+1 oy
411 göst.
önce Diğer kategorisinde (667 puan) tarafından
Düşüncem yanlış olabilir ama ben gerçekten sinir oluyorum ya. 

Kaynanam geldi dün. Gece bende kaldı. Benden önce kızına gitmiş. Onun da 3 yaşında oğlu var. Kaynanama bırakmış 3-4 saat. O eşiyle gezmeye gitmiş. Ben desem az bak işim var diye, yook anam ben senin kızı bakamam diyor. Benimki 2 yaş ve oğlana göre sakin. Bakılmicak bir şeyi yok. Neyse sabah da dedi sen çocuğu doyur da ben ilgilenirim sen kahvaltı hazırlar yersin. Kendisi oruçlu. 3 aylık oğlum var doyurdum her şeyi tamam sadece kucakta duracak bir şeyi yok. Benden de kızım makarna istedi onu yaptım, kendime salata yapıcam kolayca dedim. Daha ben marulu yıkadım kaynanam iyi Bee dedi bağırdı. Baktım oğlan kusmuş. Bana verdi çocuğu gitti elini sildi. O da küçük bir şey ha. Sonra dedi ki neyse ben dışarı çıkıyorum hadi görüşürüz. E bacım sabahın körü. Az bekle de Bi gün olsun rahatça yemek yiyeyim. 15 dk tutsa yine yeter. Çekti gitti. Gidecek yeri varmış. Ben akşam gelirim diyor bir de. Yani anlamıyorum bana mı garip geliyor. Yeri gelince bura da benim evim diyor ama gel gör ki Bi şey ettiği yok. Yaşlı da değil. Dipçik gibi kadın. Kızıma gelince oh maşallah bize gelince... Evet yapmak zorunda değil ama insan destek bekliyor. Zaten ayda bir iki kez anca geliyor onda da misafir gibi 

11 Cevaplar

+8 oy
önce (2,205 puan) tarafından
Ben burada bu tarz postlar çok görüyorum. Ve maalesef katılamıyorum. Çünkü;

1. Siz 2 çocuğu da kimseye güvenerek yapmamalısınız. Değil kayınvalide, annenize bile. Ben kendi annemi bile 40'ı çıkınca git evine senin de düzenin var ben hallederim, benim de öğrenmem lazım diye yollamak istedim. 

2. Görümce ile kendinizi niye kıyaslıyorsunuz. O onun kızı. Sen oğlunun eşi. En merhametli en adil kayınvalidede bile bu böyledir. İnsanın canı nerdeyse acısı oradadır derler. Kayınvalidenin canı kızı, sen değilsin. Ben de kayınvalidemin kızı değilim. 

Şu iki mevzuyu bir kabullensek, kabul ederek evlensek, doğursak epey rahatlarız gibi.
önce (47 puan) tarafından
Balbaymak sadece gelin ve kızın ayrımı olmadan herkes kendi yerini bilip eşit davranilsa sorun olmaz dediğin gibi dini bilen insanlar zaten bu davranışı yapmazlar eski ahlak eski usulle hareket ediyorlar kapım misafire her daim açık sadece küçük çocuğu olan annelerin bazen desteğe ihtiyacı olabiliyor
önce (2,205 puan) tarafından
Türkiye'de, ya da herhangi bir İslam coğrafyasında gelinin "hakikaten" evin kızı olduğu bir aile var mıdır biri desin bana :D Ben kendi anacığıma bile kefil değilim gelinine kızı gibi davranır diye :D Hatta, ben kendim erkek annesiyim kendime bile diyemiyorum yok asla gelinime kayınvalide gibi olmam diye. Var nefis hepimizde. Kayınvalidelik bir güdü arkadaşlar. İnsan ne kadar merhametli, adil olursa olsun kayınvalidelik güdüsü olur. Masal o evin kızı işleri falan :D
önce (47 puan) tarafından
Aynen Türkiye'de görülmemiş gelin kaynana anlaştığı her gelen kaynananın ahlakı biz zamanında neler gördük çektik sizin yaşadığınız hayatta rahatlıkta ne var bizim zamanımız böyle miydi
önce (4,672 puan) tarafından
Anlaştığı fazlasıyla görülüyor da anne kız olmaları görünmüyor:)
önce (574 puan) tarafından
+++++++
-Reklam-
+2 oy
önce (17,897 puan) tarafından
Başka şeyler desen evet yapmak zorunda değil derim ama burası oğlumun evi ben bu çocukların babaannesiyim diye ortalıkta dolanıyorsa en azından çocuğu tutacak. 
önce (667 puan) tarafından
Evet aynen öyle diyor hatta sürekli fotoğraf video ister çocuklarımı at diye. Kendi çocuğum gibi seviyorum diyor. Ama işe gelince 15-20 dk tutsa eline yapışıyor. Severken herkes var yardıma gelince kimse yok
Kız bak ben bile sinirlendim benim kayinvalidem hiç böyle değil ben işe giderim onlar yedirir içirir parka götürürler ki benimki hasta ona rağmen bile böyle sadece evde isem asla tuvalete götürmezler hep annesi yapsın derler ondan da gocunmam ama senin yerinde olsam bunu laf çarpardım ben
İşte ben de sinirleniyorum. Kızım dışarda uysaldır. Hele park görsün kendi kendine oynar. Hava güneş evin önünde park var. Sabah götüreyim dedi. Az bekle bezini alayım da öyle götür anne dedim. Bezini aldım. Amaan boş ver kalsın dedi oturdu. Ama dün o kadar kötülediği durmuyor dışarda zapt olmuyır dediği görümcemin oğlumun parka götürüyor. Ben de bunu anlamıyorum
Aynı şey başka zaman yaşanırsa yok ben yanıma alayım senin gidesin falan gelir şimdi de
+1 oy
önce (2,484 puan) tarafından
Acta kalsam asla demem ki al tut yada istemem yani bisiler yapmasinj nekadr iyi kotude olsa.cunku yarin obur gun bisi olur yuze vuruyorlar.oyuzden en iyisi hicbir sekilde beklenti icine girmemek.mesela benm kaynnamda kizinn cocuklarina bakar benmkilere bakmaz ama bende hep sunu derim benm cocuklarimin ustunde hakkinz yok bana biz olmasaydik lafini kullanamazsnz oyuzden icn cok rahat diyorum.
Yok bacım bende demem. Zaten ben demedim kendisi dedi. Bu zamana kadar zaten tek yapıyordum. O yüzden sıkıntı yok ama hem öyle diyor hem basıp gidiyor.
önce (2,484 puan) tarafından
Bosver canm ozman sende uygun bi dille esine anlay olayi oda bilsn enazndan annesinin yanar döner oldgunu
+1 oy
önce (278 puan) tarafından
Ya evet kim ne derse desin insan destek bekliyor benimde durumum seninle aynıydı kızım iki yaşındayken oğlum iki üç aylıktı şuanda da biri 40 diğeri 10 aylık annem kaldı yanimda kızıma babaannesi baktı hala daha gittiğimde kızımla ben hiç ilgilenmem hep babaannededir o da aksine bizde de olsa kızıma bakar artık büyüdüğü için oğlu mu da alıyor sen işini yap diye tabiki normal bence alinman bana yapılsa bende senin gibi beklerim yalan yok
Evet işte insan bekliyor. Ne lohusayken desteği oldu nene sonrası. Anca kızımı emziremedim diye laf sokup durdu.
önce (278 puan) tarafından
Eşin de biraz sana arka çıkmalı bak benimki baktığı halde bazen eşim diyor çocuğa sen bak biz dışarı çıkıyoruz
+1 oy
önce (19,484 puan) tarafından
Eşine şöyle o söylesin. Çocuğa 3 4 saat baksın siz de çıkın gezin
Eşim hayatta söylemez. O da diyor ben kimseye emanet edip de gitmem diye. Doğum olduğı zaman bile annem kızımı istedi eşim vermedi o evde baktı
önce (19,484 puan) tarafından
Allah Allah garip .
+1 oy
önce (851 puan) tarafından
Bütün herkesten beklentiyi sıfıra indir. O zaman böyle hayal kırıklığı yaşamazsın. Hayattaki mottom budur. O yüzden artık kimse beni şaşırtamaz :) 
Beklemiyorum dile de getirmem asla al bak sen diye.. Ama kendisi söyledi bakayım sen yemek ye diye. Daha 5dk olmadan gitti. Bu zamana kadar destek görmedim zaten o yüzden beklemiyorım ama insan ister istemez üzülüyor
önce (851 puan) tarafından
Evet yaptığı zaten yanlış. Ama sanki kaçmak için bahane aramış gibi geldi bana. Böyle insanlara üzülmek için hayat çok kısa boşver.
+1 oy
önce (9,916 puan) tarafından
Ne bekliyordun ki kızına yaptığı davrandığı gibi sanada yapmasini kimse annesi gibi olmuyor. Benim kaynanam normalde zararsız çokta iyi bir kadun ama asla asla kızının tirnagi etmem o gözünde. Bende yüzüne hep derim kimse insanın annesi gibi değil yok kızım gibi severim seni diyo kızını bu şekil mi seviyirsun gerçekten diyorum 
+1 oy
önce (1,783 puan) tarafından
Daha iyi ayda bir gelsin benimsemden gidişin nere giderse ben bakarım çocuğuma inan 1bucuk ve 5 aylık bebeğim var kahvaltımı yaparım büyüğünü sırtıma sarar kapının önünde gezdiririn küçüğünü uyuturum .20 dakka hava alsın diye....onları uyutur yemek ütü çamaşır evi süpür...odun getir kapıya ...bahçeye yeşil soğan marul bezelye ek...pazara cik alışveriş et çocuk sırtımda onlara kıyafet alırım ...ve bu söylediklerimi tek yapıyorum kimseye ihtiyacım yok en önemlisi kendine ufak jestler yap ne bilim saçını boyat kendini beğendiğin ufak birşey al mesela pazardan iki etek alsam enerjim yerine gelir :) böyle düşün....seni irdelemek değil kimseye ihtiyaç olmadan bunları yapiyorumki yine gözleri bende kalıyor o yüzden anlattım....
Yok bacım ben de bu zamana kadar tektim iki çocukta da. Kimse yardım etmedi. Zaten ben de yardım istemem. Ama kendisi söyledi bakayım diye. Aradan 5dk geçmeden geri verdi çocuğu. Ne bileyim ben olsam hatta derim yapılacak işin var mı diye. Bu ilk de değil. Geçen geldiğinde anne çamaşır asılacak çocuk uyuyor uyanınca beni çağır sen varken asayım dedim. Ben çamaşırı makineden çıkardım çocuk uyandı. Çocukla ilgilendim. Kaynanam ben gidiyorum dedi gitti.
önce (1,783 puan) tarafından
Bu model genelede bu hatayı verip böyle çalışıyor...o yüzden onlara mesafeliyiz adimiz gelin...onlarinkide kaynana...bu tür kızı ve oğlu vazgeçilmezdir aklına bir şey gelip kaçmayı seçerler:)
0 oy
önce (2,168 puan) tarafından
40 lı yaşlarda kaynanam var ilk torunlari iki torun verdim onlara daha biri 5 aylık. Ama kaynanam el gibi bir bütün tavuk aldı getirdi evime baktı gitti. Sorsan oğlunu çok sever oğluşum da oğluşum ama eşime de dedim beni bırak sana yaptığı bişey bu senin iki çocuğun oldu ikisinde de annen yok. Arayıp sormak bile yok. Umrumda da değil ama işime gelmediği sürece torun göstermiyorum bende ona 
0 oy
önce (2,192 puan) tarafından
Az sıkışınca kaçıp yemeye içmeye rahatına koşup gelecekse bana yapmam kimseye hizmetci değilim misafir gibi olacak beni kullanacaksa gelip kalıp gelmesin misafir gelir iki üç saat oturur gider bende agirlarim eşimin hatırina olur biter haklısın 
0 oy
önce (1,248 puan) tarafından
Sizjnle mi.yasiyor 
Hayır yarım saatlik uzaklıkta
önce (1,248 puan) tarafından
Ozmn takmayın

İlgili sorular

+4 oy
4 cevap 176 göst.
9 Kasım 2023 Diğer kategorisinde BirbalAnnesi (17,897 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 199 göst.
17 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sadevatandas (2,130 puan) tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 736 göst.
9 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Miniminnaķ (3,339 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 410 göst.
23 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Huniliprenses (11,818 puan) tarafından soruldu

408,354 soru

12,268,267 cevap

37,527 kullanıcı

Kategoriler

...