+1 oy
132 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (804 puan) tarafından
Günaydın kizlar haftaya pazar kahvaltıya misafirim var ve ben bu çocuklarla hele ki sabah asla yetistiremem benim çocuklar geç kalkıyor ve özellikle misafir geldiği gün huysuz oluyorlar onlarla uğraşmaktan bir iş yapamiyorum. O yüzden bu kaç seferdir dersimi aldım önceden hazırlık yapıyorum. : D kahvaltı için ne önceden hazırlayıp buzluğa atabilirim tepsi böreğini normal yapıp buzluğa atabilir miyim. Çiğden buzluk böreği yapıyorum ama pişirerek atan var mı. Veya başka ne önceden hazirlayabilirim ilk defa kahvaltıya misafirim geliyor ve kalabalık olacak önemli benim için deneyim ve fikirlerinizi bekliyorum 

12 Cevaplar

+1 oy
önce (5,408 puan) tarafından
Tepsı böreğini bir akşam önceden yapıp pişirmeden buzdolabına koy sabahına fırına ver 

Poğaça yapabilirsin 

Akşamdan patatesleri doğra suya koy sabah kızartırsın 

Menemen yapacaksan herşeyi doğra hazırla akşamdan sabaha direk pişirirsın
önce (804 puan) tarafından
Poğaçayi normal yapıp buzluğa atsam olur demi
önce (5,408 puan) tarafından
Olur canım ısıtırsın birşey olmaz
Tamam canım sagol
-Reklam-
+1 oy
önce (51,517 puan) tarafından
bana kahvaltiya pek misafir gelmez aksamdan pankek yapabilirsin sogara boregi sarip buzluga koyabilirsin hemen kizarir
Benim de ilk kez geliyor ailem ilk defa eksiksiz gelecek artı ikiyle kardeşim evlendi eşi ve hamile o yüzden heyecanliyim canım çok şey yapmak istiyorum içim içime sığmıyor ha bu arada ailemde yiyen insanlar
o zaman pankek yap cesit olsun patates kizartirsin
Tamam canım sagol
önce (656 puan) tarafından
Pankek çok uğraştırıcı değil mi kızıma bile yapınca bana zor geliyor başında bekliyorum
iste aksamdan yapınca kolay oluyor
Hımmmm anladım ben taze düşündüm
fark olmuyor saklama kabina koyunca
0 oy
önce (370 puan) tarafından
Peynirli Börek Sade pogaca hazırla akşamdan sabah pişir sabah patates kızartması yap yanına sosis kizartabilitsin daha çok görünür hem :) sucuklu yumurta yapabilirsin veya menemen yada direk domates biber soğan kavurabilirsin üzerine ince bi kaşar rendelersin kahvaltılık koyarsın istersen fırında haşhaşlı börek satılıyor yuvarlak bide yeşillik koyarsın bitti 
Tamam canım sagol
0 oy
önce (370 puan) tarafından

Peynirli Börek Sade pogaca hazırla akşamdan sabah pişir sabah patates kızartması yap yanına sosis kizartabilitsin daha çok görünür hem :) sucuklu yumurta yapabilirsin veya menemen yada direk domates biber soğan kavurabilirsin üzerine ince bi kaşar rendelersin kahvaltılık koyarsın istersen fırında haşhaşlı börek satılıyor yuvarlak bide yeşillik koyarsın bitti 

0 oy
Kimse yok mu
0 oy
önce (339 puan) tarafından
Börek sar buzluga at o gn sabah fırına atarsın 

Cumartesi akşamdan pankek krep yapabilirsin

Patatesleri akşamdan suya koy soyup

Akşamdan masanın tabaklarını falan hazırla örtüsünğ serip

Yumurta haşlarsın sucuk patates köfte yaparsan börek olur kahvaltılık salatalık domates yeşillik koy bi tabagada sosis falan kızartırsın 
0 oy
Patates kızart konserve menemen varsa menemen yaparsın bi börek simit falan alırsın ya da ailen alır kahvaltılıklar yanına bi iki çeşit daha koymak istersen kek kurabiye falan yaparsın ben olsam çocuklarla anca bu kadar
0 oy
önce (695 puan) tarafından

Ben iki haftada bir misafir aldıpım için kahvaltıya sana sayayım canım börekler uğraştırır ve ekmek olduğu için ekstra bir özen gibi görünmez arada kaynar gider 

Hepsini aayayım iştaha geldim :)

1 peynir çeşitleri beyaz çeçil tulum ezine

2 zeytin siyah yeşil

Domates salatalık biber

Yumurta salatası kahvaltının en sevileninden yeşil sopan ve maydanozla yapılıyor

Kızartma patates ekstra biber kızartığ yoğurtlayabilitsin geceden yap biberi sabaha çok güzel oluyor 

Fırına gğveç kaselerin varsa sarımsak at ğstüne tereyağı baharat koyup harika ötesi oluyor

Kek yap mesela börek yerine hem sonrasında da yeniyor

Sigara böreği yap her türlü gidiyor ve kızartmalar arasında hemen oluyor

Tahin pekmez karışımı yap

Reçeller bal vs

Havuç rendele tavada az yağda kavur sarımsaklı süzme yoğurt dök üstüne en üstünede ceviz al masa mis gibi kahvaltı masası :)

0 oy
önce (2,535 puan) tarafından
Birtane kek de yapıp birakabilirsin sofraya güzel olur bence isteyen yer.
0 oy
önce (19,768 puan) tarafından
Pişirerek de atabilirsin. O gün isitirsin sadece. Ama yeni pişmiş olduğu zaman daha lezzetli geliyor bana. Çok bı fark yok ama. 

Buzluğa poğaça da atabilirsin. 

Milföy hamurundan kat kat tat yapabilirsin. Milfoyun içine çikolata şurup yapılıyor. Ama o buzluğa girmez heralde. Pratik bişey yani. 

Patates kızartması menemen de o sabah yaptin mi tamamdır. 
0 oy
önce (2,644 puan) tarafından
Akşamda sigara böreği sarıp buzdolabına koyun sabah kızartın. Menemen  bende hemen yapılır sabah. Akşamdan patates soyup suyunu içinde dolaba koyabilirsiniz. Kişi hamuru yoğurup onuda dolaba koyarsınız, sabah kızartırsınız. Eşiniz evdeyse çocuklarla 1 saat ilgilenirse zaten hepsini halledersiniz
0 oy
önce (480 puan) tarafından
Bence kahvaltida borekler pogacalara gerek yok ekmek ve simit yeterli. Sigara boregi olabilir yada pişi. Kizartma çeşitleri patates, biber, havuc yada kabak kizartabilirsiniz. Menemen yada omlette oldumu yeter bence zaten peyniri, receli, zeytini, yesilligi saymiyorum. Kahvalti en kolay misafir ağırlama bence

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 148 göst.
0 oy
4 cevap 127 göst.
4 Ocak 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Ebruliiiiii (334 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 124 göst.
21 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,348 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 730 göst.
30 Haziran 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

409,408 soru

12,304,745 cevap

38,543 kullanıcı

Kategoriler

...