+1 oy
340 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (219 puan) tarafından
İnstamomlara bakıyorum millet çocuğuyla etkinlikler yapiyolar.Bi düzenekler biseyler hazirlamalar ufacık bebelerle.Ben böyle şeyler yapamıyorum nedense .Kızim 2 yaşında Oyun evi aldık ufak bişey onunla oynuyoruz .Kitap okuyoruz öyle yani ...

Sizler neler yapıyorsunuz?

18 Cevaplar

+5 oy
önce (498 puan) tarafından
Ya bu fenomenlik bi hastalik bilmiyorum farkinda mısınız ama bana çok itici geliyor. Bugun neler yaptım kerevizi nasi dogradim evi boyle supurdum kocama cayi böyle verdim cocugu boyle yuruttum bunlar ne Allah askina ozel hayat aile hayati mahremiyet hicbirsey kalmadi birakin Allah askina beğeni ugruna video cekmekten normal hayat yasamiyorlar aile denen bisey yok herşey şov
önce (219 puan) tarafından
Evet artik haddi aşan paylaşımlar bile var .İlk kez yumurta kiriyormus gibi davranan bile off bazen instayi da silesim geliyor sırf görmemek için
-Reklam-
+1 oy
önce (926 puan) tarafından
Ben yapıyorum etkinlik ve bence asıl sizinki zor. Bütün gün oyun oynamak beni sıkıyor şahsen. Etkinlikleri hem hazırlaması eğlenceli, hem oynaması eğlenceli, hem de o etkinlikle ne çalıştığınızı bilip eksik yönlerini geliştirebiliyorsunuz. Kendinizi kötü hissetmenize hiç gerek yok, çocuğunuzla ilgilendiğiniz onunla vakit geçirdiğiniz sürece ha etkinlik yapmışsınız ha kitap ha oyun. O alacağını alır zaten, o kadar mükemmeller ki :) 
önce (2,548 puan) tarafından
Etkinlik yapmıyorum ben ama omun dışındaki yorumlarını çok çok sevdim. Oyuncakla oynayıp durmak çocuğa bir şey katmıyor. Ne el becerisi ne hayal gücü.
Neler yapabilirim mesela etkinlik olarak?
önce (926 puan) tarafından
@İndigo teşekkür ederim:) ben de senin yorumlarını seviyorum biliyorsun :) evet oyuncak pek hayal gücü katmıyor gerçekten, en azından henüz o yaşta değil benimki..
@Nare88 etkinlik lafı gözünü korkutmasın, bir kabın içine dök irmiği köy içine birkaç küçük oyuncak, bulmasını iste. Tutabiliyorsa eline kaşık ver oyuncakları başka kaba alsın kaşıkla. Mesela bir kabın içine su koy ver eline süngeri, önce ıslatsın sonra sıkıp diğer kaba koysun vs. Kaç aylık bu arada çocuğun?
+1 oy
önce (1,408 puan) tarafından
Bende yapamıyorum canım hatta gördükçe ne kadar kötü ve ilgisiz bir anne olduğumu düşünüyorum ben oyun oynamayıda sevmiyorum tabiki oynuyorum ama biran önce bitsin diye sabırsızlanıyorum 
Annelikte hep bir vicdan durumu var ne kadar ilgili olsak bile eksik yetersiz hissediyoruz
Maalesef öyle
0 oy
önce (3,473 puan) tarafından
Onlara bakma canım ekranda oldukları için öyleler birde kamera arkasını göstersinler fenomenlerin çoğu öyle onlara bakıp kendini yetersiz görme 
Biliyorum canım yani herkes bı etkinlik anası olmuş fenonen olmayan normal kişilerde bahsediyorlar işte bugün şöyle yaptık şöyle etkinlikler yaptık gibisinden insan kendini garip hissediyo
önce (884 puan) tarafından
kız öyle deme ben çpcuğumla çok etkinlik yapıyorum 5 dakika sonra pufff şhlhlhl
önce (3,473 puan) tarafından
Yaparsın da senin de işin olur kardeşi varsa sana gerek kalmıyor bazen
önce (884 puan) tarafından
tok kardeşi cnm götn.de xolanıyom
0 oy
önce (920 puan) tarafından
Bende etkinlik yapmıyorum sadece bazen resim çizer iz bide oyuncaklarıyla evcilik oynarız kardeşi var çogunlukla onla oynuyo zaten
TV de yok evde o yüzden daha bı vakit geçirmeye çalışıyorum bnde .insan kendini yetersiz hissediyor bazen
önce (920 puan) tarafından
Yoo gayet yeterlisin bence ben sırf o yüzden Instagramı sildim insanların storylerini görüp kendimi yetersiz hissediyordum ama kimse göründügü gibi degil
Teşekkür ederim .bnde bu gidisle sileceğim herkes mukemmel annecilik oynuyor çalısan anneler  ne yapsın onlar eminim daha kötü hissediyolardir
0 oy
önce (5,116 puan) tarafından
Oyuncaklarla oynamak bazen bana cpk sıkıcı gelıyor etknlık yapınxa benım de dikkatimi cekiyor :D maksat cocukla vakit geccırmek bence ne yaptıgının önemi yok. 
Aynen mutfaktaki makinayı boşaltmak çamaşır asmak bile bizim için aktivite sayılıyor:)
önce (5,116 puan) tarafından
Evett çok da eglenıyorlar :D tatlı kurabıye yaparken cagrırım malzemelerını katar köfte poğaça falan cagrırım şekl verir. Bazrn öylr yoğun oluyorum ki çocugu bunlara dahil etmezsem görüşemeyebılırız :))
0 oy
önce (2,238 puan) tarafından
Etkinlik yapıyoruz yaa. Daha bu sabah duvara kağıt havlunun kartonunu yaptıştırdım. İçinden top geçirdi yarım saat oynama garantili 16 aylık. Sulu etkinlik yazın yaptık şimdi ceviz ile veya toplarla hazırlıyorum biseyler. Kırmızı kağıt koysam kırmızı topu alıp üstüne koyuyor hangi renkse
Ufakta olsa bnde yapmak istiyorum aslında
önce (2,238 puan) tarafından
Yapa yapa artık kendi yapmak isteyecek ben hazırlıyorum kendisi oynuyor artık. Çünkü alışık olduğu bişey olduğu için günde birkaç kere yapıyorum güzel vakit geçiriyor hele bide kış çıkamıyoruz TV den uzak başka büyüyemez ki
Tv miz yok evde o yüzden biraz kötü hissediyorum sanki ilgilenemiyor gibi yoksa oynar ederiz de .bazen sıkıcı olabiliyor .boya bile olabilir aklıma etkinlikte gelmiyo
0 oy
önce (493 puan) tarafından
Bende yapıyorum valla iki çocuğum var tvdeki gibi olmasa da elimden geleni yapıyorum boyama yap kes yapıştır çizim falan yapıyoruz 
Maşallah ne güzel
0 oy
önce (447 puan) tarafından
Benim oğlumda 2 yaşında bizde evde oyuncaklarla oynarız kitapları var ****** meyve sebze harfler şekiller onları okuuturum elimle gösteririm, kuru kalem boyaları var  tam r sim yapamıyor ama çiziyor sadece bizde bunları yapıyoruz evde  havada çok soğuk dışarı çıkamıyoruz yoksa parka felan götürürüm yazın her gün 
Evet çok soğuk insanın yüzünü felç edecek gibi bnde parkta az da olsa gezdiriym diyorum ama çıkılacak gibi değil .evde de farklı biseyler yapmak istiyorum
önce (447 puan) tarafından
Yani mecbur oyuncaklar felan verilcek biz oynayacaz cocuklarla ki eglensinler ve bende guneş olunca dışarı çıkartıyorum 2 haftadır guneş yk çıkamıyoruz ikimizde bunaldk evde
0 oy
önce (12,731 puan) tarafından

Oğlum tekken yapardık onunla. Oynardım etkinlik hazırlardım akşamdan uyurken uyanınca yapardık falan. Ama 2.gelince işler değişti :) şimdi ikisi oyun kuruyolar

0 oy
önce (5,414 puan) tarafından
Mümkün oldukca yapmaya calisiyorum gecen burda bir arkadas paylasti 5 lt su sisesini kesip basketbol sahasi gibi yapmis aynisini yaptim baya oynadık sonra ayakkabi kutusunun kapagima ayi resmi cizip agzini kestim icinden topu dusurmeye calisti tuvelet kagidinin rulosunu boyadik parmak boya aldim elimizi boyadik resim cikardik 
0 oy
önce (2,826 puan) tarafından
Ben yapıyordum canim, evi b.k goturse bile cok umrumda degildi ondan vaktimi daha kolay ayiriyordum belki de. Acik balkona masa kuruyordum, boyama olur, toprakla ugrasma olur, fidan dikme olur, havuz kurup vakit gecirirdik beraber. Cokta iyi geldi bebise, hemen hemen gergun knun disinda disari cikariyordum. Cimene topraga ciceklere dokunmasını sagladim, yagmurlu havada botunu giyer suya basardi. Aslinda bi kere tadini alınca sende isteyerek yapacaksin. Haa tabi bazen hicbirsey yapmayasindq oluyor, normaldir herseye yetisemeyiz. Ben ev temizliginden odun verdim o aralar mesela.
Bn de çok seviyorum böyle vakitler geçirmeyi ama kışın imkansız oluyor balkon buz gibi keza disarisi da öyle .kışın biraz oyalamak zor o yuzdn ufak tefek aktiviteler düşünüyorm
önce (2,826 puan) tarafından
Iste evde de kagit kalem top tarzi seylerle ugrasacaksin cnm, benimkiler sadeceornekti. Sogukta olsa sıkı giydirip hava aldiriyodum ben mesela.
0 oy
önce (2,548 puan) tarafından
Ben özellikle materyal alıp etkinlik yapmıyorum. Kontrollü deney yapar gibi etkinlik yapmayı da pek sevmiyorum. Eldeki mevcut eşyalarla oyun kuruyoruz. Oğlumun hayal gücüne bağlı oyunlar oynuyoruz. Mutfakta sürekli bir oyun telaşımız oluyor. Dün mantar yaptım mesela, kabuklarını ona soydurdum mantarın. Salatanın marulunu o yıkadı. Mutfağa hep birlikte gireriz, pirinç yıkar, soğan sarımsak kabuklarını eliyle soyar, sarma sarar dolma doldurur. Becerisine göre bir iş muhakkak veririm.

Akşam da örneğin sök takları var ondan yerleri süpüren temizlik aracı yaptık. Süpürge kısmını örgü ipinden yaptık. Yerlere oyun hamurundan küçük çöpler yaptık onları süpürdük. 

Kitap okuyoruz, hava nasıl olursa olsun mutlaka günde 1 kez dışarı çıkıyoruz, manav market veya kırtasiye geziyoruz. Suluboya çalışmaları yaparız bazen. 
Maşallah ev işleri daha güzel aktivite aslında hemde o ara kendi isinide yaparsin .hava çok soğuk burada insanın yüzü kapkati kesiliyo .Cesaret edip çıkarmıyorumda
0 oy
önce (229 puan) tarafından
Bu post sayesinde baya fikir edindim oğlum için :D herkese teşekkürler :D ayrıca canım o Instagram çok farklı bir boyut çoğunun göstermelik ekran için olduğunu düşünüyorum. İnsan o kadar sürekli o modda olamaz yani insanız sonuçta. Ama çocuklar için de oyunlar oyuncaklar sıkıyor bı yerden sonra sürekli değişik oyuncaklar bulman lazım sıkılmamasi için. O yüzden böyle etkinlikler anne çocuk ilişkisi içinde onun gelişimi içinde bence iyi oluyor. Tabi her an her dk yapamazsın ama kendi işine gücüne göre ayarlabilirsin:)
Boya fln aliyim olmazsa sulu boya parmak boya vs .bir hafta oyalar heralde:)
0 oy
önce (633 puan) tarafından
Geçen kızımın okuluna psikolog geldi. Çocuk sıkılmayıda bilsin sürekli siz önüne bişey getirirseniz nasıl hayalgücü gelişecek demişti. Hatta oyuncakları bile azaltın demişti. Arada etkinlik yaptırıyorum bazen eşim de yaptırıyor ama her gün değil. Şimdi kendi laptopu almış doktorculuk oynuyor benimki 5 yaşında. Etkinlik yapmak daha kolay küçükken evcilik oynuyordum yakalama saklambaç filan ama sıkıldım oynamaktan
Bnde konuşurken ağzım yoruluyor artık şarkı söylememi çok istiyor :) söylüyorum da aynılarını tekrar edince bıkkınlık olabiliyor.allah kolaylık versin hepimize
0 oy
Ya bu fenomenlerin video çekip atmak için yaptıkları bı kandırmaca. Geçen bı videoya denk geldim yine fenomen biri. Sabah çocukla uyaniyorlar önce bı şımarıyorlar sonra çocuğa kitap okuyor ardından oyuncaklarla oynuyor fln. Valla hiçte öyle olmuyor. Benim kız uyanınca alıyorum hemen karnını doyuruyorum sonra koyuyorum oyuncaklarının arasına o oynarken bende evi toparliyorum az buçuk kahvaltı yapmaya çalışıyorum sonra temizlik, yemek fln. 
Aynen öyle hayatın gerçeklerinden epey uzaklar kimsenin de inandığı yok .biz yeterki karnı doysun derdindeyiz bilmiyorum
0 oy
önce (4,181 puan) tarafından
Fenomenlerin bakıcısı var canım onlar arka tarafı göstermiyor. Evet etkinlik yaparız sulu boya etkinliğimiz var çok sever, hava sıcak olunca su aktarımı yapardık, hamurlarimiz var istediği gibi şekil verir, etkinlik kitaplarım var stickerli olanlardan yaparız. İnstagram da etkinlik sayfası var orada gördüğüm etkinlikleri denemeye calisiyorum. 
önce (4,181 puan) tarafından
Evi birlikte süpürürüz,Vileda yapınca oğlumda yapmak ister izin veririm,mutfak yanımda olur kek yapsam veya hmur işi yapsam o da karıştırır bunlarda bir etkinliktir
0 oy
önce (1,894 puan) tarafından
Şahsıma münhasır yaşamayı seviyorum"  eskiden....annemiz etkinlikle mi büyüttü bizi tarla isleride cabasiyken...

Gayet kendini anlayabilen arastirabilen bireyler olduk...

Bunlar bana günümüz çağdaşliginin özendirici günden ibaret geliyor...

Amaç kaliteli vakit geçirmek de surtmeli arabaları sürtüp nasıl ses cikartiklarina bakardık...
O zmnlar da biz bağ bahçede toprağın içinde büyüdük onlardan yemek,ev yapıyoduk o da bir el becerisiymis.simdi heryer beton .ufak bı park var o kadar heryerin kuralları var .asıl şimdi daha zor çocuk büyütmek .Soğukta bı yere de çıkılmıyo
önce (1,894 puan) tarafından
İlla etkinlik adı altında mı yapilmali  çocuğuyla vakit gecirmekse amaç top havuzunda toplata oynatabilir...her çocuk farklıdır her çocuk etkinlik yapicak diye bir durum yok her yer beton evet kepçe küçük tencereler alüminyum tabakarda mi betona donusdu....90 li olan her ebeveyn eminim mutfak tezgahının altına girip o yumurta sahaniyla oynamisdir....

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 183 göst.
1 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 469 göst.
6 Mart 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 537 göst.
16 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 472 göst.