+2 oy
751 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,185 puan) tarafından
Deneyimli anneler kafayi sıyırmak uzereyim bana bir deneyimlerinizi söyleyin Allah aşkına evde esim ben kizim hepimiz hastayiz ama kizimin atesi anlık düşüyor sadece napacagimizi sasirdik kac kez hastaneye götürdük benim yaptiklarimi yapip yolluyorlar napacagimi bilemiyorum. 

İlik dus, ilik kompres sürekli yapiyorum

Corabinin altina limon sıkıyorum 

İlaclarini zaten düzenli veriyorum 4 saatte bir ates düşürücü bir soğuk algınlığı birde 12 saatte bir antibiyotik veriyorum.

Su sogukta disarda atletle aglaya zirlaya gezdiriyoruz düşüyor evde yine ayni 3 gundur kombi kapattik ev buz gbi yinede ateşi evde çıkıyor.

Dun havale gecriyor sandim suya zor attim simdi yine yukseldi dediklerimi yaptim 38 e düştü uykum var diye ağlıyor doktor bisi yapmiyor ates icin oneri istiyorum Allah aşkına cok yoruldum bende hastayim hic dermanim kalmadi.

31 Cevaplar

+3 oy
önce (4,250 puan) tarafından
Ozel hastaneye gidip kan tahlili yaptir. Devlete gidiyosan ne yazik ki kan tahlili yapmiyolar. Muhtemelen yuksek enfeksiyonu var. Gerekirse serumla tedavi ederler. Ben cocuklari mecbur kalmadikca devlete goturmuyorum bu sebeplerden oturu.
önce (1,185 puan) tarafından
Vallahi bende mecburiyetten devlete goturuyorum ozeller cok pahalı gerçekten butcemizi çok aşıyor devlette dedigin gbi bisi yapmiyor
önce (4,250 puan) tarafından
Yani kâr zarar baktiginda bana gore kârlı. 20 gunde toparlanamamis, surekli ilac icirdigim(illaki onlarada odeme yapiyosun) maddi manevi yipranacagima biraz kendimi zorlar 1 gunde cocugu ayaga kaldiririm. Inan bende boyle ilacla ugrasinca 10-15 gunde toparlanamayan cocuk bi serumla ayagi dikiliyo. Tabi butce meselesi ama benim dusuncem bu yonde.
-Reklam-
+2 oy
önce (13,568 puan) tarafından
Eczaneler de ve ebebek de alına yapıştırılan jel var iki çocuğumda da işe yaradı bir de kan tahlili yapıldı mı kanında enfeksiyon olabilir Rabbim şifa versin 
önce (13,568 puan) tarafından
Olur tabiki canım nöbetçi eczaneye gitmeden telefon ile arayıp sorun kan tahlili şart gerekirse özel hastaneye götürüp tahlil yaptırın canım
Vallahi gidiyorum siz yazinca bir umut diye ciktik hemen inşallah vardir yoksa baska eczane ararim artik valla boyle giderse ozele bi gidicez perisan etti devlet hastanesi bizi
önce (1,641 puan) tarafından
Boğazında zaten enfeksiyon var. Çocuğa antibiyotik vermişler. Kanında da enfeksiyon çıkar zaten bunun için kan tahliline ihtiyaç yok ki. Ayrıca yapabilecegi şeyi yapmış antibiyotik vermiş. 3-4 gün beklenmesi lazım. Jel bantlar iyi gelir ama anlık düşürür. Bu soğukta dışarda çocuğu aletle mi gezdiriyorsunuz? Dışarıda yani? Bunun doğru olduğunu kim söyledi size Allah aşkına?
Yeni anne tugce arkadasim vallahi doktor söyledi gidiyoruz hastaneye birde ilik su yaptirip cikariyorlar biliyormusun gerçekten bir anne olarak çocuğum tir tir titriyor ya mahvolyorum ne yapcagim peki sizin bir oneriniz varsa hemen yapayim
önce (1,641 puan) tarafından
İlaçları düzenli kullanmak özellikle antibiyotik. Ilık duş, jel bant, ateş düşürücü. Çokta yapılacak bir şey yok maalesef.
+2 oy
önce (2,184 puan) tarafından
Üzgünüm bu illet böyle ne ilaç dinliyo ne birsey hem ben hem kızım ikimiz perişan olduk Rabbım yardımcınız olsun :(( ıhlamur kaynat az ılık olsun içir kızına nane limon bol bol tüketin onlar biraz fayda ediyor çorapları hiç çıkarma hep kalsın ama üstü ince olsun
Gerçekten ne kadar kötü olduk bu nasil birseymis boyle surekli balli sut balli nane limon yapiyorum zaten ne yiyor ne içiyor gerçekten cok zor ya
+2 oy
önce (2,818 puan) tarafından
Ozele gotur mutlaka nerdesin
Ankaradayim ben
+2 oy
önce (790 puan) tarafından
Ateşi düşmüyorsa antibiyotik aldığı halde iyileşmiyorsa kızına yeteri dozda ilaç  kullanmıyorsun demektir. Kilosuna boyuna. Ve yaşına göre vermen gerekiyor ilaçları . 
İnkalar hastaysa çocuğunuz eşinde biraz keseyi açsın başka yerde güzel bir devlet hastanesine götürün en azından çocuğa yazık araba falan yoksa başka yolunu bulun ne bileyim üzülüyorum ben çocuklara gerçekten çok geçmiş olsun inan bizde çok zengin insanlar değiliz asgari ücretle geçiniyoruz  ama çocuğum hasta dahi olsa kemeri sıkıp bir şeyler yapıyoruz
Keseyi acmayacak bir eşim yok ama bazen elde olmayinca olmayan kese acilmiyor 4 farkli yere odeme yapiyoruz kiraydi ev ihtiyaciydi derken ay sonu çıkmıyor yoksa esim imkani olsa yada az sıkıp birseyler yapabilecek olsa asla durmaz oyle birisi degil gerçekten
Anladım canım çok geçmiş olsun yeniden inşallah en kısa sürede iyileşir kızın inan çocuklar hastalanınca kendi çocuğum kadar üzülüyorum
Allah razi olsun arkadaşım inan bende cocuklar icin cok üzülüyorum Rabbim butun evlatlarmizi korusun insAllah
önce (179 puan) tarafından
Canım yorumları okudum da ateş düşürücü olarak dolven kullanıyorum ben oğluma 3 yaşında iyi geliyo calpol daha iyi gelmiyo denedin mi
+2 oy
önce (29 puan) tarafından
Canım benim oğlumun ateşi çıktığında ben veriyorum istersen denetebilirsin 

Cay bardağına cay kaşığının ucuyla toz zencefil koy içine az bal at karıştır icirebilirsen icir

Bizde çok işe yarıyor umarım faydasını gorursun
Zencefil evde yok ama ilk is alirim Allah razı olsun arkadaşım teşekkür ederim umarim bize de sifa olur
önce (29 puan) tarafından
Cümlemizden canim unutma kullan hastalıklara karşı birebir biz onunla atlatıyoruz hep
Sifa olur inşallah
+2 oy
önce (953 puan) tarafından
Benim oğlumında düşmüyordu ateşi özele götürüp serum takmışlardı ondan sonra düzeldi sizde isterseniz bi özele götürün 
+2 oy
önce (2,201 puan) tarafından
Ateş düşürücü ne veriyorsun? Oğlum 3 yaşında ve PFAPA sendromu var yani kronik ateş. Sürekli sebepsiz ateşleniyor ve düşürmesi çok zor oluyor. Calpol, Dolven falan etki etmiyor. İbufort kullanıyoruz o etkili oluyor. Kilosuna göre ver ama. 
Vallahi simdi birdaha hastaneden geldik normalde tylol kullaniyordum calpol ve dolven yazmis bide onu deniycem artik olmazsa sizin dediginizide denerim her çözüme raziyim artik bugunle birlikte 5. Hastane gidis oldu bize
+2 oy
önce (2,451 puan) tarafından
Instagramda hastalanmayancocuk sayfası var orayı takip et oku. Sarımsağı minik minik doğrayıp balla karıştırıp yiyin diyor ateş içindi galiba bu. İlaçlar fayda vermez zarar verir
Hemen bi bakayim cok teşekkür ederim
önce (2,451 puan) tarafından
Rica ederim Rabbim şifa versin
+2 oy
önce (29,049 puan) tarafından

Enfeksiyon var kan tahlili yapılıp ona göre ilaç verilmesi lazım farklı hastaneye götürün o ilaçlara rağmen geçmiyorsa ilerlemesin daha fazla

Bugun farkli hastaneye götürdüm yine kan tahlili yapmadilar ama bu hastanede idrar ve röntgen çektiler kakasini yapamiyordu lavman yaptilar ama ateşe çözüm ureten yok
Hangi hastaneye götürdün
Etlik şehir hastanesinin cocuk aciline götürdüm yine atesliyken
Aslında şehir hastanesi iyi bakar neden bakmamış düzenli
Birde ne oldu biliyor musun 4 saatte 5 farkli doktor vardi ayni odada ve ben hepsine tek tek dert anlattim benim bildigim vardiya sistemi 2 ydi sabah farkli gece farkli gbi ama herkes kızıyordu bu ne böyle diye yani 1 erkek 4 kadin doktor gördük 3 saatte biz
+2 oy
önce (4,173 puan) tarafından
Benim kızımda aynı hatta 40.4 civari ateş ateş  inatçı.Dun değil onceki gece ateş düşmeyince yükselmeye devam edince ıslak carsaflara sardılar kizimi mecburen 1 saat yaşta yatti malesef.

Dun Sabah da Dr yatis verdi inan hastahanede de farklı bir uygulama yapmıyorlar 

4 saat aralıklı ilaç duş ılık kompres bol su takviyesi 39 derece ateş çıkıyor ilacın üstüne dus kompres 3 saate 38.6 hadi en iyi düşmüş ateş 38.3 olsun  sonra tekrar yükseliyor hızlıca.
Kan tahlili akciğer grafisi
Tahlilde bir miktar cep yükselmiş lökosit ile birlikte ,grafide birsey çıkmadı.
İnfluenza testi negatif geldi.
Ama tüm belirtiler İnfluenza hatta Dr 3'lü virus olabileceğini düşünüyor.
Antibiyotik 12 saat aralıklı, 3-4 saat aralikla surekli ateş düşürücü, 12 saate birde influenza için bir surup daha başladılar.
Bize bugün influenza olmus dedi doktor ama ilac veremem dedi 2 gunu geçtiği icin dedi test felan da yapmadi influenza oldugunu nasil anladi idrar temiz rontgende gaz çıktı okadar yani valla doktorlari anlamak cok zor gerçekten
Canım influenza salgını var ve belirtiler yüksek dirençli ateş titremeli hatta morarmali cildi kilca damar genisleyip buzusmesindem mermer gibi desenli (dusmuyor lanet dussede yarim saat icinde geri cikiyor)kuru öksürük ciddi halsizlik iştahsızlık bizim test yapılmasına rağmen negatif çıktı
Şimdi sakin ol olabiliyorsan mutlaka her Ates düşürücü sonrasi hiç bekleme direk dusa sok en az yarım saat ılık akan suyun altına (kesinlikle çok faydası var hatta yükselmeye başladıkça ilaç saati gelene kadar ara ara tekrarla soğuk su kesinlikle değil ılık su 30-32 derece gibi düşünebilirsin. .
4 saat geçti AA ateşi 38 biraz daha bekleyim deme ates düşürücü vermeyim şimdi deme ver çok hızlı yükselip en yavaş haliyle düşme oluyor ,(düşme sayilirsa tabi)
Kolaylıklar dilerim sana tabi kendimede..
Aklıma gelmişken acayip çok su icir.
Bu hastalik acayip dehidrasyon yapıyormuş.. Sakin atlama
+2 oy
önce (1,783 puan) tarafından
Atesde vücudu direnç gisteriyorsa doktorun verdiği antibiyotik kullanılması gerekli.... Benim bebeğim tam 3 ay sizin dediğiniz dönemi yasatik bakdik olmuyor her öğün antibiyotinide corbasini verip soğuk kompleks yapip sabahladik....
Biz kullaniyoruz 4. Günümüz antibiyotikte ve sürekli dus aldıriyorum ama gerçekten cocukta bende yorulduk siz 3 ay nasıl dayandiniz vallahi gecmis olsun
+2 oy
önce (1,113 puan) tarafından
3 gündür bizde öyleyiz bize de 10 tane iğne yazdı kan idrar tahlili hepsini yaptırdık bisey çıkmadı sürekli uykum var anne diyip diyip yatıyor 
Bize igne vermediler ateşi düşsün diye bir çabaları da yok bugun farkli bir hastaneye daha gttim ama anca yaptıklarına devam diyorlar
Biz o yönden sıkıntı yaşamıyoruz çok şükür çocuk hastanesi var burdaa yani özel falan değil devletin çok memnunuz biz nerede yaşıyorsun
Ankarada yaşıyorum bugun Etlik şehir hastanesinin cocuk aciline götürdüm asla iğne felan yapmadilar hatta esim söyledi cocuk cok cekiyor bi igne felan yapsaniz iyi gelmezmi hocam diye gerek yok dedi
Allah Allah nasıl bir hastane orası ya
+1 oy
önce (93 puan) tarafından
Belli bir oda sıcaklığında kombinizi açın derim.icerisini soğuk tutmaya gerek yok .22/24 derecede tutmaya çalış.kış günündeyiz.balli limon sarımsak boğaz enfeksiyonuna iyi gelir.her ateş düşürücü herkeste aynı etkiyi yapmaz.ates düşürücüyu değiştirin ateşi dusurmuyorsa doktora danışarak.burnu akiyorsa burnunu temiz tutmaya çalışın.buhar verin faydalı olur.burun spreyi falan kullanabilirsiniz.
Ates düşürücü değiştirdim paroldu düşmüyordu hic bende kendim gidip tylol aldim doktorada söyledim dönüşümlü ver dedi kombiyi yakmaya korktum acikcasi yakiyim atesi daha cok cikar diye disarda düşüyor ya ondan burnu akıyor aslinda ama dokundurmuyor ancak sürekli silelim diyorum zaten sürekli banyoda siliyorum cikariyo ama serumla temizletmiyor vallahi gücüm yetmiyor ya 3 bucuk yasinda ama vallahi yetmiyor
+1 oy
önce (642 puan) tarafından
Cocugun nekadarlık  covidde de yasadı. Bunu.zaman zaman yasıyorum.medikalkerde agız bakım fırçası var o fırçayı cörekotu yağına bandır boğazını agız içini bi gezdir fırçayı.. ates düşüyor..covidde de düşmeyen atesi düşürdük 1 yas bile degildi
3 buçuk yaşında ay yeni eczaneden geldik keske alsaydim yaa
önce (642 puan) tarafından
Bu çok etkili düşmeyen ayes bidaha cıkmıyor..covidde hastanede yattık yinede düşüremedik aklıma her derde deva olduğu geldi fırçayla yaptık ates düştü o dönem bidaha cıkmadı
Bu u deniycem cok teşekkür ederim insAllah bizede sifa olur Allah razı olsun
+1 oy
önce (1,288 puan) tarafından
bizmki ishal kusma vardi zatn yemeyen bi bebekti bu sefer yedigi gb cikarirdi acile 3 kez gittik serum ilac yazdi tahlil bile yapilmadi en son gecmedi özele ordaki daha kotu bobrek yetmezligi var yatis yapilsn dedi kiiii o da tahlil yaptirmadi tekrar acile gittik bize boyle denildi dedk tahlil yapildi adenovirusu kapmis 13 aylik daha 4gun hastanede yattik valla bak ALLAHA EMANET YAŞIYORUZ devlet umursamaz özel para tuzagi ALLLAH KIMSEYE YASATMASIN
Aminn gerçekten öyle bugun yine acile gttim ama daha kan alan bakan bir doktora rastlamadım ve bugun Etlik şehir hastanesinin cocuk acilinde 3 saatte tam 5 doktora dert anlattim her git sunu yap gel demelerinde hepsi farklıydı biri antibiyotik kullanma dedi birisi antibiyotige devam dedi bende mi sorun var onlardami anlamıyorum
+1 oy
önce (5,496 puan) tarafından
1 tane sogan 6-8 parcaya bolun uzerine de 3-4 yemek kasigi bal dokun. 1 saat beklettikten sonra sogan suyunu salacak. Balli soganli suyunuz olacak. O karisimdan sabah -aksam 1 tatli kasigi verin. Yaptiginizi 2 gun kullanabilirsiniz sonra yeniden yapmaniz gerekir. 

Corek otu yagi da iyi geliyo. Deneyin. 

Bi de acaba domuz gribi mi oldu. Onun kendi ilaci var onu kullanmadan gecmiyo. 
İnfluenza dediler bugün bunun ilacida varmis ama 2 gunden sonra baslanirsa fayda etmiyormus veremezmis
önce (5,496 puan) tarafından
Nasil yani canim 2 gunden sonrayi anlayamadim
Gecen kis cocugum 2 kez oldu hastaye gidince verdiler hemen basladik
Bugun hastaliginin 4. Gunu o ilaca en geç 2. Gunu baslanmaliymis yada hic baslamamaliymis zaten fayda etmezmis
+1 oy
önce (556 puan) tarafından
Ateş olınca ilk 3 gün evde müdahale edin diyorlar gecmezse enfeksiyon vardır diyip antibiyotik veriyorlar yada serum veriyorlar 
Hic bir sekilde gecmiyor malsf bizim
+1 oy
önce (292 puan) tarafından
Kiziniz kac yasinda antibiyotik vucudun bir yerini Tamir ederken diger yerini bozar bunu unutma bir antibiyotik zararinin vucuttan atilisi cok uzun suruyor. Ates icin surekli ates düşurucu verirsen vucut hic mikrop ile savasmaz ve hastaligi yenemez. Tabi bu denekki birak havale gecirsin degil dogal seyler yapip  surekli atesi takip edicen gece uyumayacan 

Kiziniz eger buyukse size antibiyotik ten kat kat daha tesirli bir ilac vereyim 

1 kilo hakiki bal 

10 dis sarimsak 

10 tane limon suyu 

Bunlari yarim ölcu de yapabilirsin sana kalmis 

Sarimsak lari bala ez koy 

Limon suyunu da sık bal ile hepsini karistir 

Agzini pamuklu bir bez ile kapat karanlik yerde 7 gun beklesin ben ara sira karistirdim 

7 gun sonra süz sarimsaklari  

Koy kavanoza Bali dolapta muhafaza et 6 ay falan kaliyor dolapta 

Sabahlari ac karnina bir tatli kasigi ver 

Aslinda biz senede bir Kere 1 ay kullaniyoruz vucut temizligi icin bu karisimi 

Benim kizimin 6 aydir falan gecmeyen dis iltihabi vardi çekim yapilacak diye mecbur antibiyotik kullandim kac gun asla gecmedi bir gram bile 

Henen by karisimi yaptim 15 gun kullandim iltihap kurudu 

Aslinda 1 ay kullansam daha iyiydi tekrar 15 daha vericem ama
Bunu hakiki bal bulur bulmaz deniycem marketten aldigimizdan varda hakikimi tartisilir tabi cok teşekkür ederim Allah razı olsun
önce (292 puan) tarafından
Sifa olsun insallah
+1 oy
önce (30 puan) tarafından
Aynı şeyleri yaşadık çocuk ateşten tir tir titriyor bizde memleketteydik ilçe devlet hastanesine götürdük midesi bulandığı için sadece mide bulantısı geçsin diye iğne yaptılar ne bir ateş sürücü ne serum hiçbir şey yokmuş hastanede devlet hastanesinde serum ve ateş düşürücü yokmuş düşün birde bahsettiğim ilçe deprem bölgesi hastanesi.!!! Bir de oradaki hemşireler dalga geçer gibi çıkar soğukta beklesin ateşi düşer diye saçma sapan konuştular.

Ordan çıktık kendimizi ile zor attık hemen özele testler yapıldı kanında enfeksiyon çok çok fazla çıktı hemen yatışı yapıldı doktorumuz evde antibiyotik ile geçmez dedi ve 5 gün hastane de kaldık 
Vallahi özel böyle bakiyorda devlet bunu niye yapmiyor herkesin gücü olmuyor ki özel için yani bu durumda devlete gidenlerin bebelerine kiymetsiz gözüyle mi bakiyorlar anlamıyorum gerçekten kan almadilar kaçtır
önce (30 puan) tarafından
Kan almayı bırak dediğim gibi ne ateş düşürücü şurup vardı ne de serum devletin hastanesinde insanları özele teşvik ediyorlar böyle ki siz kaç gündür gidiyorsunuz birde hastaneye görmüyorlar mı bilmiyorlar mı ama sistem o kadar berbat ki bir de iyi bir doktora denk gelmek gerek sanırım devlette
Sürekli acilden mi giriş yaptınız yoksa çoçuk doktoruna polikliniğe gittiniz mi

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 154 göst.
4 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Zahire (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 192 göst.
12 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 427 göst.
0 oy
21 cevap 451 göst.