+1 oy
522 göst.
Diğer kategorisinde (168 puan) tarafından
Kızlar merhaba 2.gebeligimi yaşıyorum ilki mecburi sezaryan olmuştu şuanda öyle olacak merak ettim sizler doğumu özel hastane mi devlette mi olacaksınız?

43 Cevaplar

+2 oy
(51,567 puan) tarafından
ozelde yaptim suan hamile olsam nerde yaparım bilmiyorum 
-Reklam-
+1 oy
(359 puan) tarafından
Ne gerek var ki masrafa devlettede aynı özeni gösteriyorlar tek farkı fotoğraf çekimi olmuyor birde eşin yanına giremiyor bunun içinde özel tercih etmem 

Etmedim
(663 puan) tarafından
+1
Sadece es ve fotoğraf için tercih etmiyor ki özeli tercih edenler. Travmasız insan gibi muamele görmek ve tekli odada özenli bir şekilde doğum yaşamak istiyorlar
(168 puan) tarafından
Evet 2kisi kalmak bile başlı başına travma sebebi bence heleki anlayışsız birileriyse hijyen açısından da çok kötü olur asla rahat edemem ya
(663 puan) tarafından
Aynen halam bursada devlet hastanesinde doğum yapmıştı ziyarete gittim doğum yapmayan kadınlarla aynı odaya koymuslae garibimi 2 kişi de değil 4 5 kişi vardı her bebek ağladığında sinir oluyorlar bana diyordu sonradan başka odaya geçmiş annemlerden falan duydum hikayeleri insan en mutlu gününde sakin bir odada huzurla kalmak istiyor saatlerce sancı çekiyorlar insan yok telefon yok iletişim yok. Her devlet aynı değildir tabi ama imkanı olan da özeli bu yüzden tercih ediyor
önce (866 puan) tarafından
hicde muamele aynı değil kontrollerde bile bebeği kendi bakıyo sana bi kara resim veriyo yüzüne bile bakmıyo ama özelde yarım saat senle ilgileniyo kendi muamesi bitince sana bebeğini izletiyo ve renkli 4 boyutlu olan ultrasonla eşin yanında oda izliyo her ayki kontroldede normal fotoğraf çiktısı veriyo bebeğin ultrasonunu devlette suratına bile bakmıyo donuk ifade
önce (359 puan) tarafından
İsteyen istediği yerde yapsın ben sadece fikrimi söyledim
+1 oy
(379 puan) tarafından
Ben özel yüzyıl Gebze de yapicam Nisan da
(168 puan) tarafından
Ne kadar acaba ve neden özel sizce
(379 puan) tarafından
Riskli gebeliğim
(379 puan) tarafından
Aşırı ilgileniyorlar
+1 oy
(18,181 puan) tarafından
Özelde yaptım yine olsa yine özelde yaparım doktorum işini sevgi ile yapan biriydi çok rahat ettim 
(168 puan) tarafından
Fiyat belli mi acaba
(18,181 puan) tarafından
Ben yapalı epey oldu güncel fiyatlardan emin değilim
0 oy
(832 puan) tarafından
4 tane doğum yaptım 4 üde araştırma hastanesi çok memnunum 
(168 puan) tarafından
İlkinden daha farklı oluyor mu ağrısı toparlanma süresi vs 2.olacagimda korkuyorum biraz bide aynı yerden mi kesiyorlar hep
(832 puan) tarafından
Aynı yer milim oynama oluyor daha rahat bilinçli de oluyor sun yürümek kalkmak vc.gaz daha bi bilinçli
(168 puan) tarafından
Son olarak ameliyat izi daha belirgin hale mi geliyor acaba ?
(832 puan) tarafından
Hayır benim çizik hala aynı
(2,022 puan) tarafından
Normal doğum yapsaydiniz intornunden asitanina herkes doğuma gelirdi ve hastanın da bir şey deme hakkı olmuyor. Ben sırf bu yüzden çok önerilen doktor olmasına rağmen araştırma hastanesi istemedim.
0 oy
(7,891 puan) tarafından

Devlette yaptım aynı hastane aynı doktor . 2 si de sezeryan 

(168 puan) tarafından
Aynı hastane aynı doktor ama bazı devlet hastanelerinde doktor hemşirelerin tavrı çok kötüymüş bide 2.kisi ayni oda da kalmak da zor oluyormuş hijyen rahatlık açısından eşimiz bile saatli gelebiliyormus
(7,891 puan) tarafından
Tek odadaydim. Otel gibi odaydi banyo wc tv dolaplar hersey vardı ve temizdi
(168 puan) tarafından
Hangi hastane her zaman denk gelmez ama siz şanslıymissiniz işimi sansa bırakmak istemiyorum:D
(7,891 puan) tarafından
Sezeryanlilari tek odaya koyuyorlarmis bnm hastanede

Hem kendini strese sokma .
0 oy
(15,707 puan) tarafından
2 normal doğum yaptim ikiside özelde oldu. Yanimda eşim kalacak diye mecburen özeli tercih ettik. 
0 oy
(3,267 puan) tarafından

Açıkça söylemek gerekirse o anki şartlara ve nerede iyi doktor varsa tercihim o yönde olur.. İlk doğumumu özelde yaptım kadın doktor istediğim için, devlette yoktu..

2.doğumumu ilkinde sıkıntılar yaşadığımız için özelde iyi bir doktor söylediler hastanedeki muamele de iyiydi, özelde oldu. Şimdi inşallah devlette iyi bir doktora gidiyorum. Burdada devam edeceğim bir sıkıntı olmazsa inşallah..

Hani bazen erkek tarafı şey sanar ya kızın özel hastane takıntısı var.. Önemli olan insana yapılan muamele. Bazı özellerde de iyi davranılmıyorsa  orayada gidilmez. Her insan; saygıyı, sevgiyi, değeri hakeder <3

(168 puan) tarafından
Evet benim kaynanam öyle zannediyor özel takıntım olduğunu halbuki ben doktorum dan doğum anı olsun doğum sonrası olsun ilgi alakasindsn memnun kaldığım için tekrar istiyorum çok basariliydi dikiş izi olsun boyutu olsun toparlanma surecim duygusal olarak verdiği desteği zaten anlatamam devlette de illaki vardır iyi doktorlar ama denk gelmedi herkes kötü muamele yapıyorlar yamu k dikis oluyor estetik görüntüye çok önem vermiyo diyorlar bide devlette sezaryan günü verdiği zaman doktorun öncesinde sancilanirsan hangi doktor nöbetçi ise 9 giriyormus buda biraz beni tedirgin ediyor sansa bırakmak istemiyorum açıkçası doğum başlı basina zaten zor bir süreç
(3,267 puan) tarafından
Kaynanalar çok biliyor. Kendileri de çekmişler eskiden. Çok mu iyi olmuş. Sıkıntılı zamanlarda insan rahat etmek istiyor. İmkanın varsa git canım
0 oy
(29,187 puan) tarafından

Devlet şehir hastanesi tercihim

0 oy
(7,073 puan) tarafından
İlkini özelde yaptım yine olsa yine özelde yaparım 
0 oy
(13,201 puan) tarafından
Özelde olacak inşallah. İlkinde de öyle oldu sezaryen doğum yine. Bir de bu biraz bulunduğun yerin hastane vs şartları ile ilgili. Şehir hastaneleri yeni olanlar iyi diyorlar ben güneydoğudayım ve burada yoğun doğum popülasyonu var. Özen sıfır. Gücüm de var elhamdülillah. 
önce (663 puan) tarafından
Bende genesiste yapıcam inşallah
önce (13,201 puan) tarafından
Hayırlısı ile doğur canım sen de. Hangi hocanın takibindesin
Amin inşallah Allah razı olsun sende. Beşire hoca sen?
önce (13,201 puan) tarafından
Pınar hoca canım benim de. İlki de onunlaydı
Randevu bulmak zor o yüzden Pınar hocayı  deneyimlemedim çoğu zaman ani randevu almam gerekiyor ama giden çok memnun sağlıkla kucağımıza alırız inşallah
0 oy
(663 puan) tarafından
Aynı doktor aynı hastanede ikinci sezeryanı düşünüyorum inşallah özelde
(168 puan) tarafından
Fiyat belli mi
(663 puan) tarafından
İndirimli 18 19 arası gibi bi fiyat
0 oy
(4,222 puan) tarafından
İki doğumu da kadın doğum hastanesinde yaptım devlette ikisinde de eşim doğum sancılarını çekerken yanımdaydı en son tam doğum başladığı sıra çıkardılar ikisinde de eşim kaldı yanımda tekli odada kaldık ben memnundum yani 

Hatta ilk doğumda 25 gün oğlum hastanede yattı eşimle birlikte hastanede kaldık çocuğun yanında tekli odada doğum olduktan sonra çocukların resmini çektirdim hemşireye 
önce (27 puan) tarafından
Hangi şehir hangi hastane devlette genelde izin vermiyorlarda
önce (4,222 puan) tarafından
Giresun kadın doğum hastanesinde
önce (27 puan) tarafından
Teşekkür ederim İstanbul diye ümit etmiştim ama olmadı
önce (4,222 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(1,023 puan) tarafından
Ben 2022 yılında devlet hastanesinde normal doğum yaptım çünkü bulunduğum şehirde özel hastane yoktu. Kontrollerim 32. Haftaya kadar özelde oldu o zaman da başka bir  şehirdeydim. Özel hastane de doğum yapmayı çok istiyordum çünkü devlet hastaneleri hakkında hiç iyi şeyler duymuyordum kötü davranıyorlar işte özensizler falan diye. Bulunduğum şehirde ki doktor , ebeler ve hemşireler o kadar iyiydi ki Allah razı olsun onlardan yalnızdım bir eşim vardı ama tabi eşim doğumdan sonra refakatçi olarak  kaldı , doğuma kadar kimsem yoktu. Bana hiç hissettirmediler kimsesizliğimi. Önyargım tamamen kırıldı. Yine olsa yine devlet hastanesinde doğum yapardım. 
(168 puan) tarafından
Siz şanslıymissiniz ne güzel ama ben işimi sansa bırakmayı sevmeyenlerdenim :))))))
(1,023 puan) tarafından
Şans değil de mecburiyetimin şansa dönüşmesi :)))  Artık özel hastaneler de güven olmuyor ki …
0 oy
(1,903 puan) tarafından
Bi özele niyetlendim fiyat istedim 70bin dediler erken ödersek tabi daha 4 ay var vazgeçtim diğer sezaryenimi doğum hastanesinde oldum gayet iyiydi. 
(168 puan) tarafından
Hangi şehir 70 bin aşırı fazlaaa
(1,903 puan) tarafından
İzmir evet çok fazla başka bi kaç özel var ama onlar da asagi kalır yani yoktur fiyat almadım o yüzden l. Dediğim gibi bide bu şimdi ödeme olursa benim doğum mayısta o zamana 100 olur :/
(168 puan) tarafından
Benimki 28 o bile fazla geldi yanii siz 70 100den bahsediyorsunz:D
(1,903 puan) tarafından
Ben 25-35 E razıydım ama buna değil :)
(168 puan) tarafından
Razı olunacak bir rakam değil:)haklsiniz
0 oy
(1,878 puan) tarafından
Ben ilk dogumuma normal sancı ile gittim ama bebeğim rahatsız olduğu için mecburi sezeryan olmak zorunda kaldım o zamanki hastane ve doktorlardan nefret ettim ozaman korona sureciydi kan değerlerim yüksek çıktığı için koronasin deyip beni bir odaya kapattılar hiç kimse gelip gitmedi odama kimseyi almadılar eşimi bile sadece bir hemşire girip çıkıyordu oda sanki uzaya çıkıyor gibi tulumlarla falan içecek suyum yoktu sana kısaca böyle anlatayim sonra benim bebeğim vefat etti ben isteyerek 3 ay sonra tekrar hamile kaldim onda gün verdi doktorum da çok iyiydi ilgiliydi yoksa bende o korkuyla özelde olurum diyordum baktım durum böyle ben kendi doktorumda olmaya karar verdim hiç zorlanmadım hiç canım acımadı ameliyat süreci boyunca benimle konuştu ilgilendi oyuzden doktoruna bak canm eğer ilgiliyse iyi bir doktorsa ben özele verilen paraya acıyorum yani illaki yanlış düşünüyorsun diyenler olacaktır ama kesilen biçilen ben acıyı gene çeken ben ozeldekiler sadece daha ilgili başka birşey yok gene ameliyat altına bıçak altına giren sensin yani ikiside aynı şeyi yapıyor sadece işin ucunda para olduğu için ilgililer hepsi bu yani 
(168 puan) tarafından
Ama sizde bu süreçte muamelenin ne kadar önemli olduğunun farkına varmissiniz demekki aynı şeyi yapmak değil mesele sansa bırakmamak verdikleri psikolojik destek bile insani rahatlatıyor en azindan benim için öyle olmuştu devlette bu nadir rastlanan bı durum ve doğum insanın başına kaç kere gelir kii neden kendime bunu yapayım nerelere para gitmiyor insan kendini Ogün en azından özel hissetmeli bnce ayrıca aynı şey olduğunu düşünmüyorum doktorların elleri değişiyor dikis izinden tut toporlanma sürecine kdr ki bide sonradan odada başka kişilerle kalmak istemiyorum kimseye tahammülü olmuyor insanın hijyen açısından da çok kötü birşey kim ne derse desin bence özel çok büyük rahatlık devlet şans işi
(1,878 puan) tarafından
Evet şans işi oyuzden diyorum işte doktorun iyiyse ilgiliyse ben onu öneriyorum diye eğer güvenin yoksa gözün kesmiyorsa zaten hiç düşünme direk özelde ol
(168 puan) tarafından
Doktor ilgili şuan hem devlete hem özele gidiyorum çok iyi bir Hanfendi naif ama devlette sezaryan gününden önce sancilanip gelirsen nöbetçi arkadaşim girer ameliyatina dedi bu biraz beni ürküttu ve aklımı karıştırdı
(1,878 puan) tarafından
Himm şimdi anladım korkunu çok haklısın böyle durumlarda artık kime denk gelirsen o yapıyor ameliyatı oda çok sıkıntı tabi herşey gönlünce olsun canm aklına hangisi yatıyorsa onu yap sen kendinle olup biteni daha iyi bilirsin hangisi senin için uygunsa onu yap
0 oy
(4,858 puan) tarafından
Özelde yapmıştım ikinciyj düşünmüyorum ama diyelim oldu yine özel tercih ederim bir ay olmadı bizim gelin özel kliniğe gitti ama doğumu devlette yaptı hiç memnun değildi baba giremiyor 10 dakika süre tanınıyor sonrasında birseye ihtiyaci oluyor güvenliğe veriyorsun sanki cezaevi gibi pişman oldu kız devlette doğum yaptigina doktor doğuma kadar gelmiyor zaten ebeler arada sırada gelip kontrol ediyor tuhaf yada normali bu bana tuhaf geldi özelde doktorun sürekli ilgileniyor ebeler zaten hep yanında oluyor egzersizler falan yaptırıyor kontrol ediyor duşa falan yardım ediyor 
0 oy
(176 puan) tarafından
Nedense özel hastaneler bana para tuzağı gibi geliyor belki yanılıyorumdur ama özellere asla güvenim yok ilkini devlette yapmıştım çok memnundum bunuda devlette yapıcam
0 oy
(6,081 puan) tarafından
2 gebeligim  birincisini  ozelde yapdim aynı yerde yapcam yine   devlete güvenemiyorum  istanbul da bilmiyorum kendimi teslim edemiyorum  devlete  
0 oy
(1,920 puan) tarafından
İlkinde ölüm gibi bir şey oldu ama ölmedim. Ağır bir ameliyat. Tecrübesiz anestezi uzmanı. İkincisi İstanbul çamlıca Medipol. Mükemmel bir ekip ameliyathane şartlari. Harika çocuk hemsireleriyle efsaneydi. Öğlene doğru ameliyat oldum akşam hastanede tek başıma gezip bebeğimin altını kendim değiştirdim. Üstünü başını değiştirdim. Ekstra ağrı kesici bile kullanmadım. Ekiple alakalı bir şey canım. Kimsemiz yoktu eve geldim kocamla bas basaydik 2 çocuğumuza da kendimiz baktık. Kaynanamlar zahmet edip gelmediler bile torunlarını görmeye. Benim annem vefat etti zaten . İkinci ameliyat diye daha kotu olacak zannetme yani 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 620 göst.
25 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Emine S (17,327 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 222 göst.
0 oy
24 cevap 298 göst.
25 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde glshyknc (849 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 82 göst.
4 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

409,792 soru

12,319,991 cevap

38,933 kullanıcı

Kategoriler

...