+4 oy
864 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (2,318 puan) tarafından

Herkeste olan ama sizin hiç hoşlanmadığınız hatta bu yüzden "Ay bu da ne gıcık tip" dendiğiniz tercihleriniz var mı :) Bende ganimet gibi :D

1. Altın takmak. Silah altında kalırsam rose altın falan takarım. (Alyans hariç) Altın bana göre madendir, yatırımdır :D Takıp gezersem elimde kolumda hisse senedi takılı gibi hissederim :D

2. Ekran koruyucu olarak kendini koymak. Bunun psikolojik sebebini bir türlü anlayamadım. Ben de kendimi severim, korurum, önem veririm. Allah yarattığı için beğenirim de her yerimi. Ama tutup da ah canım kendim her tuş kilidinde kendimi görmezsem yaşayamam demem :D 

3. Tektaş sevmem, taşlı yüzük sevmem, evlenme teklifi sevmem. Üçü de birbirinden manasız gelir bana. Hayır zaten evlenme niyetin varsa neden el oğlu önüne diz çöksün istersin. Tektaş kültürünü de aşırı çakma buluyorum. Ama gel gör ki bunun beştaşı tam turu carı curtu da çıktı :D Eşim elbette evlenme teklifi etti o kadar etme dememe rağmen. Yüzük olarak zümrüt taşı almış mecbur saklıyorum gelinim kızım olursa yadigar bırakayım diye :D

4. Eşimle nikah fotoğraflarımızı ev gibi salona veya yatak odasına asmak. Ondan önce, gelinlik ve damatlıkla dağda bayırda birbirinden arabesk pozlar vermek. Bir anlamı varsa anlatın n'olur :D Bizim dış çekimimiz tabii ki yok. Klasik stüdyo çekimlerimiz var 6-7 poz, onlar da albümde çekmecede. Duvarda neden kocaman biz olalım ki hem de zorlama pozlarla :D

5. Crop bluz. Evladım istemediği sürece giymem. Değil giymek, başkasında gördüğümde bile bağırsaklarım üşüyor, gaz topluyorum, ishal oluyorum :D Öyle sağlıksız bir kıyafet. (Kıyafet bile değil, kıyafet parçası)

6. Herhangi bir sosyal paylaşım ortamında güzel bir söz, yazı veya şiir paylaşırken kendi selfie fotoğrafını koymak... Hanımefendinin biri Ankara'da aşık olmak ile ilgili bir şiir paylaşmış, görsel de kendisi ve çekim yaparken kameraya bakmamış kendisine bakmış. Berbat bir çekim yani :D Şiirde de solculuk falan geçiyor, Ankara'da aşık olmak ve solculukla senin ***** yumuk selfien ne alaka be bacım ne alaka :D

7. Bu konuya detaylı girmeyeceğim çünkü alnımın çatından vuranlar olabilir :D Genel olarak söyleyeyim, zamane kızlarının evlilikten beklentileri. (Düğün, çeyiz, altın, takı cart curt) Sırf Instagram'a fotoğraf atmak için evlenmeye bin takla atan kızlar var. Üzücü bence. Çünkü bu insanlar EŞLERİNİ değil EVLENMEYİ seviyor. 

Çok uzun oldu helal edin, katılmayanlar peşin peşin "Ay bu da ne gıcık tip" diyebilir asla alınmam :D

47 Cevaplar

+1 oy
önce (55 puan) tarafından
Bizim memleketteki Gelinleri görsen ben nereye düştüm dersin (altın) anlamında 

6 da size katılıyorum 
önce (2,318 puan) tarafından
Memleket neresi :)
Eşim de Malatyalı ama alışamadım ben zorla da takmak istemiyorum şıngır şıngır :) Eşimin ailesi de istiyor ki boydan boya parlayayım :D
önce (55 puan) tarafından
Şırnak cizre altının merkezi gibi
-Reklam-
+1 oy
önce (6,974 puan) tarafından
Bir kısmına katılmakla birlikte AY BUDA NE GICIK TİPMİŞ BEEE diyesim geldi sana 

1 . Altını severim ince ve zarif olduğu müddetçe takarım şuan mecburen hepsi üstümde ama benden başka gören olmuyor rahatım ☺️

2 . Ekran koruyucu tek kendimi yapmadım ama kocamla yapmışlığım var kızım olunca zaten ondan bize sıra gelmiyor 

3. Taşlı benimde yok baget var onu kızıma saklıyorum birde kocam dorika beştaş almıştı o var arada takarım aklıma gelirse ama alyansım baş tacım ☺️

4. Duvarda kapı bacada resmimiz yok 7 sene önce poster yapmışlardı hala fotoğrafçıda sen düşün oda yıkıldı zaten depremde albümüde kocam taşların arasından çıkarmış iyiki onu almışız yoksa oda gidecekti ☺️

5. Crop toz bezi olarak gördüğümden kıyafet kategorisine girmiyor benim için zaten tesettürlüyüm geçen kocaman göbeği ile bir hamile ablamızda görünce hepten sinir oldum 

6. O sözlerden hiç atmadım atacağım son şey 
Altın dışında epey de ortakmışız, gel gıcıklık ortaklığı da yapalım :P
Depremi yaşamanıza üzüldüm, inşallah izleri yavaş da olsa siliniyordur :( Allah böyle büyük acılar vermesin bu ülkeye inşallah.
Tesettürlü değilim ama crop için ben de aynı benzetmeyi yapabilirim, çaktırma :D
önce (6,974 puan) tarafından
Ahahha olur az gıcık sayılmam bende altın konusuda şuan koyacak bir yer malesef yok konteynerde çok güvenilir biryer değil o konuda kol uçlarımda hep lastikli olduğundan göz zevkine bir zararım bulunmamaktadır ☺️
İzleri olduğu gibi duruyor çilesi katlanarak artıyor ne zaman düzelecek artık düşünmüyorum bile  amin kimseye yaşatmasın Rabbim
Ya kıyamam insanların göz zevkini de gözetmiş :)
Eşim Malatyalı, eniştem Hataylı, onlar da her anlamda büyük kayıplar yaşadı. Biz Ankara'da yaşıyoruz ama hala etkileri bizde bile duruyor. Allah'ın imtihanından sual olunmaz elbet, imtihanlarımızda bol sabır vermesi için yakarabiliriz sadece.
+1 oy
önce (17,979 puan) tarafından
Hepsini okumadım en gıcık olduğum şey durup durup düğün nikah resmi paylaşmak arkadaşının kardeşinin doğum gününü bile kendi düğün fotosu ile paylaşanlar var en mutlu anınız senin düğünün ise bence o kadarda yakın değilsiniz diyorum görünce :) 
Çok yerinde bir tespit. Bir de bunun evlat kısmı var, herhangi birinin özel gününü muhakkak kendi çocuğuyla olan fotoğrafla kutlayanlar :D
önce (17,979 puan) tarafından
Tamam en evli sensin en güzel çocuk senin zaten. Bir de  çocuğun ağzından sayfalar yazanlar :)
+1 oy
önce (592 puan) tarafından
Çok çoğuna katılıyorum 

Kaynanam yalvarırdı bi yere giderken altınlarını tak diye hiç takmadım

Evimde sosyal medyamda boy boy düğün fotolarım yok

Annem çeyiz hazırlarken boşuna yapma kullanmam derdim zamanında kızarlardı artık kalmadı zaten öyle şeyler 

Ekranımda hiç bi zaman kendi fotom olmadı

Popüler olan şeyleri popülerken yapmayı sevmem dizi filmi bile yıllar sonra izler "ay cidden güzelmiş" derim :D kızıma sırf kız diye pembeye boğmadım barbie li şeyler hiç almadım 

Çok çok var da aklıma gelmiyo
Renk konusunu atlamışım :D Bebeklerle ilgili konu için ayrı bir post gerekir ama renkte aynı fikirdeyiz. Babyshowerlar falan hiç girmeyeceğim :)
Aynen bende yorumlara sonradan bakınca bi sürü şey daha gördüm düğün bile yapmadım nikah tertemiz ohh :D
Ben de nikahla evlendim, pandemi vesile oldu mis gibi oldu her şey yasaktı :D
Bencede pandemiye çok şey borçluyuz aşırı ev gezmeleri fln minimuma indi sonra herkes geri alıştı bi kopukluk oldu iyi de oldu :D ben pandemi öncesiydi istemedim düğün. ilgi odağı olmayı hiç sevmem nikahta bile gerim gerim gerildim
+1 oy
önce (911 puan) tarafından
2-4-5-6-7 katılıyorum benimde gıcık olduğum şeyler :) ama altında takıyorum tektaşımda var. Eşimden evlilik teklifi beklememiştim ama evlilik teklifimsi bişeyde olmadı değil :) zümrüt, yakut veya inci daha çok severim aslında. Zaten onları takıyorum. Geri kalan bütün maddelere katılıyorum yüzde yüz. Özellikle evlenirken herşey istediğim gibi olsun bir kere evleniyorumcular beni benden alıyor 
Genelde o bir kere evleniyorumcular birden fazla kez evleniyor, çünkü huzur değil heves odaklılar :(
Zümrüt de sırf gözlerim yeşil diye almış eşim, onun düşüncesi var içinde diye saklıyorum :) Eşimle özel günlerimizde takarım, o da biliyor sevmediğimi o yüzden takayım diye beklemez
Ne güzel anlayışlı eşin işte daha nolsun :) bana kayınvalidem annesinden kalan inci takımı hediye etti manevi değeri olduğu için birde zaten sevdiğim için takıyorum. Böyle takılar özellikle manevi değer taşıyorsa çok severim zevkle takarım :)
Aaa bak böyle yadigar olursa takarım. İnci şıktır, asildir. Ticari değildir. Altın öyle değil ama basit ve ticari gibi geliyor bana
Evet zaten böyle ticari olmayacak şık kibar duran şeylerden bahsediyorum bende :) evlenirken bilezik yaptırmadım altınları mesela. gram olarak istedik öyle aldılar. Asla bilezik takmadım takmam da yani
+1 oy
önce (339 puan) tarafından
Altın hariç söylediklerinin bi kısmına katılıyorum.

Artı olarak ekleyeceklerimde var.

Misal ben çevremde olsun sosyal medyada olsun hergün farklı fincan takımlarıyla misafir ağırlayanlar var.bebim kalabalık misafirim gelirse diye 2 takım aldım onları kullanıyorum.evime bişey alacaksam ihtiyacım varsa alıyorum.makyaj konusunda öyleyim bittikçe alırım öyle çanta dolusu eşyam yoktur.bana fazla tüketim çılgınlığı geliyor.giyim konusundada kilolu kadınların üstünde tayt görünce çok irite oluyorum.herşeyini sosyal medyada ispatlamaya çalışan insanlar var.kocasıyla kavgaları bütün köyde duyulur.atarlı giderli sözler paylaşılır sonra 

Sanki millet kavga sebebiymiş gibi tekrar kocasıyla da sarılıp foto atarlar.bana artık sahte geliyor böyle insanlar.
Bu insanların çoğunun psikolojisi bozuk diye düşünüyorum :/
+1 oy
önce (7,531 puan) tarafından

Çiçek alınmasını sevmem (zaten almaz kocam)

Tektas yüzükten hoşlanmam.

Oğluma sünnet düğünü yapmam kesinlikle .öyle şeyleri sacma buluyorum. 

Çeyiz dantel gibi şeyleri sevmem.  Yapmadım da :)

Stüdyo çekimlerini de sevmem yapmacık ve klasik buluyorum.  

Aklıma gelenler bunlar 

Bizim stüdyo çekimleri pek sevimli ya :) Sünnet bana da komik geliyor, arkadaşım yaptı gelin gibi giyindi ve sünnet düğününden sonra balayına gittiler :D
önce (7,531 puan) tarafından
Hahha:)))) abartılı buluyorum ama zevk meselesi
+1 oy
önce (20 puan) tarafından
Alyans takmak dışındakilere neredeyse tamamen katılıyorum bende (altın kolye bilezik vs takarım ama canım istediğinde sadece, ve sadece kendim için. Başkalarının göreceği şekilde yada yerlerde değil yani)
Ben sadece alyans takıyorum altın olarak, o da iiiincecik yok gibi bir yüzük :)
+1 oy
önce (1,196 puan) tarafından
Aynıyım desem evde bile fazla sadeyim gerçek sade ama :D eşim çiçek alınca sinir olurum üstünde limon ilan fidan alsa balkona koyar gider gelir severm mesela 
Ben de çok severim limon fidanı zeytin fidanı
önce (1,196 puan) tarafından
Bende ama doguda olmıyo çekirdekten yetiştrdm ilk evlendmde ama kurudu
+1 oy
önce (3,051 puan) tarafından
Bende moda olan kelime kaliplarina sinir oluyorm 

Kocambey,askooo,ne bileyim bilmem ne de bunu gerektirir, falanca seydi ama olsndu, bilmem ne bunu gerektirir vs sozler gicigima gidiyo
Bazılarına ben de tahammül edemiyorum. "Bi tık" mesela. Ya da "sorunsal" veya "kavuştay" :-/
Ayy evett ha bak yine gicik oldugum soz obegi geldi donatmislar masayi foto atacaklar gosteris icin onun icinde bir takim gunahlara girildi flan yaziyolar iykk
Sanki silah zoruyla biz günah işlettik :D
Hahwhw ay guldurdunuz beniii
0 oy
önce (892 puan) tarafından

Sana kanım iyice ısınıyor haberin olsun :D

Sadece evlilik teklifim çok kötüydü, o biraz içimde kaldı. Ama şöyle diyeyim kocam saatle teklif etti bana :) Altından ben de hiç hoşlanmam incecik beyaz bir alyansım var, kendi fotoğrafımı çekmeyi bile saçma buluyorum, fotoğraf çekimi yaptırdık ama albümü dolaba kaldırdım anısı kaldı mı kaldı, croptan hiç hoşlanmıyorum belim açılınca hastalanacak gibi hissediyorum yazın hadi neyse ama kışın nasıl giyiyorlar asla anlamıyorum, o özlü sözler Facebookla beraber tarih olmalıydı, 7 konusunda sabaha kadar konuşsam yeridir. 

Ayy kuşum kaynaşalım valla seviyorum böyle sadeli kadınları :)
7 gerçekten ayrı bir postta uzun uzun konuşulacak bir konu.
önce (892 puan) tarafından
Kaynaşalım:)
7'yi burada konuşursak bizi topa koyarlar :D
0 oy
önce (398 puan) tarafından
Erkeklerin tayt gıbı dar kısa paçalı pantolon gıymesi+ babet çorap gıyıp sanki ayakkabıyı çorapsız gıymşler gibi verdiği izlenim... bunlar o kadar estetikten uzak ki midem bulanıyor bu tıp erkeklerden.

Kadınların tayt gıyıp kalçalarını açıkta bırakması bu da o kadar iğrenç bır gıyım tarzı ki keşke farkında olsalar estetik durmadıgının. Çıplak ama vücudu boyalı gıbı geliyor bana. 
Bence bu giyim konusu ayrı bir postta yorumlarca tartışılır :D
0 oy
önce (6,672 puan) tarafından

Sağol ya beni kendime getirdin :D bunların hiçbiri bende yok çevrede bi çok insanda görünce eksiklik hissediyodum:D 

Düğün çeyiz vs hariç..

Onlar gelenek olduğu için yapıldı.

Altınım vardır ama takmam hiç :) ben cumhuriyet altınını boynuna takan insanlar gördüm canım. Senin gibi bu ne yaaa dedim :Diçimden tabi

Yanız değiliz şekerim, sadelik sevenler de az değilmiş :)
0 oy
önce (269 puan) tarafından
İlki hariç diğerlerine hepsine katılıyorum.Çünkü bana göre altın ziynettir . Allahü Teala altını ziynet demiri mühimmat, inşaat vb işler ve bakırı da tencere kap kaçak için yaratmıştır demişti bir hocamız. Bilginin kaynağını sormadım  ama bilgisine güvendiğim bir hocaydı.
Aslında tavsiye ediliyor kadına altın takılması, östrojeni arttıyormuş ama ben hiç sevemedim :( İnci takmayı çok severim mesela.
önce (269 puan) tarafından
A evet bak inci de çok güzel. Ben de kuyumcu gibi gezmem ama takarım yani. Bizim tarafta altına çok önem verirler. Altınsız gelin olmazmış :⁠-⁠)
0 oy
önce (1,154 puan) tarafından
Sadece kendi yolunu zor sananlardan nefret ediyorum bu aralar:) çevremde oldukça fazla 
Hahahaha :) Hayat oysa çoğu insana zor
önce (1,154 puan) tarafından
Kesinlikle ve her insanın imtihanı kendine zordur
0 oy
önce (271 puan) tarafından
Düğün fotoğrafı haricinde hepsine katılıyorum. Fotoğraf kısmının da duvara asılması olayında yine haklısın. Ben sadece stüdyo çekimi sevmiyorum çok yapmacık geliyor hele bir de montajla seni saçma sapan yerlere koyup oradaymışsin gibi göstermeleri acayip komik. Dış çekimi çok severim en dogalindan mis gibi :) 
Yok bizimkisi öyle montajlı değil, kabul etmem ki öylesi :) Eşimle ben el ele arkamız ekru fon öyle dümdüz bir poz :)
önce (271 puan) tarafından
A bak o güzel işte :)
0 oy
önce (919 puan) tarafından
Ben şu iki üç isim koyanlara anlam veremiyorum ya çocuğa dümdüz bir isim koymak çok mu zor acaba iki tane olsun üç tane olsun hepsi farklı olsun yok modern olsun diye diye abuk sabuk bir dünya isim dolanıyor ortada 
İsim konusu da güzel bir tartışma götürür :D Bir sürü isim koyan koysun da o isimleri art arda demeleri çok zor geliyor bana. dorukefeee oğlum, kuzeyatlaaas, eylüladeen kızıım :/
0 oy
önce (2,210 puan) tarafından
Altin çok seven bi insanim hatta takmayı bile çok severim ama evlendigim günden beri takmisligim yok düğünlerde bileziklerim hiç düzgün gözükmez sjsjs ama boyle kuyumcu dükkanı gibi üst üste takıyorlar ya allahim gözlerim kanıyor sjsjsj 3 olur 4 olur qltin kolye üste üste takilir mi yaa zarif şekilde takanları normal karşılarım ve itici kişilerden hiç haz etmem ince ayrıntısına kadar anlatamam sjsjs sadelikten yanayım benn 
Bu şekilde vitrin gibi takanlar göstermek için takıyor muhtemelen :)
önce (2,210 puan) tarafından
Tabikide ama cok iğrenç duruyor yaa
0 oy
önce (13,603 puan) tarafından

Düğün bana başlı başına bir saçmalık geliyor. Bizim buralarda 3 gün oluyor ve ben istemiyorum deme şansın yok çünkü aileler senin değil bu bizim düğünümüz diyip her şeyi ustlenirler. Öyle ki her iki tarafın cebinden çıkan paralarla rahat bir ev alınır net.!

Sus eşyası sevmem kapıdan girince bomboş göze takılmayan bi ev olmalı boğuluyorum gereksiz eşya görünce 

Tek taş yüzük dediğin gibi herkeste olan bisi ve bedava dağıtmış gibi ben sevmiyorum illa teklif edilecekse başka yüzük olmalı ben aldırmadim eşime ne 5 tas ne tek tas istemiyorum dedim.

Cicek. Ona verilen paraya canım acıyor o kadar gereksiz boş bi şey ki illa bisi alınacaksa bana evim için biseyler alsın isterim eşim çünkü ben ev kadınıyım  :)

Kiyafetlerde yazı, boncuk, pul hiç sevmiyorum dümdüz olacak ve canlı renkler olmayacak. Hatta mağazada aklimdakini söyleyip ondan yok ama şöyle bisi var diye bana seçenek sunulmasindan hoşlanmıyorum. Çünkü benim kafamda olan şeyle çalışanların bana gösterdiği şeyler ap ayrı şeyler oluyor  :)

0 oy
önce (577 puan) tarafından
Crop hariç hepsinde birebir aynı fikirdeyim. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 785 göst.
9 Nisan 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 58 göst.
0 oy
5 cevap 113 göst.
22 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,635 soru

12,279,330 cevap

37,839 kullanıcı