+1 oy
158 göst.
önce Diğer kategorisinde (409 puan) tarafından
Hem çalışan hem çocuklu annelerim ev işleri konusnda işlerinizi paylastiniz mi durum nedir ? Yoksa sizde tüm işi benim gibi üzerinize mi aldınız.  Benim eşim hem iş yapmaz evde yapmadığı gibi aşırı pis . İçtiği bardaklar çıkardığı terlikler çoraplar çok yoruldum artık. Yemek yaparım teşekkür dahi etmez normali bu anormal bişey yok der. Anlayacağınız tüm işleri. Bana yıkmaya çalışır. Bazen benden bı saat sonra gelir o gelmeden çocukları doyururum , aç mısın diye sorarım açım derse ocakta yemek var koy ye derim ona alınır. Sanki hizmetçisi var.  Çok doluyum sinirleniyorum. 

7 Cevaplar

+1 oy
önce (2,435 puan) tarafından
İkimiz de çalışıyoruz ve işten gelince benim mesaim hâlâ evde devam ediyor, onunki de etmeli. Ev ikimizin evi iş bizim evimizin işi el atacaksın dedim evlenmeden. Etinden sütünden faydalanıyorum. Yapmazsa anlayışından şüphe ederim ve anlayışsız birine tahammül etmeyeceğimi eşim çok iyi bilir. 
önce (409 puan) tarafından
Sürekli söylüyorum en azından günlük çöpleri dışarı köy. Bı iki görev edin kendine yok. . Zaten bı kerede ağzından kaçırdı. Gelen benim evim değil senin evin pis der diye. O gün bugün ben okey demeden eve misafir kabul etmiyorum
Hazırlığı temizliği herşeyi ben yapıyorsam benim kabul ettiğim insanlar gelebilir evime
İyi de mesele birinin eve pis demesi değil ki, evde hayat olduğu sürece iş de olacak bu işler paylaşılmalı. Greve git derim. Hiçbir işe el sürme. Sadece kendine yetecek kadar pişir, yıka. Belki anlar.
Çocuklar olmasa yaparım ama mecbur yemek yapılacak. Bulaşık yikamasam duramam gece uyuyamam Temizlik yapmasam zaten rahatsız olmuyor. Bı tek geriye çamaşır kalıyor. Onunkileri yikamayabilirim.
Onun karnını da doyurma. Kendine ve çocuklara yetecek kadar. Yarın gün boyunca yapacağın işleri bir kağıda yaz, karşısına da belirsiz süreli grev nedeniyle yapılmayacaktır yaz buzdolabına as. Bakalım ne tepki verir. Listeyi görünce onun bir gününde senin ne çok emeğin var anlar belki.
En basitinden çocukların alışverişi bende . Eşofmanı kazagi vs. Kış gelir çocuğa mont alınacak bot alınacak on kere söylemem gerekir hadi gidelim alalım. Yada kendim alacam.  İki haftadir büyüğü okula o bıraktı pazartesi oyuncak günü her pazar hatırlatırım oyuncak günü yarın diye .bu hafta ben hatırlatmadim. Onlarda goturmemisler.
Bazen çok mu abartiyorum diye düşünüyorum. Ben bulaşıklari yıkadım biraz ıspanak vardı onlari yikarken oda çocuklara abur cubur koydu  oturma odası hep kırıntı, odaya geldim dedim kırıntı vardı supurecektim bir güzel üzerine oturmuş. Yani pislikten rahatsız olmuyor.  Burda kırıntı var oturmayım demez farketmez bile.
-Reklam-
0 oy
önce (1,723 puan) tarafından
Böyle olmaması gerekiyor. Bende böyle muamele gördüğüm için geleceğimiz olmadığına kanaat getirdim. Bir kıvılcım bekliyorum gerekeni yapıcam 
Çocuklar olmasa arada bir bağ kalmadı, o balkonda sigarada ben ayrı kendi işimde . Bilmiyorum çok sorguluyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum olması gereken mi bu . Çevremdeki arkadaşlara bakıyorum onlarda genelde aynı durumda çocuklara beyler bakarken hanımlar iş yapıyor. Ama onlarda şikayetçi
0 oy
önce (18,099 puan) tarafından
Baştan yanlış alıştırılmış tezgah dolu bulaşık kapıyı çekip gittiğim çok olmuştur bizde kimin boş günü ise evin işi ve çocuğun bakımı onda. 
Bizde boş gün yok ben yarım gün çalışıyorum sabahtan evi toplarım küçükle kahvaltı yaparız . Zaten bı iki saat kala evden çıkmama huysuzlanmaya başlar. Hicbirsey yapamam. Akşam hemen hemen birlikte geliriz bazen yarım saat bı saat ben ya da o erken gelir. Ama gelince masayı ben kurarım bulaşık bende akşam ev toparlaması bende. Tek yaptığı çocuklarla ilgilenmek. Bazen onda da üstün körü yapar elinde telefonla yada çizgi film açar. bende sinirlenirim.
önce (18,099 puan) tarafından
Bende çalıştım yoruldum benimde dinlenmeye hakkım var orda dur demen lazım kavga ise kavga kendiliğinden anlamayana zorla da olsa anlatmak lazım benim çalışma saatim eşimden çok çok az ama ben kolay bir iş yaptığımı düşünmüyorum eşime de bunu dile getiriyorum. Bazen ikimizinde işe gitmesi gerektigi zamanlarda çocuğu hazırlayıp bakıcıya bırakıyoruz onda bile söylenirim ne güzel ya sen hazırlan çık ben çocuğu kaldırayım hazırlayayım kendim hazırlanayım onun eşyaları kendi eşyalarım hangi biri yetişecek diye sitem ederim eşim çoğu zaman gitmeden oğlanı giydirmek durumunda kalır
Bugün büyüğü jimnastiğe götürecek. Eşofmanı nerde forması nerde suluğu nerde ? Çocuğu hazırlasan o sırada ben haftasonu temizliği yapmaya çalışırım
0 oy
önce (436 puan) tarafından
Böyle olmaz ki seni hizmetçi bellemiş öküz. Rets çek derim sana. Evde evin işlerine ortak olmicaksan dışarda da çalışmam de. Mecbursun bana bakmaya de. Ha kabul etmıyorsa da boşan derim devlet memuruysan. Ne haysiyetsiz adamlar var ya kendi işten gelince de hemen koltuğa uzanıp TV izliyordur ya da telefonla takılıyordur. Eee sen işten gekdın yoruldun da bu kadın şe gitmiyor mu yorulmuyor mu insafsız evde de çalısmaya devam edecek sen yardımcı olacagın yerde binde iş mi çıkaracan? 
Eskiden annelerimiz öyleymiş hem işte çalışır hem evde . Ama artık eski mi kaldı. Hele birde benim babam gelsin gitsin huyu iyice değişir. Babanda böyle şöyle.  Tüm akşam iş yapmaktan yoruluyorum. çocuklarımla kaliteli vakit geciremiyorum.  Kalbi olanlar için cehennem bu dünya.
0 oy
önce (3,207 puan) tarafından
Ben eşimden 2 saat once geliyorum, gelir gelmez yetiştirebildiğim kadar yaparım baktım olmuyo esim eve gelince süpürür siler çocukları birlikte yikar, birlikte yemek yediririz. Sofrayı hazırlarken çocuklara bakar kaldırmayı hep eşim yapar, bulaşığı dersem yıkıyo ama tencereleri guzel yıkayamaz diye ben yıkarım, öyle basit şeyler yapar önceden deneyimi yok yemek yapmaya bazen sadece çocuklara bakar o daha zor :)
Çocuklar yokken ben erken geldiğimde hemen yemeğe koyulurdum . Onun erken geldiği günlerde geçer yatardı. Gelincede ne yemeğe karışirdi ne temizliğe. Sonra dedim görev paylaşımı yapayım. Çocuk olduktan sonra dengeler yine bozuldu.
0 oy
önce (2,126 puan) tarafından
Ben çalışmıyorum evdeyim. Ama eşim işten gelince yemek yapamadığımı görürse kalkar kendi yapar hadi gel yiyelim der. Genelde de kızıma yaparım ona yaptıklarım az oluyor. Çoğu zaman kızımın yiyemediklerimi yerim :D evde çamaşır yetişmediyse çamaşırı atar kurutur katlamaz ama katlama işi bende. Biliyor kızımın huyunu suyunu yardımcı olur. Keşke eşin. Biraz anlayışlı olsa da yardımcı olsa sana. Gerçekten tüm gün evde olduğum halde iş bitmiyor çalışsam düşünemiyorum. Kızım biraz daha büyüyünce çalışacağım o zamanda hiç korkmuyorum. Yerinde olsam işten de çıkardım yetişemiyorum işlere derim 
Daha kurutma makinesi nasıl çalışır bilmez , çamaşır makinesine hangi ayarda atıyorum bilmez. Bı ara grev  yaptım sadece çocukları doyurdum. Çocuklarında iştahsız çocuklar yemek seçer ikiside.  Bu sefer evde toplu yemek yenmiyor. Çocuklar o yuzden her yemeği yemiyor felan filan.
0 oy
önce (656 puan) tarafından
Bende essek gbi herseyi sırtıma yüklendim. Bu ara rest cektim kendi yicek bişeyler idare ediyor..bayanların işi çok zor...
Bugün akşam yemeğini yaptırdım. Temizlik yapıcam dedim büyük çocuklar sende akşam yemeğide sende . Ev baya biseye benzedi

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 523 göst.
11 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 142 göst.
1 gün önce Diğer kategorisinde Anneymben (733 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 73 göst.
0 oy
3 cevap 100 göst.
17 Kasım 2024 Diğer kategorisinde SL (1,148 puan) tarafından soruldu