0 oy
263 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,796 puan) tarafından
Kızlar benim bir oğlum var 4 buçuk yaşında şuanda bana hiçbir eziyeti kalmadı artık her işini kendi görüyor çok şükür tek derdimiz tek başına olduğu için çok sıkılıyor eşim ikinciyi yapalım diyor. 

Çevremde herkes iki çocuklu ve çocukları arkadaş aramıyor kardeşleriyle oynuyor ama benim oğlum parka gidince tek başına oturuyor oğlumla oynamiyorlar anne eve gidelim diyor bende buna çok üzülüyorum. Evdeyken ben onunla oynuyorum ama bir çocuk saatlerce oynayamiyorum ev işi yemek gibi sorumluluklarim var. 

Eşim maddi olarak her ihtiyaçlarını karşılar ilgilenir bakar ama daha önce yaşadığımız sıkıntılardan dolayı ben eşime bir çocuk daha getirmek istemiyorum. Zamanında beni çok üzdü çok ağlattı kendisi. Bunları unutamıyorum. Kavgamız gürültümüz olmaz ama birbirimize çok laf sokarız. 

Benim 3 ablam var hepsi iyi ki var kardeş çok güzel birşey doğuştan gelen bir arkadaş dost düştüğünde elinden tutan. Bu yüzden oğluma haksızlık mı ediyorum sizce ne yapmalıyım. 

12 Cevaplar

+6 oy
önce (1,002 puan) tarafından
Tamamen oğlunuz odaklı bir çocuk daha sahibi olmak doğacak çocuğa haksızlık bence..kardeşi olsun istiyorum diyerek cocuk yapılmamalı bana göre..canı sıkılıyor kardeşi olsun mantığı çok yanlış..
önce (1,010 puan) tarafından
katılıyorum. yeni bir çocuk istiyorsanız yapın. kardeş olsun diye yapılan çocuğa ilkine oyuncak almak gibi bakıyorum ben. ikinci hiçbir zaman özel hissetmiyor. hiçbir şey onun için olmamış oluyor ve bunu hayat boyu hissediyor çocuk.
önce (1,796 puan) tarafından
Neden haksızlık olsun onu köle gibi kullanacağız demiyorum ki abisinden kazandığımız tecrübeyle ona daha iyi bakacağız.
+1
her bebek istenen bebek olmak ister. abisi istedi diye dünyaya geldiğini bilmek bile bence kırıcı. abisini herkes dört gözle beklemiş olacak ama kendisi dünyaya abisi için gelmiş olacak. bence üzücü
Ya ben öyle düşünmüyorum bende 5. Çocuğum ve annem istememiş beni düşürmek için ablamlari karnında ziplatmis bana kendi anlattı geceleri hep ağlardım diye. Ama ben doğunca çok da güzel baktılar yani ben hiç kendimi kötü hissetmedim
ben şahsen istenmeyen çocuk olmak istemezdim o nedenle böyle düşünüyorum. ikizlerimin üstüne 3.ye hamileyim mesela ama asla kardeş olsun diye istemedim. ilki kadar heyecanla istiyorum.
ama şunu da söyleyeyim kardeşi olan çocuğun bakımı çok daha kolay. ikisi birlikte oynuyor, birbirlerine yoldaş oluyorlar. ikiz bakması zor diyorlar ya evet zor ama tek bebek gibi sürekli anneye yapışık olmuyorlar kardeşi olunca. benden çok kardeşini arıyor mesela.. ben hiç çocuğum yokken de 2 çocuk istiyordum. iyiki de 2 taneler diyorum hep
-Reklam-
+3 oy
önce (631 puan) tarafından
Benim kızım da 3.5 yaşında. Biz ölüp gidicez sonuçta onu bu dünyada kimsesiz yapayalnız bırakmak içime sinmedi hiç. Çocuk bakacak enerjim gücüm isteğim yok ama yaptım şuan 11 haftalık hamileyim. Ben annemi 10 yaşımda kaybettim mesela babamı da 20 yaşlarımda. 1 tane akrabam teyze hala dayı amca bir kişi de ne haldesiniz diye aramadı sormadı zaten biz Antalya'da tek basimizaydik hiç akrabamız yoktu. 3 kardeşiz çok şükür birbirimize sarilip destek olup kendi kendimizi büyüttük. Ya tek olsaydık? O yüzden ben kizim tek kalsın istemiyorum bu dünyada. Herkes geçicidir eşin akrabam dostun ama kardeş kalıcıdır. İstisnalar var ama bizim yetiştirme tarzimizla da alakalı biraz 
İnsanın anne yarısı teyzedir mesela 3 teyzemden 1 i bile bu yaşıma kadar 1 kere aramadilar. Bir de her biz aradığımizda aramiyorsunuz sormuyorsunuz diye bize sitem edip suçluyorlar. En son birkaç gün önce yine sitem etti. Bu sefer açtım ağzımı tartıştım dedim bu yaşımiza geldik siz bizi kaç kere aradiniz sordunuz? İhtiyacınız var mı dediniz mi? Haliniz hattınız sağlığınız nasıl diye kaç kere sordunuz da her aradığımda aramıyor sormuyorsunuz diye bizi sucluyorsunuz bide dedim. Kardeşim 5 yaşındaydı annem vefat etti. Babam sürekli şiddet uygulayan biriydi orda dediler ki "bu adam bu çocukları kesin döverek öldürür" dedi herkes. Ama bir Allahin kulu da arayıp naptiniz yaşıyor musunuz öldünüz mü demedi. Babam vefat etti çevremizde bize zarar vermek isteyen insanlar vardı. Bildikleri halde arayıp sormadılar bile nasilsiniz diye. Yani demek o ki akraba dediğin kötü zamanında arayıp sormuyor bile. Yine ne varsa kardeste var. Biz birbirimize kenetlenip hayatta kaldik
İşte bende tam böyle düşünüyorum bende her düştüğümde kardeşlerim tutar elimden onlar olmasaydı hayat çok daha zor olurdu
+1
Aynen sonuçta ikinci çocuk diye köle olarak kullanacak itip kalacak değiliz. Evet ben çok çocuk isteyen biri değilim ama madem bir tane yaptım mecbur ona yaver de yapmak zorundayım diye düşünüyorum :) tabi bu düşünce için beni lincleyecek de çoktur ama herkesin kendi fikri sonuçta. Kardeş yapmamak kızıma haksızlık olur diye düşünüyorum
Tabii ki de onu da en az ilk çocuk kadar seveceğiz ona da ilk çocuğa yaptığımız hazırlıkların aynısını hatta daha fazlasını yapacağız. Ben ilk çocuğumdan kalan herşeyi sattım beşik bebek arabası puset ana kucagi herşeyi sattım mesela çünkü tecrubesizdim ve kaynanamlar ne istediyse onu aldılar bana sormadılar. Ama ikinciye hazirligim daha güzel olacak herşeyini sıfırdan en güzelinden alacağım.. sadece eşimden dolayı istemiyorum ikinciyi ve şuan rahatimi bozmak istemiyorum. Ama bu oğluma haksızlık gibi geliyor kardeşi olan çocukları görünce oğlum üzülüyor
Allah hakkınızda hayırlısını versin. Bilmiyorum eşine kızıp oğlunu cezalandırmak gibi olmaz inşallah düşüncelerin
+2 oy
önce (7,793 puan) tarafından
İlk çocuk anne baba için, ikinci çocuk ilk çocuk için demişler. Bende metal olarak hiç çocuk bakacak durumda değilim eşimde sağ olsun hiç yardımcı olmaz ama kızım yalnız kalmasın diye sanırım ikinciyi yapacağım. 
Benim eşim yardımcı olur ama bana yaşattıklarini unutamıyorum o yüzden ikinci kez ona çocuk vermek istemiyorum babaligina lafım yok elinden geleni yapar evladı için bilemiyorum karasizim
+1 oy
önce (10,061 puan) tarafından
Bence her çocuğun kardeşi olmalı yapın gitsin:)
Diyosun :)
önce (10,061 puan) tarafından
Kesinlikle:)
0 oy
önce (4,858 puan) tarafından
Çocuğumun canı sıkılıyor diye kendi canımı sıkamam zaten herşey çocuklara odaklı oluyor ben bir kez daha anne olmaya hazırmiyim hamilelik sürecinde çekeceğim zorlukları falan daha çok düşünüyorum ben :) 
Hamileligimi ve doğumu kaynanamın yanında geçiririm anlaşıyoruz biz kaynanamla güzel bakar.
0 oy
önce (265 puan) tarafından
Bence de her çocuğun kardeşi olmalı ama kardeşi olsun diye çocuk yapılmamalı. Bir çocuk daha istiyoruz derseniz tamam da oğluma kardeş istiyoruz bana biraz kırıcı geldi . 2 numara 1in canı sıkılmasın diye yapılmış bir çocuk olacak sanki . 
+1
Canı sıkılmasın diye değil de büyüdüklerinde birbirlerine sığınak olsunlar diye
0 oy
önce (2,371 puan) tarafından
Eşinle arandaki sorunlar net rahata erince düşün için rahatlamasi lazım yoksa çocuk gelince sorunlar 4 kata çıkıyor o yüzden iyi düşün tamam şimdi hazırız vakti diyip yap 
Güncel sorunumuz yok aslında geçmişte yaşananlar işte...
0 oy
önce (18,181 puan) tarafından
Çocuk yapma kararının en önemli kriteri mutlu bir evlilik eşler arasındaki uyum bence bu yoksa yeni bir çocuk yapılmamalı. Her çocuk mutlu huzurlu bir yuva hak ediyor. Kendi aranızda SÜREKLİ birbirinize laf sokacak ne probleminiz varsa önce onu halletmelisiniz bana göre. 
Geçmişte yaşananlar sen şunu yaptin ailen bunu dedi falan filan işte güncel bir sorunumuz yok
önce (18,181 puan) tarafından
Günümüze sarkmış ki hala gündeme geliyor ve huzursuzluğa sebep oluyor bence bunu içinizde halledin önce
0 oy
önce (3,117 puan) tarafından
Yanlış anlama sadece senin için yazmıyorum ama böyle postlar bana çok tuhaf geliyor. 2.çocuk yapayımmı... 3.çocuk istiyor eşim napsamkki.yada çocuk arası kaç yaş olmalı felan felan. Ben hazırsam hazırım dır bunu kimse bilemez akılda veremez ki bana .  Bende 4 çocuk istedim ve Rabbim 4 çocuk nasip etti buda kimseyle verilecek karar değildi eşim ve benim vereceğim karardı. Etraftan çok tepki aldım ama umrumda değil .

Kardeş olayına gelirsek evet insanın bu hayatta bir kardeşi olmalı aynı kandan aynı candan die düşünüyorum. Benim kız kardeşim yok ama 2 erkek kardeşim var bi sıkıntı olsa ilk arayacağım kişiler onlar. Mutlu olduğumdada ilk paylaştığım onlar ve iyiki varlar 
0 oy
önce (1,798 puan) tarafından
Benim de bir evladım olsun istiyordum oğlum da çok istiyordu kardeşi olmasını en çok onun için ikna oldum iyi ki de şimdi kardeşi olmuş diyorum birbirlerini nasıl sevdiklerini gördükçe çok mutlu oluyorum. Bunu eşimle geleceğimizi görmeme rağmen yaptım ayrılırsam evlenmem bir daha dq çocuğum olmaz diye istedim ama olsun diyorum iyi ki oldu. Maddi olarak ta yalnız da kalsam bakabilirim Allahin izniyle 
0 oy
önce (19,861 puan) tarafından
Eşine guvenemiyorsan evliliginizin geleceğini goreniyorsan o zaman yapma. Ama boşanmak gibi bir durum yoksa ya da ilerisi için öyle bir tereddutun yoksa bence kardeş gerekli. 
0 oy
önce (349 puan) tarafından
Daha dün ablamla aynı konuyu konuştuk nerdeyse ben kalabalık bir ailede büyüdüm abilerim baba ablalarım anne gibiler benim iki çocuğum var evlatlarım kalabalık bşr ailede büyüsğnler isterdim dedim ama benim bünyem kaldırmıyor artık ilk çocuğum çok uysal bana gece uykusu dışında zararı yoktu ama geçici zamanlarıydı gündüz uyur bende onunla beraber dinlenirdim 1.5 yaşına kadar uykularımız düzenliydi ama ne xaman hamile kaldım ikinciye oğlum uyuyamaz oldu benim çok ağrılarım vardı. Araları tam iki yaş ikiside şubat doğumlu ikinci plansızdı ama ona kıyamazdım Allahın verdiğine şükrettik. Eşim çalışıyordu çocuk konusunda yardımı olsa da çok yoktu. İkincisi ilk oğlumun tam zıttı sürekli kucakta ağlayan asla uyumayan susmayan bir bebek kendime kızdığım gün yok yapamıyorum olmuyor diyorum 1 yaşına girecek ama asla gram düzelmedi daha bugün 18de uyuyamadığı için eeg çekilecek bitik durumdayım bazen tek çocuk bana yetiyordu keşke daha sağlam korunsaydım diyorum sonrada çok pişman oluyorum rabbim eksik etmesin varlığını diyorum. Yani işin kısası canım mental ruh sağlığım buna yeter diyorsan yap elbette yok yapamam dersen hiç düşünme çookk çok zor ben yapamadığım için kayınvalidemin alt katına geldim yardım için. aileme gidiyorum yardım için tüm düzenimiz sıfır çok iyi düşün öyle karar ver benden sana tavsiye 

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 431 göst.
30 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Seymaak1 (296 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 799 göst.
16 Kasım 2020 Aile & Aşk kategorisinde Enes2020 (4,038 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 278 göst.
22 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Pppppp (972 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 395 göst.
18 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Milena16Miran (7,155 puan) tarafından soruldu

409,789 soru

12,319,908 cevap

38,931 kullanıcı

Kategoriler

...