+1 oy
124 göst.
Diğer kategorisinde (1,077 puan) tarafından
Hanımlar konumuz sigara. şimdi 9 yıldır evliyiz yakında 10 olacak. Tanıştığımız tam bugüne hep sigara içen ve durumu çok kötü bayağı böyle saniye başı şiddetli öksürükleri var ki yıllar evvel akciğer filmi çektirmiştik doktor bırakmazsa yakın yaşta KOAH olabileceğini bile belirtti geçenlerde yine çekti akciğerleri çok sağlıklı değil bırakması gerekiyor. Birkaç gündür bıraktığını görüyordum az önce yine kokusunu aldım tüm hayallerim umutlarım yerle bir oldu bunu milyon kere tekrarladı paket kırar atar bıraktığını söyler tekrar tekrar başlar. Ben ilk etapta tesettürlü değildim değildim ama çok açık biri de değildim sadece saçım açıktı pantolon bile giymiyordum uzun etek ve bluz falan . Neyse ben buna lütfen sigarayı bırak sağligin benim için çok önemli sağlığına önem vermen gerekiyor dedim Bu da eğer kapanırsam bırakacağını söyledi ve ben tam 7 yıldır kapanmama rağmen bu adam bırakmıyor bırakmıyor beni sürekli oyalıyor Her şeyi geçtim onun sağlığı için çok endişeliyim Ne yapmam gerekiyor sizce böyle bir durumda kendi haline mi bırakayım ileride ona bir şey olursa yine Ben ve çocukları üzüleceğiz.

1 cevap

+1 oy
(1,707 puan) tarafından
Alo171 sigara bıraktırma hattı var ordan yardım alabilirsiniz bence ama en başta eşinizin kafasında bitirmesi gerekiyor orda bitmediği sürece sürekli bu döngü devam eder eşinize korkularınızı çocuklarının babasız kalmasını isteyip istemediğini onlar için fedakarlık yapıyor gibi düşünmesini isteyin eminim duygusal bir boşlukta bırakmaya karar verir
(1,077 puan) tarafından
Söylediğiniz aynı yöntemi inanın ki uyguluyorum diyorum sana bir şey olsa ben de çocuklarım ortada kalırız bak çocuklarında istemiyor ki kızım ve oğlum her gördüğünde yalvarıyor babalarını içme diye ama adam inatla yine başlıyor bıraktım diyor söz veriyor sözünden dönüyor. Öyle bir yöntem arıyorum ki acaba ne yapsam bu adam sigarayı bırakmak zorunda kalacak.
(1,707 puan) tarafından
Bence onda şok etkisi bırakacak bişey deneyebilirsiniz mesela koah olmuşsun sigarayı hemen bırakmazsan çok az bir senen kaldı vb gibi çok ağır olur evet ama o anlık korku ile bırakır gibime geliyor yada her sigara içmeye çıktığında bir bahaneyle içmesini engelleyebilirsiniz bu da işe yarar gibi
(1,077 puan) tarafından
Haklısın canım vazgeçilecek Bir şey bulmalıyım ama işin iyi yanı evde içmiyor karşı çıkacağımı bildiği için dışarıda bayağı içiyor. Bir ara evde içerdi balkondan çocuklar çok üstelenince dışarıda içmeye başladı.
(1,707 puan) tarafından
İş dışı evden dışarı çıkmamasını sağlaman lazım o zaman
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 681 göst.
0 oy
2 cevap 401 göst.
5 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 290 göst.
12 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Rabisko (1,468 puan) tarafından soruldu