+1 oy
651 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,125 puan) tarafından

Yani ben bisey yaptım ama vicdanen rahatsız oldum rahatsız olmamın sebebi ayıp oldu mu acaba diye düşünmem yani çoğunuz biliyorsunuz kaynanamla oturuyorum ama kadın yaparsa bir yemek yapiyo yapmazsa onu da ben yapiyorum çoğu zaman da birlikte yapıyoruz zaten neredeyse eline süpürge almayalı 1 yıl oldu asla evi süpürmez silmez sabah kahvaltı sofrası ortada bırakır komşu komşu gezer kahve içer taa öğleden sonra gelir ha bu arada bayağı genç dinç hiç bir hastalığı yok olsa zten ben kendim istemem yapmasını neyse son 1 haftaya kadar bisey demiyordum ama eşim ben çocuklar aşırı derecede hasta olduk çocukların ikisi de asla durmadı bende hasta olunca bakamadım tabi evi de süpüren temizlik yapan olmadı 2 gün önce hasta hasta nefes nefese suprdum kendi yine gezdi bugün çok şükür daha iyiyim eşimde evdeyken çocuklara baksın dedim bende supurdum sildim kendi yine geziyordu en son dayanamadım eşime bak kendimi bu evde hizmetçi gibi görüyorum iki küçük çocukla iş yapıyorum annen her zmaan ki gibi ortada yok bak kaç gündür evdesin temizlik yaptı mi hiç normal günü bırak hastayız bari bunda yapsaydı dedim böyle olmaz dedim bıktım artık dedim ben kizimi banyo yaptırırken gitmiş konuşmuş annesiyle ne konuştunuz diye sormadım ama yarın kaynanamdan bayağı bir nutuk dinlerim heralde ;) Bi yandan iyi oldu söylemesi diyorum bir yandan da ayıp oldu gibi hissediyorum :)

22 Cevaplar

+2 oy
önce (98 puan) tarafından
Ayıp olmamış konuşulması gereken konuşulmuş olması gereken bir evin içerisinde birlik yaşanıyorsa destek olunması sorumluluk bilinmesi gerekir 
önce (1,125 puan) tarafından
Yani etrafımdaki kaynanalara bakıyorum ya çocuğa bakıyorlar yada bir işin ucundan tutuyorlar ama bunda hiçbiri yok hastalıktan kırıldık bir kase çorba vermedi
Senin yaptığın değilde onun yaptığı ayıp olmuş çorba vermemekle destek olmamasiyla çok sknt yapma bosver
Yani canım babaanne ruhu bile yok kadın da ben kendimi geçtim torunları da hasta bende kalkıp birsey yapamıyorum iki küçük çocuk var onlara yapıp verse ben yine kendinden iş beklemezdim
Haklisin
-Reklam-
0 oy
önce (7,533 puan) tarafından

O ne biçim kaynanaymis. Bnde birlikte oturuyorum kışın sadece tabi  . Çoğu isi o yapar :)özellikle temizliği ona yüklerim.  

Bazen sakin bazen sinirli . Bende kendimi çözemedim. :)
Ahahah sen bensin :) ismimizde aynı zaten :) bende kendimi çözemiyorum
Aynen . Kişiden kişiye göre değişiyorum sanırım:)
Ahahahah aynı ben:) sabır ve dayanma gucum kalmadı benim ama artık ya nasıl anlatsam evin içinde yuruseler bile bana çok kötü bisey yapiyolar gibi geliyor
Anlıyorum seni ama yapacak bisi yok.
0 oy
önce (2,470 puan) tarafından
Valla bana arada gelip kalıyor elini hiç birşeye sürmüyor hizmet bekliyor resmen yalan yok benim çok zoruma gidiyor, gidecek diye sabrediyorum 

Sen bir arada yaşarken çok çok haklısın bence hizmetçileri değiliz 
Yani canım bulaşığa asla elini atmaz zaten diyorum ya 1 yıldır belkide eline süpürge almadı yaptığı tek şey kendi girdiği tuvaleti yıkamak benim girdiğim tuvaleti yıkamaz yani ben klozet sevmiyorum alaturka da var evde ben onu kullanıyorum o lavaboyu yıkamaz o kadar
Benimki de öyle inan gözümle görmesem gelinsin abartma dersiniz, kendi evinde her işi yapıyor bı yerde der ki bulaşıkları ben yıkayayim diye defalarca söyler, bana gelince bir bardak kaldırmaz seninki gibi
Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar hesabi :) yani hepimiz aynı şeyleri yasamasak birbirmizin anlattığı şeylere eh yok artık bu kadar abartılmaz salliyo bence deriz gibime geliyor :)
Aynen ben seni çok iyi anlıyorum ve canı gönülden duam olsun sana inşallah bir an önce kendi evine geçersin canım ❤️
Ay Allah razı olsun senden çok sağol inşallah canım. Rabbım seninde gönlünde ne varsa onu versin inşallah
İnşallah canım teşekkür ederim
0 oy
önce (15,641 puan) tarafından
Ay yok niye ayıp olsun haklısın tabiki. Resmen evi otel gibi kullanıyormuş baksana. 
Evet maalesef canım daha kahvaltı sofrası ortada olur bakarım kayananm gidiyor yani sizde bu evde yaşıyorsunuz ve bu soğukta ben iki küçük çocukla iş yaparım evde dogalgaz falan yok klima var
0 oy
önce (802 puan) tarafından
Yoo ayıp falan değil aynı evde yaşıyorsunuz ve hizmetçi değilsin kaldı ki bebeklerin var biriniz supururse biriniz de yemek yapsın yapmıyorsa bebeklere baksın 
Yarin konuşur eminim canım bende konuscam bakalım ne diyecek
Ne derse desin sinirlenip de kendini haksız duruma koyma kaynanalar bu yoldan geçtiği için seni nasıl sinir edicegini bilir Allah yardımcın olsun
Bak bazen bunu da düşünüyorum biliyor musun acaba diyorum benim sabrımımi deniyor :) bu kadar olmaz çünkü komşuya bir gidersin iki gidersin ama her gün komşuya kahve içmeye neden gider insan kocaman kadın birde genç değilki aman cahil düşünemiyor dersin bir gün kendisi yemek yapıyor kızımda komşuda onu almaya gittim komşu otur bir kahve içelim dedi gittim geldim ki aman allahim eşim bir yerden kendi bir yerden suratları 5 karış neymiş yemek yapılırken ben gitmişim bir kere oldu oda sadece ama kendi 1 yıldır yapıyor bunu komşuya da gitmezse balkonda bacisiyla telefonda konuşuyor çok değişik
İşte gelinsin senin görevin diyor kendisi hanım ağa oldu keyfine bakıyor
Ayy valla bu zamanda geri kafalı kaynana yok zanneden ben en geri kafali kaynanaya düştüm
0 oy
önce (146 puan) tarafından
Vallahi ben doğum yaptıktan sonra kaynanam etrafı siler süpürdu bende temizlik bekliyordu ben hastaneden geldiğim gibi dedi Zehra benim yemeğimi ayağına getirecek bende o ağzı vermedim kalktı baktı bana 
Aaa siz adiyamqnda mi oturuyorsunuz
Evet Adıyaman kahtada oturuyom
Bende gölbasiliyim
Hemen hemen yakiniz
Aynen canım
0 oy
önce (1,648 puan) tarafından
Annemin 40 sene önceki yaşadığı hayatı yaşıyorsun aynı şeyleri anlatır hep ayni cümleler kulağıma geldi. Gelin tüm hizmeti yapsın istiyorlar tembel insanların işine böyle geliyor. Vicdan merhamet te olmayınca bu hale geliyor. Bütün evin yükünün senin üstüne olması haksızlık. Birlik oturuyorsanız senin menfaatine olmasına lazım. Mesela çocuk bakımına yardım etmesi gibi yoksa sen niye çekeceksin ki bu devirde. Ayıp falan da olmamış hakkını ara 
Ahahaha görünüşte çok modern ama içine girdiğinde aşırı eski kafalidir kaynanam çocuk bakımına yardım etmesi asla yok canım büyük kızım 4 yaşında oğlumda 15 aylık kızım da evlerimiz ayrıydı ama oğlum hep yanında büyüdü 1 kere bile altını degistirmemistir ben milletin çocuğuyla uğraşmam der keser atar
0 oy
önce (29 puan) tarafından
Valla kaynanamı gördüm bir an geçenlerde ameliyat oldu kolundan 1 aya yakın onlarda kaldım bn baktım lafı olmaz bütün işini ben gördüm banyosu dahil bir gün bile Allah razı olsun demedi bn evimi kocamı birakmisim sana gelmişim velhasıl oturmayada gitsem qyni şekil kendi yaylanir ah kolum ah bacağım bn kalkarım herşeyi yaparım geçen yaz eşim sezon işine çıktı bn kaldim kaynnm gilde sabah kahvaltısıni eder sofrayı olduğu gibi bırakır gider komşuya kahveye gezmeye kndi gelene kadar bn bir iş birakmamism gelir gelmez de ah kolum ah bacağım hiç bir şeye yetişemiyorum kimse beni anlamiyo çok üstüme geliyolar falan fistan en son dayanamayip eşimi işinden ettim döndü memlekete şuan orayada gitmiyom cnm isterse giderim çay kahve klkarim kndim yaparim hepsi o arkamdanda konusyo gelin artık gelmiyor biseymi yaptım ona diye uzak kalmak en iyisi karışan yok kalk diyen yok haa yeri gelince ağzının payını da vermeyi bilecen 
Yarin illa benimle konuscaktir bende konuscam ama bu sefer bakalım ne diyecek dediklerime
önce (29 puan) tarafından
Olacaktır ki bazı bahaneleri Allah yardımcın olsun inşallah canım gerçekten zor aile üstüne aile kurmak
Hemde çok zor bu iki yılda neler yaşadım bir Rabbım bir ben biliyorum hele anlayışsız esle daha da zor hersey
0 oy
önce (514 puan) tarafından
Hiçbir şey yapmasını istemem ama çocuklarıma baksın isterim. Yani senden iş isteyen yok yemek temizlik isteyen yok bir çocuk avutacaksın ki evdeki insan da işine gücüne baksın. Çocukların kaç yaşında bilmiyorum ama kendi evde durmak istemiyorsa çocukları alsın parka götürsün komşuya götürsün.
Kızım 4 yaşında oğlum daha 15 aylık canım asla durmayan bir çocuk bir evi süpürürüm kendi arkamdan dolanır ağlar ben tuvalet yıkarım tuvaletin önüne gelir ağlar ben çamaşır asarım kapıya gelir ağlar öyle bir çocuk yani ve bunu kendisi de görüyor
Alıp biraz avutması lazım çok yanlış bir davranış belki sizde ondan iş beklemiyorsunuz ama bu davranışları patlamanıza neden olmuş. Yoksa birlikte yaşamasanız o işleri zaten siz yine yapacaksınız ama gördüğü halde yardım etmemesi sinir bozucu
Evet bende öyle diyorum yani evim ayrıyken yine ben çocukla tek başıma yapardım ama burada birlikteyiz ve bu ev kendilerin yüzünden de dağılıyor ama onun dediği şey onun çocukları dağıtıyor oluyor böyle bisey var mı ya
Onun yaptığı dağınıklıkları toplamasanız görür o zaman ne kadar çok dağıttığını mesela çıkarıldığı bulaşığı yıkamasanız, çamaşırlarını yıkamasanız, hadi yıkadınız diyelim katlayıp yerine koymasanız ne kadar çok iş yaptığınızı farkeder
0 oy
önce (7,742 puan) tarafından
Ne ayıbı olacak pardon olması gerekeni yapmış eşin umarım tepkili olmuştur. Sende sessiz kalma konuş. Uşağı yok karşısında 
Eşimin pek tepkili olduğunu zannetmiyorum canım yani ben bunu söylediğine konuştuğuna bile sasirdim
önce (7,742 puan) tarafından
Bende öyle tahmin ediyorum bu yüzden umarım dedim. İş kocanda bitiyor ezdirmesin seni
Kocam beni coooook ezdirdi zamanında hala da öyle ama ne oldu da söyledi şaşırdım
0 oy
önce (17,980 puan) tarafından
Ayıp olmuş olmasına ama kime ? 

Bence sana 
Doğru söylüyorsun canım
0 oy
önce (2,210 puan) tarafından
Yoo ne ayıbı gayet güzel şekilde söylemişsin yarın kaynana sana gelip söylenirse o an içinden geldiği gibi konuş bak ne oluyor sonra 
Yarin bisey derse konuscam canım
0 oy
önce (10,342 puan) tarafından
Ayıp olmamış bugüne kadar sustugun hata koca insan yaşadığı yeri temizelemesi gerek. Bir gün birlikte iş yapın bir gün birlikte gezin yada en azından sen iş yaparken çocuklara baksın. Beni iş yapmak yormaz ama cocillarla birlikte yapmak yorar mesela 
Hah iste bende eşime onu dedim yani tamam iş yapmıyor bari çocuklara baksın dedim şimdi salona girdim benle pek konuşmuyor umurumda değil doğruları söyleyince böyle yapıyor hanımefendi biseyde diyemiyoruz ki
Yani yapmasi lazım yapmıyorsa da çocuk baksın ikisinxe yapmıyorsa maasâ iste kiz hizmetçin miyim ben senjn öyle görüyosan maaş ver de :D
Ahahaha dün akşam aynısını eşime dedim kız:) maaş artı sigorta istiyorum dedim :)
Ahahah hakkındir tabi kız :) inşallah yardımcı olur birazda olsa sana
Göreceğiz canjm şu an konuşmuyor ama takılmayacam çünkü kadın işlerini böyle hallediyor ben herseyi yaparım ama kimse bana dokunamaz diyor
0 oy
önce (746 puan) tarafından
Mutlu olmalısın bence eşin söylediklerini ciddiye almış sen demeden gidip kendisi konuşmuş seni önemsemese yapmazdı anneci değil demekki 
Aslında aşırı annecidir ama nasıl gidip söyledi hala şaşkınım:) şu an kaynanam benle konuşmuyor:)
Bırak kız ne güzel adam da farkına varmış arkasında dur sakın vicdan yapıp geri adım atma sen atarsan eşin bidaha yapmaz aynısını
Kaç gündür soğuktum eşime sırf haksızlık yapıyor diye çünkü annesi bir sofra kursa bende bebekle ilgileniyo olsam hemen git anneme yardım et der ben yapınca kimse bana yardım etmiyor diye kuruluyodum soğuk davranıyordum gidip konuştu diye yumuşadım hemen :)
Zamanla onlar da gerçeği görüyorlar canım bak otur izle şimdi keyifle yerinde olsam kaynanamın konuşmaması umurumda bile olmazdı tadını çıkart eşin gözünü açıyor bunun ilerisi ev ayırmak olur bakta gör :)
Oda jstiyor canım ama tokimiz çıkmadı bir türlü ya
0 oy
önce (1,987 puan) tarafından
Yoo nesi ayıp olacak. Kendi utansın asıl. Yediği sofrayı ortada bırakmak nedir Allah aşkına resmen terbiyesizlik 
Evet kaldırma yok ne sabah ne akşam bir gün bebeğim küçük ağlıyor onu doyurmaya çalışıyorum tam o sırada kaynanam sofrayı kurmuş kayinbabam bir hışımla geldi bi bağırıyor neymiş sofra saatini bilmiyormuşuz niye gelmiyormuşuz kaynanam sofrayı tek kuruyormus ben yapınca hiç sıkıntı yok ama böyle kadınlarda kocalarının yanında böyle değerli ve kıymetli oluyor işte
0 oy
önce (956 puan) tarafından
Sacmalama ne ayıbı böyle olursan çok ezılırsın az dişli ol 
Zaten varyya canım bu benim iyi niyetim yüzünden geliyor başıma ne geliyorsa
0 oy
önce (2,606 puan) tarafından
Seni o kadar iyi anlıyorum ki 1 buçuk sene yaşadım birde elek kadar görümcem de vardı evde. Kimse elini bir şeye sürmedi. Eşimle hergün kavga ederdik, hele ki doğum yapınca insanın sabrı da kalmıyor. Şükür evimizi ayırdık kurtuldum. Kaynanan laf ederse hiç altta kalma, eşin sana hak vermiş ki gidip konuşmuş. Sen o evin hizmetçisi değilsin
İnan kaç gündür bizde kavga ediyorduk çok soğuktum belki de gidip ondan konuştu bide kaç gündür evde raporlu belki de gördü ve hakverdi
0 oy
önce (369 puan) tarafından
Çok da güzel olmuş madem aynı evdeyseniz herşey ortak olmalı
Ama hiç ortak yaptığımız bisey yok kız yani insan yediği sofrayı kaldırır yani o bile yok
önce (369 puan) tarafından
Çünkü kendim de kaldım eşim uzaktaydı yemek ondaydı ama bütün iş bende bir gün yapmadım diye evde ne kavgalar döndü o da eşim gelince anneme gidecektik arakama bakmadan çıktık hiç umurumda olmadı şimdi uzağım 2 yıl da karşı dairede oturdum her  hafta ettim gelip ev temizlerdi çağırsa da gitmezdim benim de evim var derdim tavrımı birbirine koydum şimdi hafta da bir gider yemeğimi yer toplarım bulaşığı ı gelirim ve en iyi gelinim çünkü sınırım var taviz vermem asla
Tez zamanda bende evi ayırırım inşallah canım ben zaten aynı evde olmamıza rağmen mesafeliyim mecbur kaldım birlikte oturuyoruz Rabbım bir daha mecbur etmesin
0 oy
önce (5,053 puan) tarafından
Eğer bir yıldır öyleyse cok bile durmuşsun bence. Neden birlikte yasıyırsuunuz
Evet canım bir yıldır böyle 2 yıldır birlikte yaşıyoruz zaten bu iki yılda evi süpurmesi bir elin parmağını geçmez depremden bu yana oturuyoruz canım ikimizinde evi yıkıldı toki bekliyoruz
0 oy
önce (137 puan) tarafından
Ya ne ayıp olması öyle şey mi olur herkes yerini bilecek köle gibi görmeye hakkı yok seni kendi akşama kadar gezsin sen evde tıkılıp kal iş yap öyle bi dünya yok iyi olmuş eşinin söylemesi boşver hiç takma kafaya hak etmiş o 
Evet çoktan hakketti gerçekten şu an konuşmuyor ama umurumda değil eşime sordum ne konuştunuz diye suçlu ya hemen başka şeyleri bahane etmiş:)
önce (137 puan) tarafından
İsine gelmemiştir konuyu çevirir tabi

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 509 göst.
23 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Arzey (723 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 316 göst.
10 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Elif.m.05 (1,541 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 187 göst.
0 oy