0 oy
413 göst.
Diğer kategorisinde (701 puan) tarafından
Hayırlı geceler hanımlar, ben kulluk vazifelerini yerine getirmeye çalışan biriyim nefsimi yenebildiğim kadar. Sürekli kuran okuyan biri değilim ama değildim yani.  gece yatmadan önce mülk suresi okumaya gayret ediyordum aksaklıklar olsa da onun dışında Kandillerde, ramazanda bazen cuma günleri okuyordum , öyle her gün düzenli değil yani.

Yakın zamanda babam vefat etti. 40ına kadar hatim yetiştirmeye çalışıyorum hergün okuyorum bu sebepten ama içime bir kurt düşüyor. Sen bunu Allah rızası için değil baban için yapıyorsun diyor içimden bir ses. Yanlış yapıyorum sanki. Birde babam her gece yatmadan yasin mülk ve amme surelerini okurdu , öldüğü geceden beri ben okuyorum hem ona hem onun okuduklarına hem gelmiş geçmiş ölmüşlerimize niyetle . Bunu ilk akşam babamın yaptığı eksik kalmamalı ben devam etmeliyim diyerek başladım şimdi de yine aynı şeyi düşünüyorum Allah rızası için mi yapıyorum yoksa sırf babama okumuş olmak için mi? Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum içim çok huzursuz. Ha bundan sonra da her gün okumaya gayret edeceğim tabiki hatimim bitsede , bana yardımcı olur musunuz doğru mu yapıyorum 

9 Cevaplar

+3 oy
(907 puan) tarafından
Canım niyet önemli, sen baban için niyetlendiğin için şuan şeytanın vesvesesi altındasın, Allah kabul etsin babacığınada Allah merhameti ile muamele etsin inşallah ❤️ ☺️
(701 puan) tarafından
Amiin Allah razı olsun:)
-Reklam-
+2 oy
(4,642 puan) tarafından
Gülüm belki beni linçleyecekler ama ölüye kur an okunmaz sadece dua edilir o okuduğun kur an sana şifa ve sevap olarak dönüyor inşallah ve Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 
(4,642 puan) tarafından
Şuan pazardayim eve geçeyim cevap vereceğim inşallah kardeşim ❤️
(225 puan) tarafından
Ehli sünnet itikadının neresinde yazıyor ölüye okunmaz diye? Kanıtınız nedir?
Ayrıca  vallahi övünmek için söylemiyorum, 18 senelik öğrenim hayatım boyunca sizin savunduğunuz şeyi pek çok defa çürüttüm, çürütenlere de şahit oldum. Ateistle konuşmak daha kolaydır.
Siz "bence ahalisi" olarak konuşuyorsunuz. Ayet, hadis, icma veya kıyastan bir delil sunmalısınız ki sözlerinizin bir okunurluğu olsun.
Ehli sünnet itikadını da yapmanızı tavsiye ederim, itikatta beliren bir yanlış Allah korusun imandan eder. Ayrıca hadisin ravisi de Ahmed bin Hanbel. Sikası sahihtir. Muhaddis iseniz buyurun zayıf olduğuna dair delil getirin. Kİ BELİRTMEKTE FAYDA VARDIR zayıf hadis aklınıza geldiği gibi kimden duydu bilinmiyor şeklinde bir zayıflık değildir.
Silsileye sahip ama sadece 1 kişinin rivayet ettiği hadise bile zayıf denir. Ama bu yalan hadis anlamına gelmez. O an bir kişi duymuştur, sadece o rivayet etmiştir. Sahabelere yalan isnad etmek doğru olmaz.
(4,642 puan) tarafından
Tamam kardeşim sen bildiğini oku daha çok şey söylerdim ama neyse, bildiğim bende kalsın ve isterseniz 30 yıl okumuş olun ama gözden kaçırdığıniz çok şey var ne yazık ki bu gerçek bende sizin gibi 20 yıl okuyan birini söylediği sözlerden sonra kaç bir cevap yazdım gidiş o gidiş bı daha da geri dönüş yapmadı ee çünkü kendini savunmaya devam eden hırçınlasir burada kesiyorum münakaşayi hadi Allah'a emanetsiniz ❤️
(225 puan) tarafından
Siz de Allaha emanet
(4,642 puan) tarafından
❤️❤️☺️
+1 oy
(484 puan) tarafından
Canım Allah rahmet eylesin tabiki bu şeytan vesvesesi seni yapmaktan men etmeye çalışıyor. Devam et
(701 puan) tarafından
Allah razı olsun :)
0 oy
(4,059 puan) tarafından
Şeytan size vesvese veriyor. Rabbimim bizim Kur'an-ımıza, namazımıza ihtiyacı yok. Kendimiz için yapıyoruz, nefsi kenara bırakıp O'nu anıyoruz. 13 ay önce dedem vefat etti ben de ona okuyorum her gün, hep de okuyacağım. Siz de okuyun, Rabbim mekanını cennet eylesin, nurlar içinde yatsın inşaallah.
(701 puan) tarafından
Amiin, Rabbim dedenize de Rahmet etsin merhamet etsin kabri cennet bahçelerinden olsun
(4,059 puan) tarafından
Amin inşaallah ♥️
0 oy
(4,406 puan) tarafından
İlahiyat okumus arkadaşlar var kursumda istersen yarın sorabilirim
(701 puan) tarafından
Olur inşaAllah
0 oy
(653 puan) tarafından
Hayırlı geceler öncelikle Allah rahmet eylesin çok güzel bir şey yapıyorsun  insan hayra adadığında kendisini zaten şeytanla bir mücadele içine de girer kardeşim onun için sen asla içindeki vesveselere aldanma çok güzel bir şey yapıyorsun hem kendin için hem rabbin için hem de baban için Rabbim yerine de ulaştırıyordur inşallah yorumlarda da baktım ölüye Kur'an okunmaz deniliyor bunu da düzeltelim zaten bir ölünün arkasından yapılacak en güzel şey Kur'an okumaktır hayır yapmaktır dua etmektir Rabbim her zaman ölen insanların arkasından onlar için Kur'an okuyan dua eden hayır eden nesiller bıraksın inşallah sen içini ferah tut bu sadece şeytanın senin  bırakman için yaptığı vesveselerdir
(701 puan) tarafından
Amiin, Allah razı olsun , elimden sadece bu geliyor bir şeyler yapmak istiyorum onda da içimdeki bu çatışmayla karşılaştım devam edeceğim inşaAllah
(653 puan) tarafından
Hiç bırakma canım içinden ne hayır geçiyorsa yap Allah kabul etsin inşallah onlar sadece şeytan vesvesesidir
0 oy
tarafından
Evet sorunun cevabını sen biliyorsun zaten kalbin en çok hangisine yatkınlık gösteriyorsa doğrusu odur. 

Şimdi çok farklı bir şey yazacağım Yasin Sûresinde özet olarak ne anlatıyor yani bize Yasin Sûresi içinde bir emir var mı ? Ve o içindeki emirleri biliyor muyuz , yapıyor muyuz? Bize Yasin Sûresi ne anlatıyor... Anlattığını anlayarak okumak lazım. Yani yoksa Allâh biz den su kadar hatim indirin bu kadar hatim indirin diye istemiyor böyle bir şart koşmamış. 
(701 puan) tarafından
Kur'an okuyalım ve okuduğumuzla amel edelim diye indi. Okuduğum surelerin meallerini de okumaya anlamaya çalışıyorum tabiki. Dümdüz sırf okunmuş olsun diye okuyup geçmenin ne ölüye ne diriye faydası yok. Lakin şuda var ki hayr yolunda her çabanın bir karşılığı vardır. Malayani işlerle uğraşmaktansa insanın kuranla meşgul olması daha eftaldir diye düşünüyorum
tarafından
Evet aynen öyle biz tamamiyle mânâya yönelmemiz lazım o bizim için daha hayırlı ve faziletli olur. Asıl ibadet nedir biliyor musun Kuran'da ibadet kelimesinden sonra Allâh hangi kelimeleri zikretmiş onları araştır.

Sakın sana Kur'ân okuma demiyorum oku , okuyanı dinle özellikle Terazi burcu kişiler okuduğu zaman dinle onun frekansı apayrı.
0 oy
(667 puan) tarafından
Hatim kabul olur olunmaz o konuda yorum yapmayacağım ama suan yaptığın sadakai cariye oluyor senin sayende babanın amel defteri de kapanmamış hayırlı bir evlat olarak ona sevap kazandırmaya devam ediyorsun…. Allah mekanını cennet etsin inşallah 
(701 puan) tarafından
Amiiin, Allah razı olsun
tarafından
Evet çünkü onu öğretmiş veya öğrenmesine vesile olmuş öğrenmesi için yollamış heh okudukça aslında senin sevabın sen den hiç eksilmeden babanın hanesine de yazılıyor
(701 puan) tarafından
İnşaAllah , Allah razı olsun
0 oy
(3,284 puan) tarafından

İşin aslını pek bilmiyorum ama bence şu mantıkla aynı, o zaman hep kendimize dua ediyoruz, çoğuda dünyalık.. Bu mantıkla düşünürsen bence her sebeple okunabilir. Cuma günleri ölmüşlerimize kuran okuruz bu bir sebeptir sevabı yine sana.. Allah zor durumda bırakır kulunu.. Ona daha çok yakınlaşasın diye <3

Allah kabul etsin yapabildiğin kadar okuyabildiğin kadar oku. Sana onu düşündüren şeytan.. 
(701 puan) tarafından
Allah razı olsun :) babamın vefatı beni dünyaya dalmışlığımdan uyandırdı. Allahın varlığına , ahiretin varlığına iman ettim diyordum ama kalpten inanmışlığım azmış onu gördüm. Anladım ki bir gün sapasağlam evden çıkıp aniden ahirete göç edebilirmiş insan. Bu bir masal değilmiş. Hiç ölmeyecek gibi yaşıyormuş, şbadetlerimi yapsamda..Daha önce de sevdiğim yakınlarını kaybettim ama hiçbiri beni bu kadar uyandırmamıştı Rabbim cümlemizinin kalbini İslam dini üzerine sabit kılsın , son nefesimiz de iman nasip etsin
(3,284 puan) tarafından
Amin amin inşallah. Allah rahmet eylesin başınız sağ olsun canım. Rabbim sabırların en büyüğünü versin.. Ne güzel babanda okuyormuş.arkasında da böyle güzel evlat bırakmış. İnşallah kurtulanlardan olur
(701 puan) tarafından
Amin inşaAllah , Allah razı olsun :)

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 341 göst.
3 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Eslo (791 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 152 göst.
16 Mart 2024 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,225 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 152 göst.
10 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Evaeva (22 puan) tarafından soruldu