+5 oy
323 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (825 puan) tarafından
geçen  görümcem aradı eşi mermer ocağında çalışıyodu emekli yaşım geldi dedi iş yerinden ayrıldı 1 aydır işsiz gücsüz 40 milyar maaş alıyormuş çalişırken emekliliğine bakmışlar 10 yılın daha var nasıl hesapladın sen demişler ve şuan emeklide olamadı iş yeride geri almıyormuş otizmli oğlu var ondan maaş alıyolar sadece kirada evleri var bide kaynana birlik maaşı varmış enişte çalışmayı düşünmüyorum dedii.gel gelelimm zurnasın zırt dediği yere

bugün gorümcem aradı oğlanın engelli maaşını kesecekler enişten bi ara bi işe  girdi 44 binden fazla maaş almıs sgk da bunu  öğrenince maaşınizı kesecez demiş eniştede adamlara demiş kii kesin ne yapayım benim.kaynım uzman (yani benim eşim) bi kaynım ormanda memur kaynatam hayvancı onların yardımlarıyla bu çocuğu bakarım.eşimdee dedi ki abla ne alaka tamam destek veririz ara ara da enişte niye kafa tutuyo isten çıktığına dair belge alsın versin kimse maaş kesmez hemen laf karıstırdı araya bende dedim ki kimse kimseye güvenerek yol çizmesin canım enişte daha 45 yaşında iş bulur yine yokk çalısmayacakmıs çocuğu özlüyomuş onlar orda o köyde mermer ocaklarında olmuyormuş 

telefonu kapattıkdan sonra eşime ne bu güvence tamam arada eksiklerini falan aliyoruz harçlık veriyoruzda.ne bekliyolar aylik burs gibi maaş mı dedim bu siz olsanız ne yaparsınız ben zaten gerekli yardımı yapıyorum fazlasını yapamam 2 de benim çocuğum var .

13 Cevaplar

+4 oy
önce (9,617 puan) tarafından
Herkes geçim derdinde bu devirde eşi evde keyfi calismayip böyle atar yapmasi saçması olmuş. 

Ha yardımını zaten yaparsın yapimiyormusssunda ama komple başkasına da bel bağlanmaz .
önce (825 puan) tarafından
ya eşimle bide konuşması var sanki bebek kandırıyo eşimi yüceltıyo yağcılık gibi
-Reklam-
+4 oy
önce (62 puan) tarafından
Ben olsam vermem büyük konuşmayım hareketleri saçma çünkü çocuğunu özlüyormuş asker çocukları hep yanlız büyüyor mesela ama lafa gelince maaşları şöyle böyle diye laf ederler
evet benim çocuğum şuan 38 derece ateşle ayağımda yatıyo 2 kere havale geçirdi kendim hamileyim eşim 1 haftadır perisan hasta ve izin kullanamaz şuan gece görevinde ama onlara sorsan eşim sadece yatıyo yattığı yerden para kazanıyo
+3 oy
önce (606 puan) tarafından
Şaka gibi....
+1
Kız saçmalamayın adam yıkılacak yer arıyo. Yani belki kötü bi tavsiye olacak ama ben yaptığım yardımı da keserim böyle bi zihniyette insan kullanmaya çalışan birine. bizim kocalarımız aptall mı eşekk gibi çalışıyorlar. Çocuğa güveniyor kıyamazsınız diye ama yüz vermeyin bence
eşimin şuan öyle bişey yapması imkansız kendide dedi ben nereye kadar yapayım 40 bin doğum kızım kreşe gidecek 10 bine anlaştık 2 çocukla zorlanmayayım diye sonra kendimi kısarak yaşayamam
+1
Canım benim zaten kazık kadar adama eli ayağı tutuyo bide keyfi çalışmayan adama bakılır mı kendi durumunu söylemene gerek bile yok gitsin çalışsın deli mi ne
önce (18,108 puan) tarafından
+2
Ayıp olacak ama öylesine evde damızlık mı besliyorsunuz derler. Damat evde yan gelsin yatsın millet çalışsın onun evine baksın o da ortalıkta adamım diye dolaşsın
Doğru diyolar valla. Benim 65 yaşında babam hala çalışıyor ki 40 lı yaşlarda emekli olduğu halde ay bide bana bakarlar nasıl bi kafa inanılır gibi değil
+1 oy
önce (389 puan) tarafından
45 yaşında genç daha Allah aşkına gitsin çalışsın amcam 55 60 yaşında vardır hala çalışıyor kayinpederim de 60 yaşında hayvanları var onlara bakar tarlada çalışıyor 
babam emekli oldu 2 ay evde durdu baktı olmuyo şimdi ağrıda gurbette çalışıyo ve paraya ihtiyacı yok 55 yaşında adamdaki düşünceye bak bi kardeşim bekar şimdi herşey pahalı evlendiğinden kimseye muhtac olmamak
önce (389 puan) tarafından
Bunlar uyanık canım calismiyim bana baksınlar diye düşünüyor rahatlığa bak
+1 oy
önce (4,094 puan) tarafından
Bende gidip kayınpederi ariyim tornuna bakıyorum bana ayda şu kadar para gönder :)) insanlarda bu genişliği anlamıyorum. Evde keyif yapıp hazır paraya konacak hayat ona güzel
+1
hak yemek oluyo bacım yazıj 80 yaşında kayınbederim ****** yapar bag bahce insan utanır ondan bisey beklerken
+1
Kesinlikle öyle, çocugu size guvenerek doğurmadilar, ayrica 45 yaş yaşlı değil ki. Utanma olsaydı diyemezdi canim adam bellki aşırı rahat biri
çoook bide yemeyi severler bana geldiler 2 kere bu arada 6 saatlik mesafee bian evi bile söküp gidecekler sandım yer sofrası koydum ablası banada bundan alacaksınız dedi tabak çikardım yine aynı ev yemeklerinin yüzüne bakmadılar heo yemeğe gotürün gezmeye götürün ve götürdüğümüz yerleri beğenmiyolar da illaaa kaburgaci yaşar olacakmış ben daha kendim gitmedim 4 yıldır Adanadayım
Bune böyle ya insanda utanma olur. Demek ki böyle böyle zengin oluyorlar hak yiyerek...
+1
1 kiloya yakın altıni varmış
+1
Ooo ama sorsan fakirler paraları yoktur yardım kesilir diye ağlıyorlar
önce (51,495 puan) tarafından
niye burda alt yorumlarda artilama var
Ben yorum yaparken böyle birşey yoktu
simdi oldu
ilk burda vardi sadece simdi genel oldu
Uygullamaya daha güzel yenilik gelebilirdii :)) şimdi bunun içinde artı isteyen olur :))
Başka bir soruya baktım orada da var
+1
napsinlar ablası emoji bile yoktu sonradan geldi ☺️
O kadarini bilemiyorum :))
0 oy
önce (211 puan) tarafından
İzin vermem canım gerekeni yapıyormuşsun özür dilerim ama insanı enayi yerine koymasınlar çocuk engelli olmasaydı normal olsaydı ne yapacaklardı size güvenerek mi çocuk yapmışlar günah ya babam şeker hastası 55 yaşında adam bir deri bir kemik emekli ama sabah 6 da çıkar evden gece 9 da gelir bazen dayanamıyor hasta oluyor ama napsın depremde evini kaybetti şehir değiştirmek zorunda kaldı 2 bekar çocuğu var şükür biri uzman oldu biri hemşire bende evliyim ama adam boş durmuyor aldığı emekli maaşıyla sadece kiraya gidiyor büyük şehirde eee ne yiyecekler ne içecekler elektrik su doğalgaz adam mecbur çalışıyor çocuklarına bile minnet etmiyor bir beklenti içinde değil onlar birikim yapsın kendilerini kurtarsın diyor sizinkiler sizi gerçekten kullanıyor ayıp yani 
Maşallah Allah can sağlıği versin babanıza benim babamda aynı canım ama bu zihniyette ki insanları anlamıyorum gercekten pis zihniyetli
Gerçekten öyleymiş mesafe iyiydir yazık günah eşin o kadar çalışıyor 2 de çocuğun varmış gerekenden fazlasını yapma yüz verdikçe astarını istiyorlar
bi daha ararsa eşime dediğimi diyecem bu devirde kimseye güvenerek bi yere varılmaz herkes geçim derdinde diye
Tabi öyle canım Allah ıslah etsin sizlerin de yardımcısı olsun
0 oy
önce (3,953 puan) tarafından
Çok merak ettim sizin geliriniz nedir
esim uzman 55 60 bin arası birde kirada evimiz var ama tayinden dolayı bizde kirada oturuyoruz kendi evimiz 9500 bine kirada bizde 11 bine kirada oturuyoz ordan alıp burayı veriyoruz
0 oy
önce (4,174 puan) tarafından
Enişte yan gelip yatıp aileden destekle yaşarım peşinde ama zor çocuğa tamam arada harçlık verilir Bir iki ufak birşeyler alınır ama sürekli olmaz yani seninde çocuğun varmış düpedüz kendi çocuğundan kıs benim çocuğuma harca demeye çalışmışlar 
+1
gurbetteyiz canım her izne gittiğimde ayakkabısından tut çorabına kadar alırız ve kızıma ne eğitci alsam onada alırım helali hoş olsun bi yanı eşimin yeğeni sonucta annesi ve babasının hatrı için değil Allah rızası için yapıyorum bide eşimin hatrına arada burdan göndeririz kitap oyuncak kiyafet
önce (4,174 puan) tarafından
Çocuğa aldıkların senin yad eşinin gönlünden kopan hediyeler canım ama diğer türlü karı-koca sizden yana böyle beklentiye girmeleri saçmalık yani
Bizim çocukların babaları özlemiyor mı çocuklarını herkes öyle birini sırtını dayayıp yaşayacaksa bizim adamlar da evde çocukları ile dursun
Adamın yaşı genç gitsin çalışsın
0 oy
sizin yardımınız onlara çerez gibi ayligi var kirada evi var cocuk icin alıyor eee Allah daha cok versinde birde ustune sizin vermeniz. her ailede kurnaz yiyici bir kisi ve kendini kullandiran bir kişi oluyor
0 oy
önce (737 puan) tarafından
Mermer ocağı dışında başka işler de var. İllede o olmak zorunda değil ki. En büyük yardım başka bir iş bulmasını sağlamak. 
0 oy
önce (1,888 puan) tarafından
Benim rahmetli  annem kanser hastasıydı. Ben onun evine bakıyordum . Fatura market ne lazımsa alıyordum.annem bize yük olduğunu düşünüp benden gizli günlük iş olunca çalışmaya gitmiş. Bir de böyle sağa sola yıkılmaya çalışan onursuz insanlar duyunca deli oluyorum
0 oy
önce (3,985 puan) tarafından
Aa şaka gibi çok sinir bozucu ne demek o evde yatcam ben bakcam 
0 oy
önce (502 puan) tarafından
Gönlünden kopanı verirsin fazlasını istemeye hakkı yok durumlar bellı her şey başını almış gidiyor

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 484 göst.
9 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Tugba1234567 (1,253 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 49 göst.
9 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Fatma Nur (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 312 göst.
29 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde kaavimsi (2,840 puan) tarafından soruldu
+1 oy
25 cevap 775 göst.
4 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Huzgundolu87 (55 puan) tarafından soruldu

409,117 soru

12,295,974 cevap

38,324 kullanıcı

Kategoriler

...