+11 oy
1,201 göst.
Diğer kategorisinde (997 puan) tarafından

Herkes buraya 2. Çocukla alakalı bir sürü post açıyor :). Olmalı mı ? Olmamalı mı ? … Benim gözümden olmaması gerektiğinin nedenleri şunlar :

- Öncelikle ilk sırada kesinlikle mental olarak 2. Çocuğa kendimi hazır hissetmiyorum . Tekrardan bebek büyütmek bana eziyetmiş gibi psikolojik baskıymış gibi geliyor . 

- ikinci olarak hayallerim yarım kaldı ve 26 yaşında olmama rağmen çok yaşlanmış hissediyorum ruhen … Ömrümü bebek bakmaya adamak istemiyorum . 

-Ailemden ayrı yaşıyorum. Gurbetteyim burada kimsem yok. Eşim çok destekçi bir eş sorumluluklarını bilir ama o yalnızlık psikolojisi beni çok etkiliyor . Yaşayanlarda bilir her ne kadar baba faktörü olsa da anneye daha çok sorumluluk düşüyor . Çünkü eş çalışıyor bütün gün yalnız kalıyorsunuz . 

- Oğlumu en iyi şekilde en iyi yerlerde okutup eğitimini tamamlatmak istiyorum . Kurslara göndermek istiyorum hobilerine de yetişmek istiyorum bunu   iki çocukla yapamam hele 3 asla :D . Ülkenin durumu malum … 

-Artık istediğim gibi banyomu yapıyorum kahvemi içiyorum uyuyorum akşam kendime vakit ayırıyorum oğlum uyanık olsa da dahi beni etkilemiyor Nadir durumlarda bunlar olmuyor ama artık nadir kaldı . 

- Az çocuk sesi benim için her zaman daha iyi kuzenlerim var mesela kavga ediyorlar hiç beynim götürmüyor o sesi :S 

-yemeğimi yapıyorum temizliğimi  yapıyorum Oğlumla yapıyorum hatta Gün içinde rahatım babası eve gelince keyfime diyecek yok :D 

-kardeşin çokta önemli olduğunu düşünmüyorum hayırlısı da var hayırsızı da :D 

Yani unuttuğum şeyler vardır elbet kendi açımdan bilemiyorum bunlar önemli şeyler benim için oldu ki hani yanlışlıkla diyorsunuz ya :D olursa gözüm başım üstüne Allah ın verdiği cana sahip çıkarım her zaman . Şu an bir düzenim var oğlum 2 yaşına geldi . Konuşuyor anlıyor geziyoruz ediyoruz her şeyi baştan yaşamaya hiç niyetim yok :D 

47 Cevaplar

+8 oy
(997 puan) tarafından

En İyi Cevap

Ay çok uzun yazmışım :D

(1,916 puan) tarafından
Ağzına yüreğine sağlık tatlım❤️
(1,916 puan) tarafından
Casperiye çocukların kaç yaşında benimki 15 aylık ne zaman rahatlarim,temizligimi vs kendime zaman ayırabilirim buna çok ihtiyacım var:)
(6,096 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
4 yasindan once insan gibi bir yasam yok.  : ben ilk 4 level olarak bakiyorum ilk 4 seneye.:)o da kizsa eger.  biri 8 digeri 2 bucuk yasinda suan .
kizim 4 yastan sonra minik arkadasimdi. ama oglum 4 yasta insana donmez 5 bucuk civari belki
(1,916 puan) tarafından
Benimki de oğlan baya hareketli 4 sene çokmuş daha 15 aylık:)
(6,096 puan) tarafından
ben safak sayiyorum valla. ilk 1 sene farz ikinci level eunnet 3 .level son sunnet . 4 level vitir vacip;)  haciranda 3. leveli gecip artik tunelin sonuna yaklascam insallh:) demin onu knustuk kizim 4 yasinda baya anasinifina gdevilecek kapasitedeydi oglumu anasinifina su seviyede devam ederse almazlar. uymaz kurallara duvarlari falan karaliyor evde. 1 bucuk seneye degisip buyuyecek akli erecekmi hatirlamiyorum. cok devasaaa gelisim gostermesi lazim ki anasinifina gidebilsin 4 yasta :) insana donusmeli ki kurallara uyup laf dinlesin. yoksa imkansiz gdemez suanki haliyle:)
-Reklam-
+13 oy
(244 puan) tarafından
3 çocuğum var bende tek çocuğum. İnan annem hayatta olsa ve yine tek olsaydım çok isyan ederdim ona . Umuyorum seninki isyan etmez . Bu hayatta üzüldüğüm bir kaç şey var ,başı çekenler arasında tek çocuk olmak var. Olupta anlaşamayanlari çok örnek veriyorlar ama istemiyorum. Güzel şeylerin hayali varken kötüyü düşünmem . 
(997 puan) tarafından
Ha birde hayatımı çocuklara analık eşime eşlik evime ev hanımlığı yaparak ömür çürütmek i istemiyorum bir kere geliyoruz dünyaya
(244 puan) tarafından
Tabiki bu senin kendi kararın kendi fikrin kendi bedenin . Ben bu şekilde yaşayıp düşünüyorum. Kim seni zorlayabilir.
(997 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum canım
(1,236 puan) tarafından
Annemi kaybetsem elimden herşey gidecek tükenecek alo diyenm.olmayacak gurbette istedim kadr göremiyorum anneme bile hasretim 2 oğlum var doğum sorumluluklar 3 de düşünüyorum  yaşım iyice ilerlemeden şuan küçük yarn anneye bağlılık azaliyo ve arkdş sosyallesmek artık annemden bağımsız olmak istiyor. Yoksa asla diyordum bende 4 yaşında 2 istedim kiskansada çok seviyor
(1,236 puan) tarafından
O saydiklarini tek çocuklada oluyorz ev hanımı çocuğa ana kocaya eş cidden kolay değil hele ki rahatlığa alışınca zor geliyor   ama guzel yanlarida var kardeşin var demezn tek olup buyuyene sor onu :)
+8 oy
(2,013 puan) tarafından

Bu hayallerinin hepsinin tam tersini yaşıyorum iki çocukla :D

(997 puan) tarafından
Olan olmuş artık öyle deme yine de :)
(2,013 puan) tarafından
Tabiki işin şakası çok şükür iyiki varlar bende senin gibi düşünüyordum zaten kazayla oldu ikincisi çok aglamkstim şimdi vicdanım sızlıyor niye ağladım diye
(997 puan) tarafından
Bende herhalde ağlarım ya
+7 oy
(585 puan) tarafından
Hakkında hayırlısı kuzumm. Aynen bende senin gibi düşünüyordum bende gurbetteyim hepte böyle olacak emekli olana kadar polis eşiyim. Ama gel gör kii benim eşim aşırı çocuk sevdiği için ona kanıp 2. Sine karar verdik. Şu an karnimda 27. Haftaya giriş yaptık bilmiyorum bende ne yapacamm cnm
(997 puan) tarafından
Valla benim eşimde istiyor ama ben hayır diyorum bana saygı duyması gerekiyor Çünkü gün içinde iki çocukla o evde sen kalıyorsun . Sağlıkla al kucağına ❤️
(585 puan) tarafından
Teşekkür ederim ♥️
+7 oy
(11,453 puan) tarafından
Benim kızımda 2 yaşına yeni girmişti o kadar rahatlamıştım o kadar yaşadığımı hissetmiştim ki artık çalışmayı bile düşimiştüm bayramdan sonra iş bakarım dedim maalesef bayram dönüşi kazaya kurban gitmişim adetimin geciktiğini fark ettim test yaptım pozitifti. Kazaya mahal veren de benim onun için korunduk diyemiyorum bir  kerelik oldu onun da tutacağı varmış geri çekilmeye rağmen. Ama sana şunu özetleyeyim eğer kazaya kurban gitmeseydim bile isteye yazmazdım o rahatlık gelmişti çünkü bana. Hele birde işe girseydim hiç düşünmezdim 
(997 puan) tarafından
Emaaan benim prenseslerim çok güzel ama iyi ki olmuşlar ❤️❤️
(11,453 puan) tarafından
Evet hayatım valıklarına şükür. Sen biraz ara ver ama okula başlayınca bebek özlemi gelir belki :))
(997 puan) tarafından
Aman yok beni biliyorsun :D
+6 oy
(865 puan) tarafından

Gülüm sen başlı başına rahat bir insansın :D

Bende inan hiç istemiyordum Allah verdi başım gözüm üstüne ☺️ Bende çok seviyorum rahatlığı, sanırım benimde son olacak artık 2 çocuk yeter :D

(18,155 puan) tarafından
Mümkünse elini çabuk tutsun doğum iznini uzatsın ben ikinciyi planlıyorum
(865 puan) tarafından
Bende doğurmadan getirse kanunu keşke :D
(18,155 puan) tarafından
İlk altı ay anne sütü diyorsa ilk altı ay yarı maaşlı izin hakkı tanısa keşke
(865 puan) tarafından
Anca avucumuzu yalarız ☺️☺️☺️ çocuk doğacak ve ben çocuk 3 aylık olduğu zaman tekrar iş başı yapacağım
(18,155 puan) tarafından
Ay Allah yardımcın olsun ilkinde dört ay ücretsiz izin kullandım araya tatil girdi 9 aylıkken işe başladım ikinci olursa ücretsiz izin alırım
+6 oy
(1,775 puan) tarafından
Eşimin uzun çabaları sonucu 5 sene sonra tam ikinci çocuğa ikna olmuştum kiiiii vazgeçtim :D
(1,775 puan) tarafından
Kız böyle çok rahat valla yemeğini kendi yiyor uykusu gelince gidip kendi uyuyor çişini kendi yapiyor suyunu kendi alıyor icecegini kendi dolduruyor bir birey yani benimle oturuyor anne kahve yap da içelim diyor ohhh diyorum ya sıfırdan başlayamam bende gurbetteyim zaten hiiiç rahatimi bozamam  :D
(997 puan) tarafından
Saçmalamaaağğğğğğ :D düşme tuzağa ndnsnsns
(1,775 puan) tarafından
Postun gözümü açtı teşekkürler :D
(997 puan) tarafından
Ne demek djjdn
(1,916 puan) tarafından
Kızzzz bende eşimle konuştum az önce bir kardeş olsa yalnız olmaz dedi gerçekten haklı benim oğlum 15 aylık kardeş yapmazsam kötülük mü yapmış olurum diyorum biz göçersek tek kalacak öyle bir düşünce de insanı üzüyor beeee.
Ama rahatlığı bende istiyorum:(
+6 oy
(4,182 puan) tarafından
Bende seni gibi düşünüyodum takı bebe 3:5olunca kardeş istedi evde tekti onunla herşeyi yapiyoduk ama kardeş yerini tutmuyodu bizde bi kardeş yaptık:)gurbetteyim as desteği dersen kocaman bir 0 ailem Cook uzakta onların desteği 0kaynanalarin desteği 0 tek büyüttüm şuan diyorum iyi ki olmuş 
(997 puan) tarafından
Benim oğlumun kardeş isteyeceğini hiç düşünmüyorum :D senin psikoloji tavanmış ben 2. Çocuk olsa mesela aileme falan taşınırım. Kendi oğlumu 1 yaşına kadar ailemin yanında büyüttüm :D
(4,182 puan) tarafından
Tavan ne tavan hemde:)))
+6 oy
(972 puan) tarafından
Bence her annenin mental sağlığı hiç iyi değil sjsjs 

ee bide eşin destek oluyormuş, zaten bı tane daha çocuğun olsa yine bı düzen oturtursun bı süre sonra
(972 puan) tarafından
2 düşükten sonra oğlumu dogurdum ignelerle, şimdi yine hamileyim gebelik şekerim çıktı:) 3 çocuk falan istiyordum ama bı daha olursa nasıl bı sağlık sorunum çıkacak bilmiyorum.
2 kardeş olduğum için hep diyorum anneme neden bı daha yok diye, ilerde de senin oğlun bı kardeş isteyebilir.
1 sene ailenin yanında durursun o zamn durumunuz varsa bı çocuk daha dusünulebilir
(997 puan) tarafından
Çocuk güzel de işte bak yine de çok şey götürüyor yani ben iki sene önceki ben değilim mesela iyi yönleri var ama diğer yönleri de çok ağır çocuk ağır sorumluluk bir daha kaldırabileceğimi düşünmüyorum :)
(972 puan) tarafından
Çocuk olmasa bile iki sene sonra yine aynı şeyi diyeceksin canm, iki sene önceki sen olmıycaksın :)
(997 puan) tarafından
Şu an 2 yaşında oğlum valla hiç demiyorum biliyor musun çünkü mis gibi hayatım var :D evet ben olmayacağım çünkü 2 sene eziyet çekmişim yani şükür oğlum büyüdü Allah sağlıklı uzun ömürler yazsın ona ❤️
(972 puan) tarafından
Amin rabbim bağışlasın
+6 oy
(2,055 puan) tarafından

İdil sen çok dillendiriyorsun.

Dikkat et kendine :woot::D

(997 puan) tarafından
Allah benim gönlümdekini biliyor . Büyük konuşmuyorum yarattığı mal da ortada yani :D
+6 oy
(487 puan) tarafından

Aslinda bakinca hepi topu 2 sene zahmeti var. 4 aylik benim bebegim ve ne kadar zor olsada sanki bugunleri de ozleyecekmisim gibi bir his var içimde. Doğumdan çıktığımda asla demistim ama zaman geçtikçe sanırım insan unutuyor yaşadığı zor günleri :P

(997 puan) tarafından
2 sene önceki fotoğrafımla şu an ki ben kesinlikle aynı bakmıyoruz yani o 2 sene ah ah :)))
(487 puan) tarafından
Ama o değişen bakislarda yetisen bi evlat var o yuzden o değişim bence herşeye rağmen çok kıymetli:)
(997 puan) tarafından
Evet ben kıymeti anladım bir daha anlamak istemiyorum :D
+5 oy
(662 puan) tarafından
Seneler sonra ah keşke dememen için dua edeceğim 
(997 puan) tarafından
Keşke diyeceğimi düşünmüyorum . Sağlıkla alakalı bir problem olmadığı sürece ikinci çocuk büyütmek istemiyorum
(662 puan) tarafından
Bu sizin kararınız kimse birşey diyemez, herkes anne olmak zorunda değil.
(997 puan) tarafından
Herkes 2. Bir çocuk büyütmek zorunda değil çok şükür anneyim ve bir oğlum var
(662 puan) tarafından
Herkes ilk çocuğu da doğurmak zorunda degil hatta evlenmek zorunda da değil... herkes seçimi ile basina gelenlerden sorumludur. Hakkınız da hayırlısı
(997 puan) tarafından
Yahu ne alaka şimdi :D
+5 oy
(1,565 puan) tarafından
Söyle bir dünyaya 2.cocuk bence çok hepsini geçiyorum 
(997 puan) tarafından
Kesinlikle
+5 oy
(2,009 puan) tarafından
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Üstüne çalışıyorum ve eşim de hele bebeklik dönemi nerdeyse sıfır yardımda bulundu. Kızım şu an 3.5 yaş ve asla hiçbir şeyde ben varsam babasını istemiyor. Eşim 2.yi istiyor ama o benden de rahatına düşkün. Ona asla güvenmiyorum. Yardım ederim diyor ama ben inanmıyorum. Ben psikolojik olarak çok yoruldum, eşimle cocuktan sonra boşanma durumuna bile geldik. Lohusaligim çok kötü geçti, sürekli kayınvalidem ve cahillikleriyle uğraşmak zorunda kaldım. Psikolojik olarak sağlam olmayan annenin isterse 5 çocuğu olsun, kardeşe sahip travmatik büyüyeceğine kardessiz olsun diyorum
(997 puan) tarafından
Kesinlikle çok haklısın bak çocuk olunca evlilik düzelir saçmalığına kanmayacak kadar akıllısın tebrik ediyorum
+5 oy
(1,531 puan) tarafından

2 buçuk aylık bebisi olan ben bunu neden daha önce görmedim diye sorguluyordu :D

Ya benim ki kaza sonucu öldü ama iyiki olmuş ayy bir bakışı var kendimden geciyorum sıfır uyku düzen falan kalamdi ama oğluma bir uysallik geldi gelip benle oturup seviyor kardeşini bezini getiriyor ben üzerini değiştiriyorum gidiyor kıyafet alıp geliyor o kadar tatlı ki . İyiki olmuş bende karsiydim ama nasip işte .. 

(997 puan) tarafından
Ama ben zaten olana değil olmayanlara yazdım canım benim tabi ki olursa da göz baş üstüne her zaman
+4 oy
(12,699 puan) tarafından
Bende en az dediğin kadar rahatına düşkün bi insanım burdada yok yazdım hatta yapmayın falan diye. Ki isteyerek oldu 2.de. İlk 1.5 sene falan çok zor geçti gerçekten. Maddi olarak çok çok iyiyim Allah’a şükür bi sıkıntımız yok ama eliminde sürekli yanımızda olmaması falan beni çok etkilemişti. Ama şuan öyle güzel oynuyolarki arada tabiki kavgalar oluyo ama maşallah diyim oyun kuruyolar büyük küçüğü oynayor. Sabah daha erken kalkıyor dört gözle kardeşini bekliyor kalksında oynayalım diye. Küçükte büyüğün okulda. Gelmesini bekliyor akşam. Evet çok çocuk çok rahat ama iyiki diyorum şimdi. 
(997 puan) tarafından
Ben iyi ki diyeceğimi sanmıyorum ama olana da her şeyimiz açık elbet :D
+4 oy
(7,883 puan) tarafından
Sonuncuya kadar haklısın ben kardeşsiz bırakmak istemedim oğlumu. Oğlum sevilen bı çocuk büyükler tarafından ondan dolayı mi bilmiyorum çok dislaniyordu kuzenleri tarafından vs. Ben nereye kadar arkadaş olabilirim ki. Onunda kendine göre arkadaşlara ihtiyacı var. Zorlanıyorum hatta hep beraber zorlanıyoruz ama onları beraber oynarken bişeyler yaparken görmek mutlu ediyor beni ☺️ sana asla bı daha yap demem ama jsjsjs kimse kimseye dememeli bence. Çünkü 2 çocuk gerçekten çok zormuş 
(997 puan) tarafından
Kesinlikle canım işte ben de bunları yaşamak istemiyorum baştan baştan
(7,883 puan) tarafından
Öylee
+4 oy
(7,106 puan) tarafından
Bende düşünmüyorum 2. Çocuğu maddi nedenler en başta günden güne zorlaşıyor hayat durumumuz elhamdülillah iyi denecek bir durumda ama tümünü bir çocuğa vermek varken neden ikiye böleyim diye düşünüyorum bugüne kadar kızımın bir dediği iki olmadı şımarık olur dediler tam aksine çok fazla tok bir çocuk dediğin gibi kurslara atölyelere vs gidiyor ama iki olsa belki onunda ihtiyaçlarından yada götüremem bebekle düşüncesinden çocuğumu mahrum edecektim kreşe bile bu sene değil seneye başlatırdım mesela yapan çok arkadaşım var şimdi en iyi yol arkadaşım atlıyor arabaya canımız nereye isterse oraya ruhen bakabilirim ama ilgisi sevgisi bölünsünde istemiyorum evet kardeş güzel ama şart değil ha bide bu ara konteynerde kalıyoruz zaten 5. Doğuran var mı bu şartlarda bile var ama bence ultra zor olur kızımı sadece eşimle ikimiz büyüttük 4 4 lük baktı yardımcı oldu ikinci macerayı oda kaldıramaz ☺️
(997 puan) tarafından
Kesinlikle bak eklemelerin çok güzel
(7,106 puan) tarafından
Birde 4 buçuk yaşında yavrum bu saatten sonra rahatlık nirvanayken başa sarmak zor zoorrr ☺️
(997 puan) tarafından
Ayyy sennn Nirvana olmuşsun gerçekten kııız bende az kaldı 2 yaş ama öyle artık çok şeyi olmuyor arada :)
+4 oy
(2,233 puan) tarafından
Kardeşi olsun diye çocuk yapılmaz zaten bence de evliliğim kurtulsun belki eşim değişir diye de yapılmaz bende 2. Çocuğa tövbeliyim hahaha hiç bakabileceğimi düşünmüyorum ziyan zebil olur çocuk hahaha 1 tanesine hakkıyla bakayım da Allah isteyene değil bakabilene versin valla 
(997 puan) tarafından
Vallahi ben de böyle düşünüyorum  2 sene önceki fotoğrafımla şu anki ben o kadar farklıyız ki tamam çok güzel ama çok şey götürüyor
(2,233 puan) tarafından
Gerçekten çok şey götürüyor asla pişman değilim ama büyütüp kendime çeki düzen verdikten sonra bir daha kaldıramam. Benim bebeğim erken uyur 7 diyince yatakta olur hiçbir yere gidemem. Çıksak hava biraz ya biraz soğuk olsun hemen hasta olur 16 aydır sadece pazara falan gittim diyebilirim alışverişe öyle gezmeye gidemedim çok huysuz doğduğundan beri ağlaması hiç bitmedi güvenemiyorum bir uere çıkmaya buda beni boğuyor büyütüp kendime bakmam gerek bende insan evladiyim sonuçta
(997 puan) tarafından
Hahhh kıyamam sana ❤️
+3 oy
(1,364 puan) tarafından
Kesinlikle bir annenin önce kendini dinlemesi gerek yani baba istiyor diye çocuk yapılmaz veya çevre baskısından da yapılmaz anne mental olarak hazırsa maddi manevi bir gelecek vaad edilebiliyorsa o zaman düşünülmeli benim oğlum 27 aylık ben 15 haftalık hamileyim evet zor olacak hemde çok zor ben onu göze alarak yaptım kendimi hazır hissediyordum umarım herşey planladığım gibi olur yani arada tabiki tökezleyeceğim ama rabbim evlatlarıma güzelce bakacak gücü kuvveti versin ne kadar baştan hazır hissetsekte olayın içine girince öyle olmuyor bunu biliyorum. Ben 6 kardeşim kardeşlik güzel birşey eşimde bende çok istedik bir kardeşi olsun ama bekledikçe benim yaşım ilerledikçe ve rahata alıştıkça asla istemeyecektik o yüzden aradan çıksın birlikte büyüsünler dedik bakalım hayırlısı :) senin içinde hakkında en hayırlısı neyse o olsun herkesin bir kardeşi olma zorunluluğu yok mantıken bakılınca daha doğru bu devirde aslında :) tabi ben halimden memnunum rabbim sağlıklarını versin hep❤️❤️
(997 puan) tarafından
Amin canım ❤️

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 565 göst.
30 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 233 göst.
4 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Canannnn.1 (753 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 648 göst.
0 oy