+3 oy
236 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (67 puan) tarafından

Kızlar kızım biraz zor bi çocuk.  Kendisi naif çoğu zaman sakin ama aşırı takıntılı.  Mesela yemek konusunda kahvaltı da dahil pilav makarna çorba dışında hiç bisey yemiyor tadına dahi bakmıyor  . Pankek krep kek poğaça simit hiç bisey . Tuvalet eğitimi veriyorum tam bir ay oldu kakasını 3 4 gün tutuyor yapmıyor en son ağlıyor lavman veriyrz öyle yapmak zorunda kalıyor.  Banyo ya girdi mi yıkıyor ortalığı çıkacak istemiyrm diye zorla yaptırıyorm.  Tırnaklarını yiyor acı oje aldım ondan sürdüm bana mısın demedi . Öyle baskıcı sürekli kızan azarlayan bir anne baba değiliz. Asamiyrm bu anlattıklarımı. Ve bu beni çok yoruyor.  Napicagimi nasıl bi yol izliycegimi bilemiyrm . 

8 Cevaplar

+4 oy
önce (1,148 puan) tarafından

MUTLAKA pedagog desteği alın

önce (3,645 puan) tarafından

Şükür sağlıklı bir yorum. Bu da gelir geçer gibi bir durum değil maalesef. Kuzucuk ciddi işaretler veriyor destek lazım bana diye :/ Muhakkak pedagog görmeli.

önce (5,189 puan) tarafından

Sakin diyor ama bence içine kapanık ve annenin anlamadığı cocugun da çözemediği bisey var.

Sakin bir çocukta yoğun ağlama olmaz. Tepkileri de sakindir. Belki bir doğum travması, erken doğum öyküsü, ya da varsa yenidoğan yoğun bakım süreci travması olabilir. Anne gebelikte veya lohusalıkta çok kaygılıdır, olduğu gibi çocuğa geçmiştir. Baba kaygılı veya takıntılıdır çocuk hissetmiştir. Çocuğa duygularını düzenlemesi için imkan verilmemiştir. Çok fazla sebebi olabilir. Ama kesinlikle çocuğun ihtiyaçlarının tam anlaşılmadığı net. Anne olarak ben de anlayamam böyle durumları, o yüzden muhakkak uzman görüşü alınmalı.

önce (67 puan) tarafından

4 aylıkken 30 yaşında amcasını kaybettik aile olarak zor zamanlar geçirdik. Kızım bir buçuk yaşındayken kardeşi oldu  ilgi ikiye bölündü . Gerçekten bilmiyrm buraya yazana kadar bu kadar umutsuz değildim yazınca çöktüm resmen . Fazlasıyla ilgilendik oyun oynadık harfleri sayıları şekilleri  herseyi çok çok iyi biliyor 100 parça puzzle takılmadan yapıyor.  Sakin ama ağlayarak kendini ifade eder yani hiç tepkisiz bi çocuk değil.  Kardeşiyle kavga eder sarilir öper hepimizi ayrı ayrı.  Bizde ikisini bir öper bir sarılırız. Suan oturup ağlasam içimin sıkıntısı geçmez gerçekten 

Öncelikle başınız sağ olsun. Gerçekten zor bir durum. Sabırlar dilerim. 

Evladınız da muhtemelen kaygıyı yoğun yaşadı. Gelişimi, algıları oldukça iyi maşallah. Ama hem yaşananlar hem kardeş faktörü onu yormuş. Çok erken abla olmuş. O yaşta duygularını ifade etmesi çok zor. Hiçbir şey için geç değil, size gayet güzel sinyal vermiş. Hemen destek olun siz de.

-Reklam-
+1 oy
önce (248 puan) tarafından

Yaş belirtin

Pardon unutmuşum 3 yasinda

+1 oy
önce (17,017 puan) tarafından

Öncelikle yemek olayında hatalısın cnm sadece o yemekleri yiyor diye onları yapman gerekmiyor bırak aç kalsın en fazla 2 gün dayanabilir 3.günü mecbur senin önüne koyduğunu yemek zorunda bu kadar üstüne düşme banyo ve tuvalet konusunda hiç konuştun mu neden istemiyor kakasını neden tutuyor

önce (2,753 puan) tarafından

Evet çocuğuna beslenme terapisi almış biri olarak söylüyorum ki aç da bıraksan yemiyor ve arkadaşın dediği gibi onermiyorlar. Düzelmezse beslenme terapisi almanızı tavsiye ederim bize çok faydası oldu. Sonrasında ergoterapi de aldık. Oğlumun da takıntıları, korkuları vs vardı. Bir çoğunu aştık.

önce (2,753 puan) tarafından

He bir de ek olarak psikiyatriye de gidiyoruz onlar yönlendiriyor zaten.

Bilimle kolay kolay ters düşmem fakat eğer sağlık sorunu yoksa beslenme konusunda bu kadar üzerine düşülme taraftarı değilim tamam yemeyen çocuk ne yapılırsa yapılsın yemiyor buna bi çözüm var mıdır bilmiyorum ben çocugumda yeme sorunu geçici bi süre yaşadım tam pes edip ergoterapist yardımı alacakken mucizevi şekilde kendisi aştı fakat bazen çocuklara çok fazla alternatif sunulduğu için bi çoğu yemiyor önüne konulanı yemez ise başka alternatif sunulacapını biliyor çogu çocuk şöylede bi gerçek var fakir ailelerin çocuklari nasılda iştahlı bi şekilde önüne konulanı yiyor çünkü biliyor önüne konulanı yemezse başka alternatifi yok aç kalacak ve önüne konulan çamur bile olsa yiyor ama alternatifi olan bi çocuk kolay kolay yemiyor elbet tercih meselesi fakat biraz annelerin çok üstüne düşmesindende kaynaklanıyor bazı şeyler

Ergoterapi nedir hiç bilmiyrm . Ne ise yarıyor kimden alınıyor bilgi verebilir misiniz

Ergoterapi kişinin günlük yaşam becerilerine (konuşma yemek yeme iletişim davranış yetenek gibi) uyum sağlaması için destekleyici bi uzmandır toplumdaki adıyla kişi için günlük yaşam koçuda deniliyor 

+1 oy
önce (6,184 puan) tarafından

Bnm kızımda 3 gün yapmıyordu sonra lavman psikolojisi bozuldu artık yapmaya yapmaya o öyle yapınca ben sinir krizi geçiyordum. 

Sonra sabrettim  oyun oynayarak hadi kızım yaoarsan pamuk şeker çok severdi onu alcam derdim  işte dondurma aldım hadi yap .  İçindeki balıkları çıkar derdim evlerine gtsin doye diye öle alıştı 

Kızma sakin üzülürsün ben üzüldüm çünkü illaki yapacak o büyük abdest yerinde kalmayacak çünkü.

Yemek konusna gelince kızın 3 yaşında birşeyleri anlıyor o zmn arkds demiş altta zaten bırak aç kalsın  bağırsakları bozulacak sabah akşam kavramını bilsin..  

Tırnak yemesi kendimden bilyrm  bnde bi ara koparıp atardım net sebebini dym .

Canı sıkılıyor biseye kızmış can boş zaman vaktinde her fırsatta olur aliskanlik olur artık. 

Banyo bnm oğlan çok sever çıkarınca bı ağlar ortalık ayağı kalkar sanki onu sopayla dovmusum gibi . Ona hala  bı çare bulamadım 😉 evladının yanında ol. İnan hepsi gecicek en fazla 3 5 ay herşey geçiyor buda gecicek 

Çok teşekkür ederim 

+1 oy

Canım benim, çocuğunuzda birden fazla konuda destek gerektiren bazı bozukluklar var. Bozukluk dediğim için endişelenme hemen, daha uygun bir şey kelime bulamadım. Çocuğun iç dünyasında bir şeyler yolunda gitmiyor, belki yapısından belki yetiştirilirken yaşadığı duygusal zorluklardan. Tırnak yeme, kaka tutma, belirgin yemek seçimi. Çok ciddi işaretler aslında. Muhakkak ama muhakkak pedagog desteği almalısınız. Aksi durumda çocuğun karakteri bu olur ve sosyal hayata girince daha da zorlanır. Müdahale etmeniz de zorlaşır.

+1 oy
önce (1,586 puan) tarafından

Bence bir pedagoga danış canm 

+1 oy
önce (9,853 puan) tarafından

Ergoterapi ve oyun terapisi destegı alın önce psıkolog görse iyi olur 

0 oy
önce (3,899 puan) tarafından

Telefon çok mu bakiyor benim oğlum gibi 

önce (3,899 puan) tarafından

Bende telefon elime alamıyorum valla şimdi anaokulunda 

Oyuzden elimde 

Bende bu hafta iyice sinirlerim geriliyor çocugima iki dj teli bıraksa ya kardeşine yada bana sarıyor . Elimde bişey tutamiyor küt yere düşürüyor ya bilerek yada bilmeyerek .

Telefon şarj biter küt atar 

Süt döker her yere sıvı ne bulursa döker .

İyice yemek yemesi bozuldu dikkatli degil abuk sabuk hareketler başladı .

Telefondan biliyorum ama valla evin icinde  sürekli oyun oynaayamamkii ..

Yaz gelsin çaresine bakacam inşallah .

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 94 göst.
28 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,472 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 175 göst.
+1 oy
21 cevap 708 göst.
0 oy
1 cevap 57 göst.
28 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (263 puan) tarafından soruldu