0 oy
69 göst.
Diğer kategorisinde (1,439 puan) tarafından
Kızım 34 Aylik diğer çocuklara göre biraz daha geride olduğunu düşünüyorum kendini basit kelimelerle ifade ediyor evde de eşim sürekli görevde bende herkes beni anlar diye düşünüyorum ev işi yapıyorum yemektir kahvaltıdir öğlen yemeğidir çocuğa vakit anca hadi gel beraber iş yapalim diyorum yaptirmiyorum ama tezgahta beni izliyor iş yapmış gibi oluyor yapmasam geride bıraksamda gece 2-3 e kadar uyumuyor mecburen onunla beraber yine yapıyorum eşimde gelince yorgun argın oluyor ilgileniyor ama asıri desem yalan olur uyuyor uyanıyor yine görev arkadaşlarıma gidiyoruz geliyorlar eşyalarını vermiyor paylaşması yok soyluyorumda başlıyor ağlamaya ya da istedigi olmasın kendini yerlere atıyor ağlıyor eşim gelsin sevmek istesin ağlıyor aslında oyunu seviyor ama o alanı yok ve arkadaşlarıylada oynamak istemiyor tek takılıyor sürekli, geceleri de emziksiz asla uyuyamıyor bağımlı gibi o olmazsa sabaha kadar ayaktayız biraktirmak istiyorum gündüz aklına dahi gelmiyor ama gece emzik diye ağlıyor nasıl vermiycem bilmiyorum tuvalete gidelim diyorum alıştırmaya çalışıyorum bende tuvalete gidiyorum babanda gidiyor hadi beraber gidelim sende çişini yap diyorum yok hayır napicam bilmiyorum zamanla düzelir mi diğer çocuklara göre geride olması beni üzüyor destek alayım dedkm ama herkes kızında bişey yok ki diyor sıkıntıları bunlar nasl yol izliycem akisinami bıraksam zamanla duzelirmi bilmiyorum eşim göreve gidicek 6 ayligian gittikten sonra oyun gruplarina yazdirayim diyorum ailelere gider gelirim akrabalar cocuklar var açılır baya diyorum sizce öylemi yapsam sırf kızım gelissin diye hergun komşularımi çağırıyorum iki çocuk yüzü görsün diye oyun grubuna da şuan borcumuz var diye goturemiyorum kızlar işte bana fikie verin 

2 Cevaplar

+1 oy
(2,253 puan) tarafından
Yapman gereken tek şey ev işlerini biraz öteleyip biraz daha fazla çocuğunla ilgilenmen sadece. Onlardan zaman kısıp daha çok çocuğuna zaman ayırman gerekiyor. Ev işi yemek misafir derken çocuk baya bir boşlanmış seni anlıyorum ama misafirlerin gelip gidiyorsa eğer evini dağınık kirli görmeleri canını sıkıyorsa bırak gelmesinler çağırma kimseyi. Yani benim anlattıklarından anladığım bu. Özür dileyerek söylüyorum daha fazla çocuğunun üstüne düşmen gerekiyor. Çocuğunun davranışları normal  en çok vaktini ev işlerine değil çocuğuna ayır lütfen.
(2,253 puan) tarafından
Çocuğunun davranışları gayet normal umarım problemin kendisinden kaynaklandığını güzel bir dille anlatabilmişimdir.
(1,439 puan) tarafından
Yok canım ben zaten elimden geldiğince dışarı götürüyorum oyun grubu parka götürüyorum ama eve gelince ister istemez ev kirleniyor normalde 2-3 günde bır yerleri siler yikar ederim bu aralarda eşimde göreve gidicek diye onun işi elbiseleri yatağı yorganı onunla uğraşmak zorunda kalıyorum çünkü o işte oluyor bana yapar mısın diyor o da devreye girince ona vakit ayiramiyorum bide bir iş yapayim.elim cok ağır evi toplamam 2+1 mesela 1 saati buluyor tam oturuyorum bakıyorum yemek vkti gelmiş anlayamıyorum bende
(1,439 puan) tarafından
Zaten problem bende de var onuda bahsettm işe güce yetismekten vakit bulupta çocukla ilgilenemiyorum bide doktor bana evde çocuk olsun çocuksuz bir ortamda çocuklar gelişmez dedi diye napayim diyorum mecburen gurbettesin komşu çağırıyorum en azindan beraber konusrak dili açılır tam diyorum o ondan birşeyler kapar djye düşünüyorum
(2,548 puan) tarafından
Oğlum da tek çocuk, gayet de güzel gelişiyor çok şükür. Benim evimi de pislik götürdüğü olur. Alt komşu ile polislik olduğumuz için ses olmasın diye haftada bir süpürüyorum, düşün. Silme de aynı şekilde. Yemek hafta sonu buzluğa atıyorum yapabildiğim kadar. Haftada bir dışarıda yiyoruz. Ama asla çocuğun ilgisini esirgemiyoruz. Benim de iş yapamadığım oldu çok kez. Bıraktım işi oğluma ilgi verdim. Biraz senin de pratik olman lazım. İşi gücü eşin de yapsın. Koca adam çamaşırı atamaz mı makineye. Ona da görev ver.
(2,253 puan) tarafından
@Nalan benim demek istediğim çocuğunla vakit geçirmiyorsun değil canım. Yazdıklarından çocuğunun tuvalet eğitimi olmadığını ve halen emzik gibi bir alışkanlığı olduğunu anladım. Demek istediğim ise bütün işleri artık kenara bırak cocuğun artık bebek değil çocuk olmuş tuvalet eğitimine başla ve emzik alışkanlığını yok et. Bu konularda senin destekçi olman gerekiyor çünkü kimsenin çocuğu bunları kendi kendine öğrenmiyor. Çocuğunun tabiki sosyalleşmeyede ihtiyacı var ama 2 tane büyük problem var. Önce bunları ortadan kaldırman gerekiyor.
-Reklam-
0 oy
(3,487 puan) tarafından
Bence akışına bırak. Her çocuk aynı değildir. Ben zaten kreşe başlayınca alışacağını düşünüyorum o yüzden böyle şeyleri takmıyorum. 39 aylık genelde yalnız yani yapacak bir şey yok beraber vakit geçiriyoruz zaten yeri geldiğinde park bahçe çocuklarla da oynuyor. seneye kreşe başlarsa bu baş başa son yılımız olacak. Geçen yaz başaramadığımız için bez işini de yaza bıraktım. Bazı çocuklar yalnız oynamayı sever bazısı sakindir benimki de çok heyecanlı hareketli mesela Bunlar çocuğu geride yapan şeyler değil birazcık sal rahatla. Sadece emzik konusunda net bir adım atmalısın. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 130 göst.
+1 oy
21 cevap 530 göst.
0 oy
1 cevap 37 göst.
28 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (262 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 138 göst.

409,788 soru

12,319,868 cevap