+1 oy
98 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,083 puan) tarafından
Hanımlar yufkam var buzluğa atmak için ıspanaklı gül böreği yapmak istiyorum bı sürü tarife baktım ama hiçbirinden bişey anlamadım.simdi sizlere soruyorum yapıpta memnun kaldığınız tariflerinizi  benimle paylaşırmisniz.ozellikle börekleri eğer pişirmeden atiyorsaniz buzluğa çıkarırken pişirme aşamasında neler yapıyorsunuz sirlarinizi verin hele :)

5 Cevaplar

0 oy
(4,057 puan) tarafından
Yapıp buzluğa hiç atmadım ama sodalı böreğim çok lezzetli ve çıtır olur. Sosu için bir şişe sade soda, bir çay bardağı yağ iki yumurta akı ( sarısı yüzüne ) malzemeden önce sosu yufkaya yedirip iç harcı koyup sarın tepsiye dizince kalan sosu üzerine döküp dolaba atın bir iki saat sonra farklı tepsiye alıp üzerine yumurta sarısını sürün öyle çıtır ve lezzetli oluyor ki
(1,083 puan) tarafından
Farklı tepsiye almanın sebebi ne
(4,057 puan) tarafından
Üzerine döktüğünüz sosu tamamen çekemiyor, diğer tepsiye alınca daha güzel görüntü ve yapışma olmuyor
(1,083 puan) tarafından
Anladım canım tşk ederim
-Reklam-
0 oy
(4,431 puan) tarafından

Hazir olsun dersen pisir at ama önemli değilse pişirmeden atabilirsin ama şunu diyim eger pişirmeden atacaksan aralarına buzdolabı poşeti koyun birbirine yapışmasinlar 


Ben önce ıspanakları az haşlıyorum suya sok çıkar yapıyorum ondan sonra az peynir ekliyorum arasına koyuyorum peynir koymazsam sogan kavurup ekliyorum soğan sevdiğimiz için sanırım muhteşem oluyor 


Aklına takılan birşey varsa sorabilirsiniz 

(1,083 puan) tarafından
Pişirirken üzerine herhangi bir sos gerekli mi ?
(4,431 puan) tarafından
Ben yapmıyorum cnm
(1,083 puan) tarafından
Tmm canim tşk ederim
0 oy
(4,144 puan) tarafından
 

Bu şekilde yapabilirsin .... pişirmeden dondurabilirsin veya pişirip atabilirsin . 
(1,083 puan) tarafından
Canım video açılmıyor
(4,144 puan) tarafından
Neden acaba bende açılıyor
(1,083 puan) tarafından
Şimdi açıldı canım tşk ederim
(4,144 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(3,276 puan) tarafından

Ispanakları yıka, doğra 

Bolca yemeklik soğan doğra 

Yağda kavur, tuz at

Ispanağın üzerine dök, kapağını kapat, senişsin. 


Yufkaları gül böreklik üçgen kes 

İç harcı için :

Yumurta 

Yoğurt

Sıvıyağ 

Göz kararı koy, bir kapta çırp 

İçlerine koyup, ıspanaktan koy (ıspanak ve soğanı elinle karıştır ezilsin, pişmediği için) 

(isteğe göre içine lorda koyabilirsin)


Sarıp buzluğa atıyorum ben. Çıkarınca aynı yumurtalı iç harçtan yapıp üzerine bol bol sürüp fırında pişiririm. Her zaman ıspanağı pişirmeden yaparım daha lezzetli olur. Ananemin tarifi. Annemde böyle yapar. Kayınvalidem de yiyince tarif istedi :)

(3,276 puan) tarafından
Börek içine konan harca yoğurt koymak yumuşak, süt koymak çıtır yapar diye duymuştum
(1,083 puan) tarafından
Buzluktan çıkarınca buzunu cozdurmesini beklemiyorsun dimi canım.tsk ederim
(3,276 puan) tarafından
Biraz çözünüyor. Tepsiye diz biraz bekle sosunu sür at fırına miss
(1,083 puan) tarafından
Tmm cnm tşk ederim
0 oy
(3,503 puan) tarafından
Kayınvalidemde yedim ıspanağı pişirmiş soğanla sonra içine baharat ve peynir koymuş yumurta yağ süt yoğurt ile sos yapmış  sarıp buzluğa atmış biz gidince çıkartı buzu çözülmeden tepsiye dizdik üzerine yumurta sürdük pişirdik çok güzel oldu
(1,083 puan) tarafından
Tşk ederim canım

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 455 göst.
+1 oy
4 cevap 95 göst.
11 Ocak 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde iiiinciiii (1,442 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 57 göst.
+1 oy
2 cevap 74 göst.

410,105 soru

12,330,992 cevap

39,210 kullanıcı

Kategoriler

...