+5 oy
485 göst.
önce Diğer kategorisinde (123 puan) tarafından
 Kzlar 2. Bebeğim oldu ilkine o kadar alismisimki 5 yıl tek çocukla kalınca sanki tek çocuk benim için en iyisiydi gibi hissediyorum bir bebeğim var 50 günlük olucak ama bazen o kadar iyi düşünüyorum herşey normal buyuyucek diyorum o da konusucak yürüyecek ablasına arkadaş olucak vs diyorum  ama bazen tam aksi bir bunalima giriyorum tek çocuk olsaydı diyorum Allah eksikliğini göstermesin tabi ama ben bu lohusa sendromundan bir türlü çıkamıyorum sanki msela dün eşim evdeydi konuştum demiştim size hiç yardımcı olmuyor diye dün evdeydi bebeğe baktı bende çocugumu yıkadım kendim banyo yaptım bebeği falan yıkadım bütün işleri yaptım yetstim herşeye ama bazen bebek gece hiç yatmiyor çığlık çığlık gazdan o zaman hiç bitmycek gibi gekiyor meseka çok uykum var emzrmek olmasaydı diye düşünce geçiyor içimden kış olduğu içinde iyice eve kapandım  markete bile çıkmıyorum eskiden kızımla çıkardım hep kısda olsa sklmazdim artık çok skliyorum bu bebek 5 aylık 6 aylık olsa otursa yemek yese rahatliycaz diye diyorum hep akşam olunca annemi  birilerini arayıp konuşmak istiyorum ruhum daralıyor sanki çok çocuk doğuran büyüten benim gibi hissetmeyen bütün anneler ellerinizden opuyorum gerçekten keşke bende öyle hissedebilsem şimdiden artık başka çocuk düşünmüyorum diyorum olmayan kıyafetleri herşeyi başkalarına vericem büyüyünce inşallah ne olur bana bu mübarek gecenin hatrina dualarınızı gönderin ismim Serap dua eden kim olursa Allah razı olsun evladima da dua edin ne olur kalça cikigiyla mücadele ediyoruz

23 Cevaplar

+1 oy
önce (123 puan) tarafından

En İyi Cevap
Ne olur içimi ferahlatin kızlar yılar sonra buraya yine yazayım kzlar hep boş yereymis bu skintilar şimdi bebeğim büyüdü çok güzel bir aile olduk abla kardeş çok iyi anlasiyorlar diye bu postu hiç silmiycem 
-Reklam-
+1 oy
önce (789 puan) tarafından
Ben ikinci çocuğum olursa bundan daha ağır bir depresyona gireceğimi bildiğim için ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum işte . Yazdıklarını iliklerime kadar yaşadım .
Hiç sorma ya bizimki isteyerek oldu kaza falanda değil yani  ama alisamamak çok kotu bir durum
+1 oy
önce (3,927 puan) tarafından
Psikolojik destek alsan canim, bu günler gecicek geriye dönüp baktığında güleceksin. Yaza kadar dayan cocugunla birlikte parka gidersin gezersin. Yakın olsaydık valla sana destek olurdum ❤️
Allah razı olsun canm ya
önce (654 puan) tarafından
efenin annesi sen cok iyi kalpli bi insansin ya ❤️
@annelikkkk ne demek canim Allah seni feraha çıkarsın ❤️
@bendemistim teşekkür ederim canım ❤️
+1 oy
önce (22 puan) tarafından
Benm ikiz çocuklarım var canm şuan 3 buçuk yasindalar o kadar zor büyüttüm ki allah affetsin niye doğurdum diye aglarca ağlamıştım ama elimde değil gerçekten bunalıma girmiştim seni çok iyi anlıyorum iki çocuklu olmak çok zor heleki ikiside bebek olunca şuan çok sınırlı hiç biseye tahammül edemeyen biri oldum çok vicdan azabı çekiyorum yetemedigim için iyi bir anne olmadığım için ve şuan 5 haftalık hamileyim çok korkuyorum aynı şeyleri yaşayacağım için bunalıma giricem yine bide üstüne iki erkek çocukla çok güzel bakıyorum ama sabır ve tahammül kalmadı Allah'tan dileğim bana sana bizim gibilere bol sabır ferahlık vermesi hele bide insan yanlız olunca çok zor ama umudumuzu kaybetmeyelim çocuklarımız iyi günlere kalsın bu günler elbet geçer değil mi 
0 oy
önce (129,283 puan) tarafından
kiyamam kiz sana aay cok agir atlatiyosun sen☹️
Aynen ya ilk cocuktada yalnzdm ama hiç böyle hissetmezdim msela eşim işte olurdu tek olurdum ama yinede böyle değildim şimdi çok şükür kızım yanımda yardimcida oluyor kardeşine kıyafet bez falan ayarlıyor benle çamaşır katlıyor belkide onada çok zaman ayiramiyorum diyede endişeliyim
Sevdosum bu postu hiç silmiycem yıllar sonra hatrlamak icin
0 oy
önce (3,164 puan) tarafından
Rabbim içini ferahlatsın inşallah bol bol muhafaza sureleri inşirah oku canım. Lohusa psikolojisinde olduğun için böyle düşünüyorsun her şeyin geçici olduğunu unutma. Bu günler de geçecek ve bir daha asla bebek olmayacaklar tadını çıkarmalıyım diye düşün. Zor olduğunu biliyorum belki bir nebze olsun güzel yönleri düşünmek içini ferahlatır❤️
Allah razı olsun canm benim sanki bu psikolojiden hiç cikamiycakmisim gibi geliyor
Biliyorum canım benim de sonradan başlamıştı eşim geldikten sonra çocuğu verip odaya kapanıyordum bazen hiç uyumaz ağlardım ama elhamdülillah şu an çok iyiyim geçmez dediğim her şey geçti enerjim yerinde evden bir hafta çıkmasam bunalmıyorum emin ol seninki de geçecek Allahın izniyle. Bunalınca kendini kapatma yaz buraya çevreni ara beş dakika da olsa ver birine balkona dahi olsa çık nefes al.
Senin kaç tane var çocuğun canm şimdi kaç yaslarindalar
Bir canım üç yaşında.
0 oy
önce (7,782 puan) tarafından
İkincim 14 aylığı geçti benim. Kelin ilacı olsa başına sürer derler ya öyle durumdayım hele şu ara daha fazla niye bilmiyorum eşime satasip duruyorum:(
O aylaringorebilsem bende keske
önce (1,657 puan) tarafından
Bir anne Emine bende öyleydim şuan bır buçuk yaşına girecek.Ve eşime kızıyordum hergun huzurumuz kalmamıştı bol bol vicdan azabı çekiyordum artık böyle ilerleyemeyecigimi anladım ve depresyon ilacı almaya başladım 3 gündür kullanıyorum daha iyi hissediyorum çok şükür herkesin bünyesi kaldırmıyor gerçekten bunu anladım.
0 oy
önce (1,729 puan) tarafından
Bu hissettiklerin ve düşüncelerin çok normal, annelerimiz büyüklerimiz çok çocuk dogururmus çünkü onlar kaynanayla ve ya akrabalarla içiçe olurlarmiş zaten yalnız olmazlarmiş eskiden erkekler kadınlara bu kadar yardımcı olmazdı çünkü kadınların yardımına akrabası olan başka bir kadın koşardı şimdi biz öyle bir devirdeyiz ki koca binalarda tek başımıza herşeye yetişmeye çalışıyoruz her işi evi temizliği aşı geçtim tek başına çocuk büyütmek dünyanın en zor işi bana göre, hani diyorlar ya bir çocuk büyütmek için koca bir köy gerekir diye çok doğru işte, senin zorlanman çok normal ama şunu bil geçiyor yani bu zamanlar geçecek elbet feraha çıkacaksın üzülme küçüğü de sıkıca giydir hava almaya çıkın eve o kadar kapanma bence..
Kaynanamlar var yakın 10 dk yolda ama evleri çok soğuk düzgün kombiyide acmiyorlar yoksa gider biraz otururdum dediğin gibi
0 oy
önce (2,426 puan) tarafından
Seni etkilemek için değil rahatlaman için yazıyorum canım, tek çocukla ben deliye dönmüştüm aynen bu sekil gece uyumaz sabaha kadar ağlar saçım başım dağınık sürekli depresyondayım , sabah olsa akşam, akşam olsa sabah olsun istemem ikiside birbirinden kötü geçiyordu çünkü:) ama inan ki Rabbime şükürler olsun acısını göstermesin bize , kızımın iki yaşına geldiğine inanamıyorum bazen geçti mi diyorum:))
Bende ilk cocukta o yollardan geçtim canm sonraki herşey güzeldi dediğin gibi ama şimdi 2 çocuk zor geliyor
önce (2,426 puan) tarafından
Bende cesaret edemiyorum bu yüzden
0 oy
önce (330 puan) tarafından
4 yaş 2 yaş ve 10 günlük bir bebekle benden merhaba :)
Maşallah canm benm buradada komşum var 7 çocuğu var yaşı benden bir kaç yaş büyük vallah helal olsun diyorum en büyük kızı 15 yaşlarında geçen en küçüğü bile bırakıp bana bebek gormeye gelmişti hayret ettim yani herkes çok sabırlı ben degilm galiba
önce (330 puan) tarafından
Aslında ne biliyor musun canım sen tek çocuga fazla alışmışsın eger ilkinden sonra hemen olsaydı bu kadar zorlanmazdın bence çünkü çocugun büyümüş artık yemegini kendi yiyor tuvaletini ögrenmiş artık geceleri uyanmıyor vs yani senin elinden çıkmış binevi ikincisi olunca kendini sıfırdan başlamış gibi hissetmiş olabilirsin mesela benim peş peşe oldu nasıl büyüdüklerini anlayamadım bile rabbim kalbine ferahlık versin hayatım inşallah eşin de destek olur ❤️
Aynen canm benim sanırım tek çocuğa fazla alışmıştım sonraki rahatligada
0 oy
önce (9 puan) tarafından
Yazdiklarinin belki kac kat fazlasini yasadim yurt disindayim bide 

8 yasinda 5 yasinda bide bebek kizim var 

Dogdugundan beri asla uyumuyir hep kucakta esimle karsilikli battaniye ile salliyoruz 

Ilk zamanlar hep yatak odasinda uyutmaya calisiyor dum bir bakmisim aksam olmus ama hala uykuya dalamiyor du 

Sonra tam bir aylikken birde kolik basladi belli saatte morarana kadar agliyirdu en son bu aglama 10 saate cikti hic durnadan 

1 bucuk ay neler cektim bacaklarim kollarim mos mor oldu aksama kadar tasimak tan kucakta 

Sonra ogrendimki bebegimde coklu besin alerjisi varmis inan bana bir insana hersey mi alerji yapar yedigim tek sey sabah zeytin patates aksam ya bulgur pilavi yada balik bide meyve olarak elma diger hersey yasak sutum azaldi kilo alimi durdu kizimin daha yeni biraz herseyi kabullendim alerjisini uyumamasini sadece emerken 15 Dakika yarim saaat kadar kucagimda uyuyor cogu zaman kolay yemeklerle idare ediyiruz 

Ama inan bunlar gecici seyler birak ev pis olsun birak yemek olmasin durumun varsa disardan ye yoksa makarna kahvalti idare et hepsi gecicek ben de hergun 6 aylik bir olsa diyordum esime 

Bebeginle zaman gecir Cik disari soguktan cocuk hasta olmaz sicaktan hasta olur guzelce giyindir dolasin hava alin bide anne ne kadar sitresli olursa bebek o kadar sitres li oluyir 

Dun esimle film izleyecek tik kizimi uyutmaya calistim uyumadi ve ben biraz sitreslendim bunu direk hissetti ve saat 12 .45 te uyudu daha 3 aylik dusun 

Bu gunlerde gecicek olumlu dusun suan hastane kköselerinde cocugu icin saglik arayan bircok kisi var hamdolsun halimize rabbim her azasini tam saglikli verdi ya kolu bacagi olmasa ne yapardik 
Öyle tabi çok şükur Allah razı olsun yazdıkların için canm
0 oy
önce tarafından
Valla ne diyim hepimiz o yollardan geçtik kızım 6 yaş ama zor büyütmek 
Aynen hemde çok zor
0 oy
önce (11,367 puan) tarafından

Zaman o kadar hızlı geçecek ki sen bugünleri bile özleyeceksin. Aynılarını dedim içimden ikinci çocuğuma ne ara hamile kaldım da büyüdü 20 aylık oldu 2 yaşına geldi nerdeyse ama bana zaman su gibi geçti o yaşadığım bütün sıkıntıları unuttum şuan kucağıma bile sığmıyor :(

Allah bagslasin Allah razı olsun canm benim bu postu hiç silmiycem  okurum hep ihtiyacım olunca
0 oy
önce (1,783 puan) tarafından
Serapcimbende bir serap olarak bunları yaşadım ikinci bebeğin 6 aylık ilk bebeğim 15 aylık zaman zaman zaman bu bunalımlara giriyorumm ... Anladimki kimsenin yardımı olamaz benim kadar bana...ben hobi bahçesi yapdim marul bezelye dikdim camlarını siliyorum her gün adamın ütüsü yemeği yetisiyorum.... şükür kimseden fayda olamicani bil...ve dikdur tek iksir bu....
Allah razı olsun canm benim
önce (1,783 puan) tarafından
Benim adımda serap ..hikayemiz aynı hatta bendaha zor durumdayim ferah ol..
Memnun oldum canm
Allah yardımcımız olsun
0 oy
önce (168 puan) tarafından
Senin bu yazdıkların şuan beni çok korkuttu canım dün hamile olduğumu öğrendim oğlum 15 aylık aslında bizimde isteyerek oldu ama bir korku kapladı içimi oğlum zor zamanlardan geçti küvezde kaldı kalbi durdu çok zor zamanlardan geçtim Rabbimin gücüne gitmesin o zamanlar neden çocuk yaptım keşke yapmasaydım benim yüzünden çocuğum böyle oldu falan diye sitem etmiştim şükür 15 aylık olduk ve ben yine hamileyim çok çok yeni daha dünden beri çok sessizim içime kapandım şükür eşim çocuk konusunda yardımcı kalabalık aileyiz her zaman kaynanamlar eltimlerim yanımda oğlumun hiç fırsatını vermiyorlar hele kayınbabam çok ilgili ama yine de acaba diyorum hâlbuki isteyerek oldu bakacak gücüm var maddi sıkıntımız yok şükür manevi olarak yetebilir miyim eşim ben yanındayım falan diyor ama ne bilim ya eşim tarafı yetemediğim yerde yanında oluruz diyor ama işte o korkuyu endişeyi atamadım içimden belki de hamilelikten dolayı bu kadar hassasım hâlbuki herşey geçiyor büyüyorlar sende lohusalıktan dolayı böylesin ama geçiyor 
önce (654 puan) tarafından
yatin kalkin sukur namazi kilin her acidan iyi bi hayatiniz var bebeginiz de saglikla buyur insallah para var destek var daha ne olsun
önce (168 puan) tarafından
Çok şükür rabbimin verdiklerine ve vereceklerine dediğim gibi hamilelikten dolayı hassas düşüncelerde oluyoruz geçeceğine eminim
0 oy
önce (3,222 puan) tarafından
Ya bnmde iki cocuk var 7 yas ve 3 yas okadar rahatim ki suan 3. Ye hamilegim boyle postlar gorunce korkuyorum of anne olmak bir cana bakmak cok guzel ama cok zor ya Rabbim yardimcin olsun zoeunu kolaylastirsin
0 oy
önce (1,093 puan) tarafından
Lutfen kendini birakma. Lohusa psikolojisine hiç girmedim. Bana bakacak kimse yoktu,  komşumuzun kızı geldi baktı baktığı süreçte baya bir zorladılar beni 11 yaşındaki kızı ile. Annem uzakta gelme imkanı yoktu , hastaydı,  ailevi sıkıntılarımız vardı, kaynim başımıza belayı,  sürekli eşime seni vurur öldürürüm diye haber gönderiyordu. Eşim hastaneden geldikten 2 gün sonra çalışmaya gitti gece 1 de geliyordu vs ama hiç kendimi bırakmadım. Çocuğuna odaklan , büyük çocuğun gibi o da büyüyecek ve bugünler geçecektir. Arada bir dışarı çıkıp hava almak iyi gelir. Farklılıklar yaratmaya çalış kendin için. 
0 oy
önce (399 puan) tarafından
Benim kızım on yaşında bebeğim yaşına girecek düşün bende o kadar alışmıştımki bide kocaman kız rahattım gezer tozardim bir anda bir baktım hamileyim üç aylık planlı da değil bana da bazen zor geliyor ama iyi ki var hepsi geçicek senin ki daha küçük olduğu için daha zor azıcık büyüsün rahat edersin bir de yalnız kalma birileri gelsin kafa dengin sohbet et acilirsin eşinden de destek al özellikle geceleri aksi halde o enerji ile aşırı zor olur , uyuyup dinlenmen lazim
0 oy
önce (138 puan) tarafından
Kızın bir yaşındayken kazayla hamile olduğumu öğrenmiştim sevindim mi üzüldüm mü bilemedim.ilk doğumun hamileliğin düşük tehlikesi erken doğum küvet felan daha toparlamamistim ikinci hamileliğin erken doğum yine küvet oldu.cok şükür kucağıma aldım.buyugu kucak isterdi küçüğü gazı yalnız büyütüyorum.o yollardan hepimiz geçtik geçiyoruz canları sağ olsun sabret sakın kalıp sabırlı olman gerekiyor inan ki geçiyor.suan büyüğüm dört küçük iki yaşında. Bol bol dua er Rabbım güç kuvvet kolaylık ver de kalk.sen çok güçlüsün gücünün farkına var.
0 oy
önce (1,657 puan) tarafından
Aşkım benimde 1 bebeğim var depresyondayım ilaç kullanmaya başladım çok şükür iyiyim şuan.Sende bir görün istersen bazen en zirvede bunalıma girebiliyoruz.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 145 göst.
17 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Hasretim0160 (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 747 göst.
27 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 560 göst.
0 oy
11 cevap 345 göst.
20 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bahtsizbedevi06 (378 puan) tarafından soruldu

408,335 soru

12,267,533 cevap

37,507 kullanıcı

Kategoriler

...