0 oy
346 göst.
önce Diğer kategorisinde (827 puan) tarafından
Hanımlar merhaba oğlum 49 cm 3 kilo 300 doğdu sizce boyu kısa mı kızımda hemşiresi annesi gibi uzun boylu olacak dedi oğlumda boyu nasıl dedim uzun olurmu babası biraz kısa belli olmaz belki annesi gibi uzun boylu olur sizin bebeler kaç kilo kaç cm doğdu boyları şuan nasıl 

22 Cevaplar

+1 oy
önce (13,037 puan) tarafından
Kızım 48 cm doğdu ufak tefek bize benziyor uzar belli olmaz 
önce (827 puan) tarafından
Çocukluk döneminde basketbol oynasın yavrus
-Reklam-
0 oy
Ek olarak şuan 2 aylık 59 cm 5 kilo 700
0 oy
önce (12,458 puan) tarafından
Oğlum 52 cm doğdu ama belli olmaz birden uzuyorlar yani. Bakarsın kızını geçer. Ablamın kızıda 52 doğdu benimki 50 cm doğdu. Gerçi 2 hafta erken dogdu
İnşallah canım sağlıklı olsun hayırlı evlat olsun boyu kısa kalmasın günümüz çocukları çok yaramaz dalga konusu yaparlar şimdiki ailelerde bu konuda çocuklarını egitmiyorlar
0 oy
önce (639 puan) tarafından
Boyu sadece doğum boyuna ve suanki boyuna bağlı değil ki, genetik, beslenme, takviyeler, spor bunların hepsi etkileyecek. Bu kadar küçük bir bebeğe kısa veya uzun denmez ama persentilde göre ortalamanın bir tık altı doğmuş boyu şuan ortalamayi yakalamış . Erkek bebeklerde doğum boyu 50 cm ortalama. 2 aylık 58 cm olması bekleniyor. Kilosu da gayet iyi zaten. 2 ayda 2400 almış. Aylık 700-1 kg almaları bekleniyor sizinki üst sınırdan kilo almis
E nabizda asi takvimi var orda oersnetil tablosu var bakabilirsiniz. Normal yüksek düşük değerler var birde bebeğinizin eğrisi var. Bebeğiniz normal mi düşük mü gidiyor oradan takip edin. Hemşire çocuk doktoru değil cogusunun verdiği bilgi doğru bile olmuyor benim kızım 2 aylık 5.5 kg di 2.5 doğmuştu doğum kilosuna bakmadan düşük demisti oysaki kendi persentilinde üst sınırda bir bebekti.
Cocgunuzu ilk 6 ay her ay çocuk doktoruna götürmeniz gerekiyor aile hekimi veya hemşire çocuk doktoru değildir. Gelişimini çocuk doktoru takip eder
Kalça çıkığı 59 59 çıkmıştı çocuk doktoruna hiç götürmedim bu sebepten dolayı doltor normale döner bunun için kontrole gidiyorum sürekli sünnetini de erteledik bu sebepten dolayı fakat en kısa sürede götüreceğim geçen randevu aldım iptal ettim tekrar randevu olusturacagim
59-59 da çift bezleme yapılır genelde. Ultrason sonucubu gormediyse doktor onun içinde mutlaka götürün kalça çıkığı ciddi birşey. 60 üstü olması gerekiyor
Evet 3 hafta sonra tekrar kontrolümüz var doktorumuza danistik çift bezden bahsediliyor diye klâsik dedi eğer klâsik demisse bende eve geldiğim gibi çift bez bağladım eskiler bilir baya araştırdım bütün doktorlar öneriyor bizim doktor neden onermedi anlamadım. Fakat bağladım ben. Kontrollere götürüyoruz ultrason sonuçlarını inceledi fakst düzelir dedi şuan çok küçük bu ölçülerde olupta duzelmeyen çocuk görmedim rahat olun tekrar ultrason çekelim ona göre tedavi uygularız fakat gerek kalmayacak dedi
0 oy
önce (21,508 puan) tarafından
Kız 49 iyi

Bnm kız 45 santimle doğmuştu :)
Benimki erkek kızların normal
0 oy
önce (101 puan) tarafından
Benim oğlum 47 cm doğdu
Bende kısayım ama oğlum da bana çekti herhalde doğum boyuna göre normal gidiyo diyolar da yine geriden geliyoruz tabi  :D
önce (7,306 puan) tarafından
Sağlık olsun. İlerde uzar belki belli olmaz
Aynen hayırlısı olsun iyi olsun da gerisi önemsiz benim için
Maşallah sağlıkla büyüsün yavrusun ❤️❤️❤️
önce (7,306 puan) tarafından
Amin inşallah cnm
0 oy
önce (2,094 puan) tarafından
Bence bunlara takılıp kalmayın daha 2. aydan. Burada 1 aylık bebeğini gömen anneler okuyoruz...
Evet biliyorum canım ancak herkesin derdi ayrı dediğim gibi sağlıklı olsun hayırlı evlat olsun ama kısada kalmasın erkek çocuk sonuçta
0 oy
önce (127,617 puan) tarafından
senin boyun kac
165 o kadar uzun olduğum da söylenemez
evet uzun degilsunde normal bebek boyutunda dogmus oglunda
Haftayls da alakalı bir durum denildi benim 40+2 doğdu suni sancı ile müdahale edildi kendi sancım olmuş olsaydı 41 42 haftalarda dogsaydi bence 50 52 aralığında doğardi yapılan yorum mantıklı
alakasi yok 37 haftada 50 cm doguranda var ama
Bilmem öyle yazınca mantıklı geldi seninkide mantıklı amannnn zaman gösterecek seneye yazarım yine boyu bu kadar diye  ☺️❤️
0 oy
önce (1,801 puan) tarafından
Çağla şikel ergenliğe kadar sınıfın en kısasıymış. YouTube da videosu var izle canım :) 
Bir kadında o kadar uzun boy sevmiyorum kadının en fazla 170  kadar yolu var oğlumun boyu o kadar olsa yok demem:))))☺️
0 oy
önce (970 puan) tarafından
Ben 170  boyundaki eşim  180 oğlum 49 cm doğdu 3 kg ama bence haftalarda alakalı olabilir canım 41 haftada doğan 52 54  cm se çok normal yani
40 haftalık doğdu canım 40+2 suyum bittigi için suni sancı ile müdahale edildi yoksa benimde bu araliklarla doğardi diye düşünüyorum çünkü günüm gelmemişti
0 oy
önce (2,142 puan) tarafından
Kilomuz aynı ama benimkinin boyu 47 cmdi :).
Erkek bebek mi şuan kaç aylık ve boyu kaç
Erkek üç yaşında 98 cm
Maşallah sınırın üstü inşallah dahada uzar
Persentil alt ve ortalama arasinda gidiyoruz cnm.
Bende boyunu çok takiyordum bide erkekte uzun boy severim 1.80 altini erkek göremem bende))
İnşallah uzun olurlar
Kızlar benim oglumdan uzun duruyor ama annem kizlar erken uzuyor diyor.
Evet canım kızlar ergenlik çağına kadar uzun görünürler olduğu boyda kalırlar bu defa erkekler atak yaparak kızlardan daha uzun olurlar
0 oy
önce (1,322 puan) tarafından
Arkadaşımın oğlu 47 cm doğdu kızım 54 kızımdan biraz uzun şimdi . Çokta etkili olduğunu düşünmüyorum 
İnşallah bakalım yıllar neler gösterecek bize
0 oy
önce (4,582 puan) tarafından
Benim oğlum 53 cm 3500 kiloydu doğduğunda 
Maşallah ömrüde güzel olsun inşallah
önce (4,582 puan) tarafından
Allah razı olsun inşaAllah senin de bebeğinin ömrü uzun hayırlı olsun inşaAllah.Oglum şimdi 2 buçuk yaşında ama sonra pek uzamadi canım kilosu da sınırda ya .benim boyum uzun ama eşimin boyu uzun değil orta boy.ona çekmiş galiba
Uzar basketbol oynat
0 oy
önce (842 puan) tarafından
uzun doğan da taş çatlasa 52 santim doğuyor zaten çok da fark yok. benim ikizlerim 36 santim doğdular şu anda persentil tablosunda ortalamayı yakaladılar. ve arkadaşların dediği gibi genetik ve dış faktörler de çok etkili boyda. doğum boyunu çok dert etmemek gerek bence
Bencede canım bir kaç yorum mantıklı geldi bana maşallah ömürleri de güzel olsun inşallah
0 oy
önce (14,733 puan) tarafından
Doğum olarak 51 cm doğdu 3260 kg 

Şuan kg 7200 56  cm mı 62 cm mi dedi ikisinden biri olması lazım 5 aylık 
Erkek değil mi maşallah ömrüde uzun olsun inşallah
önce (14,733 puan) tarafından
Erkek canım
Allah razı olsun ❤️
Hepimizden inşallah ❤️❤️
0 oy
önce tarafından
49 cm 2.700 doğmuştu. Şuan yaşıtlarına göre gayet boylu ve yapılı maşallah 
Maşallah benim oğlumda sağlıklı olur uzun olur inşallah
önce tarafından
Ek gıdaya geçince bol bol yoğurt ver her gün bı kase
Kızımda öyle yaptım oglumada bol bol yediririm inşallah
önce tarafından
İnşallah canım sağlıcakla büyüsün
Amin canım ❤️❤️
0 oy
önce (224 puan) tarafından
O sırada 33 cm doğan kızım 
Oyyy yesinler onu sağlıklı olsun ama benim erkek bebek
önce (224 puan) tarafından
Uzar canım
İnşallah sağlıkla huzurla ❤️❤️
0 oy
önce (11,335 puan) tarafından
Benim kızım da 48 cm 3300 doğdu şuan 1.5 yaşında ortalamada boyu 85 cm
Maşallah çok iyi boyu benim erkek bebek ☺️
0 oy
önce (734 puan) tarafından
Oğlum 48 cm 2700 kg doğdu şu an 3 aylık . 2. Ayda ölçümleri  boyu 57 cm kg ise 6200 kg dı maşallah :) 
Maşallah karaca oğlan ❤️❤️❤️ kilosu gayet iyi
önce (734 puan) tarafından
Aynen canım maşallah ❤️
0 oy
önce (3,145 puan) tarafından
Oğlum 53 cm doğdu 3 kilo

Kızım 50 cm doğdu 3400 kilo 

Kızım biraz minyon tipli ama oğlum uzun ve kilolu 
Bence kızda uzar
önce (3,145 puan) tarafından
Ay insallah ya

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 62 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Merva90 (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 21 göst.
0 oy
10 cevap 473 göst.
30 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Miraysu (2,946 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 93 göst.
14 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ruya123 (479 puan) tarafından soruldu

407,987 soru

12,250,441 cevap

37,131 kullanıcı

...