+1 oy
157 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,481 puan) tarafından
Kizlar oglum 17 aylik 18 ay asisina az kaldi.aşi karsiti biri degilim  diger 2kizjma butun asilari yaptirdm ama 10sene gecti uzerinden.simdj oglumda biraz tereddt etmeye basladim cunku bu siralar 18.ay aşisindan sonra turlu hastaliklarin ortaya ciktigini soyleyen bi cok insan var.bugun saglik ocaginda ebeyle konustum ve bu durumu soyledim.18.ay asisinda otizim diyen bile var tamam otizim dogustan gelen bi hastalik ama belli hastaliklari tetikledigini duydum falan dedim.bana hayir demedi ama evette demedi.bilimsel bi aciklama yok hala dedi.yani cok tereddtte kaldim.bebek felci ile ilgili bi asi dedi ve ben yaptirip yaptirmamak arasjnda gidip geliyorm.acaba yaptirmasam sonucu ne olur yaptran ve yaptirmayanlar bana yardimci olabilirmisjnz kafam suan deli gibj bunu dusunuyor.napcagimj bilmiyorm.linclemeyjnde lutfen cunku bi anne her ihtimali dusunuyor sonucta cocugmz icn herseyi yapariz ama artik insan neye guvenceginj bile sasiriryor

13 Cevaplar

+3 oy
(19,483 puan) tarafından
Takip ettiğim doktor var. Osman gonulal. 18 ay aşısı otizm yapmaz. Ama otizm belirtilerini aileler 18. Aydan sonra farketmeye başlat yavaş yavaş ve aynı zamanlara denk geldiği için insanlar böyle şeyler düşünebiliyorlar minvalinde biseyler söylemişti. İyi araştır sen de. Ben oğluma yaptırdım. Kızım da 18 aylık oldu. Onun da aşısını yaptircam inşallah 
(4,091 puan) tarafından
Öcü 18 ay aşısı :D bu ay bi kaç kez karşıma geldi farklı kişilerde sordu
(19,483 puan) tarafından
Evet ben de gördüm
(12,583 puan) tarafından
Aslında ek doz bu, farklı bir aşı da değil
-Reklam-
0 oy
(200 puan) tarafından
Selamünaleyküm bacım hiçbir şey diyemem sana vebale girmek istemem ama herşeye kulağımı tıkayıp yaptırdım gerisini Allaha bıraktım ne gelirse Allah'tandır yaptırmayıp iki gün sonra hasta olmayacağı anlamına gelmiyor Allaha emanet evlatlarımız o kadar özel aşılar var onlar da ilaç ama yaptırılıyor şifa sı allahtan 
(2,481 puan) tarafından
Evwt aslinda terddut etmemdeki korkuda bu yaptrmazsam ya daha kotusu olursa.asi kotu bisi yapmayip bide asiszliktan hastalik kaparsa didiyedkorkuyorm.kizlarima yaotrdm ama ozman boyle seyler duymamistim suan cok duyuyorm ve endiselndm acikcasi
(200 puan) tarafından
Bi çok şeyde bende tereddüt ediyorum ama elimden sadece tevekkül etmek geliyor işimi sağlam kazığa bağlayayım da gerisini Allaha bırakıyorum
0 oy
(105 puan) tarafından
Ben artık sadece karstsyin dediği asila yatiracagim. Bir arkadasimin ailesi ve sülalesi hiçbir asiyityi yaptırmıyor. Herkes kendinden sorumludur. Kalbim karataydan yana
0 oy
(3,456 puan) tarafından
Başlığa göre cevap vericem hepsini yaptırdım 18 ayı da yaptırdım. Hatta bu sene grip aşısı da yaptırdım geçen sene çok kötü geçirdiğimiz için kış mevsimini. Astımı var çünkü yavrumun. Allah’ıma bin şükür bi sıkıntı da yaşamadık aşıyla alakalı umarım da yaşamayız. 
(2,481 puan) tarafından
Kizlarimda yasamadm hepsinide yaptrdm tabi ama 10sene onceydi suan bu tur soylemler cok cogaldi ve korku birakiyor ister istemez
(434 puan) tarafından
Çocugunuz neden astım oldu mesela o kadar küçük çocuk  sebebı nedır
(3,456 puan) tarafından
Geçen sene üşüttük sonrasında hastaneye gittik ciğerlerine bi gecede indi zatürre bronşit yaşadık hastaneye yattı bir hafta. Sonrada astıma çevirdi kaldı. Bunun aşıyla alakalı olduğunu düşünmüyorsunuz heralde?
0 oy
(2,067 puan) tarafından
3.5 yaşında oğlum var yeniden doğursam asla yaptırmazdim hiç bir aşıyı...18 aylık vurdurduk sonrası hastanelik oldu belki bahane oldu bilemem 42 derece ateşle ama 2.yas vurdurmadim diğerlerinide vurdurmicam...hamileyken ne tetanoz nede şeker yuklemesi nede korona aşısı yaptirmadim...ama yavrumu kendi ellerimle mahvettim...bu dünyadaki en büyük yaptığım hata 
(2,481 puan) tarafından
Acaba kalici biseymj birakti ates allah korusn ama
(2,067 puan) tarafından
Ben oğlum her aşı sonrası tamamen değiştiğini düşünüyorum çünkü ağır metaller yükleniyor ve ömür boyuda atilmiyor vücuttan ve çocuğum sersem gibi anlamıyor resmen öğrenmeyi herşeyi daha geriye gitti çoğu doktoru dinledim izledim araştırdım ve sonra pişman olduğumu farkettim...çoğu doktor çocuğuna yaptırmıyor onlar yapılması gerektiğini söylüyorlar çünkü onlara öyle yazı geliyor ve ayrıca her aşıdan sonra onlar para alıyorlar bu ilaç sektörü tamamen rant meselesi ve para ticareti... Ve kapitalizm dünya bu olay insanları bilerek zehirliyor lar...canan Karatay vurulmasin kimse dedi deli yerine koydular Oytun erbas var çocuk ileri zeka prof onuda deli yerine koydular birde yeni prof vardı geçende şimdi hatırlamıyorum 18 sene önceki aklım.olsaydi oğluma aşı yaptırmazdim dedi.. yani herkesin tercihi siz annelik vicdaninizi dinleyin asla başkasının etkisi altında kalmayın derim
(434 puan) tarafından
Benimde aşılı ve aşısız 2 cocugum var  aralarında dünyalar kadar fark var
(2,168 puan) tarafından
Ne gibi farklar var acaba
(2,481 puan) tarafından
Ne gibi cark var acaba bilgilendirirmisinz bizide
0 oy
(3,927 puan) tarafından
Kendi adıma cevap vericem ben yaptırdım, özel aşı olan rota ve menenjitde yaptırdım. Burada sana yaptırma diyen olucaktir. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadık oğlum 3 yaşında. 
(2,481 puan) tarafından
Iste ben kizlarima yaptrdim ama oglumda cok korkuyorm cunku bu tur soylemler cok artti
(3,927 puan) tarafından
Otizm doğuştan gelen bir hastalık canim asi ile alakası yok bunu her fırsatta dile getiriyorlar. Doktor Osman gönülal var ona aşılari soruyorlar yaptırın diyor özel aşılarda dahil ve aşinin otizim yapmadığını dile getiriyor canim
0 oy
(3,355 puan) tarafından
Sorgulamaya başlaman bile çok önemli bence şüpheye düşmüşsün bir ayın var araştır biraz ve ona göre karar ver benim küçük oğlum 8 aylık ve aşı yaptırmıyorum maşallah sağlığı yerinde ama çevremdeki bebeklerin çoğu hastanede yada hastalıktan gözünü açamıyorlar ama hala sorgulamiyorlar çocuğumuz neden sürekli hasta diye bu yönden bile aşının zararlarini görüyorum ve hiçbir zaman da aşı yaptirmiycam
(4,091 puan) tarafından
Aşıyla alakası olmayan şeyleri aşılara bağlamayın. 2 evladım var her aşısını da vaktinde yaptırıyorum mevsim dönüşleri dışında hasta dahi olmuyorlar
(434 puan) tarafından
Sen nerden bılıyon pekı asıyla alakası olmadığını DSÖ  bile net bsıy demıyorken
(4,091 puan) tarafından
Eeee net bir şey yoksa sen nasıl bu kadar emin konuşup insanların aklını bulandırıyorsun ??
0 oy
(2,027 puan) tarafından

Bende tereddütle geçen hafta yaptırdım Allah a emanet ne diyim ki yaptırsak soru işareti yaptırmasak soru işareti :angel: Kuzenimin eşinin dayısıgil yabancı ülkede demiş hiçbir aşıyı yaptırmadık yaptırmıyoruz sizde yaptırmayın kalan covid aşılarını çocuklara yapıyorlar ne kadar doğru bilemem eğer ki öyle bir halt yiyorlarsa Allah sorsun fırsat vermesin..

0 oy
(4,091 puan) tarafından
Büyük oğlum 3.5 yaşında aşılarını yaptırdım bir sorun da yaşamadık ateş dahi olmadı. Çevremde bir sürü bebek var aşıları tam hepside gayet sağlıklı çok şükür 
0 oy
(953 puan) tarafından
Benim kızımda ocak 18 de olacak aşı şuan benide korkuttunuz ama ben 2 çocugumada yatırdım 7 sene önce bi sorun yaşamadık inşallah bundada yaşamayız ben yine de yaptırcam heralde 
0 oy
(2,330 puan) tarafından
Ben de tereddüt etmiştim ama yaptırdım şükür çocuğum iyi. 2 yaş aşısı geliyor şimdi. Ee hepsini yaptırdım zaten eksiksiz. Onu da yaptırırım 
0 oy
(817 puan) tarafından
Biz bütün özel aşılar dahil tamamıni yaptırdık şükürler olsun çocuğum ne hastalandi ne bişey yapti
0 oy
(1,268 puan) tarafından
Aslında 18 ay aşıları diğer aşıların devamı.Şunu net söylüyorum otizm yapmaz.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 121 göst.
16 Aralık 2024 Diğer kategorisinde M.h.2606mt (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 494 göst.
16 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 203 göst.
17 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Esra & (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 136 göst.