+1 oy
216 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,662 puan) tarafından
Çevremdeki herkes ikinci çocuğu yap baskısı yapmasından aşırı bunaldım. Kaynanam oğlum istiyordu, artık istemiyor mu falan dedi. Bende kızdım tek onun istemesi ile olacak iş değil sonuçta. Görümcem zaten 2 senedir evli daha kendisi doğurmadı bana akıl veriyor, kardeşsiz olmaz falan diye. Geçen gün eltimle görüştüm onunda hem kız kardeşi hemde gelinleri hamile. O da yap beraber büyür falan diyor. Cidden sırf millete inat doğurmak istemiyorum, hırs yaptım. Sadece kendi annem, doğurma kızına her şeyin en iyi şartlarını sağla, dünyaya çocuk bakmaya gelmedin diyor. Bu insanlar neden bu kadar her şeyi kendilerine hak görüyor anlamıyorum. Belki deniyoruz ama olmuyor, ya da kendimde o gücü bulmuyorum. Herkese özel hayatımızı anlatmak zorunda mıyız? Şimdi ramazan geliyor sonrası bayram Allah'ım düşünmek bile istemiyorum, herkesin saçma sorularını

14 Cevaplar

+1 oy
önce (993 puan) tarafından
İnsanların ağzı torba değil büzemiyorsun. Bazen kürekle vurasım geliyor. 1 değil 5 tane de doğursan. 6. Düşünüyor musunuz diye sorarlar
önce (2,662 puan) tarafından
Çok sinir oluyorum, birde bunu soran insanların daha kızıma 1 saat bakmışlığı, bana yarım etmişliği yok
önce (993 puan) tarafından
İşte haddini bilmezliktir bu. Merak edip sorabilir insan insanlık hali ama yap yap diye baskı yapmak nedir yani. Çok biliyosan sen doğur de :)
Kızım daha 2 yaşında, ve çok zor büyüttüm. Hastaneler, ağlama krizleri. Hâlâ da yabancı birini görsün kıyameti koparır. Gece babasının bile uyutmasına izin vermez. Bebekken doktorlar ölecek gözüyle bakıyordu, günlerce nefesini saydım. Onu ihmal etme fikri beni o anda ağlatıyor
-Reklam-
+1 oy
önce (2,548 puan) tarafından
Bana da soran oluyor ama bunlar oldukça normal standart sorular. Bekara kısmet sorarlar, nişanlıya düğün ne zaman derler, evliye çocuk, tek çocukluya ikinci çocuk. Bunlar hep normal sorular bence. Biraz da biz bu konuda stresli olduğumuz için herkes baskı kuruyor gibi hissediyor olamaz mıyız?
İyi de bir kere sorarsın, her gördüğünde soramazsın. Her muhabbet oraya geliyor, şuanda istemiyorum dediğim halde bu artık saygısızlık bence
önce (2,548 puan) tarafından
Bana aşırı gelmiyor artık. Çünkü ben de arkadaşlarımla sohbet ederken ister istemez bakmışım konu çocuklara ve doğal olarak 2. çocuğa geliyor. Kendi aramızda bile böyleyken tamam demek ki normal bir konu bu diyorum sorana da takılmıyorum. Çok bunaldıysan olmuyor bizim sormayın de, o zaman keserler belki :D
önce (517 puan) tarafından
+1
:-) benimde üç tane kızım var . Allah acılarını göstermesin. Erkek için mi getiriyorsun bu defa arkası erkek . Neyden eksik olursak onu söylerler
+1 oy
önce (1,010 puan) tarafından
bir sorana herkesin içinde ters bi laf et bida soran olmaz. bana çocuk düşünmüyor musunuz? diyenlere ben düşünüyorum da benim çocuğum olmuyor dedim bi kaç kere bidaha da soran olmadı. tabi tonlamada önemli...

ikizlerim oldu sonra, başladılar "bida istemezsin artık sen çocuk he he " demeye. bu defa da "yoo bi kere daha ikiz doğurasım var" dedim herkese... kimse benim çocuk sayım hakkında laf etmiyor artık. 

tersle geç millete ne
Sanırım en mantıklısı bu
güzel cevap verince herkes karışma hakkı görüyor kendinde.. sanane benim kaç çocuk yapacağımdan istersem 10 tane doğururum istersem 1 tane dimi ama.. sanki konu komşu bakacak benim çocuğuma
Valla öyle kızımın ilk 1 yaşı çok zor geçti, kimsede bir şeye ihtiyacın var mı demedi
sen bakma millete kendine göre eşine göre karar verirsiniz zaten ;)
+1 oy
önce (13,202 puan) tarafından
Çiçeğim sakin sakin düşünmüyoruz hem bunlar mahrem konular sormanız da çok ayıp diyeceksin sakinlik en mühim olan
Canım zaten sakince daha istemiyoruz diyorum ama yok tek kalmasın, kocan istiyordu ne oldu, yap büyür valla en sonunda büyük patlayacam
önce (13,202 puan) tarafından
Hiç patlama kendini de germe. Kulağını tıka geç . Akıl vermeyi seven çok var. Daha deme bir de biz ikinci istemiyoruz de. Olursa da karar değiştik der geçersin. Ağzı olan konuşur boşver
+1 oy
önce (1,890 puan) tarafından
Kayınpederim öyle 2. Yi eşim istiyordu ben istemiyordum sürekli eşimi doldurup sürüyordu sen erkek değilsin adam değilsin karıns laf geçiremiyorsun diye sürekli tartışırdık şans ya bide istemediğim halde hamile olduğumu öğrendim 
Ben ikinciyi kızım büyüdüğünde istiyordum ama artık inadımdan istemiyorum
önce (1,890 puan) tarafından
Ende öyle istiyor dum kısmet
Şimdide 3. İçin baskı uyguluyor bi evde en az 5 çocuk olmalıymış diyip duruyor sanki kendi doğuruyor
+1 oy
önce (1,340 puan) tarafından
cevap vermezsen daha cok konusurlar yada konuuu acinca baska seyden bahset duymazdan gell¹
Bilmiyorum ki
+1 oy
önce (423 puan) tarafından
Milletin lafı bitmez canm benim bi oğlum bi kızım var banada kızına bi kız kardeş yap arkadaşa ihtiyacı olmaz diyorlar yapsam ee kızın kardeşi var oğlan niye tek onada arkadaş doğursana derler oda olsa eee bu zamanda 4 çocuk mu doğurulur derler yani anlayacağın derlerde derler sen kendini hazır hissedersen yaparsın boşvermeye çalış milleti
Artık o kadar çok soruyorlar ki onlara inat yapmayacam diyorum. Hırs yaptım artık
+1 oy
önce (18,181 puan) tarafından
Lafı ağızlarına tıkadığım için böyle dertlerim yok çok şükür 
Kaynanama falan oğlunun istemesiyle olmuyor diyorum ama yok kadın yüzsüz
+1 oy
önce (18,047 puan) tarafından

İkinciyi yeni dogurdum üçüncüyü yap kızın da olsun diyenler var :D anam susmuyorlar.

kardeşi yap beraber büyüsünler diyenleri geçmişte dinleseydim keşke büyüttüm ilkini şimdi zorlanıyorum  orasıda ayri

Aralarında kaç yaş var ki
0 oy
önce (435 puan) tarafından
Banada diyorlar kaynanam 4 tane yap diyo surekli bende oyle diyince iki yaparsam sukredin dedim susturdum simdide ikinci ne zaman diye soruyolar kizim daha yeni 18 aylik oldu direk soranlara dusunmuyorum suan diyorum ilerde belki diyorum geciyorum
Sanki kendileri bakıyorlar, kolay mı çocuk doğurmak
0 oy
önce (498 puan) tarafından
Malesef kurtulamiyoruz benim bebegim 4 aylık daha bebek gormeye geldiklerinde basladilar kardes ne zaman diye bismillah yeni dogum yapmışım neyim ben makina mı tek care duymazdan gelmek 
Boğasım geliyor benim arada milleti
0 oy
önce (2,154 puan) tarafından
Ben 7 yıllık evliyim eltim 6.5 yıllık. Benim bir tane kızım var onların çocuğu yok. Bir kaç kere kaynanam söyledi çocuk yapın diye biz daha düşünmüyoruz dediler . Ben hiç dile bile getirmedim benim üstüme vazife değil çünkü. 
0 oy
önce (1,617 puan) tarafından
Benim kaynanam da ikinci çocuk kız da olsa erkek de olsa ismini benim koyacağımı 40 gün evime kimseyi almayacağımı ve doğuma giderken kimseye söylemeyeceğimi bildiği için kızımın kardeşi olmasın istiyor :))))) 
Benim de depresyondan gitti sütüm aylarca gitmesin diye uğraştım neler neler yaptım ama eninde sonunda gitti o yüzden o kadar nefret doluyum ki o günler aklıma geldikçe ben bunu boğmadım yatsın kalksın dua etsin dedim şimdi ikinci olursa göstermeyeceğimden korkuyor korksun öyle olcak çünkü eşimi de sallamıyorum artık o derece kin ve nefret doluyum kızımı hele öyle güzel eğitmişim ki onlar öpünce yanağını siliyor vuruyor istemiyor onlara gidince ne var ne yok yere indiriyor sevmiyor onları iyiki de böyle
Bende eşimi hiç doldurmazdım ama artık dolduruyorum. Asla görüşmek istemiyorum. Bana kalsa kızımın tırnağını bile göremez zaten. İnsan lohusayken yaşadıklarını unutmuyor. En azından seninki ne yaptığını biliyor, benim ki resmen s*****yerine yatıyor
Ay yok sen öyle sanma nasıl duygu sömürüsü yapıyor eşime yalandan gözlerini dolduruyor sesini titretiyor ama ben slak mıyım anlıyorum ama artık anladığı dilden konuşuyorum hiçbişeye izni yok kızımı benden izinsiz mutfağa bile götüremez benden izinsiz kızıma bişey veremez sadece o değil koca tarafından kimse yapamaz bunları hiçbişeye karışamaz veya fikir sunamaz tamamen etkisiz eleman şuan benim hayatımda eşim çok katı olduğumu söylüyor ama ben ne hamileliği ne lohusalığı unutmadım
Bende eşime artık diyorum bana annem deme diye. Her fırsatta da ağzıma geleni sayıyorum
Benim eşim de öyle unut artık sürekli o günleri önüme serme der ben ama asla susmam sen doğurmadın diye anlamıyorsun diyorum sen zaten neyi anlarsın annenin kuzusu olmaya devam et bakalım sana aşık bir karın kalıyor mu diyorum iki gün sonra özür dilerim tamam hayatım diyor biri bişey demeye kalktı mı da kimseyi dinlemiyor sinem yok diyor diyo takmıyor geçiyor sonra bana kabalık ettik diyor iyi oldu iyi gel sana masaj yapayım diyorum gönlünü alıyorum :))))
0 oy
önce (194 puan) tarafından

Kız senin ki iyi yine bana 4. Çocuk baskısı yapılıyor :D 1 oğlum 2 kızım var 4. Getir oğlan olsun çocukların eşit olsun diyorlar sanki 4. Oğlan olma garantisi var:woot:

önce (639 puan) tarafından
Ya gerçekten anlamiyorum  sanki eminmis gibi konuşuyorlar
önce (194 puan) tarafından
Aynen öyle :/
Benimki de öyle, kızım var ikinciyi yap oğlan olsun  diyor

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 293 göst.
27 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Sena-55. (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 553 göst.