaya ihtiyacı vardır. 
Tabi ki sürekli oyun oynar sohbet ederiz ve tf veya tv çok vermem  neden nerede aksattim  onu bilmiyorum  umarım sadece 1 defalık denk geldiğim şeydir
önce (2,934 puan) tarafından
Ayy valla benim kızımda öyle 3 yaşında kendi başına oynayınca hep kameraya çeker gibi konuşur ben mutfaktayken gelip sorular sorar
önce (756 puan) tarafından
Ben bile yapiyorum bunu bazen video cekiyomus gibi:D eglenceli oluyo
Hele yemek yaparken bende haaahhaha bu video çekip paylaşan kadınlar oluyor ya onlar gibi yapıyorum bazen
Oğlumda öyle çok konuşur benle sohbet ederiz ama ilk defa kendi kendine  konuşunca üzüldüm acaba kardeşi doğdu 15 aylik onu boşladimi  aslında çok oynarız oyunlar kendimi suçlu görür oldum
0 oy
Bizzat şahit oldun mu canım ken kendine konuşunca takip et cnm bazen çocuklar sıkılıp hayali arkadaş varmış gibi konuşabiliyorlar mış   Konuştuğu konulara dikkat et eğer tek çocuksa sıkılınca yapmış ve alışkanlık olmuş bende de vardı ve hala da var hayal dünyam çok geniş 
Anasinifina gidiyor kız kardeşi de var yani sürekli oyun halindeyiz ve oğlumun hayal dünyası çok geniş öğretmen de diyo çok asri zeki ama kendi kendine  konuşması bi üzdü beni mi yetersiz geldim bilmiyorum  gurbette tekim çabalıyorum böyle olunca asri üzüldüm
Asla üzülecek birşey yok belki üstün zekalıdır bilemezsin ve üstün zekalılar kendi kendine konuşabiliyorlar valla ne yalan söyleyim bende çok yalnızım kendi kendime konuşabiliyorum bişey aklıma geldiğinde sesli kızıyorum bu sadece bizlik değil birçok kişide var kişilik bozukluğu değil depresif bir durum mu bilemem
0 oy
önce (5,933 puan) tarafından
4 yaşında mesela eliyle oynuyor konuşturyor canı sklyor belki ondan ama okulda blmiyorim 6 yaş tabi braz 4 yaşa göre büyük 
Evet yoktu okul bize yeni huylar getirdi kendi kendine  konuşmazdı aklıydi  oğlum okulla bi başladı oğlumun huyu birden değişti
0 oy
önce (9,733 puan) tarafından
Ne abartiyo bu öğretmenler hemen bir etiket normal değil diyolar. Kardeşimde oyleydi sürekli tek oynar Kendi kendine konuşurdu şuan evli 2 çocuğu var gayete normal bir insan
Evet bende ilk normal dedim yok yok normal değil bu diyince o kadar korktum dedim acaba oğlum da bi sorun mu var uyku tutmadı
Takma aman dün benide aradı öğretmen bir sürü şey dedi beni dinlemiyo saldirganlasti az konusyo dedim oğlum evde gayet normal siz çok abartıyorsunjz
Diğer çocuklar çok sessiz  benim oğlan konuşmayı sevince göze battı belki de
Benimkide çok konusmyormus göze batmış ne yapsan normal değil konuşsan normal değil konusmasan normal değil
Kendi kendine  konuşuyor norml değil bu destek alınması lazım falan görseniz insan ister istemez  korkuyor ya
Dün banada ona benzer şeyler dedi hata özel çocuk dedi delirdim sakin dedim bir daha çocuğuma etiket yapıştırma hadisziker ama ben takmıyorum çocuğum gayet normal pskologa götürdüm kaç defa çocuk gayet normal dediker
Ya benim oğlumun hareketleri normal  sınıfta kendini örumcek adam sanan çocuğa normal karşılıyor benimki konuşuyor diye direk destek alınsın  dedim galiba farklı sorun var herseyi düşündüm ama mesajlar içimi rahatladı gece gece  çok teşekkür ederim
Geçende bana msj atmış efe çok yalancı bir çocuk diye terbiyesizz kadın eğitimci şimdi bu gittim müdüre oda bana hak verdi kesinlikle yanlış bir tutum dedi. Oğlumun dili geride yaşıtları gibi kendini tam ifade edemiyor haksızlığa uğrayinca belki inkar editor dedim mudurde ogretmenlr konuştu hak verdi. Yani çocuğum gayet normal çok şükür dili geride oda genetik.
0 oy
önce (1,642 puan) tarafından
Kızımda o yaşlarda konusurdu allaha şükür bişeyde olmadı. Her cocukta olan bişey değil ama hiçte olmamıs değil yanı bunu zaten öğretmenler 10 cocuktan 1 vea 2 sinde görüyo nesi normal değilmiş
Ay içim nasıl rahatladı mesajları görünce gece gece  Allah razı olsun
önce (1,642 puan) tarafından
Üzülme bişey olmaz allahın izniyle canım
0 oy
önce (4,937 puan) tarafından
Valla o kadar yegenim var benm de cocugym var hep konuşurlar yanı oyun oynarken falan
Öğretmen  öyle bi  norml değil diyince dedim galiba bi bizde var bu sorun
0 oy
önce (272 puan) tarafından
Benim 3 yaşında oğlum var oda sürekli oynarken felan konuşuyor 9 yaşında görümcem var oda öyle konuşuyor kendi kendine
0 oy
önce (450 puan) tarafından
Hayali arkadaşi olabilir nesi normal değil biz bile bazen kendi kendimize konuşuruz herkesin başına gelebilir 
0 oy
önce (1,202 puan) tarafından
Benimde o yaşlarda hayali arkadasim varmış evde onunla oynarmisim, konusurmusum fln. Ama herhangi bi sıkıntım yok şükür :))
0 oy
önce (58 puan) tarafından
Bn kucuken hayali arkadaşım vardı annemle bı yere gidince onunda elinden tutuyodum:) ama şuan gayet iyiyim geçti gitti 

Tabi bn o zamanlar çok yalnizdiim bitli damgası yediğim için kimse oynamiyodu benle:) 

Çok acı bir şey aslında güldüğüme bakma 
0 oy
önce (3,538 puan) tarafından
4 yaşında kızım var bebeklerini konuşturur bir şeyler anlatır kitaplardan hikayeler uydurur yani bunlarin normal ve zeka gelisimi hayal gucleri yüksek suanki çocukların konuşabilir bu normal bir durumdur 

İlgili sorular

+2 oy
19 cevap 656 göst.
18 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Rukieye (2,128 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 112 göst.
15 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 251 göst.
29 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Neslihankce (1,947 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 202 göst.