+1 oy
99 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2 puan) tarafından

3 bucuk yasinda bir oglum var.Durumu soyle anlatiyim ben mizac kaynakli olduguni dusunuyorum cunku bebekliginden beri boyle.ben de boyleydim.ev icinde yada surekli oynadigi arkadaslari var komsularimiz vs.onlara bayiliyor.hatta her gun onlarla olmak istiyor.cok aktif ve girisken yaramaz.ama farkli bir ortama girdigimizde oyun alani park gibi cok cocuk olan yerde illa yaninda tanidigi bir arkadasi yoksa beni istiyor.baska cocuk kaydiraga binse korkup hemen iniyor yada oyuncakcida bi cocuk yanina gelse hemen gidiyor ordan.ne baskici bir ebebeyiniz ne de asiri korumaci olduk.seneye krese verecegim ve bu durumdan dolayi okula alisamazsa diye cok korkuyoru.havalar isininca yine sık sık parklara vs. Goturecegim ama boyle birsey yasayan var mi? Buyuklerden cok tanimadigi akranlarindan korkuyor akran zorbaligina vs ugramadi da kalabalik vir ortama girdigimde de ev ortaminda cocuklarin yanina gitmek yerine yanimda oynuyor cekiniyor cok uzuluyorum :( 

4 Cevaplar

0 oy
(4,181 puan) tarafından
Benim oğlumda aynı boyleydi, o zaman 2 yaşındaydı başka çocuk kaydıraktan kaysin asla kaymak istemezdi, parkta çocuklar olunca oynamazdi, kimse olmasin saatlerce tek başına oynardı. Ben bu durumu her gün parka götürerek yendim, zor oluyor ama basariyorsun. evde dursaydik şuan asla parktaki cocuklarla oynamazdi. 
-Reklam-
0 oy
(475 puan) tarafından
Kıyamam belki akran zorbalıgına ugradı haberiniz yok 
0 oy
(1,239 puan) tarafından
Bnmkide öyle zorbalık ta şöyle birşey var her çocuk farklı algiliylr kimisi hiç umursamiyor ama kimi çocuk bazı şeyleri davranışı bile çok takiyor biz şehir degistrdik üstüne.parka gtmek istemiyordu cekinip korkuyor du aslında anlasamicagi çocuk uok  aşırı oyuncu çok güzel oturur oyun kurae oynar birisiyle  kreşe gidiyor arkadslarnn annesi çok seviyor senn oğlanı benmki diyor benmkide öyle çok seviyor arkadaşlarıni tabi şansına güzel çocuklara denj geldi önce küçükken o ortam bozulmasb diye akran şiddetine göz yumdugnu fark etm canı yansada ses cikarmiyo eline dışı geçmiş arkadasnn oğlunun sesini çıkarmamsti sonra doldurdm ne yalan söylim onla oynamak istemedi uzun süre zarar verenden uzak durmasında bilmek gerekiyorama hala aynı biraz 
0 oy
(330 puan) tarafından
Benim çocuğum da bu yaşta ve aynı bu anlattığıniz gibi ama eskiden oynardı oyun alanında falan çocuklarla sonra çocuğun biri sebepsiz yere oğluma bağırdi o günden beri bu halde ve bende kreşe vericem en büyük korkum bu ya istemezse parka gidiyoruz babasıyla ve benimle ikimizle beraber oynuyo sadece o da çok tedirgin bı şekilde elimizi tutarak hatta başka çocuklar varsa istemiyo yoruldum oturalım sıkıldım eve gidelim gibi bahaneler uyduruyor 
(330 puan) tarafından
Evet ben de öyle istiyorum gerekirse ben de kapıda beklerim inşallah olacak ya zaman ve emek istiyo hassas cocuklarda olan şeyler bunlar maalesef İzmir sen ?
(2 puan) tarafından
Eskisehir malesef.ayni ilde olsak belki ortak bir cozum bulabilirdik diye sormustum.Suan kis oldugu icinde anca akraba ziyaretleri 2 3 arkadas ortami olunca cok ta fazla cocuklu ortamimiz yok.yazin surekli park vs goturerek yenemsini saglamaya caliscaz insallah
(330 puan) tarafından
Aynen ama maalesef uzakmis evet bizimde o şekilde ayda bir çocukları topluyoruz ama hastalık vs çok tehlikeli bu dönemler dediğin gibi açık hava park en iyisi artık yavaş yavaş alıştırmaya çalışmak lazım kreşe de yazın göndermeyi düşünüyorum hastalıklar yüzünden
(2 puan) tarafından
Insallah cocuklarimiz icin hayirlisi olur herseyin.
(330 puan) tarafından
İnşallah canım

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 107 göst.
14 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Biriiste (464 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 254 göst.
8 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Nur ela (3,794 puan) tarafından soruldu

409,789 soru

12,319,907 cevap

38,930 kullanıcı