+4 oy
515 göst.
Diğer kategorisinde (127 puan) tarafından
Kızlar yardım edenenız var mıydı benım bır buçuk yaşında kızım var Sımdı bir bebeğim daha oldu kaynanam geldı o kızla ılgılenıyo yemek felan ben yedırıyorum gerı kalan seylerı o yapıyor sağolsun ama dıger bebek aglamaktan catlasa bakmaz o sana aıt der sezeryandan çıktım çıkalı Hıc oturmadım doğru düzgün zaten Bıraz enfeksıyon olmuş sözlerde kım yardım ettı 

34 Cevaplar

+1 oy
(13,201 puan) tarafından
Annem vardı yine annem olacak
-Reklam-
+1 oy
(1,546 puan) tarafından
Ne sen sor ne ben solim
+1 oy
(1,337 puan) tarafından
İlkinde annem evine götürdü 1 hafta kadar baktı iyileşene kadar bana da bebeme de. Hatta eşimle boşanma aşamasına geldik annem eve götürdü diye.

İkincide annem şehir dışına düğüne gitti kaynana geldi günlük baktı ama çok zordu. Bebeme bakmadı zaten beceremez de ama çenesi çok. Sürekli şunu yaptım bunu yaptım der. Ben de teşekkür edince tersler teşekkür etmen için yapmadım falan diye. Yani lohusa iken görmek isteyeceğim en son kişiydi. Genelde çamaşırı falan eşim halletti. Bi de kaynana çok karışıyor çok akıl veriyor ayarım bozuluyor. Daha yeni emzirmişim bana yine emzir diyo. Hiç yürümüyon görümcen yürüsün diyo diyo. Artık dedim bu benim ikinci doğumun ne yapmam gerektiğini biliyorum diye. Bozuldu. İyi bundan sonra hiçbişey demeyelim dedi. İyi edersiniz dedim. Koşa koşa gitti bahçede yemek yiyen eşime şikayet etmeye.

Üçüncüde anneme yalvardım beni bunlara bırakma diye. Günlük sabahtan geldi geceye kadar her işimi yaptı sağolsun. Ama bebeğin Altını falan ben değiştirmek istedim biraz da tecrübeli oluyorsun onlara bırakmıyorsun. Ben üçüncüde işlerimi de kendim yapardım bi şekilde ama kaynana her türlü damlıyor saygısı yok. O yüzden o gelene kadar sen gel dedim anneme. Annem olunca kaynana da pek gelemedi. Araları ilk doğumdan beri bozuk. İyi oldu en stressiz lohusalığım sonuncuydu. Çok afedersin sondama kadar annem temizledi falan. Allah bin kere razı olsun. Kaynana da kayısı kompostosu yapıp yapıp getirdi. 
+1 oy
(413 puan) tarafından
Benim ilk doğumunda. Hep eşim yanımda oldu doğumda eşim yanımda kaldı. Evde temizligimi yemeğimi eşim yaptı yedirdi ilk 1 hafta sonra işe gitti tabi izni bitti. Tabi biz aileyle dublexteyiz ama ben sadece eşimi istedim Allah razı olsun kaynanam da şerbet olsun corba olsun hep yaptı getirdi aşağıdan hiç o konuda yalnız bırakmadı eşimde evimizi sildi süpürdü çamaşırları yıkadı asti kaynanam işe gitti 2 gjn sonrasında hep eşim baktı bana. Allah razı olsun ikisinden de. 
+1 oy
(684 puan) tarafından
Doğumda tektim eşim vardı ama pek bişey yapamadı sezeryan oldum eve geldik herşeyi tek başıma yaptım kimse yoktu benim bide ayriyetten mesaneme zarar verdiler onuda ameliyat ettiler on gün idrar torbası ile dolaştım bebeğimle ilgilendim çok zordu ama çok şükür geçti. 
0 oy
(229 puan) tarafından
Canım o kaynanayi öpüp başına koy bence :D bı tanesine bakıyormuş en azından :)

Ben bir ay lohusalık dönemimde kayınvalidem de kaldım ilk doğumumdu tek çocuk. Acemiyim birşey bilmiyorum. Normal doğum da yaptim saglamim diye maşallah hiç yardımcı olmadılar. Daha iyi ogrenirmisim öyle dediler sagolsunlar öğrendim de :D 
0 oy
(1,001 puan) tarafından
Hoc kımse yoktu herşeyi tek basıma yaptım kaynana beş metre uzakta ama asla ilgilenmedi esım de şehir dışı çalışıyordu çok zordu ama basardım
0 oy
(164 puan) tarafından
Doğum yaptığım dan beri kimse bakmadı kaynanamla oturduğum halde
0 oy
(5,575 puan) tarafından
Benim annem vardi yanimda 2 ay kaldi. Ama bebekle cok ilgilenmedi. Ev isi, yemek falan yapti genelde. Ben yemek falan yerken de bebegi tutardi arada. 

Yani sukredin bence 1.5 yasla ilgileniyomus o daha zordur bence. 
0 oy
(2,371 puan) tarafından
Tek baktım eşim sağ olsun yardım etti elinden geldiği kadarı ile ama cogunluk hep tektim şuan 3 yaşında diğerlerine yük oldu bana anca 
0 oy
(2,496 puan) tarafından
Kimse yardım etmedi oğlum 15 aylık hep tektim 
0 oy
(176 puan) tarafından
Doğumdan önce görümcem ilgilenirdi sancılarımı çekip hastaneye gidene kadar hastaneden geldiğimde de yataşımı hazırlamıştı beşiği hazırlamıştı geldiğim gece banyomuda yaptırdı hep gündizleri bebekle ilgilendi ben toparlanana kadar gece de 20 gün kadar kaynanam benimle uyudu olurda uyanamasam diye şimdide 20 haftaşık hamileyim görümcem evleniyor ve çok üzülüyorum bu sefer napicam diye bide 1 yaşında bebeğimde var o zamana kadar 20 aylık oluyor sanırım çok zorlanıcam
0 oy
(363 puan) tarafından
Benim ilk 2 ay görümcem yanımdaydı. Ondan sonra eşim dedi ben kızıma bakacak oğlun senin olsun. Kızım yaklaşık 2 buçuk yaşında oğlumda 6 aylık olacak Allah'ın izniyle inşallah. Çok şükür benimki yardım ediyor. Bugün bile uykum çok geliyordu saat 7 buçuk ta uyudum 9 buçuk ta kalktım. İkisinede eşim baktı şimdide ben bakıyorum ikisine o uyumaya gitti. Ama gündüz eşim evde olmayınca çok yoruluyorum. İkisine aynı anda baktığım için tek başıma gündüz baktığım için yorucu oluyor.
0 oy
(45 puan) tarafından
Ben hastanedeyken ablam vardı eve gelincede zaten kaynanamla birdik kaynanam ilgileniyordu çok şükür şimdi evlerimiz ayrı hastanede yine ablam olucak evde de yine 1 hafta kaynanamlar gelicek kalmaya çok şükür aramız iyi ben onların kendi evlatları gibiyim ben teklif ettim onlarda kabul ettiler geliriz dediler şubat sonu doğumum var Allah nasip ederse 3. Doğum sezeryanla olucak 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 45 göst.
10 saat önce Diğer kategorisinde Sekerparemm (657 puan) tarafından soruldu
+1 oy
53 cevap 1,251 göst.
0 oy
2 cevap 74 göst.
0 oy
12 cevap 494 göst.
19 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Asli65_ (20 puan) tarafından soruldu

409,793 soru