0 oy
99 göst.
önce Diğer kategorisinde (433 puan) tarafından
O kadar moralim bozuluyor ki herşeye hüngür hüngür ağlamak geliyor içimden canım çok sıkılıyor atamıyorum sindiremiyorum hiç birşeyi annemden babamdan iyice nefret ediyorum artık yediremiyorum bana attıkları kazıkları en son halıyla kafayı bozdum ama ben en çok onlardan nefret ettiğim için bozuyorum sürekli anlatmak istiyorum herkese herşeyi bunalıyorum evleneli 1 yıl 1 ay falan oldu geçen gelmiş halını değiştireyim dedi ama önceden yapmadığı için şimdi eşim istemiyor ben bişeyleri yapmasını istiyorum ben onlara 7 yıl baktım maaşımı verdim arabamı elimden aldılar gidip kamyon aldılar ses etmedim ama o evime bir halı bile sermedi doğum yapcam yardımı yok tamam parayla yapmasıns ihtiyacım yok şimdi durumum orda çalışırkenki durumundan çok çok iyi şükürler olsun ama benim yaptıklarımın karşılıgı bu mu düğünde zincir taktı ertesi gün geri aldı eski halılarını verdi yolladı geçen gelmiş masanın ayagını hiç beğenmiyorum diyo eşimin gücü o an ona yetti çünkü yatak odası bile almadılar hiç bir destekleri olmadı benim bütün param zaten bitmişti mutfak eşyalarını kendim aldım onlara o kadar öfkeliyim ki belki şuan evimde düğünümde daha iyi olacaktı hepsini geçtim onca çalışmaya altımda kendime ait bir arabam olacak şimdide var ama benim değil sonuçta öflemi nasıl yencem bilmiyorum halını alayım lohusa takımını alayım bişey isteme daha falan diyo ne aldın diyorum iki halı aldım ya diyo mutfak ve giyinme odasına aldı onu söylüyor geri kalanı eski halılarıydı eşimin ayagına yıkatma kagıdı yapışınca sinirlendi götürdü salondaki duruyor oraya daha alamadık Ama benim sinirlerim çok bozuluyor dedim ki bilezik takacaksın halılarımı değiştireceksin süslerine kadar alacaksın bana emir verme diyo iyice sinirlerim bozuluyo ağlayıp ağlayıp bebeğime zarar vermek istemiyorum ama takılıyorum işte zaten kendi hastalıgım var hiç yoktan duygusal destek yapabilir diye bekledim 2 kere falan geldi 1 kere temizlik yaptı o kadar hastalığım zorlayıncada gelip yardımcı olmuyor eşim bakamaz çünkü bir kişinin para kazanması gerek kayınvalidem arada geliyor ama ben anne baba desteği istiyorum 

4 Cevaplar

0 oy
önce (1,875 puan) tarafından
Destekleri kendilerinin olsun mesafe koy kafan rahatlar psikolojin düzelir boşver 
önce (433 puan) tarafından
İstediklerini al parasını atsın baban dedi ama eşim istemiyom verecek olsalardı 1 yıldır verirlerdi diyor ben aldırmak istiyorum eski halısını vermek istiyorum almayım mı yani hiç bişey
önce (1,875 puan) tarafından
Alma zamanla esinle yaparsin ama mutlaka uzaklas yaptıkları normal degil
Hafta sonu eşim ben alcam sana dedi ama ben yediklerinin karşılığını istiyorum işte kına gecesi bile yapmadı ya hele düğünden benim aldığım saatimi taktı geçen eşime diyorki ben onun kredi kartını ödedim çeyiz yaparken sadece 16 bin kalmıştı maaşım kesilmişti halbuki içinde çaycı hamur yoğurma nevresim elektrik süpürgesi tost makinesi daha aklıma gelmeyen şeyler var onları aldırdı kendine düğünde giydiği kıyafet boynuna altın kolye tırnak seti falan var saydım bende bunlar kimin dedim ben sana onu ödedim diyo Allah yedirmiyorda benim hakkım çıkar demi onlardan
-Reklam-
0 oy
önce (1,106 puan) tarafından
Güzelim sen ne ugrasiyosun öyle bir aileyle kes gitsin iliskini .varını yoğunu almislar üstüne birde yeni gelin evine eski halilarini vermiş taktiği zinciri geri almış daha ne yapmalarını bekliyorsun sana bu kadar kendini degersizleştirme .herkes doğum yapıyor ve destek görecek diye birşey yok durumunu da dramatize etme bence .bebeğimi herkesten uzakta tek büyütüyorum birde calısiyorum .sen neden yapamayasin destek şartmi illa . Eşin bakar sana birde ilk çocuk yani kimseye ihtiyacın yok şuan . O anne baba sıfatıni layık gördüğün aileden bir an önce uzaklaşirdim ben olsaydım en azından canın sıkılıp durmaz sürekli .
Ortopedi artık hiç bir şey yapma dedi poşet bile kaldırma dedi bende ister istemez zorlanıyorum yatarken kalkarken bile ben onun için istiyordum ama yedikleri paranın karşılıgını istiyorum ister istemez helal etmediğimi söyledim zaten ama anlamıyorlar daha düğünden sonra işten ayrıldığım için tazminat aldım ona bile göz diktilerde vermedim
Hamilelik hastalık değildir kaç haftaliksin bilmiyorum ama düşük riskin yoksa günlük kaldirdigin 3 5 kg dan bişey olmaz .2.cocugun olsaydı mecburen 1.yi kucaginda taşıyacaktın.serklajli değilsen de o kadar yükten bir sey olmaz önemli olan dengesiz hareketlerden kaçınmak .kendi işini evini idame edersin dışardan destek olsa ne olacak .temizliğe yardımcı bulursun iyice evin kirlenince hersyein çaresi var ama degersizligin yok .o paralari geri verceek zihniyette insanlar zaten baştan almazdi .kimseden yardım ve ilgi dilenme kendi kendine yetmeyi öğrenmelisin .
Belimden ameliyatlıyım canım ben 1 yıl olmadan hamile kaldım omurga ameliyatı oldum yoksa kimseye minnet eylemedim bu güne kadar yürü yemediğim zamanladım oldu işimede gittim evimde temizledim ama ameliyattan sonra dediklerine uyuyorum Allah tekrar yaşatmasın
Geçmiş olsun canım valla ne bileyim yaa illa da onlardan fayda bekliyorsan seni üzüp duracaklar.
Senin dediğini anlıyorum sen bebekle ilgili bişey olmaz diyorsun onu bende biliyorum hemşirelik yaptım 7 yıl ama bu durum çok farklı
0 oy
önce (3,297 puan) tarafından
Peki sana bi teselli olsun 

Beterin beteri var emin ol 

Benim ailem benim geçirdiğim kazanın mahkeme parasini aldılar 

Ben şuan 4 kilitli çivi ve kocaman platinle devam ediyorm hayatıma 

Ama onlar ne yaptı mahkeme oldu 200 milyar para çıktı dalga geçer gibi 8 milyara yalvar yakar bi bileklik aldılar 

Gerisini de vermediler 

Sana en basit örneği veriyorum 

Emin ol tek senin ailen yapmadı bunu bende senelerimi verdim borçlarını ödedim ev araba aldım onlara 

İşten çıktım tazminatima kadar aldilar

Eski eşimden kalan takilarimi aldılar 

Çeyizim olmadan evlendim ben 

Anladin mi o yüzden beterin beteri var emin ol canım 

Üzme kendini 
Bendende istediler tazminatta para Allahtan vermedim onu sen görüşüyormusun peki onlarla
Mecbur görüşüyorum canım iki küçük kardeşim daha var annem onların yüzünü göstermem dedi
Babam zaten karismaz
Bi de ikinci evliligim oldu ilkinde şiddet gördüm
Suan bile eşime pek guvenim yok arkamda durabilecek birisi değil
Kimsem yok mecburum yani
Yoksa yüzüne bakılacak insanlar degil
Allah yardımcın olsun seninki benimkinden daha kötüymüş sırf doğurmak için doğuruyorlar ya gerçekten doğrup atmak onların bildiği
Allah'ım haklarımızı yedirmesin
Daha anlatsam acıklı film olur
O yüzden halimize şükür yine de canım
Rab'bim yardimcimiz olsun
0 oy
önce (696 puan) tarafından
Neden kendine zarar veriyorsun sana bunları yapmış insanlar için evet anne baba en büyük güvencemiz insan umduğuna kırılırmış sen bunları açık açık söylediğin halde üste çıkıyorlarsa demekki işlerine gelmiyor bende farklı bi durum yaşadım motivasyon olması için belki uzun olacak ama yazmak istiyorum 

Eşimle severek evlendim nişanlılık döneminde babamın durumu kötüydü maddi açıdan kredi kartından dolayı Kara listeye girmişti babam düğünü seneye erteleyelim dedi ama kaynanam kabul etmedi kaynımda boşanmıştı o dönem biz zaten onun evime gideceğiz bunlarda bizim evde otursunlar sizin bişey almanıza gerek yok bir çay kaşığı bile istemeyiz dediler annem babam gine ufak tefek şeyler aldılar ama kaynanamların evine gideceğim için çokta bişey aldırmadım kendi evim olunca alırsınız durumunuzda düzelir hem dedim mecburen kabul ettiler çünkü işten çıkmıştı evde 5 çocuk var kredi de kara liste de bişey isteyemedim düğün salonumu seçmek için bile götürmediler beni herkes kendi istediği salonu tutarken ben kaynanamların istediği salonda düğün yaptım korona dönemiydi zaten bir saatlik düğünüm oldu gel gelelim asıl mevzuya nişanlıyken bizim evde oturun diyen kaynanam evlendikten 3 ay sonra kaynımın evinde yapamadıklarını kendi evlerine geçmek istediklerini başımızın çaresine bakmamız gerektiğini söylediler sanki ben zorla evlerinden atmışım gibi somuttu durdu bana hep eve tadilat yaptıracaktık iyiki yaptırmamışız sonra başka bir ev bulduk biz görümcemlerin kiradaki evleriydi ama çok eskiydi içi tadilat gerektiriyordu tadilat yaptırdık her yeri dolasıyla eşya alacak durumumuz olmadı evi kendi üstümüze alacağız diye konuştuk görümcem evi size vereceğiz dedi o yüzden baştan aşağı fayanslara kadar değiştirdik eşya konusuna geri döneyim tadilat falan derken eşyaya gücümüz kalmadı kaynanamların aldığı tek şey bir bazaydı yatak oda takımı bile değildi tek bir baza bize söylenen siz abinin eşyalarını götürün kullanın oldu yani boşanan eltimin eşyaları geldi kondu evime hiç bir şekilde yardım eden olmadı ben kendi annemlere de kırıldım ama sonra düşününce kaynanam ilk başta hiç bişey istemiyoruz dedi ee durumları da yok nasıl yapsınlar eşim desen tadilat yaptırdı eşyayı nasıl alsın kaynanamların durumu gerçekten çok iyi ama yardım etmediler eski elitimin eşyaları geldi koyuldu baza hariç hepsi onun seçtiği beğendiği eşyalar eski model hepsi ses edemedim hala daha o eşyalar evimde duruyor çok ağladım çok üzüldüm gerçekten perdelerim bile elitimin perdeleriydi aklına gelecek her şey elitimin eşyasıydı  herkes yeni yeni eşya seçip alırken ben elin kendi zevkine göre seçtiği eşyalarda oturdum yeni evlenen birinin evine gidince şıkır şıkır eşyalar gördüğümde eve gelip hüngür hüngür ağlıyordum hala daha bi mobilya mağazası görsem içim geçiyor yapılan şeyler asla unutulmuyor ama bir senedir anladım ki ben ne kadar takarsam takayım ben hariç kimsenin umrunda değil ben kendi kendimi hasta ediyorum düşünerek dedim artık bıraktım her şeyi olmuş olmamış umrumda değil hiç bir şey iki evladım var rabbim canlarına sağlık versin gerisi hallolur diyorum sende düşünüp düşünüp hem kendini hemde çocuğunu strese sokma sen ağlayınca annen baban düzeliyor mu hayır emin ol umrunda bile olmuyor belki sen yastıpa başını koyunca bunları düşünüyorsun belki ama onlar hiç düşünmeden huzurla uyku uyuyorlar sen artık önceliğini bebeğin yapmalısın mesela benim ahdım var rabbim izin verirse inşallah ben ne oğullarımın ne gelinlerimin istediği şeyden mahrum bırakmayacağım elimde imkanım olsun her şeylerini yapacağım sende böyle düşün daha fazla kendini yıpratma gerçekten olan sadece sana oluyor canım kimsenin umru duymaz sende kendimi gördüm resmen 5 sene oldu evleneli şimdiki aklım olsa çoğu şeyi abartmaz kendime zarar vermezdim şimdi içi geçmiş bir kadın olarak dolanıyorum olsa da boş olmasa da bir kere yapılmayınca sonrasını istemiyor insan çünkü 
İçini yapmışsınız ya onun parasını vermediler mi
Boşver canım bak ne güzel Allah bir yandan vermemiş ama güzel bir kaynana ve eş vermiş sana ya onlarda olmasaydı anlıyorum seni anne babandan istiyorsun ama dediğim gibi seni umursamayan insanı neden kafana takıyorsun boşver paran da gitsin yine de anne baban öyle söyleme
Hayır biz evi alacağız diye sandığımız için kira falan vermedik çünkü yaptırdık ettik görümcemin kayınbabası üstüneydi ev adamında bir rahatsızlığı nedeniyle evi üstüne alamadı görümcemin eşi adam öldü ama hala üstüne almadı en sonda evi satmak istemiyoruz dediler:) allahtan kira falan vermedik hiç
Allah'tan kira vermemişsiniz doğru söylüyorsun bebeğimi daha fazla üzmeyin hafta sonu gidip alayım onun eskisinide geri vereyim
Seni kötü etkiliyorsa kaldır canım şimdiden nolacak evde çocuk yoksa boş duruversin böyle şeyleri inan kafaya takmaya bile değmez hep sana zarar
Etkiliyor tabi parçalamak istiyorum birde yeni daha diyo çok kullanmadım diyo ama orda durması bile rahatsızlık veriyor bana o odaya girmiyorum ama istemiyorum

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 49 göst.
27 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Semras (3 puan) tarafından soruldu
+3 oy
8 cevap 175 göst.
+2 oy
8 cevap 218 göst.

408,517 soru

12,274,697 cevap

37,706 kullanıcı

Kategoriler