+2 oy
438 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,429 puan) tarafından
Eşim 6 aylığına Suriye'ye göreve gitti gitmeden neredeyse 1 ay önce komşuma gidicek dedim napicam bilmiyorum demistim iyiydim yani eşim 2 gün önce gitti gitmeden 1 gün oncede uğurlama yapıldı Instagrama story attım gördü sadece kalp atti aynı gün kızım hasta diye arabaları yoktu  eşiyle geldiler arabamızı aldilar kızını hastaneye götürdü nerdeyse benzini bitirmişlerdi geri geldiler yükleyin edinde demedik çocuk yani ne de olsa nolucak dedik ya eşim gitti bir mesaj bile atmadı onunla beraber bir komsum daha bende onlara içimi dokmustum fikir almak istedim yani yasitlarim soncta iyiler dedim yani ne bileyim benden mi kızın nasıl oldu dememi bekledi anahtari bize verirken de kızını sordum hatta dikkat edin geçmiş olsun dedim  bilmiyorum ama eşim gitti ya ben tek kaldım insan hicmi bir kre sormaz diye alındım ölümü kalimi Allah korusun herşeyi var onun eşi gitse 50 sefer arardim ben ve bekledim de yani arar kesin beni dedim napsam bilmiyorum kaynanamda boşver yaz sen yaz ara diyor kızı hasta diye senden de beklemiş olabilir dedi birde size danisayim dedim kızlar ya.

15 Cevaplar

+3 oy
önce (1,743 puan) tarafından
Yani benim komsulariminda eşleri Suriye'ye gidiyor bizde dogudayiz hiç aramak sormak aklıma gelmedi herkesin kendi hayat telaşesi var sonuçta  
Yok bizde sıkı fıkıyız iki günde bir ya o bende ya ben ondayım ama hani kocası asker yani bunu bilerek evlenmiş benim eşimde göreve gidiyor kimseden birşey bekleyemem millet der bana mı güvendin diye. Her ihtiyacımı kendim karşılarım eşim varken nasılsa eşim yokken de öyle olur benim evimin düzeni kimseden yardım ve ya teselli beklemem tek başına olmaya alış bence boşver milleti herkes kendi evinde
Benim hatta bir komşum vardı ben onunla görüşmem pek onunda eşi piyade astsubay sinir karakolunda haftada 1 gün gelebiliyor evine sadece. Aynı yaşlarda çocuklarımız var kadın marlete gidiyordu bana diyordu tasiyamiyorum çocukla benimle gelir misin bana yardım eder misin senin kocan var benim yok diyordu bir iki kere gittim sonra kızı baba diye ağlayınca bize getiriyordu eşin biraz sevgi gostersin kızım baba diye ağlıyor durmuyor diye hadi dedik bir iki kere tamam sonra kadın dedi eşin merkeze gidince kasaptan bana da et aliversin ben çocukla gidemiyorum eşim de dedi yeter artık kocası bize mi çalışıyor banane gitsin memlektinde yaşasın o zaman burada tek başına yapamiyorsa. Yani diyorsun ya onun çocuğu evlat da benim ki çöp mü diye onu kendine diyeceksin çünkü asker çocuğu olmak böyle birşey komşun napsin kocasını 6 aylığına size Baba olarak mi yollasın kusura bakma ama çok sinir oluyorum böyle konu komşudan beklentiye giren asker eşlerine yapamayacaksınız evlenmeyin eşiniz Suriye'deyken iki katı maaşı komsunuz almıyor
önce (1,429 puan) tarafından
Şuan dediğin çok saçma senin yaşadığın konuyla benimkinin uzaktan yakından alakası yok aramayla et süt almayı nasıl bagdastirabilirsin ki benim herşeye gücum yetiyor zaten sıkı sürekli konuştuğum insanin aramasını bekliyorum senin eşin Suriye'ye gitti diyelim hicmi yakın birinden arama beklemezsin yasada su dediklerimi seni aramasinlar o zaman halimi anca anlarsin ama sanmıyorum ben postta ona minnet ediyoruma dair birşey dedim mi hayır senin komşun öyleymis diye bendemi öyle olucam ne saçma bana kendisi birşey olursa burdayiz falan dedi ben sağolun alışkınım ben tek olmaya herşeyimi yapıyorum demiştim üstelik maaşta cehennemin dibine girsin gözünde buyuttugunuz maaş ne şartlarla kazanılıyor haberin varmı onların aldığı milyonda olsa helal para buda onlarada sanada yeter eğer onlarda öyle düşünüyorsa zaten şimdiden bitmesi benim için daha iyi gurbette insan olan insanlar hem birbirine dost hem ana baba oluyor herseyide geçtim komşun senin bana bugün bı komşum birşey diyecek ben yapmayacaksam ve onunda ihtiyaci varsa ki olmasa zaten kimse demez yazıklar olsun benim komsuluguma insanlığıma işte herkeste boyle değil.
Dediğim gibi benim eşimde göreve gidiyor kimseden birşey beklemiyorum sonuçta işi bu ve ben bunu bilerek evlendim.

Onun çocuğu çocuk da benim ki çöp mü ne demek ya Allah aşkına tabi ki de herkesin çocuğu kendine kıymetli kendi çocuğu hastayken senin çocuğunla mi ilgilensin parası umurunuzda değilse istifa etsin eşin basınızda dursun
Birşey demiyorum sana senin eşin göreve gidiyor burdakilerden daha çok senin beni anlaman lazmdi ama kafa yapisi işte birşey diyemiyorum dikkat ettiysen de ben kimseden birşey beklemiyorum hayal dünyasında yaşama arabama kadar verdim bide birşey olur ben onlara yardım ederim aramayani da aramam sormayanida sormam onu anladım.Aynen öyle çocuk herkese çocuk ben nasıl ki geçmiş olsun diyip dusunduysem o da kızımı dusunebilrdi normalde ben kızını çok severim ama bigun kızımın saçını oksadigini görmedim ondan kızıma pekte değer verdiğini düşünmüyorum.Ya saçmalamana bakar mısın iyi eşim çıksin işten sen para gönder bize aylık bakayim göndericek misin ayrıca mecburi durumdan dolayı gitti keyfi gitmesini biz zaten hiç istemedik çok şükür yetiyordu.
-Reklam-
+2 oy
önce (5,044 puan) tarafından
Canm dahs cok erken 2 gun olmus bındur hele ararlar herald ebu kadar etkılenechını dusunmemıslerdır sen ara kaynananın dedği gibi hemen senaryo yszma kafanda
Aşkım herkes aradı bizi akrabadan diğer arkadaslaedan tut herkes bide şimdi baktım durum atmış laf sokuculu anlamadım valla
+2 oy
önce (694 puan) tarafından
Şimdi çok duygusalsin canim 2 gün daha erken sen de yazabilirsin hani beklentiye girmeden ne olacak ki.
Bilmiyorum bekleyeyim o zaman biraz ondan öncede bir sefer nasılsın diye bile sormadılar evime davet ettim eşim gitmeden 5 gün önce falan gidis o gidiş dahası yok
+2 oy
önce (1,332 puan) tarafından
Bence arama  mesaj atma  mesafe koy kendine değer ver 
Biraz bekleyeyim diyorum umrunda olmazsam umrumda olmaz dediğin gibi
+1 oy
önce (679 puan) tarafından
Aranızdaki samimiyete bağlı, çok samimi iseniz ve aramadıysa siz de aramayın. Normal bir iletişiminiz varsa da daha 2 gün olmuş gideli, çok yeni, belki sonradan sorar.

En kötü ihtimal siz bir arayın, baktınız soğuk davranıyor iletişimi kesersiniz. 
Arasir konusurz normalde o beni sevdi komşuluk iliskisi kurmak istedi ben ona o da bana gelirdi şimdi noldu bilmiyorum kızı grip diyede aramam onunki evlatta benimki copmu
Ya sizden bir arama bekliyordur ya da çıkar ilişkisidir.
Ama bazen aile içi sorunlar olunca insan başkasını arayıp konuşmak, görüşmek istemiyor. Belki de bir derdi var.
Böyle bekleyerek ister istemez kafada kurar insan.
Bakayım bi ondan ses çıkmazsa anlarım ki çıkar ilişkisi çünkü sormadı sormadı işi düştü diye geldi arabayı aldılar adam kapıdan anahtarı aldı geri getirmedi bile anahtarı bir tuhaflar bi gariplik seziyorum hep onlarda kadında psikolojik olsrak iyi değil hep bendeydi destek olurdum cok para harcardi aklını kullan bı maliniz olsun derdim yani bunun sonucu bu olmamaliydi
Açıkça konuşun o zaman. Duruma göre tepkinizi verirsiniz.
+1 oy
önce (86 puan) tarafından
Brnce sen ara komşunu kızı hasta aklına gelmemiş olabilirsim 

Benimde bu gün gitti eşim iş için başka bir ile şimdiden çok özledim yeri çok belli oluyor Allah yardımcımız olsun 
Canım bekleyeyim diyorum o zaman çünkü bizimkide bir can yani onun kızı grip oldu benim kocam evladini eşini ailesini görmeden 6 ay kelle koltukta geçiricek kızım babasız 6 ay kalıcak kızı sırf grip djye aramam ararım aslında ama ben bir sefer söyledim geçmiş olsun diye birde o 5 dk arasın çok zor degl bı Allah kavuştursun der ya
+1 oy
önce (812 puan) tarafından
Çocuğu hastaysa. Çocuğuyla uğraşmış olabilir . Benim çocuğum hastalanınca dünyayla bağlantım kesiliyor . 
O da olabilir canım bekleyeyim diyorum biraz teşekkür ederim yorumun için
önce (812 puan) tarafından
Sorman kızını daha mantıklı olur
+1 oy
önce (410 puan) tarafından
Neden bu kadar dert ediyorsun kendini sen böyle şeylere takılmayın cidden gereksiz asla anlamıyorum ben bunu , aramak zorunda değil mesela yada gidip ne diyicen kocam gitti sende beni aramadın bir daha konuşmayalim mi , sen olsan arardin tamam ama herkes aynı değil , bana aşırı saçma geliyor, biri sizinle ilgilenmedi diye bide komşun trip atıyorsun, sıkıldıysan ara mesaj at sen eşim yeni gitti sıkıldım sohbet edelim de zor şeyler değil bunlar ama inanki kafana takacak kadar ciddi bir şey değil kendi kendine dert etme
Ya dert etmiyordum aslında kaynanam çok övdüğün komşun nite bı seni aramadı hberi vardı bı sorabilirdi dedi bende bilmiyorum dedim boşver ya da kızı hastadır sen ara dedi öyle bende kuruldum haklı olarak ben onlara takılmam normalde ama samimi olduğum bir insansa beklerim samimi olduğum herkes story attığım gün beni aradı bende bekledm bu ilgilenmede değil mantıklı düşünen insan bunu ilgiye bağlamaz senin samimi bir arkadaşın var eşi Suriye'ye gitti Allah korusun birsey oldu ki şuanda da savaş var hangi yüzle yanına gidiceksin birgün aramadın sormadın pişmanlık duyucaksun sadece 5 dklikta olsa arayabilirdim diyiceksin sadece bunu ilgiye bağlaman normal ama benim gözümden bakarsan yaşarsan öyle değil zor bir durum o günde insan sevdiği herkesin yanında olmasjni istiyor
önce (410 puan) tarafından
Tabi ki zor günde insanın desteğe ihtiyacı var ama o düşünmüyorsa ne yapabilirsin ki , benimde var arkadaşlarım aramazlarsa aramam , benim ki her şeyi bosvermislik aslında böyle zamanlarda insan görüyor ki kimsenin kimseye faydası yok o yüzden öyle dedim amacım seni kırmak değil yanlış anlama , eşin gittiği için üzgünsün tabi ki insan konuşmak ister ama karşında ki düşünmüyorsa takma kafaya boşver,
+1 oy
önce (27 puan) tarafından
Fikrimce biraz duygusal dalgalanmalar yaşanıyor yeni gitmiş ya bide kendi çocuğu da hastayms anlayış göstermek lazm 

benm komşu ev aldı kadını 2 haftadır arayıp hayrlı olsun dicem onu bile diyemiyorum iki oğlum var Allah hayrlı kılsn pire gibiler vakit kaybettikce hayrlı olsunu daha süslemeye çalışıyorum kafamda ilk 3 gün msj ataym dedim atamadım 1hafta snra araym msjla olmaz dedm arayamadm şimdi şey diye düşünüyorum kapısına kek yapıp götüreyim hayrlı olsn diyim eve kosaym geri inşallah yani ama eğer onu da yapmazsam ibreyi yükselterek hayrlı olsun deme şekilleri bulmam lazm
0 oy
önce (180 puan) tarafından
Arabayı vermişsin daha ne yapacan onlar nankör bidaha sen muhatap olma iyilik anlamaz nankorlere
0 oy
önce (5 puan) tarafından
İşte bunun için arkadaşlık kurmuyorum yok o aramadı yok ben gitmedim bu konularla nasıl uğraşıyorsunuz helal valla.. Ben olsam ne arar ne sorar  oturur eşime dua eder çocuklarımla kendimle ilgilenirim.. Benden sana tavsiye kimseyde bişeyini verme evet insanlık ölmüş kardeşim kızı hastayım taksiye atlasın. Valla ben eşim iki çocuğum hastaydık kimseden istemedim araba otobüse atlayıp gittik hastaneye 
0 oy
önce (13,060 puan) tarafından
Çocuğum hasta bak şu an dünya yansa umurumda değil açıkçası. Öksürük grip belki basit ama onun canının acıyor olması kafi benim için. Herkesin hayat telaşı var. 2gün olmuş daha kadın sonra belki arayacak diyecek bence duygusal bakmayın mevzuya
0 oy
önce (51,353 puan) tarafından
aramam sen ustune duseni fazlasiyla yapmissin zaten hep bana hep bana olan insanlari sevmiyorum vefa karşılıklı guzeldir
0 oy
önce (839 puan) tarafından
Sanırım bir mesaj da olsa eşin gittimi naptın die sorardım ben 

Ama herkes aynı şekil düşünmüyor olabilir 
0 oy
önce (857 puan) tarafından
Gittiğini bile caktirmayacaksin  bu devirde.evde zannedecekler kapıya ayakkabısını köy.valla komşuluk da bitmiş herkes birbirinin kuyusunu kaziyor

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 106 göst.
0 oy
8 cevap 321 göst.
18 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 480 göst.
15 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Yenibiranne-00 (151 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 494 göst.
20 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Birdilektut (1,304 puan) tarafından soruldu

408,534 soru

12,275,408 cevap

37,730 kullanıcı

Kategoriler

...