Tüm yorumları okuyamadım ama ana metin olan ölüye kuran okunmaz cümlesinin esasen çok yanlış olduğunu söylemek isterim.
MÜSLÜMAN OLAN HER ERKEK VE KADINA İTİKAT DERSİ YAPMASI FARZDIR. Bunu da büyük harflerle yazıyorum ki ehemmiyeti iyice anlaşılsın. Çünkü itikad dersi yapmayan insanlar duydukları her söze inanabiliyorlar. Halbuki ehli sünnet uleması ölüye kuran okunmasını hadisli delillerle kabul etmişlerdir.
Ölüye kuran okunmaz diyen görüş Vahhabi görüşüdür. Vahhabi görüşü de araştırırsanız ehli sünnete muhaliftir. Gerçi onların başı olan ibni teymiye bile ölüler kuran okunacağını savunur ama demek ki vahhabiler o kadar da kaale almıyorlar bu adamı.
Ma'kıl bin Yesar (ra) nakille; "Ölülerinize Yasin suresini okuyunuz." (Ebu Davud cenaiz 24, İbni Mace Cenaiz 4)
Abdullah bin Ömer (ra) rivayetle; "İçinizden birisi öldüğü zaman onu durdurmayınız ve onu kabrine koyma hususunda acele ediniz. (İçinizden birisi de) ölünün başucunda Fatiha suresini, ayakucunda da Bakara suresinin sonunu okusun." (Taberani, El-mu'cemül kebir. XII, 340, El-Beyhaki, Şuabül iman, VII, 16)
Doğru 1 tanedir, Ehli sünnet uleması da bu doğruyu kabul etmiş ve ehli sünnet itikadına sahibim diyen herkes de bunu kabul etmek zorundadır.
LÜTFEN, İTİKAD KONUSUNDA BİR MESELE HUSUSUNDA GÖRÜŞ MERAK EDİYORSANIZ, BUNU ÖNCE EHLİ SÜNNET İTİKADININ DERSİNİ ALARAK KENDİNİZ ARAŞTIRIN.
İnsanlar selefilik adı altında pek çok görüş bildiriyorlar. Her sakallı hoca olmadığı gibi her görüş de sahih değildir.
Mu'tezile, Vahhabi ve Şia gibi pek çok ehli sünnet dışı itikadlar 9 doğru söyler sen daha ne olduğunu anlayamadan 1 tane yanlışı cebine tıkıştırır. Bir bakmışsın ALLAH MUHAFAZA itikadın gitmiş.
Yanlışın en büyüğü, doğruya en yakın olandır. Dikkat edelim güzellerim. Seviyorum sizi.
Biliyorsunuz daha da uzun yazardın behistun destanı gibi ama sabah sabah afyonum patlamadan tek gözle yazdığım için bu kadarla yetinelim. Zaten İmam-ı Rabbani'nin de buyurduğu gibi: "Akıllı olana bir söz yeter." Selametle.