0 oy
413 göst.
Diğer kategorisinde (701 puan) tarafından
Hayırlı geceler hanımlar, ben kulluk vazifelerini yerine getirmeye çalışan biriyim nefsimi yenebildiğim kadar. Sürekli kuran okuyan biri değilim ama değildim yani.  gece yatmadan önce mülk suresi okumaya gayret ediyordum aksaklıklar olsa da onun dışında Kandillerde, ramazanda bazen cuma günleri okuyordum , öyle her gün düzenli değil yani.

Yakın zamanda babam vefat etti. 40ına kadar hatim yetiştirmeye çalışıyorum hergün okuyorum bu sebepten ama içime bir kurt düşüyor. Sen bunu Allah rızası için değil baban için yapıyorsun diyor içimden bir ses. Yanlış yapıyorum sanki. Birde babam her gece yatmadan yasin mülk ve amme surelerini okurdu , öldüğü geceden beri ben okuyorum hem ona hem onun okuduklarına hem gelmiş geçmiş ölmüşlerimize niyetle . Bunu ilk akşam babamın yaptığı eksik kalmamalı ben devam etmeliyim diyerek başladım şimdi de yine aynı şeyi düşünüyorum Allah rızası için mi yapıyorum yoksa sırf babama okumuş olmak için mi? Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum içim çok huzursuz. Ha bundan sonra da her gün okumaya gayret edeceğim tabiki hatimim bitsede , bana yardımcı olur musunuz doğru mu yapıyorum 

9 Cevaplar

+3 oy
(907 puan) tarafından
Canım niyet önemli, sen baban için niyetlendiğin için şuan şeytanın vesvesesi altındasın, Allah kabul etsin babacığınada Allah merhameti ile muamele etsin inşallah ❤️ ☺️
(701 puan) tarafından
Amiin Allah razı olsun:)
-Reklam-
+2 oy
(4,642 puan) tarafından
Gülüm belki beni linçleyecekler ama ölüye kur an okunmaz sadece dua edilir o okuduğun kur an sana şifa ve sevap olarak dönüyor inşallah ve Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 
(701 puan) tarafından
Okuduğum hatmi babama bağışlıyorum demiyorum , okuduğum hatimden hasıl olan sevabı babama bağışlıyorum diyorum. Bu konuda bi ikilem mevcut, şu kesin doğru diyemiyorum o yüzden ben içimin rahat ettiği yoldan gidiyorum . Allah razı olsun cevabınız için :)  Amiin Allah razı olsun
(4,059 puan) tarafından
Biri vardı güzel sohbetler ederdi kendince öldürüldü o da böyle söylerdi ama öyle değil. Neden kabristan ziyaretleri yaparız Kur'an ayet okunmuyorsa. Düşünün ki siz önde vefat eden kişi de sizin arkadanızda karanlıkta yürüyorsunuz, sizin elinizde de fener var. En çok sizin önünüz aydınlık olur, ama arkanızdaki de bu fenerden mutlaka faydalanır. Kur'an da böyle en çok sahibine faydası var ama ölene de ışık olacak.
(907 puan) tarafından
Yasemin canım ölüye Kur'an okunur. Ölü için hayır yapılır , ölü için kurban kesilir, camii yaptırılır .
Sadaka verenler, hayırlı evlat olan ve hayırlı evlat yetiştirenlerin amel defteri kapanmaz gülüm ❤️
(4,642 puan) tarafından
Sizleri anlıyorum bir zamanlar bende öyle derdim ama araştırıp bakınca anlıyor insan bunun hakkında tek bir hadis yok hatta kendimize örnek aldığımız Hz Muhammed sav bile hiç bir zaman ölüye kur an okuduğunu duymadık yada son nefsinde annemiz Hz Aişe nin göğsünde iken bile ey Aişe bana kur an oku yada yasin oku da ruhum rahat etsin diye buyurmadi ve Hz Aişe bir bir efendimizin vefat anını anlatıyor ve evet efendimiz Hz Muhammed sav kabristana giderdi ama ellerini açar onlara dua eder ve tavsiye ederdi şimdi haşa biz Hz Muhammed sav daha mı iyi bileceğiz ve kız yada erkek evlat hele hayırlı evlat olma yolunda ise babasına annesine ettiği dualar sizce ulaşmaz mi tabi ulaşır hatta sadakati cariye olur yani hayırlı evlat anne ve babasının kapanmayan hayırlı iyi işler olan amel defteri olur böyle işte kardeşlerim konu uzun kısa ve üstten anlattım ve o kur an yalnızca dirilere indirilmis ki öğüt alsınlar buyurmuş Rabbimiz ☺️❤️
(4,642 puan) tarafından
Gülüm inan ki kur an sadece dirilere indirilmistir kalkıp mezar başında oturup ölüye kur an okuyup yani mealen namaz kıl oruç tut zekat ver günah işleme zina yapma diyemezsin bunlar sana olan uyarılardir ve dediğin şey doğru sadakai cariye üç şekilde vardır cami çeşme yol vs yaptırmak hatta meyve ağacı da dikmekte öyle bide hayırlı evlat yetiştirmek ve ilim öğretilmis bir talebe bırakmak bunlar amel defterini kapatmaz ve hayır sevap yazılmaya devam eder  ☺️❤️
(4,059 puan) tarafından
Bunun ne eksisi olabilir ki. 13 ay önce dedem vefat etti her gün onun için okuyorum, çünkü onu çok özlüyorum onun için bir şeyler yapmak istiyorum onu kabirde yalnız bırakmamak istiyorum. Kendimi bi şekilde rahatlatıyorum. Anneme babama kardeşlerime eşime kızıma kendime de her gün okuyorum, dedemi de unutmuyorum. Bunun dinen yanlış olduğunu sanmıyorum. Vesselam
(4,642 puan) tarafından
Dinen yanlış şöyle ki bidat dir yani zaten Hz Muhammed sav dini Allah'ın izniyle tamamlayıp dünyadan ayrıldı ve herşey hadiste kitabimizda yazılı ve efendimiz Hz Muhammed sav veda hutbesinde; size iki şey emanet ediyorum ona sımsıkı sarılan kurtuluşa ermiş olur bunlar Allah'ın kelamı Kur'an'ı Kerim ve benim sünnettimdir buyurmuş, şöyle ki zaten dolu olan bir bardağı tekrar dolduramazsin bardak taşar su kısa var Hz Musa Allah ile buluşmak için tur dağına çıkar ama öncesinde Cebrail aleyhisselam gelip haber verir bunu gören Hz Musa nin kavmi onlar oradan gittikten sonra Cebrail aleyhisselam bastığı tabi yerin toprağını bir heykele doldurup bu iyidir hayırdır bu bizi Allah'a ulaştırır diyip ona dua etmeye başlar o sırada cenabı hak musaya ey Musa çabuk kavmine geri dön yaptığı yanlıştan dolayı onları uyar buyurmuştur, işte bu da aynı meseleye denk geliyor bazen iyi görürüz ama değil
(4,642 puan) tarafından
(4,059 puan) tarafından
Siz okumayın, biz de okuyarak bir şey kaybetmeyiz günaha girmeyiz. Hayırlı geceler
(4,642 puan) tarafından
Söylemek uyarmak benden bildiğimi gizlemek kıyamet günü hesap olur hayırlı geceler kardeşim ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
(701 puan) tarafından
Bu hocanın anlattıklarına inanıp diğerlerine inanmamanıza sebep olan nedir? Anlamak için soruyorum iğnelemek için değil. Anladığım kadarıyla bunu kural haline getirmek bidatmiş. Ölünün arkasından şu kadar yasin okunmalı bu kadar tevhid çekilmeli şu gün şu sure okunmalı diye kural haline getirmek yani. Yoksa normal bir şekilde içinden geldiği kadar okuyup okuduğundan hasıl olan sevabı bağışlamanın bir sakıncası yokmuş. Rabbim kabul eder etmez orasını bilemeyiz tabi. Peygamberimiz zamanında sela da okunmamış mesela ama sonradan bir ölen olduğunda sela verilmeye başlanmış fakat bu bir kural değil okunsa da olur okunmasa da peygamberimiz yapmadığı için sela okunması da yanlış mıdır mesela ?
(4,642 puan) tarafından
Efendimiz din hakkında en ince detayına kadar herşeyi bizzat anlatmış ve öğretmistir ona öğreten kimdi Allah CC idi Cebrail aleyhisselam aracılığı ile misal benim kaldığım şehir de de sela okunmaz ve dinen yoksa bidattir ve tek o hocaya kalmadık biz o hocayı düşüncelerimiz ile aynı olduğunu görünce dinledik ve illa bir hocaya bakmakta gerekmez tabi mecbur kalmadıkça Allah CC hep buyurmuş hiç akıl etmez misiniz bak akıl diye araştırıp bakalım diye üstüne dusunelim diye Allah'ın rızası nereden geçiyor Peygamberimiz Hz Muhammed den dimi eğer beni seviyorsaniz o zaman resulume uyun buyurmuş rabbim çünkü onun ahlakini bizzat cenabı hak vermiş işte efendimizin demediğini demek yapmadığını yapmak su manaya gelmez mi efendimiz haşa tamam çok güzel dedin ama bu da güzel şu da güzel bunu da yapalım hayır kazanalim ne olacak demek olmaz mı elhamdülillah en güzel örnek tabi ki efendimizdir ☺️
(7,250 puan) tarafından
Mehyaasel canım Ebu hanzala sıkıntılı biraz dinleme,görüşlerine de çok uyma derim. Ehli sünnete aykırı görüşleri var dikkat etmek gerekiyor. Ben uyarımı yapayım da:)
(907 puan) tarafından
Vaveylaaa'ya katılıyorum Kuran'da olmayan birçok fikri var ya
(4,642 puan) tarafından
Düşünce yapısı yakın bize bir tek o hoca değil kızlar bir kaç kişi daha da var illa onların söylemesine gerek yok biz insanların akıl etmesi lazım aslında
(7,250 puan) tarafından
Senin kendini muhafaza etmen gerekiyor ama ne ile haşır neşir olursan senin ruhuna,beynine o sirayet eder bir zaman sonra doğrunun o olduğunu düşünürsün. Yani bu bazen senin elinde olmayabilir. At izinin ** izine karıştığı bu devirde gerçekten dikkatli olmak lazım. Sen bilirsin tabi:)
(701 puan) tarafından
MAHYASEL şimdi ben bir Allahuekber dedim bundan bir sevap meydana geldi Allah'ım ben bu sözümden oluşan sevabı MAHYASEL kardeşime hediye ettim kabul buyur dedim sence şimdi ne olacak ? Allah bu sevabı senin hanene yazacak mı yazmayacak mı bilmiyorum belki kabul edecek belki etmeyecek ama ben bundan dolayı günah mı işlemiş olacağım?
(1,892 puan) tarafından
Yasmincim Kur'an elbette ki ölülere okunur şöyle ki okuduklarımızdan hasıl olan sevabı bizzati onlara hediye ediyoruz.. senin bu dediklerini ehli sünnet adını kullanarak insanlara böyle aşılıyorlar. Maalesef bundan çevremde de var. Asla bidat değildir .. geçenlerde de seninle bu konuyu konuşmuştuk.  
Başka hocalar bulup onlara da danışmanı onların da fikrini almanı isterim. Ölülerine yazık etme lütfen eğer varsa.. sen okudukça onların Allah muhafaza azapları biraz olsun dinecektir. Hocalarımız hep böyle derdi. Farklı farklı hocalar. Bir tanesine bağlı kalmadım hiç hocaların..

O nedenle sürekli annem için okurum ki Rabbim merhametiyle muamele etsin inşallah diye.. o artık okuyamaz çünkü öldü. Ben okuyupta kazandığım sevapları ona hediye ediyorum. Onun adına sadaka veriyorum...Böylelikle amel defteri kapanmamış olacak Allah ınn izni ile
(4,642 puan) tarafından
Bilmediğiniz birşeyden mesul değilsinizdir yani günah olmaz ama öğrendikten sonra devam etmek yanlış bide ölüye kur an okumak yada Fatiha okumak bir araştırın hangi yıldan sonra başladı o zaman anlayacaksınız elhamdülillah ben hala sözümün arkasındayim kitabımız Kur'an-ı Kerim yol o rehberimiz Hz Muhammed sav dir, evet anlıyorum amacınız daha çok imanı artırmak ama kurban olduğum Allah zaten yanlışı doğruyu yapılması gerekeni yapılmamasi gerekeni bir bir göstermiştir :)
(701 puan) tarafından
Benim sorumun cevabını vermemiş siniz, yaptığımın günah olup olmadığını öğrenemem ki hiçbir zaman. Size sevabını hediye edebiliyor muyum bunu soruyorum
(1,892 puan) tarafından
Günahını ancak Allah bilir biz günah ya da değil diyemeyiz canım. Ama sevabını tabi ki hediye edebilirsin. Çok güzel bir şey yapıyorsun. Bana kalırsa sende sadece vesvese. Şeytan sağdan soldan gelip seni vazgeçirmeye çalışıyor. Yapmaman okumaman için.
(225 puan) tarafından
Tüm yorumları okuyamadım ama ana metin olan ölüye kuran okunmaz cümlesinin esasen çok yanlış olduğunu söylemek isterim.
MÜSLÜMAN OLAN HER ERKEK VE KADINA İTİKAT DERSİ YAPMASI FARZDIR. Bunu da büyük harflerle yazıyorum ki ehemmiyeti iyice anlaşılsın. Çünkü itikad dersi yapmayan insanlar duydukları her söze inanabiliyorlar. Halbuki ehli sünnet uleması ölüye kuran okunmasını hadisli delillerle kabul etmişlerdir.
Ölüye kuran okunmaz diyen görüş Vahhabi görüşüdür. Vahhabi görüşü de araştırırsanız ehli sünnete muhaliftir. Gerçi onların başı olan ibni teymiye bile ölüler kuran okunacağını savunur ama demek ki vahhabiler o kadar da kaale almıyorlar bu adamı.
Ma'kıl bin Yesar (ra) nakille; "Ölülerinize Yasin suresini okuyunuz." (Ebu Davud cenaiz 24,  İbni Mace Cenaiz 4)
Abdullah bin Ömer (ra) rivayetle; "İçinizden birisi öldüğü zaman onu durdurmayınız ve onu kabrine koyma hususunda acele ediniz. (İçinizden birisi de) ölünün başucunda Fatiha suresini, ayakucunda da Bakara suresinin sonunu okusun." (Taberani, El-mu'cemül kebir. XII, 340, El-Beyhaki, Şuabül iman, VII, 16)
Doğru 1 tanedir, Ehli sünnet uleması da bu doğruyu kabul etmiş ve ehli sünnet itikadına sahibim diyen herkes de bunu kabul etmek zorundadır.
LÜTFEN, İTİKAD KONUSUNDA BİR MESELE HUSUSUNDA GÖRÜŞ MERAK EDİYORSANIZ, BUNU ÖNCE EHLİ SÜNNET İTİKADININ DERSİNİ ALARAK KENDİNİZ ARAŞTIRIN.
İnsanlar selefilik adı altında pek çok görüş bildiriyorlar. Her sakallı hoca olmadığı gibi her görüş de sahih değildir.
Mu'tezile, Vahhabi ve Şia gibi pek çok ehli sünnet dışı itikadlar 9 doğru söyler sen daha ne olduğunu anlayamadan 1 tane yanlışı cebine tıkıştırır. Bir bakmışsın ALLAH MUHAFAZA itikadın gitmiş.
Yanlışın en büyüğü, doğruya en yakın olandır. Dikkat edelim güzellerim. Seviyorum sizi.

Biliyorsunuz daha da uzun yazardın behistun destanı gibi ama sabah sabah afyonum patlamadan tek gözle yazdığım için bu kadarla yetinelim. Zaten İmam-ı Rabbani'nin de buyurduğu gibi: "Akıllı olana bir söz yeter." Selametle.
(1,892 puan) tarafından
Geldi iki gözümün çiçeği ❤️ bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederiz canım ☺️
(4,642 puan) tarafından
Ölüye ne Fatiha okunur ne yasin okunur nede kur an okunur size tavsiyem Ravi zincirene bakın kimden bize ulaşılmis ve dediğiniz ölülerinize yasin okuyun Hadise şerifi ise iyece araştır bakalım ne manada ölüye okuyun buyurmuş kur an da buyurmuş ölüye okuyun amma ve lakin kalbi ölmüşlere bu kur an apaçık bir uyarıcıdır akıl edip kulak veresiniz diye, biz daha kendimi kurtaramamisken ölüyü nasıl kurtaracağız ancak dua ulaşır efendimiz Hz Muhammed sav de tavsiyesi ve hadisleri var ölüye dua edin diye eğer ölüye yasin okunduysa neden efendimiz Hz Muhammed sav okumadilar efendimiz hz Fatıma ya ne söylemiş ey Fatıma peygamber kızı olsan dahi namazını terk etme peygamberimiz bile terk etmemiş çünkü hiç bir peygamber nefsini temize çıkarmamış Yasin yada kur an okunmasını istese idi ilk peygamberimiz okurdu ve, kur an i kendine oku zaten ondan sen şifa ve huzur buluyorsun bu kadar arkadaşlar bu benim bilgim ve paylaştım kimsenin yakasını tutup sen günahkarsin vallahi yerin cehennem demiyorum haşa bildiğimi paylaştım bu yanlış dedim bitti, ve hala sözümün arkasındayim... Allah bize akıl vermiş önce bı araştırın hatta hadislerim ravi zincirlerine bakın kim nasıl ulaştırmış yalan sözü oldu mu çünkü ravilerden biri yalan söylediyse eğer o hadis zayıf ve kesinliği olmayan hadistir.. ;)
(4,642 puan) tarafından
Ve biz vahabiler falan değiliz sımsıkı satıldığımiz bir Kur'an'ı Kerim var bide efendimiz Hz Muhammed sav sünneti (hadisleri)
(4,059 puan) tarafından
O kadar hoca attım, siz bildiğinizden şaşmıyor sizin fikrinizi kabuk edelim oma göre hareket edelim istiyorsunuz. Kendimce fetva vermedim, hocaları da dinlettim ama yok. Bizler okuduğumuz Kur'an'ın hasıl olan sevabını peygamberlere de bağışlıyoruz, günahkâr olduğu için mi??? Bur hocaya bakıp bu şekilde fetvalar vermeyin, Kur'an okumaktan ne zarar gelir ki?? Neyimiz eksilir, ya da biz okuduğumuz Kur'an'ı onlara da bağışlayınca ölülerimiz günahkâr mı olur?  Peygamber Efendimiz kızına peygamber kızı olduğun için rahatlık sinmesin sana kendin için hep oku diyor, sen ölünce evlatların sana okumasın bu yanlıştır mı diyor? İkisi çok farklı.
İmam Gazali in bir sözü var cahille tartışmaya girmeyin, ben hiç yenemedim diyor. Çok biliyor gibi görünüyorsunuz ama eksik
(4,642 puan) tarafından
Bak kızına oku diyor ölüye değil ve lafımı çarpıtmayin istediğiniz kadar okuyun kendinize ailenize okuyun ama ölü olmaz canım, istediğin her an da kendine nerede okumak istersen oku ben sana hiç okuma demedim ki, ruhunmu daraldı oku sıkıntı mı bastı oku üzgünmusun oku mutlumusun oku ağlıyormusun oku kendin den kısma okuya bildiğin kadar oku ve bana gelin demiyorum ölüye okunmaz diyorum hatta her yorumum da şunu belirttim araştırın ve bakın iyice bakın Kur'an'a bakın tefsire bakın efendimizin en sahih hadislerine bakın...
(4,642 puan) tarafından
Tamam cahil ben olayım deli de ben olayım bir doğru bilen siz olun :)
(4,059 puan) tarafından
Estağfurullah deli falan bu nasıl laf. Cahillik de kötü niyetle değil bilmekle. Ben kendime de aileme de ölen dedeme de okuyacağım. Bunun ne bana ne ölüme eksisi olmaz. Hekres doğru bildiğini savunuyor kendince ama benim YouTube girip dinlediğim sizin attığınız hoca hariç başka kimse yok. Attığım hocalar da dünkü hocalar değil. Hepsi bilinmiş doğruyu en güzel şekilde anlatam hocalar. Amacım fikrimi kabul edin diye diretmek değil fetva da vermiyorum, doğrusu bu.
(4,642 puan) tarafından
Allah razı olsun inşallah kardeşim benim saygın ve anlayışın için benim amacım sadece bende dahil hepimiz araştıralım hadi Allah'a emanetsiniz ❤️
(4,059 puan) tarafından
Siz de Rabbime emanet olun, doğruyu öğrenip hep o ışıkta yürüyelim inşaAllah ♥️
(701 puan) tarafından
Mahyesel anlaşamadığımız nokta şu , biz kabrin başına gidip ölü anlasın diye yasin ya da herhangi bir sure okumuyoruz. Okuduklatımızdan oluşan sevabı hediye ediyoruz Allah ulaştırır ulaştırmak bunu bilemeyiz. Yoksa zaten kur an tabiki diriler okusun anlasın amel etsin diye indi. Mezardaki adama namaz kılınmasını emreden ayeti okuyup kalk namazını kıl demek istemiyoruz, kuran okumanın bir sevabı var bu sevabı hediye ediyoruz . Keşke kapısını çalıp Allah'ın Rasülüne sorabilseydik ama bizimde imtihanımız bu Rabbim doğru olanı bulmayı nasip etsin yolundan şaşırtmasın hepimizi :) teşekkür ediyorum hepinize yorumlarınız için Allah razı olsun :)
(4,642 puan) tarafından
Şuan pazardayim eve geçeyim cevap vereceğim inşallah kardeşim ❤️
(225 puan) tarafından
Ehli sünnet itikadının neresinde yazıyor ölüye okunmaz diye? Kanıtınız nedir?
Ayrıca  vallahi övünmek için söylemiyorum, 18 senelik öğrenim hayatım boyunca sizin savunduğunuz şeyi pek çok defa çürüttüm, çürütenlere de şahit oldum. Ateistle konuşmak daha kolaydır.
Siz "bence ahalisi" olarak konuşuyorsunuz. Ayet, hadis, icma veya kıyastan bir delil sunmalısınız ki sözlerinizin bir okunurluğu olsun.
Ehli sünnet itikadını da yapmanızı tavsiye ederim, itikatta beliren bir yanlış Allah korusun imandan eder. Ayrıca hadisin ravisi de Ahmed bin Hanbel. Sikası sahihtir. Muhaddis iseniz buyurun zayıf olduğuna dair delil getirin. Kİ BELİRTMEKTE FAYDA VARDIR zayıf hadis aklınıza geldiği gibi kimden duydu bilinmiyor şeklinde bir zayıflık değildir.
Silsileye sahip ama sadece 1 kişinin rivayet ettiği hadise bile zayıf denir. Ama bu yalan hadis anlamına gelmez. O an bir kişi duymuştur, sadece o rivayet etmiştir. Sahabelere yalan isnad etmek doğru olmaz.
(4,642 puan) tarafından
Tamam kardeşim sen bildiğini oku daha çok şey söylerdim ama neyse, bildiğim bende kalsın ve isterseniz 30 yıl okumuş olun ama gözden kaçırdığıniz çok şey var ne yazık ki bu gerçek bende sizin gibi 20 yıl okuyan birini söylediği sözlerden sonra kaç bir cevap yazdım gidiş o gidiş bı daha da geri dönüş yapmadı ee çünkü kendini savunmaya devam eden hırçınlasir burada kesiyorum münakaşayi hadi Allah'a emanetsiniz ❤️
(225 puan) tarafından
Siz de Allaha emanet
(4,642 puan) tarafından
❤️❤️☺️
+1 oy
(484 puan) tarafından
Canım Allah rahmet eylesin tabiki bu şeytan vesvesesi seni yapmaktan men etmeye çalışıyor. Devam et
(701 puan) tarafından
Allah razı olsun :)
0 oy
(4,059 puan) tarafından
Şeytan size vesvese veriyor. Rabbimim bizim Kur'an-ımıza, namazımıza ihtiyacı yok. Kendimiz için yapıyoruz, nefsi kenara bırakıp O'nu anıyoruz. 13 ay önce dedem vefat etti ben de ona okuyorum her gün, hep de okuyacağım. Siz de okuyun, Rabbim mekanını cennet eylesin, nurlar içinde yatsın inşaallah.
(701 puan) tarafından
Amiin, Rabbim dedenize de Rahmet etsin merhamet etsin kabri cennet bahçelerinden olsun
(4,059 puan) tarafından
Amin inşaallah ♥️
0 oy
(4,406 puan) tarafından
İlahiyat okumus arkadaşlar var kursumda istersen yarın sorabilirim
(701 puan) tarafından
Olur inşaAllah
0 oy
(653 puan) tarafından
Hayırlı geceler öncelikle Allah rahmet eylesin çok güzel bir şey yapıyorsun  insan hayra adadığında kendisini zaten şeytanla bir mücadele içine de girer kardeşim onun için sen asla içindeki vesveselere aldanma çok güzel bir şey yapıyorsun hem kendin için hem rabbin için hem de baban için Rabbim yerine de ulaştırıyordur inşallah yorumlarda da baktım ölüye Kur'an okunmaz deniliyor bunu da düzeltelim zaten bir ölünün arkasından yapılacak en güzel şey Kur'an okumaktır hayır yapmaktır dua etmektir Rabbim her zaman ölen insanların arkasından onlar için Kur'an okuyan dua eden hayır eden nesiller bıraksın inşallah sen içini ferah tut bu sadece şeytanın senin  bırakman için yaptığı vesveselerdir
(701 puan) tarafından
Amiin, Allah razı olsun , elimden sadece bu geliyor bir şeyler yapmak istiyorum onda da içimdeki bu çatışmayla karşılaştım devam edeceğim inşaAllah
(653 puan) tarafından
Hiç bırakma canım içinden ne hayır geçiyorsa yap Allah kabul etsin inşallah onlar sadece şeytan vesvesesidir
0 oy
tarafından
Evet sorunun cevabını sen biliyorsun zaten kalbin en çok hangisine yatkınlık gösteriyorsa doğrusu odur. 

Şimdi çok farklı bir şey yazacağım Yasin Sûresinde özet olarak ne anlatıyor yani bize Yasin Sûresi içinde bir emir var mı ? Ve o içindeki emirleri biliyor muyuz , yapıyor muyuz? Bize Yasin Sûresi ne anlatıyor... Anlattığını anlayarak okumak lazım. Yani yoksa Allâh biz den su kadar hatim indirin bu kadar hatim indirin diye istemiyor böyle bir şart koşmamış. 
(701 puan) tarafından
Kur'an okuyalım ve okuduğumuzla amel edelim diye indi. Okuduğum surelerin meallerini de okumaya anlamaya çalışıyorum tabiki. Dümdüz sırf okunmuş olsun diye okuyup geçmenin ne ölüye ne diriye faydası yok. Lakin şuda var ki hayr yolunda her çabanın bir karşılığı vardır. Malayani işlerle uğraşmaktansa insanın kuranla meşgul olması daha eftaldir diye düşünüyorum
tarafından
Evet aynen öyle biz tamamiyle mânâya yönelmemiz lazım o bizim için daha hayırlı ve faziletli olur. Asıl ibadet nedir biliyor musun Kuran'da ibadet kelimesinden sonra Allâh hangi kelimeleri zikretmiş onları araştır.

Sakın sana Kur'ân okuma demiyorum oku , okuyanı dinle özellikle Terazi burcu kişiler okuduğu zaman dinle onun frekansı apayrı.
0 oy
(667 puan) tarafından
Hatim kabul olur olunmaz o konuda yorum yapmayacağım ama suan yaptığın sadakai cariye oluyor senin sayende babanın amel defteri de kapanmamış hayırlı bir evlat olarak ona sevap kazandırmaya devam ediyorsun…. Allah mekanını cennet etsin inşallah 
(701 puan) tarafından
Amiiin, Allah razı olsun
tarafından
Evet çünkü onu öğretmiş veya öğrenmesine vesile olmuş öğrenmesi için yollamış heh okudukça aslında senin sevabın sen den hiç eksilmeden babanın hanesine de yazılıyor
(701 puan) tarafından
İnşaAllah , Allah razı olsun
0 oy
(3,284 puan) tarafından

İşin aslını pek bilmiyorum ama bence şu mantıkla aynı, o zaman hep kendimize dua ediyoruz, çoğuda dünyalık.. Bu mantıkla düşünürsen bence her sebeple okunabilir. Cuma günleri ölmüşlerimize kuran okuruz bu bir sebeptir sevabı yine sana.. Allah zor durumda bırakır kulunu.. Ona daha çok yakınlaşasın diye <3

Allah kabul etsin yapabildiğin kadar okuyabildiğin kadar oku. Sana onu düşündüren şeytan.. 
(701 puan) tarafından
Allah razı olsun :) babamın vefatı beni dünyaya dalmışlığımdan uyandırdı. Allahın varlığına , ahiretin varlığına iman ettim diyordum ama kalpten inanmışlığım azmış onu gördüm. Anladım ki bir gün sapasağlam evden çıkıp aniden ahirete göç edebilirmiş insan. Bu bir masal değilmiş. Hiç ölmeyecek gibi yaşıyormuş, şbadetlerimi yapsamda..Daha önce de sevdiğim yakınlarını kaybettim ama hiçbiri beni bu kadar uyandırmamıştı Rabbim cümlemizinin kalbini İslam dini üzerine sabit kılsın , son nefesimiz de iman nasip etsin
(3,284 puan) tarafından
Amin amin inşallah. Allah rahmet eylesin başınız sağ olsun canım. Rabbim sabırların en büyüğünü versin.. Ne güzel babanda okuyormuş.arkasında da böyle güzel evlat bırakmış. İnşallah kurtulanlardan olur
(701 puan) tarafından
Amin inşaAllah , Allah razı olsun :)

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 341 göst.
3 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Eslo (791 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 152 göst.
16 Mart 2024 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,225 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 152 göst.
10 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Evaeva (22 puan) tarafından soruldu