+1 oy
235 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,074 puan) tarafından
Kızlar bir oğlum birde kızım var. Çevremdeki herkes nekadar mükemmel annesin der çünkü her saniyem çocuklar için gezdirir yedirir eğlendirirm herşeyin onlar için (bir çocuğum vardı vefat edince çok fazla üstlerine düştüm) bu kez bı tık şımardilar.  Ben onları her an kaybedecm diye korkunca her istediklerini yaptım hep çok mutlu olsunlar çok güzel bir çocukluk gecirsinler istedim. Ama şimdi oğlum 9 kızım 4 yaşında son zamanlarda bakıyorum emir veriyorlar bana böyle yap şöyle yap bunu getir. Bişey desem dinlemiyorlar. Kural koysam işe yaramıyor bunalima girdim artık. En büyük sanssizligimda kaynana kayinbabam yanımda yaşıyorlar ve kızsam ceza versem onlarda müdahale ediyor. Çocuklarımı üzmeden zarar vermeden nasıl yapacam 

8 Cevaplar

+1 oy
(12,766 puan) tarafından
Yani canım zor bi durum ama 9 yaşında olan artık baya aklı eriyo bu zamana kadar olan şeyi değiştirebilir misin bilemedim dinlermi
(2,074 puan) tarafından
Yani hiç baslamamaktansa geç baslmak bile bı adımdır kural koymak ceza vermek istiyorum ama onların psikolojileri etkilenmesin korkup uzaklasmasinlar benden sevgileri eksilmesin
(482 puan) tarafından
Çok yanlış bakıyorsunuz. Benden uzaklaşmasınlar sevgileri baki kalsın dediğiniz sürece eğitemezsınız asla.
(5,123 puan) tarafından
Evlatlar annelriınden hiç bir zaman soğumaz.
-Reklam-
+1 oy
(177 puan) tarafından
Canım bende kaynanamla kayınpederimle yaşıyorum ne yazık ki o çocuklar tek kuralla büyümeyecekler çünkü herkesden farklı farklı şeyler görerek büyücekler sizin yapma dediğiniz şeyi belki kaynanan yapacak ve oda ondan örnek alarak aynısını yapacak asla deme çünkü kendimden biliyorum oğlum 1 yaşında bişeyi istediğimde atmadan vermesini istiyorum ama kaynanamlar at anneye at diyolar oda onlardan örnek alarak atıyor ama evde kimse yoksa istediğim şeyi atmadan hemen getirip bana verir.
(2,074 puan) tarafından
Ayneen öyle. Mesela ödev saati kitap okuma saati diyorum çocuk tam alışacak misafirleri geliyor ev curcuna çocuk odaklnmiyor. Veya çocuğun yanında bana kızıyorlar çok üstüne gitme çocuğun diye. Veya bizde TV izlemek yok cocuga tablet almışlar saklasam tableti desenler iyi bana aldı annem kötü vermiyor oluyor
(177 puan) tarafından
Çok doğru canım o yüzden ev içinde olan çocuk şımarıkda olur kötü huyluda mesela benim 8 yaşında bi görümcem var dünya da ne kadar kötü huylar varsa görümcemde mevcut ve ödüm kopuyor bebeğim aynısı olacak diye bide bebektir mesela çay dökse yemek dökse hemen görümcemle kıyaslanıyor nefret ediyorum velhasıl kelam bu konıda söylenecek çok şey var ben çok doluyum sadece kısacası ya o evden çıkıcan ya da olanlara dusup oturucan
(177 puan) tarafından
Bide kaynanam çok iyi bişi yapıyormuş gibi bebeğime babasına baba değilde ismiyle seslenmesini söylüyor eşimin ismi yakup ben ona baba de dememe rağmen kaynanam hep ismini değiştirerek farklı farklı isimlerle seslrnir bebeğimde ondan görerek öyle yapıyor ben öğretme dedikçe bişi olmaz öğrensin diyo ben deli oluyorum
(2,074 puan) tarafından
Sonra da dönüp çocuğu iyi yetiştiremiyorsun falancanin çocuğu çok akıllı falan diyor bı tane yapıştırasim geliyor ağzının ortasina
(177 puan) tarafından
Hayır en ufak hatada en ufak kötü huyunda hemen sende aynı falancanın çocuğusun oluyor buna daha deli oluyorum
+1 oy
(4,625 puan) tarafından
Çok zorya evet çocuklar ama terbiye ve ahlak cidden çok önemli eğer bunu vermekte gecikirseniz size sıkıntı olur size büyük gözüyle değil gerçekten anlattığın gibi köle gözüyle bakarlar her şeyde bir sınır olması lazım onların ebeveynleri olduğunuzu bilmeleri lazım yeri geldiğinde çocukla çocuk olunur ama yeri geldiğinde yetişkin olduğunuzu göstermeniz lazım ne olursa olsun çocukların asıl anne babası sizsiniz kayınbabanız veya kayınvalideniz değil onlar müdahale etmesine izin vermeyin eşinizle konuşun anlaşın bir karara varın ona göre ilerleyin yoksa ileride büyük sıkıntı yaşayabilirsiniz siz çocuklar daha küçükken güzelce bir ahlak verebilirsiniz inşallah Rabbim yardımcınız olsun
(2,074 puan) tarafından
Yani mesela ne gibi cezalar verilebilir onları incitmicek nasıl kurallar koyabilirim. Mesela gün içinde tablete izin veririm ama şu kadar test Çöz kitabını oku gibi bu kez bana sinirleniyor
(4,625 puan) tarafından
Ee tabi ki sinirlenir çünkü sizi kullanmayı biliyor o öyle yapınca şıp anne tamam al sus yapma gibi cümleler kurduğu için çocuk bunun farkında öncelikle verdiğiniz cezaların yada kurallarin arkasında olun yoksa bu böyle devam eder ve işler daha kötü hale gelir, sakın ceza yada kural koyunca çocuğunuz yapmazsa acıma duygunuz gelmesin sert tavır takının kızmayın bağırmayin sadece ciddi olduğunuzu çocuğunuz da anlasın he gözlerinin içine bakın he hayır diyin yada senden bunu istedim rica ettim yapar mısın hemen seni bekliyorum de, öyle böyle alışacaklar inşallah
(2,074 puan) tarafından
İnşallah ya kesin kafaya koydum bukez. Sıkıntıya zorluğa gelmek istemiyorlar çünkü her dedikleri olduğu için dışarda zoru görmek istemiyorlar okul gibi
(4,625 puan) tarafından
Hah işte buna çok dikkat edin Rabbim kolaylık versin inşallah size
+1 oy
(43 puan) tarafından
Belki size doğru gelmeyebilir ama ben 7 senedir matematik öğretmenliği yapıyorum. Velilerden çocuklardan ve çevremdeki çocuklu ailelerden gözlemledigim ve ileride Allah nasip ederse çocuklarıma uygulayacagim yöntem " korku". Bence en iyi yönetim ve terbiye etme biçimi korkutmadir ama şöyle, sizin otoriteniz etrafında gelismeli bu. Yeri geldiğinde çocuğa had bildirmek onun çocuk sizin ebeveyn olduğunu, kuralları sizin koyduğunuzu hissettirmeniz gerekli. Ben mesela çok yaramaz ve okula isteksiz bir çocuktum. Annemden çok korkardım, ayy kızmasın ödevimi yapayım, ayy kızmasın sınavda yüksek alayım diye diye belli bir kalıba girdim. Yeri geldiğinde sesinizi de yükseltin, ceza da verin, istediği birşeyi alamayacaginizi söyleyin mesela ( param kalmadı gibi şeylere de alışsın). Tabi arka planda sevginizi gostermede hiç bir noksanlık olmayacağı için çocuğunuz travmatize olmaz.
(2,074 puan) tarafından
Anladim çok teşekkür ediyorum
0 oy
(5,045 puan) tarafından
Cocuklar sınır sever, bu kitabı okuyarak işe başla derim
(2,074 puan) tarafından
Tamamdır çok sağolun mutlaka okicam
0 oy
(2,092 puan) tarafından
Biraz kural koymakta geç kalınmış 7 yaşdir....hatta 7 sinde neyse 70 inde odur demek ordan geliyor...ufakliga koyabilirsiniz ama oğlan ilk ergenlige girmek üzere kritik yaşlar var maalesef Allah yardım etsin inatlasmadan inşallah olabilir yani
0 oy
(1,489 puan) tarafından
Önce anne baba olarak tutumumuz yanlisti şimdi degistirmeliyiz kararını verip sonra babanne dedeyi de dahil edin ekip olarak çalışırsanız bu kuralların dışına çıkamayacaklarjni öğrenmeleri 1 hafta sürer 
(2,074 puan) tarafından
Ben tek başıma mücadele ettiğim için bukadar zor yapamiyorum
(1,489 puan) tarafından
Tek başına yapamazsın malesef birlik olmak zorundasiniz
0 oy
(709 puan) tarafından
Sınır koymakta kararlı olmalısın. Tereddütte kalirsan olmaz. Çevrene de dahil. Bu konu kırmızı noktam eşim de dahil.
(2,074 puan) tarafından
Ya çok kararlı oluyorum ama misafir geliyor bı plan program oluyor kural hak getire

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 193 göst.
10 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pelin20 (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 73 göst.
0 oy
5 cevap 143 göst.
0 oy
1 cevap 71 göst.
13 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Sarioglusumm (209 puan) tarafından soruldu

410,044 soru

12,328,944 cevap

39,176 kullanıcı

Kategoriler

...