+1 oy
639 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (3 puan) tarafından
İhanete uğrayıp affeden varmı gerçekten çaresizlik ne kadar götürür insanı ben kendime gelemiyorum artık  ne için affettiniz pişmanlık yeterlimiydi 

25 Cevaplar

+3 oy
önce (347 puan) tarafından
Bir kere yapan yine yapar diyorum başka da birşey demiyorum 
önce (4,743 puan) tarafından
Yine yapar mı diye sormamış ama
Haberi olsun da ona gore affetsin diye diyorum
önce (758 puan) tarafından
Bu şekilde düşünmenize katılmıyorum, başıma gelmedi ama ihanet edip tövbe eden bir kaç örnek biliyorum. İnsanın nefsi ağır basabilir ve  bundan pişman olabilir . Şeytan vesvesesi der susarım . Herkesin başına gelebilecek bir şey bu . Allah yaşatmasın ama buradan yargılamak basit gelebilir bize ☺️
Ozaman kişilik karakter diye bisey olmaz ki bence. Yani tabiki şeytan nefis var ama bide meyil var insan yakin durursa yapar yani kimse evinden cikip hop ihanet etmez bi alt yapisi vardir ve o donulmez noktaya gelmeden durabilir dönebilir eger bunu yapamıyorsa zayiftir . Zayifsa da benim gozumde yine yapar. Çünkü insan en basta kendine yakistiramaz o yuzden yapmaz zaten
Hayır canım kesinlikle zayıflıkla alâkası yok,  tabiki bu benim düşüncem , insan beşer şaşar. Hata yapabilir hatasız kul olmaz. Bunun alt yapısında sadece zayıflığı aramamak gerek
Ama bana her hatayi helede boyle büyük bir hatayi affetmek dogru gelmiyor. Çünkü ozaman neden dogru yasamaya calisalim ki birileri de bizi affetsin. E tövbe ederiz Allahta affeder yani bunun sonu yokki. İnsan yanlis yapar ve bi bedel öder. Ama bu dunyada ama oteki dünyada ha tovbe eder Allah affeder ona ben bisey diyemem ama insanlar buyuk hatalar yaptığında ve bedel odemediginde cogu zaman bunun ne denli zarar verdigini anlayamiyor . İstisnalar tabiki olabilir. Benimkisi genelleme
Tabiki canım , yani başıma gelmediği için "Şöyle yaparım , böyle yaparım " diye genelleme yapamıyorum Allah'ım kimsenin başına vermesin çok büyük bir travma ama inan bana ihanete uğrayıp gidecek kapısı olmayıp mecbur aynı evde yaşamaya çalışan bir çok kadınlarımız var. Allah hepimize hayırlı ömürler yaşatsın inşallah ❤️
Ve maalesef o kocalarda bu mecburiyeti gore gore bile bile darbe ustune darbe yapıyor. Keşke bunlar hic yasanmasa. Bu gibi durumlarda teselli cumleleri kuramiyorum anlasmazlik kavga vs neysede ihaneti sindirmek pek mumkun birsey değil. Mecburiyetler tutsa bile yutup kabullenmek cok zor ama icinde affedebilmek gercekten mumkun degil. Yaşanani yaşanmamis saymak mümkün degil. Amacim kotu degil bunlari yazarken sadece gerçekler var duygularimiz var sozum ona pstu acan arkadas icin diyorum dille yada fiziken affetse bile icinden cikmasi cok mumkun gelmiyor bana. Umarim mecburiyetler yaşanmaz ve herkes kendi gibi insanlarla yoluna devam eder.
önce (4 puan) tarafından
Sen evlimisin canım yada kaç yıllık evlisin çocuğun varmı
Sarerana bana mı diyorsun canım ?
Tuğçe aynen çok haklısın ne desem bilemedim
önce (4 puan) tarafından
Yok Tuğçe hanıma dedim
önce (3,309 puan) tarafından
Caresizim demiş zaten
O da istemez affetmeyi demek ki çok çaresiz
Evet evliyim bi kızım var
önce (10,246 puan) tarafından
Bir kere yapan yine yapar yazısız kuraldır bu net :)
önce (3,309 puan) tarafından
Ben eşimin ihanetini görmedim
Ama gormeyecegim yada gorecegim anlamina da gelmez
Yine de güvenmiyorum çünkü guvendigim de aldatilirsam daha çok yıkılırım daha çok hayal kirikligina ugrarim
-Reklam-
+2 oy
önce (3,051 puan) tarafından
Allah zorunuzu kolaya cevirsin insan bu tarz zor durumlarda  konusmaya korkuyor vebal almak zordur 

Klise cevaplara takilmayin nbir aldatan bir daha olur vs matematik dersi degil hayat bu hersey siyah ve beyaz dan ibaret degil

Insaniz nefsimiz var seytana uymis umarim cani.gonulden tovbe etmistir 

Evladiniz varsa acikcq konusun dinleyin 

Zaman taniyin kaldi ki acele karar vermek zorunda degilsiniz 

Kendinizi asla hatali gormeyin onun iradesizliginin nefsinun ecrini kendinize yuklemeyin 

Bir psikologtn yardim alabilirsinz klise olacqk ama profosyonel kulagin dinlemesi cok sey farkettiriyo 
Asker ve polislik disinda hicbir engel teskil etmez aslinda bana mantiken o bile sacma geliyo asker polis insan degil mi
önce (3 puan) tarafından
Tabiki öyle ama benim bir arkadasim elenmisti ordan biliyorum
O zaman dsm 5 tanisina giren bi rahatsizligi vardir bi arkadasta meslege girdikten sonra zorla kendi amirleri sen bu isi yapamiyosn deyip yonlendirdi bipolar tanisi konuldu ezcumle eger dsm 5 e giren tanili bi hastaysanjz eninde sonunda is hayatinda slrun yasayp size elenme yolu gozukecek onun haricinde engel teskil etmiyo google da aratabilirsinz
önce (3 puan) tarafından
Tamamdır teşekkür ederim
Psikiyatrik hastalıklar, bireyin çalışma kapasitesini ve işyerindeki uyumunu ciddi şekilde etkileyebilir. Mevzuata göre, aşağıdaki psikiyatrik hastalıklar memurluğa engel teşkil eder: Şizofreni ve Diğer Psikotik Bozukluklar: Gerçeklikten kopma, halüsinasyonlar ve ağır düşünce bozuklukları nedeniyle.
+1 oy
önce (5,008 puan) tarafından
Rabbim kolaylıklar versin durum zor büyük konuşmamak lazım
önce (3 puan) tarafından
Amin inşallah
+1 oy
önce (1,864 puan) tarafından
Ben rüyamda gördum de o gün kendime gelemedimm. Kimse başına gelmeden anlayamaz. Şöyle yaparim böyle yaparım demek kolay. 
+1 oy
önce (1,327 puan) tarafından
Yaşamadım düşüncesi bile kötü ne diyebilirim ki sen napmak istiyosun kendine sordun mu
önce (3 puan) tarafından
Ayrılmak bitsin istiyorum tabiki ama kızım babasız büyüsün istemiyorum kendim babasız büyüdüm varken bunun nasıl olduğunu biliyorum pişman oldugunu biliyorum farkındayım ama gururuma asla yediremiyorum soğudum gidicek yerimde yok
önce (4 puan) tarafından
Pişman olduğunu biliyorsan ozamn yanlışa yanlışla cevap verme bu adam gider başkası gelir ama geleninde yapmayacağımın garantisi yok yuvanı yıkma senin durumunda binlerce kadın var yaşamış yaşıyor
önce (3 puan) tarafından
Ama nasıl eskisi gibi olunur
önce (4 puan) tarafından
Olunuyor yani herkes nasıl yaşıyor sanıyorsun zaman herşeyin ilacıdır zaten eşin gerçekten pişmansa sende eminsen sana unutturacak bir de kendini hiç yetersiz hissetme bu seninle alakalı bir durum değil tamamen nefis ve erkeklerin zaafı  ile alakalı
+1 oy
önce (1,648 puan) tarafından
Bir uzman diyordu sadece pişmanlık değil okkalı bir bedel ödemesi gerekiyor. Maddi manevi her yönden senin lehine dönmesi gerekiyor 
önce (3 puan) tarafından
Okkalı bir bedel ödettigimi düşünüyorum hemde baya
önce (1,648 puan) tarafından
Zamana bırak. Değişim yaşadıysa sabit mi geçici mi bunu anlamaya çalış belki senin de kalbin ikna olur. Ayrılmak seçenek ama onun da zamanı var eğer bir gün ayrılmak istersen hiç tereddütün kalmaz kızım için devam edicem bile diyemez hale gelirsin. Zamana bırak bakalım. Allaha dua et hayırlı olana kalbimi ikna et diye
önce (3 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun canım hicbirsey için acele etmiycem
+1 oy
önce (4,048 puan) tarafından
İnan ne diyeceğimi bilemiyorum unutursun desem yalan olur, zaman yaraya merhem olur ama o yarayı kazıyan şüphe olur, kadın gururuna yediremez ona her baktığında ben sadık iken o bunu nasıl yapar diye düşünüp durur her an her dk o zaman mi bu zaman mi yaptı diye hep kendi içinde gidip gelir, Allah'tan başka kim bize yardım edebilir ki 
önce (3 puan) tarafından
O kadar doğru söylüyorsunki aslında ben şu an ayrılıp ayrılmamak arasında o kadar kaldimki raabim affetsin niye bunlar benim başıma geldi diye sorgulayıp durdum
önce (4,048 puan) tarafından
Seni anlıyorum merak etme her şer de vardır hayır bakalım mevlam ne eyler ne etlerse güzel eyler ☺️❤️
+1 oy
önce (17,978 puan) tarafından
Pişmanlık aldattığından çok dikkatli olmayıp yakalandığınadır. Düzeni bozulmasın diye pişmandır 
0 oy
önce (4 puan) tarafından
Tabiki var kimseye kulak asmayın yaşamayan anlamaz bundan sonraki süreç önemli hatasını anlayıp tekrarlamazsa affedin bu devirde kaç tane aldatmayan adam kaldı ki eşinizin pişman olduğuna birdahaki yapmayacağına emin olursanız hele birde çoluk çocuk varsa yapacak bir şey yok ama burnundan indirin cezalandırın tabiki zaten bir daha yaparsa  birdaha yapacak demektir 
önce (3 puan) tarafından
Hatasını anladı ama benim içim soğudu artık sürekli onu gorunce o kadın aklıma geliyor çocuğumla ilgilenemiyorum nasıl duzelicek bilmiyorum
önce (4 puan) tarafından
Düzeliyor zamanla merak etme bende yaşadım çevremde de yaşayan arkadaşlarım oldu hiç yaşamadım aldatılmadım diyenler nerden biliyorlar acaba bu kadar emin konuşuyorlar
0 oy
önce (671 puan) tarafından
Ben yaşamadım ama görümcem yaşadı gerçekten çok zor bir durum gitsen olmuyor kalsan olmuyor yani ortada çocukta varsa çaresiz bir hal bırakıyor ortada, görümcem o acıyı yaşarken sanki bende onun gibi acı çekiyordumya valla onunda bir oğlu var eğer oğlum olmasa kesin ayrılırdim diyor ama bazen bahsediyor diyor eskisi gibi olamıyorum soğumuşum falan diyor ama ben hep unutturmaya çalışıyorum hayatı kendine zindan etme aklından kafandan at bundan sonra yapmaması önemli diyorum ve biz kocasına dedik yani birdaha öyle birsey yaparsan kesinlikle karını sana vermeyiz dedik o da asla birdaha öyle bişey olmayacak dedi ama inşallah seninkide birdaha yapmaz ve başka çocuk kesinlikle şuan ve uzun bir süre düşünme çünkü böyleleri ne yapacakları belli olmaz Allah sabır versin canim
0 oy
önce (31 puan) tarafından
Eğer gerçekten pişmansa ve bedel odediyse neden mümkün olmasın. Unutma ki herkes hata yapabilir herkes nefsine uyabilir. Yeter ki pişman olsun bi daha yapmasın ama ikinci kere olursa bu bir tercihtir. Ama ilk defa olan bişey nefsine engel olamadigindan olmuş tabikide normal değil ama insan işte yapacak bişey yok şeytan uyduruyo nefse. Bu yüzden imtihanın olduğunu bilmeli sabır göstermelisin diye dusunuyirum Rabb'im yardımcın olsun gönlüne ferahlık versin. Ve asla unutmaki hepimiz insanız hata yapabiliriz. Kimse yapmaz diye bişey yok bu hayatta 
önce (585 puan) tarafından
Aynı şeyi kadın yapmiş olsa siz dahil eşi de bu şekilde düşünmeyecektir.
0 oy
önce (3,194 puan) tarafından
Rabbim kımseyı çaresiz durumda bırakmasın burada önemli olan senin iç sesin eşinin seni ne şekilde aldattı bilmiyorum ama sana her dokunduğu zaman o kadın aklına geliyorsa ve eşinin dokunması seni rahatsız ediyorsa olan yine sana oluyor burda sen kendini cezalandırıyorsun eğer gerçekten pişmanlık durmuşsa ve buna inanıyorsan alışmak zorundasın yoksa önüne bakamazsın eğer çocukta varsa ortada olan çocuklara oluyor sonra onlar bu tür olaylarda en masum olanı 
0 oy
önce (2,008 puan) tarafından
Arkadaşım affetti ama ben bile adamı affedemedim görünce midem bulanıyor. Eşinde olan Instagram hesabı vardı başka bir hesap açmış bir sabah kız ismi görüp isteğini kabul etti yazısı görmüş çekti attı bana kızla konuştuk hesabın adını falan aldık öyle öğrendi birkaç kişiyle görüşüp konuşmuş. Hâlâ kızdan telefonunu saklıyor ama arkasında bir insan evladı yok ailesi geri gelme dedi mecburen kocasıyla beraber 
0 oy
önce (7,740 puan) tarafından
Pavyona gidip kadınlarla oturdu diye mi aylardır bu haldesin yoksa aldattı mı seni 
0 oy
önce (20,488 puan) tarafından
Çok şükür olmadı olursa ben kaldıramam biter ya heralde 
0 oy
önce (1,043 puan) tarafından
Allah sınıyor işte kimini öyle kimini böyle senin imtihanın da buymuş demekki burdan yorum yapmak kolay gelir bize git bosan hayatını kur ama öyle olmuyor gerçekçi olmak lazım gerçekten pişman olduğuna inanıyorsan ve gitmek istemiyorsan ki gitsen de mutluluğun bi garantisi yok senin yapman gereken sadece gözünü korkutmak bir kere o evden çık git bebeğini al git annenlere boşan demiyorum bak sadece senin de gidebileceğini bilsin diyorum annen değilse başka biri yakının her kime gidebiliyorsan 1 hafta 10 gün kal burnu sürtsun ama fazla da abartma telafi ettikten sonra da evinize dönersiniz Allah izin verirse 

Eğer ki sen onun gözünü korkutmazsan Hee demekki bu kadın ben ne yapsam katlanacak gidecek cesareti de yok mahkum bana diyecek özgür davranacak iş daha da kötüye gidecek belki....
0 oy
önce (2,504 puan) tarafından
Bazi kadinlar var gerckten ama gerckten sahipsiz anne baba kardes sahip cikmiyor bi geliri yok calismiyor covuk var baba evine gitse cocuklar perisan olcak napiyor mecbur affetmis gibi yapiyor ama icindeki yangini allah biliyor.yanj bazi insanlara gore konusmak cok kolay canim herkez bir degildir her kadin ayni sartlar altinda yasamiyor malesef.bide bosanirsan covugu vermeyiz diyen kesim var ki gercekten vermeyen var e kadin cocuklarimdan ayri kalcama icime atat yanginj icimde yasarim diyor.yani bunun gibi bircok ornek var canim.bazisjda cok sansli caliyor eli para tutuyor aile arkasnda cocugunu el ustunde tutuyor boylelerine bosanmak emin ol daha kolay ama aksi taraf icn cok zor.rabbm kimseye yasatmasin cok zor ama disardanda kimse kimseyi yargilamasin kadin aldatildiktam sonra affediyorsa gercekten bi sebebi vardir yargilamamak lazim.ve buyuk konusmamak lazim.kimse o durumu yasamadan nasil bisey oldgunu bilemez.aldatilipta affeden kadinlara gurusz diyip kucumseyen var ama bi kadini dinle bakalim belki bilmedgn cok buyuk dersi var ve isin icinden cikamiyorm.iste bosan calis cocuklrina bak diyorlar allah askina sifirdan herseye baslamak kolaymi ve birde cocuga bakcak biri varmj yok iste krese versn tamamda hersey herkeze uyacak diye bi kaide yokki.cok zor canm ankatsam sayfalar surer oyuzden cok iyi dusunup ona gore hareket etmek lazim kendinjde covuklarida magdur etmemk lazim.helede covuklr icn daha zor
0 oy
önce (1,895 puan) tarafından
Zamana bırak pişman demişsin fırsat ver gerçekten emin olduğunda içine sindiginde affet . Herkes bı kere yapan tekrer yapar der aman ben inanmıyorum etrefimda köpek gibi pişman olan evine aşırı bağlananlar var 
0 oy
önce (770 puan) tarafından
Böyle bir durum yaşamadım ne diyebilirim bilemiyorum canım Allah yardımcın olsun 
0 oy
önce (776 puan) tarafından
Yaşadım canım kızım için affetmek zorunda kaldım. Telefonla konuşmuştu eski sevgilisiyle. Tekrar yaparsa kendi kaybeder beni alakadar eden birşey yok hayatımdan çıkar bana çocuklarım yeter. Oda bunun farkında şeytana uymaz insAllah. Bide şu var ne kadar affettigini desede insan asla gerçekten affedemiyor. O yok olan güven asla geri gelmiyor. Herşeyi den şüphe ediyorsun hiçbir şeyine inanmıyorsun. Bazen düşük yere aklına kalbine geliyor kısacası iğrenç bir duygu Allah hiç bir kadına yaşatmasın. 
önce (3 puan) tarafından
Amin canım şu an nasılsın eşine karsj
önce (776 puan) tarafından
Tam dört buçuk sene oldu canım insan zamanla saygiyi her kazanabiliyor ama sevgi hele ki aşk. Asla aşk yok bende o kalbin kipirtisi falan onları ilk evlendiğim sene tek yaşadım. Sevgi var ama öyle ahım şahım birşey yok hani o olmazsa yaşayamam diyemiyorum açıkçası. Çünkü benim eşim normalde de sıkıntılı bir insan tam bir odun asla kendinden ödün vermez bı hatası olsa özür dilemez. Ben zamanla alıştım ona farketmeden. Ben onu değiştirmeye çalıştım olmadı aşka yontulmadi şimdi ben ona ayak uyduruyorum. Öyle olduğundan beri iyiyiz özellikle bu sene baya iyiyiz bende bazen şaşırıyorum. Hani desen aramız çok iyi iki karı koca gibiyiz yalan olur. Romantiklik olsun öpme olur sarılma olur aşk ilanları olur hiçbiri yok bizde. Çünkü asla sevgisini belli etmez. Ve bende artık ondan sevgi beklemediğimi farkettim herhalde ki takmıyorum canım. Biraz karışık anllattim ama biz gerçekten karisigiz çünkü ihanet dışında da benim eşim anormal biri. Ha ihanete gelirsek asla unutmadım soğudum bunca zaman ama bazen aklıma geliyor nefret ediyorum. Veya ufacık seyinden şüphe ediyorum ve onu tehdit ediyorum. Bu sefer asla göz yummam direk çantamı haxirlar kıçına tekmeyi koyarim evimden de ayrılmam çocuklarımı da sana vermem diyorum.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 168 göst.
9 Aralık 2024 Diğer kategorisinde eylulannesi. (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 74 göst.
0 oy
6 cevap 112 göst.
+1 oy
5 cevap 93 göst.

408,634 soru

12,278,703 cevap