0 oy
68 göst.
önce Diğer kategorisinde (435 puan) tarafından
Kızlar ya oğlum 3 Aylık oldu çok şükür ama nasıl uyutacagimi şaşırıyorum artık uyumuyor uyuyor 10 dk sonra geri ağlıyor tekrar uyutuyorum tekrardan 5 dk sonra ağlıyor günde 5 uyku yapıyor zaten yoruldum uyutmaktan. Siz nasıl uyutuyorsunuz bu aylarda daha 4.ay atağına girmedik ödüm kopuyor bir ay sonrasını düşündükçe:)

6 Cevaplar

0 oy
önce (567 puan) tarafından
Atakları hesaplama. Atak doktorun bilemediği hastanın çözemediği bi büyüme evresi.. Ben atak bi 27. Haftamıydı ne o zaman herhalde atak deyip geçtim. 

Şuan bence çocuğun büyüdüğü için uykuya dalmakta zorlanıyor. Bende çok yılmıştım o aylarda. Bebeği biraz beklet kucağında hemen yatırma yatırınca da piş piş demeye devam et. Bide uyku aralıklarına dikkat et. Son uyku ile gece uykusu arasında bi 3 saat olması gerekiyordu sanırım. 
-Reklam-
0 oy
önce (4,724 puan) tarafından
3 aylıktı gece uyanmayi kesti doktora sordum çok güzel sakın uyandırma doymasa zaten uyanır dedi mama ile besleniyordu belki bu uykusu için avantayoldu 3 yaşında maşallah hala uykusu ile ilgili hiç problem yaşamadım sana tavsiyem gece ışık açma kaka yapmadığı sürece altini açma yanında yatırma seni emzik niyetine kullanmasına izin verme :) 
önce (435 puan) tarafından
Emme uyku bağlantısı yok zaten ona özellikle dikkat ediyrium uyku eğitimi saatleri aralıkları hakkında bilgim var aslında gece alt değişimi konuşma vs yok sadece uykuya zor dalıyor ve uyuyunca 10 dk 15 dk da bir uyanıyor ayla alakalı bir durum sanırım
0 oy
önce (2,103 puan) tarafından

Kolik dönemleri hariç uyku sorunu çok yaşamayan bir anne olarak naçizane tavsiyem çocuğu sallamayın. Ayakta, battaniyede sallanan çocuk uyumaz bayılır. Uykuya dalmayıp bayıldığı için de geri uyanır.

İkincisi gündüz uykularında zorlamayın. Yorulan bebek illa ki uyur. Zombi gibi gezecek değil ya :) Ben gündüzleri bırakırdım, ciyak ciyak öterdi sonra akşam 6 gibi pili biter vurur kafayı uyurdu. 5-6 saatte bir uyanırdı.
Emerek rahat dalan bir bebekse emzirdikten sonra kucakta dik tutun, emziğini verin o emzik cuk cuklarken gazını alın yatırın. Yattığı yerde dalınca emziğini alabilirsiniz. 
Yattığı oda loş veya karanlık olsun. Işık bebekleri mahvediyor. 
Son olarak odası hazırsa odasında uyusun. Sizin odada değil. Siz onun odasında yatın Yatabilirseniz. Ona ait bir alanı olduğunu ve uykusunu burada uyuyacağını erkenden öğrensin. 2-3 yaşına kadar anne baba yatağında uyuyan çocuklar hem bağımlı oluyor hem de uykuları sorunlu. 
0 oy
önce (638 puan) tarafından
Ben kızıma çözüm bulamamış tim annem bir gun bebeğimi kundakladi sonra bı baktım bebeğim çok güzel uyudu o gün bugün kundak yaptık elleri ile kendini uyandiramadi takı 4 aya girdikten sonra kundak istemedi şimdide açtık kolları tâbi 4 ay atağı biraz zor geçiyor bide bugün aşı vururdu daha xor geçiyor ateş vs gibi
önce (435 puan) tarafından
Kundakla uyuyor zaten kundağı öğrendi sanırım yoksa elleriyle anında uyandırıyor kendini
0 oy
önce (1,259 puan) tarafından
Benim kızımda 3 aylıkken öyleydi ama benim kızımın derdi yüz üstü yatmakmış mesela öyle uyuduğunda 2 saar kesintisiz uyuyordu 4 ay atağı da yaşamadık o süreçte çünkü istediği pozisyonda uyuyordu kafasını tutabildiği döndürebildiği için hiç sorun etmedim ama kontrol ediyordum zaten hemen yanımda beşikte uyuyordu 
0 oy
önce (422 puan) tarafından
Rahat ettiği pozisyonu bul öyle uyusun ben de çok çektim on dk da bir uyanıyordu yüz üstü yatınca daha rahat yatıyordu

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 67 göst.
0 oy
11 cevap 183 göst.
1 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Ayse22! (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 682 göst.
3 Ocak 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 142 göst.

408,064 soru