+1 oy
1,060 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,196 puan) tarafından
Deneyimli anneler kafayi sıyırmak uzereyim bana bir deneyimlerinizi söyleyin Allah aşkına evde esim ben kizim hepimiz hastayiz ama kizimin atesi anlık düşüyor sadece napacagimizi sasirdik kac kez hastaneye götürdük benim yaptiklarimi yapip yolluyorlar napacagimi bilemiyorum. 

İlik dus, ilik kompres sürekli yapiyorum

Corabinin altina limon sıkıyorum 

İlaclarini zaten düzenli veriyorum 4 saatte bir ates düşürücü bir soğuk algınlığı birde 12 saatte bir antibiyotik veriyorum.

Su sogukta disarda atletle aglaya zirlaya gezdiriyoruz düşüyor evde yine ayni 3 gundur kombi kapattik ev buz gbi yinede ateşi evde çıkıyor.

Dun havale gecriyor sandim suya zor attim simdi yine yukseldi dediklerimi yaptim 38 e düştü uykum var diye ağlıyor doktor bisi yapmiyor ates icin oneri istiyorum Allah aşkına cok yoruldum bende hastayim hic dermanim kalmadi.

31 Cevaplar

+1 oy
(788 puan) tarafından
Kan tahlili sonucuna bakmadan nasıl ilaç yazılıyor vücudunda enfeksiyon var çocuğun ama ne enfeksiyon diye direk antibiyotik yazıp yollamaması lazım canım biz umca solüsyon kullanıyoruz eczaneden alabilirsin udi yağı var ayağına sürüyorum eklem yerlerinede sürebilirsin kolonyayı eklem yerlerine dökebilirsin dönüşümlü veriyor musun calpol dolven kaç yaşında kaç kilo belkide yeterli gelmiyordur ölçüsü baktın geçmiyor bizdede olmuştu dört gün sonra gittik sadece ateş var diye meğer çocuğun boğazı beyaz beyaz bişeyler varmış hastanede bir ilaç veriyolar ateşi düşüyor 
(1,196 puan) tarafından
Kiziminda boğazında o beyaz seylerden var işte ama yok yani bugunde hastane bekledim bütün gün umudum bitti hastaneden yana kendim halletcem artik ozele de suanda gidemem en azindan 10 gun icinde gidemem  ama umarim ozamana kadar geçer
-Reklam-
+1 oy
(2,703 puan) tarafından
Canm ben azerbaycandayim ama burdada salgin var 1 haftadir 2 oglumunda atesj dusmuyor doktor ilac fln 2 kutu ates dusurucu bitirdik

Igneleri saymiyorum bile 

Ve dun bile oglumun.atesi 37 oldu bi an sonra kendiliginden dustu simdide feci oksuruk basladi

Azerbaycanda cocuklar hepsi bu halde şu an kime sorsam atesi dusurwmiyoruz diyor

Valla işimiz cok zor resmen virus yayiyorlar etrafa 
(1,196 puan) tarafından
Evet hastane bugün tıklım tıklım doluydu gercekten burdada salgin varmış valla Allah yardımcımız olsun cok zor ben kendimde hastayim okadar zorlaniyorum ki kafam kalkmiyor ama asla yastik yüzü göremiyorum
+1 oy
(1,816 puan) tarafından
Belki idrar yollarında veya kanında enfeksiyon olabilir. Sen ısrar et cnm tahlil işte doktordan verebiliyorsan evde ek olarak sarımsak kürü yap ver yazık çocuğa sürekli ilaç almaktan bağırsakları mahvolur 
(1,196 puan) tarafından
Bugun idrar istediler kan istemediler idrar temiz çıktı şükür ama kan icin 2 gun daha hasta gezsn dediler saka gbi degilmi 2 gun sonra dusmezse gelin dediler 4 gun oldu diyorum ama anlayan yok
(1,816 puan) tarafından
Şu hayatta en önemsiz değersiz şey insan sağlığı gerçekten. Sağlık sistemi çökmüş resmen umursamazlık
+1 oy
(118 puan) tarafından
Buz gibi evde atletle dışarı çıkarıyorsun canımda çocuk daha çok usuteceksiniz. Ayağı soğuksa ayağına çorap giydir . Soğuk suyla ne yıka nede komples yap anlık düşer geri fırlar çünkü. Başına asla soğuk bez koyma  . Ateşi tetikleyen kesin birşey ama test yapmalarını işte doktordam devletten fayda yoksa özele gitmeni tavsiye ederim. Hastanede de serum takip devlet hastanesi ateş düşürücü vermiyor yanında götür mutlaka . Soğuk suyla duş aldırma kaç yaşında bilmiyorum ama kullandığın ateş düşürücü calpol ise ateşi yüksek ise fayda vermez dolven ver. Dönüşümlü ateş düşürücü kullanma . 
(1,196 puan) tarafından
Valla bacim inan artık tükendim ben istiyormuyum hic atletle buz gbi evde otursun artik caresiz kaldim acilde yaptiklarini deniyorum iste acilde ılık suyla yikayip disari yolluyorlar cocuk iyice hasta olacak diye bende korkuyorum ama doktor bizi olmaz diyo cocuk tir tir titriyor icim gidiyo valla dogalgazi actim artik anneyim iste insan dayanamiyor
+1 oy
tarafından
1 yaşından büyükse sarımsak kürü yedir küçükse sarımsaklı yoğurt yedir. Onun dışında naneli yoğurt yedir nane çayı ver bunlar da ateşi düşürür cacık yedir. Bir de yavşanotu çayı yüksek ateşi düşürür. Bebeğimin de geçen hafta 39 larda ateşi vardı dönüşümlü dolven ve Parol kullandık düşüp yükseliyordu. Yavşanotu çayı vermiştim ishali için ve o gün ateşi düştü çıkmadı birdaha. Faydaları için nete baktığımda yüksek ateşi düşürür yazıyordu ve bende buna bağladım Allah’ın izniyle. Bir daha da çıkmadı elhamdülillah.
(1,196 puan) tarafından
Benim kizim kabiz ondan yana sıkıntı olurmu ki lavman yaptilar bugün hastanede ama birdahakine kendi yapabilirmi bilmiyorum kabizlik cekiyor bi yandanda çocuğum
tarafından
Kabuzlık için Hindistan cevizi yağı yedir canım. Birebir gelir..
+1 oy
(1,629 puan) tarafından
Devlet hastaneleri kan tahlilini yapmıyor gerçekten benim kızım da geçen çok kötüydü ateşi düşmüyordu öksürmekten boğazı tahriş olmuştu uykusu vardı ama uyuyamıyordu doktor baktı boğazı kötü dedi normal ilaç verdi bende asla sakin kalamadım bu kadar basit mi ya öksürmekten boğazı tahriş oldu boğazında bişey yok Bi kan al bişey yap düşmüyor ateşi diye yaygara çıkardım enfeksiyonu varmış hemen tedaviye başladık öksürük şurubu verdiler hırıltı için de hava verdiler ama cidden devlet hastanesi doktorları sert dilden anlıyorlar en son ki deliriyorsun o zaman hemen ilgileniyorlar şimdi artık hep özele götürüyorum en azından akşama kadar boş boş beklemiyoruz direkt tedavi uygulanıyor 
(1,196 puan) tarafından
Malsf devlet hastanesi öyle bugun baska hastaneyr gttim devlet yine orda da kan almadilar yani bilmiyorum Allah bildiği gibi yapsın gercekten bu kadar degersizmi bu devlete giden cocuklar sonucta herkesin durumu olmuyor ki özele ne diyim ya
(1,629 puan) tarafından
Maalesef öyle bende çok sıkışık olduğum bir dönemde mecbur gitmiştim ve kan alınmayıncq çok sinirlenmiştim ya başka bişeyi olurda bilmeden ilaç kullanırsam diye ki ben bağırıp hastane polisine de durumu anlatınca daha dikkatli ilgilendiler benim kızımla yoksa şurup verip yollayacaklardı
0 oy
(35 puan) tarafından
Cnm sirkeli suya parol ez karıştır öyle koltuk altına falan koy ama ateşi kontrol et çok düşürmesin öyle daha çabuk düşüyo hemde havluya sar öyle ılık banyo yaptır 
(961 puan) tarafından
Sirke çok tehlikeli birşey iç ateş yapar bebek ve çocuklarda kullanıma uygun değil sizde kullanmayın dışarıdan düşüyor ama iç ateş yapıyor özellikle havale geçmişi olan bebeklerde çok tehlikeli aman diyeyim kullanmayin
(35 puan) tarafından
İçe ateş yaptığını bilmiyodum uyarınız için çok teşekkür ederim cnm
(961 puan) tarafından
Rica ederim canım sağlıkla büyüsünler
0 oy
(51,620 puan) tarafından
tahlil yapmadilar mi idrar kan tahlili kulagina bogazina bakmadılar mi
0 oy
(961 puan) tarafından
Kan idrar testi yapıldı mı. 3 günü geçen ateş %90 enfeksiyondur. Bende acil için devlete götürdüm 39 su hatta bir kere. Tahlil yapıldı serum yapıldı fitil verdi. Yani isteyin sizde yapın deyin. Bu kadar ateşli çocuğa sıvı kaybı olmasın diye her doktor serum yapar sizin ordaki doktorlar neden yapmiyo ilk kez denk geldim. Her doktor tahlil yapar ya ateşte özellikle 3 gün olduysa. 
(961 puan) tarafından
Bu arada zibinla dışarı gezdirmeyin dhaa çok hasta olur. Normal giyime bir tık incelterek aynen devam edin doğalgazı da açın yazık çocuk zatürre olacak böyle de. Sık sık yıkayın eklem yerlerine devamlı ılık su koyun soğuk olmasın. Calpol 4 saatte bir verin düşmezse dolven alın. Fitil verebilirsiniz doktora sorarak alın.
0 oy
(1,810 puan) tarafından
Ahaha şuan aynı dertten muzdarip olmam peki
(1,810 puan) tarafından
İnfluenza ne cnm
(1,196 puan) tarafından
Bir virüs cesitiymis ve şuan aşırı salgin var ve Allah düşmanıma vermesin cok cok zor bisey gerçekten dirençli ates antibiyotik değil tedavisi kendi ilaci varmis devlette asla vermediler ozelde yazdi doktor
(1,810 puan) tarafından
Benimde oğlanin ateşi düşmüyordu yatış verildi hafifleyince hemen çıkardım çünkü hastaneler dolu herkes hasta
(1,196 puan) tarafından
Gerçekten öyle bende ameliyat oldum sanirim o süreçte kaptim eve getirdim çocuğuma geçti çok şükür gecti artik gitsin de gelmesin bugun ilacin son gunuydu öksürük burun tıkanıklığı hala var ama ates gtti çok şükür
(1,810 puan) tarafından
Cokkk geçmiş olsun cnm
0 oy
(235 puan) tarafından
Nasıl oldu kızınız cok gecmıs olsun
(1,196 puan) tarafından
Hala düşmeyen ateşi var influenza dediler ama bilmiyorum bu kadar uzun surermi
(235 puan) tarafından
Cnm özele gotur cok para gitmez bnm kızımın 4 gun atesı dusmedı tanıdık hemsıre tanıdıgjmız bukadar cok uzun ateşli durması beyne ve kalbe hasar bırakır dedı gotrduk kanda enfeksiyon cıktı benden solemesi
(235 puan) tarafından
Para gitcwk deme o dedıgın rahatsızlık bile iyi degıl araştır gotur ozele
(1,196 puan) tarafından
Antibiyotik degistirdik ama bilmiyorum bide ozele götürsem iyi olacak galiba teşekkür ederim
(235 puan) tarafından
Beklediğin hata bacım bukadar ates iyi degıl hemen gotur

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 164 göst.
4 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Zahire (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 196 göst.
12 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 430 göst.
0 oy