0 oy
272 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (153 puan) tarafından
Arkadaşlar bu evde 4 Öncü Senem ilk iki sene 2000 liradan oturdum asgari ücret 3000 lirayken sonra 2.000 liradan 8 bine çıkarttı ve bu sene için bana 12 yapacağını söylemişti 15 Ocak'ta kontrat yenilenmeli eşim aradı Çıkmıyor musun sen dedi nereye çıkıyorum böyle kış günü diyor ben evime bugün boşaltsam 20'den aşağı kiraya vermem aynı dakika veririm kiraya bilmem ne 18'den aşağı kuruş inmiyor 18 bin lira istiyor 8.000'den 18.000'e çıktı Yani 10.000 lira zam istiyor bir de bunu 8.000 lirasını banka yoluyla 10.000 lirasını elden istiyor vergiden dolayımış korkuyorum mahkemeye verin eşimle birbirlerine girerler ne olur Ne biter bilmiyorum abonelikler Her şey bizim üzerimize ama olur ya kapatırsa falan bebeğim de var oğlum var 2 sınıfa gidiyor zaten eve asgari ücret geliyor Ben bu adama verince 4 milyarlı elektrik mü tuttuğumu doğalgaz mı Bebeğin maması mı çocuğun masrafları mı hangisini yapacağım bunları söyleyince kardeşim diyor ödeyemiyorsanız çıkın bunca sene oturdunuz ne siz sorun yaşadınız ne ben yaşadım bu saatten sonra da yaşamayalım diyor bu kış günü ne yapacağız Şaşırdık kaldık

12 Cevaplar

+1 oy
önce (793 puan) tarafından
Mahkemeye verin yani ceza yesin aklı başına gelir 
-Reklam-
+1 oy
önce (171 puan) tarafından
Asgari 3000 bın ken 2 binlik evde oturduysan 18 bın kıra normal yanı oda asgarıye yakın sonuçta.....ev luksmü guzelmi
önce (3,665 puan) tarafından
Yorumunuza katılıyorum
Asgari ücret o dönem neyse şu anda da aynı şeyi uyguluyor yani bir şey diyemiyorum evsahibi bu durumda gayet haklı, kontratın bitmesine beklemiş enflasyona göre hareket ediyor, onu da düşünmek lazım buradaki tek suçu elden ver demesi onun dışında pek de bir hatası görünmüyor, çünkü herkes için fiyatlar ortada,   belki onun da o paraya ihtiyacı var bişey diyemiyorum.. kendim de kiradayım Rabbim herkesin yardımcısı olsun
Bizde kıradayız cnm böyle seylerı bıldıgım için yazdım asgariye luks evde oturmanın alemı yok   fiyatı işine gelirse ister oturursun ister oturmassın
önce (153 puan) tarafından
Ev dubleks ama eski banyoda gider yok Sadece duşakabin içinde gider var ve eve belli saatlerde lağım kokusu geliyor Affedersin ev b** kokuyor üst kat çatısı yağmur falan yağdığını şapur sapur su oluyor kırık dökük yani öyle kullanışlı bir ev değil Affedersin Salonu g** kadar masa falan bile yok koltuğum var bir de televizyon O da evde geçiş yolu bile yok o kadar ki dar
Canım oturmayın madem onun yerine daha kullanıslı bır evde oturun
0 oy
önce (15,634 puan) tarafından
Resmen vergi kaçıracağım diyor adam. Sadece bankadan istediğini yollayın. Adam sizi icraya bile veremez. Gidip ben vergi kaçırmak için kiranın kalanını elden istedim deyip kendini ihbar edemez. Sizide suçlu duruma düşürmesin. 
0 oy
önce (1,140 puan) tarafından
Asgari ücretle o kirayi nasıl vereceksiniz ya Allah yardımcınz olsun. Eğer bela olacak tipler değilse çıkmayın 12 bin ödeyin oturun. İstiyorsa versin mahkemeye
0 oy
önce (3,133 puan) tarafından
Hiç bir şey yapamaz yapmayın kanunen ne ise onu yapsın kiralar baya sabitlenmiş durumda açın mahkemeyi uğraşsın dursun 
önce (129,596 puan) tarafından
nasi bisi yapamaz 15 gun snr kontrat bitiyo tahliye edebilir gayette
0 oy
önce (3,936 puan) tarafından
İnsaflı olsa 10 bin lira zam yapmaz, icraya veremez aksine sen onu şikayet edebilirsin vergi kaçırıyor bu suç. 
0 oy
önce (1,335 puan) tarafından
Direkt mahkemeye verin güzel bir ceza alsın akıllanır belki vergi kaçırmaktan da ayrı bir ceza keserler g*tü rahata erer 
0 oy
önce (5,499 puan) tarafından
Canim en fazla %60 zam uygulayabilir yasal olarak. 12400 yollayin banka hesabindan. 

Esiniz de sakin bi sekilde yasal zammi uyguluyorum verdigim miktari dogru bulmuyosaniz kira tespit davasi acin desin. Baska da bisey yapamaz. Gitsin ugrassin.
0 oy
önce (129,596 puan) tarafından
kontrat bitiyo ve yenilemiyo cikartabilir evden malesefki ya o parayi odiyceniz yada cikcaniz ama ev tasimak nakliyesi yeniden abonelik acmasi falan su durumda nerden baksan en az 100 bine patlar ☹️ haa elden ver demesi zaten usulsuzluk vergi kacagi bunu kullanabilirsin lehine
0 oy
önce (4,354 puan) tarafından
Elden vermeyin sakın 
0 oy
önce (2,588 puan) tarafından
Hic korkmayin, hatta kozlar elinizde. Seninsikayet ederim, ne demek yarisi elden filan, biz ***** miyiz verginkaciriyorsun ayri suc, zam hakkininn uzerine cikiyorsun ayri suc. Hadi elinden geleni ardina koyma deyin. Hicbisey yapamaz ve asla geri kalan kismi elden vermeyin. Kontratiniz yok mu ?
0 oy
önce (817 puan) tarafından
Yuh ya artık vicdansıza bak birde o parayı helal diye yiyecek allah ev sahillerine vicdan versin ne diyim ver mahkemeye hiç bişey yapamaz 

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 999 göst.
4 Ekim 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 295 göst.
30 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (572 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 394 göst.
18 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Buket masal (2,492 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 476 göst.