+2 oy
460 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (71 puan) tarafından
Ya kaynanam mantari yikiyor ustune bi tašim da kaynatiyor bunun yanliş oldugunu söylüyorum yok illa boyle dogrudur diyor hele bi aşçi arkadaşi da yikiyormuş illla diretiyor sizce yikanmalimi illa?

38 Cevaplar

+8 oy
önce (2,496 puan) tarafından

Herkes kendi usulüne göre yapar, sana her gün mantar pişirmiyorsa sıkıntı etme bence :D

önce (3,618 puan) tarafından
Casper bende mantarı öyle yapıyom zaten mantar niye yıkanmaz da Yeni duydum yikanmicanida
Divacim Indigo hanım ismini söylemiyor helemki böyle bı yerde indigoda bı renkmis ben sordum :))
önce (500 puan) tarafından
Meryemseda teşekkür ederim canım
☺️☺️☺️
önce (500 puan) tarafından
Mük bir renkmis
-Reklam-
+3 oy
önce (652 puan) tarafından
Bende yıkıyorum canım içim rahat etmiyo 
önce (71 puan) tarafından
Amma yikanmamali diyorlar canm
önce (652 puan) tarafından
+1
Vala inanki ilk defa senden duydum canım zaten öyle çok yikayamazsin parçalanır ama illaki bı suya tutuyorum
önce (12,947 puan) tarafından
mantar süngerimsi yapıdadır, suya girince dışındaki pislik içine giriyor. bu yüzden yıkanmaz  bezle çamuru alınız sonra kabuğu soyulur
+3 oy
önce (1,072 puan) tarafından
O sırada mantarı sirkeli suda bekleten ben:)
önce (2,081 puan) tarafından
Bende geçende yıkadık resmen suyu kum gibi Toprak asla silerek falan yemem sonuçta topraktan çıkıyor çok riskli
Kaynanam da tapragi kumu var diyor yikiyor o yüzden
Aynen
önce (1,072 puan) tarafından
Yuska mantar zehirlenmelere yol açan bir sebze yani ben onu öyle topraklı filan nasıl yiyim bacım sirkeli suda bekletiyorum mis gibi tertemiz oluyor
Mona Lisa evet pişince tekrar ısıtma olayına karşıyım dökerim ama asla yıkama konusunda taviz veremem...tavukda mesela çok sevmediğim icin Tüketme konusu sıkıntılı... onuda severek yemem yani eşim sever pişiriyor evde onuda zaten tarihleri geçenleri yıkayıp geri satıyorlar
+2 oy
önce (2,240 puan) tarafından
Limonlu suda bekletiyorum. Sonra atıyor toprağı zaten,hemencecik yıkıyorum
+2 oy
önce (19,731 puan) tarafından
Ben yıkarım. Bazen ben de kaynatir çıkan kara suyunu atarım. Annemler de öyle yapar. Bazen de kaynatmam direkt sotelerim
Annelerimiz herşeyi yikarlar sagolsunlar:)
+2 oy
önce (962 puan) tarafından

kaynanan yıkasın sen yıkama :) herkesin doğrusu kendine diyip geçiyorum ben böyle konularda

yıkanınca ne olduğunu düşünüyorsun ki?
Mantarin yikandida kirli suyu içine çekdiyi deniliyor bi çok yerde araştirdim o yüzden dogru olani yapmak istiyorum
anladım o zaman şöyle olabilir kaynanan pişirince yeme kendin pişirince ye olsun bitsin
Sorun da bu mantar gibi şeyleri ben pişiricem der ve puşirir bana izin vermez:)
birlikte mi yaşıyorsunuz?
+2 oy
önce (5,679 puan) tarafından
Bende yıkıyorum 

Üstündeki kabukları soyuyorum sonra güzelcene içli dışlı yıkıyorum midem kaldırmaz yemeye yoksa
Ay kız az önce yorumda gördüm köy tavuğunuda yıkamıyorlar ay öyle kesilince direk yenirim ya baya yıkamak lazım o marketen aldıklarımız da yarı fena onların da derisini atıp bir güzel yıkamak lazım
İnsanlar  kafayı yemiş
Eskiden hastalık azdı şimdi yine çok diyorlar sözde yıkamıyorlar ki besin gitmesin aslında yıkamadıkları için hastalanıyorlar
Eski insanlara bak taş gibi hem organik hem temiz beslendikleri için sır40/ 50/60 yaşındaki insanlara tavuk yıkanmaz bak bakalım ne diyecekler ama günümüzdeki insanlar yok besin gidiyor diyorlar
önce (2,303 puan) tarafından
Bu arada biesey diyeyim mi yumurtayı yıkayıp dolaba atılmaz hiç önerilmiyor kullanma aşaması olduğu sıra yıkanıp kullanmak gerekiyormus
Ne yapayım kuzum kullanılma aşamasında da acele davrandığımda o yumurta da su damlaları içine düşerse yine midem bulanıyor yıkayıp kurutup dolaba koyuyorum hata bezen sirkeli suyla bile bekletiliyorum
önce (2,303 puan) tarafından
Ben kullanacagim zmn yıkar bırakırım köşede o arada diğer malzemeleri hal edene kadar suyu akıtmiş oluyor uzerinde bakteriler siniyormus yikanip dolaba konunca
Valha onu aldığım gibi dolaba atamıyorum ne yapayım aman onca hormonlu şey yiyoruz buda tuzu biberi oluyor ben yapamam öyle ya
+1 oy
önce (142 puan) tarafından
Hem kabuklarını soyarım, hem yıkarım. Aksi bana hijyenik gelmiyor. Bir kişiye " Tavuğu da mı yıkıyorsunuz?" Diye sormuşsunuz. E o da paket içinde hijyenik çıkmıyor ki. Yıkarım onu da. Hatta yikamayan insanları ilk defa duyuyorum.
Evet ben de tavugu yikarim ama koy tavunu yikamam mesala deyişiyor duruma göre
+1 oy
önce (18,138 puan) tarafından
Bazen bazı şeylerin doğrusunu bilsekte kafamıza oturtamıyoruz ve alışkanlıktan devam ediyoruz kaç yaşında kadın senin sözünle değişecek değil herkes kendi fikriyle hareket etsin 
Deyişmedi zaten kaynanam açik fikirli diyil sadece bir oturdumuz için bizde yiyoruz o yüzden
+1 oy
önce (136 puan) tarafından
Mantar süngersi yapısı nedeniyle yıkanınca suyu içine çekiyo böylede kiri içine alıyo o yüzden kabuğu soyulmalı diyolar ama ben yıkıyorum :D
Bildime uymuyorum kurali:)
önce (136 puan) tarafından
:) hem o hemde nasıl alışırsan öyle gider ilk mantar yaptığımda bunun 3böyle olduğunu bilmiyordum öğrendim ama uygulayamadım
+1 oy
önce (2,003 puan) tarafından
Bende yıkıyorum asla içim rahat etmez , kız o mantarlara kaç el değiyor biliyor musun 
Evet biliyorum mantarin kabugunu soyarim sadece ama geri kalan herşeyi yikarim sungerle ovarim hata ama mantari yikamiyorum kaynanin zoruyla ustune su akitiyorum
önce (2,003 puan) tarafından
Ama toprakta oluyor yani yıkamak şart bence kirli suyu içine çeker demişsin tek tek suyun altından geçir yıka kirli suya koyma hepsini
+1 oy
önce (954 puan) tarafından
Mantarı yıkamam soyar alt kısmının birazını da keserim sonuçta bu kültür mantarı toprakta yetişmiyor kompost içinde yetişiyor yıkayınıda pek anlamam ama karışmam da. Tavuğu da yıkamam mesela çoğu zaman kendi yetiştirdiğimiz tavukları tüketmeye çalışıyoruz onları hiç yıkamam hele ama hazır tavuk alırsakta derisi kullanmam yıkamadığım için soyar etini gayet güzel kullanırım. Bir arkadaşım özellikle köy yumurtası diye boklu yumurta alıp dolaba kıyamam böyle der yıkardı çok tehlikeli olduğunu söylememe yapma dememe rağmen bazen yaşla alakalı olmuyor böyle şeyler görmek yapmak istemeyen hep bir bahane buluyor takılmayın hiç :)
+1 oy
önce (1,396 puan) tarafından
Mantarın yıkanıp yıkanmadığını bilmem ama güya kabuğu soyulmazmış. Bence mantar yıkanır yaa pazar tezgahında üstü kir toz olur öyle pis pis yenmez ıyy
+1 oy
önce (337 puan) tarafından
Bende yıkarım asıl yıkamayanlar nasıl yiyor şaşıyorum kumlu oluyor ister istemez tavugu bile yıkamayanlar var kanlı kanlı nasıl yiyorlar bilmiyorum 
+1 oy
önce (778 puan) tarafından
yikanmaz butun miktiorganizmalari icine sunger gibi ceker dis kabugu soyulup yuksek ateste pisirilmeli 
+1 oy
önce (1,852 puan) tarafından
Sen yıkarsın yikamazsin ben mantar kadınıyım derse kaynanam şasirma :)
önce (1,331 puan) tarafından
Ahahaha çok iyi:D
+1 oy
önce (1,331 puan) tarafından
Hep çamur oluyor kuzum nasıl yıkanmasın soysan bile bulaşıyor elinden bile temiz yere bulaşır bende muhakkak yıkarım ama kaynatmam
+1 oy
önce (12,947 puan) tarafından
et, tavuk, yumurta, mantaryıkanmaz arkadaşlar. hijyenik olacaz diye bütün pisliği vücudunuza almış oluyorsunuz 
+1 oy
önce (2,796 puan) tarafından
Qabığını soyuram amma yumuram :)
önce (577 puan) tarafından
Meñ pikirimçe ýuwulmaly  :)))
+1 oy
önce (180 puan) tarafından
Bizim aramızda da aynı diyalog geçmişti eskiler pek bilmez ben soyup yapıyorum k.validem yıka doğra ne ugrasiyosun kızım dedi onun kabuğunda ne varmış incecik zar gibi diyor ama bana kabuklu hoş gelmiyor tercih meselesi biraz onun mantığı su mantar zaten su tutan bir gıda bir de ekstra yikandiginda iyice su salıyor pek  lezzeti kalmıyor.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 183 göst.
0 oy
11 cevap 324 göst.
9 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Berivan022 (3,526 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 572 göst.
29 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Papatya1308 (63 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 507 göst.
26 Aralık 2019 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

409,310 soru

12,302,150 cevap

38,469 kullanıcı

Kategoriler

...