+2 oy
399 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (7,155 puan) tarafından
Kızlar bugün hastanede 4. Günümüz oğlum ameliyat oldu akciğer kistinden. Doktor ziyaretci yasağı koydu enfeksiyon kaptığı için sadece eşim gelebiliyor ama hergun gelip sinirimi bozup bozup gidiyor. Zaten evladım gözümün önünde can çekişiyor benim derdim bana yetiyor sanki kötü anneymisim gibi sürekli eleştiriyor beni

İlaç içmesi lazım ikna etmeye çalışıyorum ilacı verdim geri tükürdü bende azcik kızmış gibi yapıp tekrar icirmeye çalıştım çünkü çok mızmız ve ağrısı da oluyor haliyle asla sözümü dinletemiyorum içmesi de şart yani eşim de gelmiş bana bağrıyor sen hicbisey bilmiyon hasta çocuğa bagriyon bilmem ne sanki üvey anneymişim gibi 

Dikişleri yan tarafında olduğu için yatağa oturturken filan koltuk altından tutamıyorum kucağıma alıyorum  oda ah vah ediyor hemen bağırmaya basliyo bana AA sen napiyon beceremiyon edemiyon. Çisim geldi diyor çocuk makinalara bağlı olduğu için wc ye gidemiyo anında hemşireyi bulup kabloları cikartmam lazım filan iste anne tutamiyom diyince bende bez takmaya calsitim terden yapıştı bağlamaya çalışırken alttan popsuna. bende acele ediyorum kaçırmasın üstü başı kokar diye sen dengesiz misin çocuğun canını acittin diyo bu seferde

Hemşire geldi röntgen çekmeye gidecez hırka giydir dediler eline damar yolu var manşeti dar olduğu için onu elinin üstünden gecirmedim geçirsem canı acır diye öyle bıraktım hemşirenin yanında gledi elimi şöyle bı ittirdi ya bırak böyle giydirilir mi diyo . Kendisi dışarda geliyo elini yikamiyo maske tak diyorum takmıyor ben elimle hap verdim diye bana kızıyor elini niye degidiriyon diye . Bende tersliyorum sürekli bı gerginlik halı icindeyiz zaten benim derdim bana yetiyo bide bunla uğraşıyorum dün dedim ki yarın sakın ha sakın gelme istemiyorum doktor da mecburi ihtiyaç olmadıkça gelmesin dedi zaten o kadar rencide olmuş o kadar eziklenmis hissediyorum ki kendimi çocuğun yanında ağlamamak için zor duruyorum..

15 Cevaplar

+2 oy
(12,785 puan) tarafından
Hemşireler den rica etsen hiç almasalar içeri. Zaruri ihtiyaçların dışında ona da görüş yasağı koysunlar 
(7,155 puan) tarafından
Koydu doktor zaten ama dün pat diye çıkmış gelmişti görüş saati kalabalık olduğu için de kimse bişey demedi heralde hemşireler de odada gördü birşey demediler dün dedim ki sakın ha sakın gelme ihtiyacim olsa da gelmesin burda bı sekilde kantinden mantinden kendim alırım psikolojimi bozmasın yeterki
-Reklam-
+1 oy
(227 puan) tarafından

Öncelikle çok geçmiş olsun bian önce şifa bulur inşallah oğlun. Yaşadığın süreç çok zor Allah yardımcın olsun. Eşine gelince dicemki oğlunun yaşadığı hastalıktan üzülüp strese girip veya napcagini bilemeyip saçmalıyor belki. Yani iyi tarafından bakmaya çalışıyorum. Ama tabi malesef bir erkek anlayissizligi hoduklugu de olabilir. 

Her anne evladı için en iyisini yapmaya çalışır. Eminim orda zaten yorgunluktan bitmiş haldesin yasadigin psikolojik durum da var. Yeri gelip yanlış da yapabilirsin. İstersen ona güzelce anlatmaya çalış kötü olduğunu o davranışların seni daha da etkilediğini tam tersi böyle durumda birbirinize destek olmanız gerektiğini. 
Ama çok da duzelecek gibi değilse eşini sen tanıyorsun sonuçta mümkünse çok getirtmemeye çalış moralini bozmasın bide. Çok kizdirirsa gel sen dur bak de ama evladına yazık hiç birşey beceremez büyük ihtimal. 
(7,155 puan) tarafından
Öncelikle saol Allah razı olsun canım. Zaten herşeye yorum yaptığı için bende diyorum ya o zaman gel sen bak dediğin gibi gerçekten psikolojik olarak mental olarak yorgunluk , uykusuzluk, bı yandan oğlumun asla hemsirelerin doktorların dediklerini yapmaması yaptirmaiyor olmam onların da bana yaptiracaksin mecbur bilmem ne diye yüklenmesi üstüne bide eşimin böyle davranması o kadar perişan bı haldeyim ki . Görüyorum burda babalar geliyor eslerine destek olmaya halden anliyolar bide benim eşime bakıyorum geliyo yüzü beş karış kalkıp biri dövmüş sanki o biçim. Var olan 2 gram enerjimi de o alıyor zaten çenesi de hiç durmuyo inanki gözlerim dolu dolu yazıyorum bunları birisi gelip dokunsa ağlayacak gibiyim çok bunaldim
+1 oy
(5,270 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Enfeksiyon kapmazsin cnm  dikkat et eşin sana destek olması gerekirken daha  çok çomak batırıyor   bu arada geçmiş olsun 
(7,155 puan) tarafından
Saol Allah razı olsun canım. Gerçekten dediğin gibi sadece çomak sokuyor isime yanlzken dah iyi bakıyorum ben ogluma
+1 oy
(12,979 puan) tarafından
çok biliyorsa kendi refakatçi olsun
(7,155 puan) tarafından
Kabul etmiyorlar canım zaten bide 1 yaşında kızım var en azından bir gün gideyim yanına zaman geçireyim hem bı yikanirim temizlenirim dinlerim dedim ama servis kadın refakatçili erkek kabul edemeyiz diyorlar
0 oy
(4,182 puan) tarafından
Öncelikle gecmis olsun kaç gün kalirsiniz bilmem ama rica et almasınlar ha ihtiyacın bişey olursa geldi dışarda sana versin defolup gitsin 
(7,155 puan) tarafından
Kimden rica edeyim ki canım güne 3 vardiya hemşireler değişiyor en az 20 farklı hemşire var 6 7 tane farklı doktor var zaten devlet hastanesi olduğu için onlar bize uymuyor biz onlara uymaya çalışıyoruz Allah razı yinede hepsinden ama anlayış yok sıfır yani
0 oy
tarafından
Yavrum eşin girdiği zaman sen çık yarım saat hava alcam de yani tâbi enfeksiyon riski vs yoksa tâbi bilmiyorum da onu. Rabbim şifa versin Allahümme amin. Çok çok geçmiş olsun...
(7,155 puan) tarafından
Saol canım Allah razı olsun hiç bir yere çıkmadım geldimizden beri o kadar da dikkat ettim ama yinede enfeksiyon oluşmuş
tarafından
Allah sen den de senin sevdiklerinden de râzi olsun bir an evvel oda geçsin kiyamam
0 oy
(917 puan) tarafından
Onunda belliki çok canı yanıyor şana çatıyor korkuyor bak anlamaya çalışın git konuş hak biliyorm korkuyosun canın yaniyo de bende korkuyorum de o zaman ona müsade ver o yapmaya çalışsın seni anlyacak
(7,155 puan) tarafından
Yapıyor bişey becerebiligi yok ki . Sadece yemek yedirdi çocuğa ben ye oğlum diyine yemiyor diye onun sözünü dinler o yüzden yemek yedirdi bı tek çocuğu hep indirip kaldıran benim sen yap diyince ben dokunamam ki ameliyatlı diyo
0 oy
(71 puan) tarafından
Sen de onu ezikle anamın evinden getirmedim sen necisin sen de ilgilen karşıdan bakarak çocuk büyütülmüyor falan de sürekli ezikle
(7,155 puan) tarafından
Diyorum canım demez miyim onun her bildiği doğru benim her dediğim yanlış ona göre hemşire geldi diyoki 10 dk kadar aralıksız yürüsün akciğerler calissin neyse 5 dk yürüyoruz çocuk yoruldum anne diyo tmm diyorum 5 dk oturalım sonra yine devam edelim bari alıyor çocuğu yatırıyor yatsın yeter bu kadar yürümek diyor ama yürüt dedler diyorum sen sus diyo başa çıkamıyorum çocuğun önünde sürekli kavga edip kötü etkilemek de istemiyorum bı yandan
(71 puan) tarafından
Narsitler gibi doktordan avukattan duyduğunu söylersin yok öyle değil böyle der sinir ederler insanı Allah şifa versin tez zamanda iyileşir çıkarsınız inşallah
0 oy
(662 puan) tarafından
Çok biliyorsa gelsin otursun bilir kişi o baksın 
(7,155 puan) tarafından
Hemşireler kabul etmiyorlar valla kabul etseler zaten bı yaşında kızım var onu bırakıp geldim buraya giderim kızımla ilgilenirim bir günlüğüne de olsa. Bı banyo yaparm üstümü degisirim ama servisimjz bayan refakatçilidir diyolar erkek kalamaz diyolar keşke bir gün kalsa da anlasa ne zorluklar cektigimi
0 oy
(1,333 puan) tarafından
çok biliyorsa birak ona o baksin
(7,155 puan) tarafından
Bakabileceginden değil canım sadece beni ezmekten zevk alıyor kendisi bıraksam iki saat bakamaz
(1,333 puan) tarafından
birak baksin gorsun o zmn belki akli basina gelir
0 oy
tarafından
Allah yardımcın olsun evladına şifa versin inşallah 
(7,155 puan) tarafından
Saol canım benim Allah razı olsun
0 oy
(2,139 puan) tarafından
Bu olaya personelden biri şahit olduysa ondan rica et. Eşini uyarsın böyle yaparak çocuğun moralini bozup onu daha çok strese girmesine sebep olduğunu ve iyileşmesinin uzadığını söylesin. Çocukların mutlu huzurlu ortamlarda daha çabuk iyileştiğini ve bu şekilde devam edecekse sizi içeri alamam diye uyarsın. 
(7,155 puan) tarafından
Kimseyi takacagini sanmıyorum canım doktor geliyor 10 dk yürüsün diyor mesela dün babası burdayken. 5 dk yürüttük yoruldum diyince dedim bı iki dk otursun devam ederiz getirdi yatırdı çocuğu bu kadar yeter diyo . E diyorum az yürüdü ama iyice yürüyüp ciğerleri çalışması lazım sus sen diyo sadece kendi bildiği doğru. Yani biri kalkıp da bak bu yaptığın anneyi de çocuğu da etkiliyor zwten sağlıklı olmayan bir anne çocuğuna bakamaz dese yinede umurunda olacağını sanmıyorum
0 oy
(1,168 puan) tarafından
Ya ne dengesiz bir adammış. Hasta insanın yanında böyle konuşulur mu? Babalık hissi ile yapıyor muhtemelen ama hiç etik değil.

23 yaşında ameliyat oldum. Annem refakatçimdi. Nişanlımıda yanımda istiyordum. O geldiğinde hemşireler gördükçe bağırıyordu,  ne kadar kötü etkileniyordum. Sana kızması çocuğun psikolojisini kötü etkiler. Daha iyi yapabiliyorsa ona bırak o yapsın. 
(7,155 puan) tarafından
Gerçekten doğru canım . Ben çocuğun morali yerine gelsindiye uğraşıyorum mesela kuzenimi çok sever görümcemi sever onları arıyorum diyolar ki sana ne oyuncak alalım çıkınca yada ne yiyecek alalım ne istersin filan konusuturp moral vermeye çalışıyorlar sonra çocuğun var olan moralini huzursuz ortam yaratarak yok ediyor. Zaten swglikli olmayan bir anne çocuğuna ne kadar sağlıklı bakabilir çocuk etklinemese bile beni aşağı çekerek otomatikman çocuğa da kötülük yapmış oluyor . Ha ama gel iki saat bak desen bakamaz kuru gürültü sadece
0 oy
(3,474 puan) tarafından
Güvenliğe söyle içeri almasın canım durumun varsa boşa o ne be öyle hiç halta yaramıyor kaynana gibi lak lak ediyor çok biliyorsa o kalsın  hastanede 
0 oy
(10,052 puan) tarafından
Okurken duvardan duvara vurasim geldi. Doktorla konuş yada hemşire ile içeri almasınlar 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 354 göst.
6 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 412 göst.
7 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kayla4 (41 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 133 göst.
18 saat önce Diğer kategorisinde Sebebine (420 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 96 göst.