+3 oy
783 göst.
Diğer kategorisinde (1,809 puan) tarafından
Bi Kaynım var evlenmiş boşanmış 6 yaşında da Bi kız çocuğu var. benim de kuzenim var oda evlenip boşanmış onun çocuğu yok 

eşim Geçen gün   bana dedi kuzenin  için konuş kabul ederse kardeşimle konuşsunlar Olumlu olursa isteyelim diye kuzenimle konuştum çocuğu var diye kabul etmedi ben bi 2 defa deyince ailesi Olumlu baktı kuzenim de dedi kaç ay konuşayım çocuk konusunda fikri aynı istemiyor anlaşamazsak deyicem kabul etmiyorum  ama konuşup anlaşırsa belki olur. kaynım iyi çocuk kuzenimde iyi, düşünüyorum da acaba yanlış mı yaptım? Kimsenin ahını almak istemiyorum Aranız da evlenip boşanmış çocuklu biriyle evlenen var mı zorlanıyor musunuz? 

38 Cevaplar

0 oy
(4,738 puan) tarafından
Sen yalan söyleyip kuzenini yada kaynını olmayan biri gibi göstermediysen neden vebali olsun ki sen sadece fikir sunmuşsun iki tarafında aklı var 
-Reklam-
0 oy
(4,884 puan) tarafından
Benım kaynımda boşandı iki çocuğu var annesinin yanında ama ilerde gelebilir olarak baktıkları için o yüzden malesef çocuklu kimse kabul etmiyor yeri geliyo insan kendi çocuğuna sabredemıyo çok zor gerçekten böyle geçim de olmaz bence
0 oy
(3,339 puan) tarafından
Ben varım 

Yani şöyle 

Hiç evlenmedim 

Ama eşimin 3 çocuğu vardı 

Çocuk tabiki anneleri ile beraber kalıyordu 

Evlendim 

Pişman değilim 

Çünkü eşim dengeyi çok güzel sağlıyor 

Şimdi benimde

2 çocuğum var 

Toplam 5 çocuk oldular 

Gül gibi geçiniyoruz şükürler olsun 

Asla ayırmadım 

Şimdi oğlu bizde kalıyor 

Gözünün içine bakıyorum canı bişey mi ister de yapayım diye

Çok saygılı efendi bir çocuklar 

Allah var şimdi anneleri çok güzel yetiştirmiş 

Kaynin ileride denge sağlar mı

Yada kuzenin ayak uydururmu

Bunlar önemli şeyler 

Ama sana tavsiyem pek girme araya

Canım 
0 oy
(1,372 puan) tarafından
Yani kuzenin en başta söylemiş çocuk var istemem diye bir iki defa daha neden söylediniz ki yani şuan Bi nevi aile baskısıyla görüşmüş hissedecek ve eğer çocuğu istemiyorsa ki yazmışsınız istemiyor diye bence kuzenini hiç bulaştırma bu işe bir insan ne kadar iyi olursa olsun konu kendi canı kanı olunca değişir kız çocuğu babaya düşkündür kuzenini babasından kıskanabilir kıs evlendiği adamın önceliği olmak ister ama adamın önceliği kızının ihtiyaçları olur ikinci planda olmak istemez hiçbir kadın ki kendi kızı olmadığı için de gözüne batar sürekli Bide adam ortak çocukları olduğu için eski eşiyle arada görüşmek zorunda kalıcak bu da kıskançlığa yol açıcak yani her taraftan sıkıntı evlenmemeleri daha iyi 
0 oy
(3,306 puan) tarafından
Evlenmesin açık ve net 

İnsan bazen kendi çocuğuna tahammül edemiyor 

Kendi çocuğuna kızdığı oluyor 

İki gün sonra çok sorun yaşarlar 
0 oy
(683 puan) tarafından
Abimin eşi, yengem yani, önceden evlenip boşanmış ve 1 çocuğu var diğer eşinden. Abimin ise ilk evliliğiydi. Keşke yengemi çok daha önce tanısaydık, öyle harika bir insan. Bazen çocuğun abimden olmadığını unutuyoruz, o kadar ki bir fark yok.

Tamamen aradaki iletişime, karşılıklı yaklaşıma bağlı. 
0 oy
(702 puan) tarafından
Yani biraz zor ve çocuk küçük hayırlısı olsun inşallah haklarinda 
0 oy
(132 puan) tarafından
Kesinlikle yanlış yapmışsın. Kuzenin çocuklu biriyle yapamayacağını düşündüğünü söylemiş zaten. Bunun üzerine ısrar etmek ya da görüşmesini sağlamak ne olur biliyor musun ? Anca kaynının diş görünüşüne falan tutulursa, çok beğenirse falan tamam der. Yani kaşına gözüne tamam der ama iki gün sonra mutlaka çocuk sorun olur. Çünkü kız en baştan zaten sorun olacağının farkında. Hakkı da var. İnsanlar kendi çocuğuna yeri geliyor sabredemiyor, sorumluluğu zor geliyor. Bir başkasının çocuğunu büyütmek hepten zor. Ben kendim okul öncesi öğretmeniyim, ona rağmen bebek bakımında zorlanıyorum. Ciddi bir sorumluluk gerektiriyor. Yemeği, giyimi vs her şeyini her an düşünmek zorundasın. Bizler bile yeri geliyor, bunaliyoruz. O nedenle bekar birinin çocuklu biriyle evliliği bence büyük ölçüde yanlış olacaktır. Belki burada deneyimleyip, mutlu olduğunu söyleyen olacaktır ama onların da iki gün sonra ne olacağı belli olmaz. Benim çevremde bu tarz evlilikler hiç olumlu olmadı. Başta iyiyiz dediler ama sonra kavga gürültü hic eksik olmadı. Ben senin yerinde olsaydım , vesile olmazdım..
0 oy
(1,335 puan) tarafından
Valla ben bazen kendi çocuğuma tahammül edemiyorum kaldı ki başkasının cocuguu... Emin ol baştan iyi bile olsa sonradan batacak gözüne.. sen hiç karışma bence
0 oy
(758 puan) tarafından
Benim ilk evliliğim , eşimin 2. Evliliği . İlk eşi vefat etti 1 tane oğlu(Oğlum o benim artık) var . Ben maşallah suphanallah Allah nazarlardan saklasın çok mutluyum. Oğluşumun biricik annesiyim ❤️
(132 puan) tarafından
Annem hep şey der, adam ölse kadın evlenmez ama kadın ölse adamlar durmaz, evlenir der. Bunu okuyunca kendimi kötü hissettim nedense. Sakın ha yanlış anlamayın, bir an kendim ölmüş olsam, eşim başkasıyla evlense bebeğim de başkasıyla olsa diye düşündüm. Aklım çıkıyordu. Ölen kadın da belki hayattayken böyle düşünmüştür bazı anlar. O yüzden o çocuğa bir melek gibi bakın. İnşallah sizlere de güzel bakım ve anlayış karşısında bol sevaplar yazılsın.
(758 puan) tarafından
Estağfurullah canım ❤️ elhamdülillah dini bütün bir insanım ve eşimde elhamdülillah öyle bir insan , biz aynı yerde çalışıyorduk ve birbirimizi hiç fark etmedik desek yeri. İş yerindekiler vesile oldu o şekilde evlendik . 3. Yılımız bitti . Yazdığım gibi o benim evladım , insanda önce vicdan sonra merhamet olacak canım
0 oy
(410 puan) tarafından
Bence evlenmesin kuzenin çocuğu yok adamın var adam işe gidicek kadın sürekli çocuğa bakacak bunu herkeste yapmaz , ama kadının çocuğu olsa çok sorun değil çünkü zaten kadın bakıp ilgileniyor çocuk içinde iyi olmaz diye düşünüyorum bilemedim , bende ayrıldım kızım var , evlendim ve bekar biri ile , çocuğu olan biri ile evlenmezdim çünkü asla annesi kadar iyi bakamam mesafe olur aramda kendi çocuğum da var yapamazdim açıkçası o yüzden bence sende bulaşma iyi olursa kendilerine kötü olursa sana kalır başın ağrır 
0 oy
(135 puan) tarafından
Kimsenin evlilik işi olsun diye aracılık yapmayın bence şimdi evlenirler sonra en ufak bir sorunda direkt suçlu esin ve sen olacaksın bizim başımıza geldiği için söylüyorum bunu istemiyosa zorlamayın bırakın zaten evlenmemesi daha sağlıklı olur böyle durumlarda siz kötü olursunuz aranız açılır bir sorun olduğunda
0 oy
(2,573 puan) tarafından
Çocuksuz ise çocuklu birini tercih etmesin kesinlikle hem kendi için hem o çocuk icin
0 oy
(3,603 puan) tarafından
Canım baskasinin çocuğuna bakmak zor ya şimdi babasını paylasamaz zaten ki yani sürekli bir arıza çıkartır bir şey söylese çocuk başka anlatabilir babaya bence sen karışma sana patlamasin ama zor bence istemiyorsa tamam de geç 
(1,809 puan) tarafından
Aynen bende bunu düşündüm zaten kuzenin kaynıma demiş istemiyorum çocuk var diye bende saygı duydum
0 oy
(568 puan) tarafından
Bence şartların eşit olması daha makul olanı. Misal kuzeninin de bir çocuğu olsa belki eşitler derdim. Kuzenin çocuksuz biriyle evlenirse karşı tarafın çocuğuna kendini kabul ettirme gibi bi zorluğu yaşamamış olur. Kaynınız çocuklu biriyle olursa daha iyi olur gibi. 

Kuzeninizde çocuksuz dul biriyle evlenebilid gayette bulur öyle birini. Baştan sorun oluşmaması için tanışmamaları bile daha iyi olur. Geleceği kestiremeyiz ama ortada ortak olmaysn bir çocuk varken çok zor.. 

Belki kuzeninizin çocuğu olsa, ve baba rolünü alacak olan kaynınızın çocuğu olmasa yine bi nebze olur gibiymiş. Ama , anne rolü zordur. Bence gerek yok tanışmamaları daha iyi. Tanışırlar bu kezde birbirlerine gönül koyarkar belki çocuğun durumunu göremezler kestiremezler geleceği yeniden bir boşanmayı bu kez atlatamayabilirler. 

Yani fikrim bu ama her fikre saygı da duyarım. 
0 oy
(2,038 puan) tarafından
çocuk işleri çok değiştirir canım büyük sorumluluk gerçekten çok düşünülüp karar alınması gerekiyor
0 oy
(6,275 puan) tarafından
Ben olsam evlilik konusunda karismamycnk herşey başta olduğu gibi olmuyor ilerde ev içerisinde ilişkilerinde bir sıkıntı olursa kuzenin seni suvlarysen sebep oldun çocuklu biriyle evlenmeme falan 

Bence karışma yinede sen bilirsin
0 oy
(4,288 puan) tarafından
Cocuk anne veya babasininda bir hayati oldugunu mukayese edebilecek yastaysa eger olur ama bu kadar kucuk cocugu olanla malesef en basta olur gibi gozukse de olmaz. Istisnalar vardir tabi. Bu durumda senin zorlamamani tavsiye ederim. Aksi bi durum senin basina kalabilir.
(1,809 puan) tarafından
Yok canım zorlamadım kız istemiyor kaynıma da söylemiş istmediğini

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 1,056 göst.
17 Aralık 2018 Aile & Aşk kategorisinde Afacanin annesi (278 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,183 göst.
0 oy
14 cevap 437 göst.
0 oy
44 cevap 2,711 göst.
14 Mayıs 2020 Aile & Aşk kategorisinde Beauty Alya & Mom (1,357 puan) tarafından soruldu

408,612 soru

12,278,215 cevap

37,805 kullanıcı

Kategoriler

...