+3 oy
198 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (48 puan) tarafından
Evinde kedi besleyen var mı bakımı zor mu artısı ekşisi nedir 

16 Cevaplar

+2 oy
önce (102 puan) tarafından

Bu konuda 8 aylık bir kedi annesi olarak uzun uzun yazarım.

Keşke diyorum daha önce sahiplenseymisim,dünyanın en güzel hayvanı ne sinir birakiyor insanda ne de stres❤️❤️

Dunya guzeli bir kızım var güneşim,genel olarak evde tek olan biriyim ve bana dost oldu gün içinde oyun oynuyoruz beraber belgesel izliyoruz özellikle kus ve şu altı belgeselleri jsjs koşa koşa gidiyor onları avlamak için :D Üzüldüğümde anlıyor sanki hemen yanıma gelip ya elimi kolumu yaliyor ya kendini sevdiriyor.avantaj konusundan mükemmel bir canlı,hayatımda iyi ki dediğim en güzel şeylerden biri kızım.

Temizliği kolay kumunu sabah akşam temizle max 5 dakika sürüyor.

Suyunu günde 2 defa taze su ile değiştir daha güzel içiyor temiz suyu.

Mamasını takip et bitti.

Senelik aşıları var.

Karma asi 2 tane 15 gün ara ile 

3 yada 4 ayda bir iç dış parazit aşısı var 

Senelik 1 defa kuduz aşısı(ilce tarım yapiyo)

Onun dışında başka da derdi yok devası var.

Ne sormak istersen hepsine cevap veririm ama bugün alıp yarın bakımı zor geliyor yapamam,edemem olmazsa bırakırım sokağa gider diyeceksen asla sahiplenmeyi aklında bile geçirme vebalini asla ödeyemezsin. Evladın gibi göreceksen 1 saniye bile düşünme 

önce (48 puan) tarafından
Sizinki sakinmis çok kötü geciyormus
Kisirlastirinca hiç sorun kalmıyor kedi de rahatlıyor sahibi de
önce (221 puan) tarafından
Ben de kedimi çok seviyordum o kadar aşılarını yaptık, kısırlaştırdık vs, en sonunda kedim alerjimin olduğunu öğrendim ve ona iyi bakacağını düşündüğümüz birine verdik, çok özlüyorum kedimi, kedinin fotosu var mı ne cins sizin ki
Umarım gittiği yerde mutludur❤️resim video vs isteyip az da olsa ozlem giderebilirsin,bu yıl izne giderken her şehire benimle geldi 2 ay evden uzak kaldık 5000 km yol yaptık,çünkü o kadar gormemeye dayanamazdim yorulduk ama değdi❤️var tabi ki açtığın post varsa atiyorum şimdi
önce (221 puan) tarafından
Kediyle nasıl gezdin tebrik ederim :) biz kediyi anneme bırakıp öyle gezdik, izinlerde kedi işi çok zor oluyordu, onun dışında çok iyi geliyordu bana, rahatlatıyordu onu sevmek, stresimi alıyordu, bu arada kedinin fotosunu nereye attın ben göremedim
-Reklam-
+2 oy
önce (3,519 puan) tarafından
Valla ben evde ****** beslemeye karsiyim 

Kim ne derse desin 

Zaten köpek olan evde namazda kilinmaz meleklerde girmez 

Kedi bakmak benim gorusumce kolay değil hem maddi hem manevi olarak 

Bi kere bakım ister 

Mama masrafi temizliği kumu aşıları 

Bazı kediler evin halisina yere kadar çişini yapıyor 

Kusuyor 

Bugün birisi post açmış 

Çocuğum kedinin kakasini ağzına almis diye 

Ne olacak o çocuğa hadi bisey olsa 

****** sevgisi olabilir ama cocugunu da düşünmek zorundasin 

İster linç yiyim ister kötü desinler hicte umrumda değil

Ben evde hayvana karsiyim 

Bahçede beslenir ama evde beslemek nedir 
önce (2,569 puan) tarafından
Artiliyorm canim.her cumlene katiliyorum.helede o kedinin kakasini agzina almasi annesi bide soruyor bisey olurmu diye.
önce (3,519 puan) tarafından
Kedinin kakasinin içinde kanserojen maddeler var
Bi zaman annemgil aldı ben kaç ay gitmedim onlara
Baktılar cidden zor oluyor başkasına verdiler
O yüzden bahçeli evin varsa hepsini besle
Ama evde asla beslemem
+1 oy
önce (7,892 puan) tarafından

Kumu degisecek. Aşısı yapılacak. Tüy döker eve bence sıkıntısı çok olur 

önce (631 puan) tarafından
+1
Aynı fikirdeyim Elif
önce (1,010 puan) tarafından
bunlar hiç zahmet değil. ben bunlarla uğraşırken hiç yorulmamıştım ama ****** yalnız kalınca çok üzülüyor ağlıyor resmen, çiftleşmek istiyor (kısırlaştırsan da ameliyatın riskleri var), sokağa çıkaramıyorsun korkuyor. her gittiğin yere götüremiyorsun falan. insana değil de daha çok hayvana eziyeti var aslında
önce (7,892 puan) tarafından
Bebekli çocuklu evde zor ama
yine de temizlik değil de diğerleri daha zahmetli bence. ben benimkini o nedenlerle bahçeye alıştırmıştım iyiki de öyle yapmışım. bebek döneminde 1, 2 ay hastane sürecim oldu sonra evime geçemedim kaynanamda uykusuz günler geceler vs.  o sıra evde olsaydı depresyondan ölürdü ******
0 oy
önce (5,853 puan) tarafından
Beslemedim bilmiyorum belkide güzeldr ama bugünkü kedi iki postuna denk geldim biri 

Bir yaşında bebek kedi dışkısını yedi

Bı arkadaşın kızının gözünü çizmiş cuma günüydü galiba amelyt olacakmış 

Allah acil şifa versin ikisine de 
önce (48 puan) tarafından
Hadi ya çok geçmiş olsun
0 oy
önce (30 puan) tarafından
Sevdiğin de hiç bir seyi gözüne gelmez. Ne kumunu degistirmek, ne mamasını koymak tüylerini taramak,aşısını yaptırmak. Eger bir hayvanı sahiplenecekseniz onu gerçekten sevmelisiniz, merhamet duymalisiniz. Ona bir bebek gözüyle bakmalısınız. Çünkü öyleler.  Kendilerini ifade edemiyorlar ve tek bekledikleri sey ilgi , sevgi ve sıcak bir yuva. Benim annem kedi yanindan geçse çığlık atan bir atan bir kadındı. Ama şimdi onu canindan cok seviyor dışkısı, kusmugu hic bir seyi gözüne gelmiyor. Çünkü onu bir evladı gibi seviyor. O yüzden onu bir can evlat olarak göremeyeceksin hiç bir hayvanı sahiplenmeyin bu onlara kötülük olur.
+1
O kadar güzel yazmışsın ki❤️gerçekten evlat oluyor insana 2 gözümün nuru oldu prensesim,tırnağına zarar gelse içim yanıyor
önce (30 puan) tarafından
Ömrü uzun sağlıklı olsun inşallah
0 oy
önce (1,422 puan) tarafından

image

benim güzel lenam bunu 1 haftadır bendeydi evin havasını değiştiriyor tek oğlum var ona kardeş oldu takı 2-3 gün önce aşırı kıskançlık yapmaya başladı kediye çok vuruyordu hemen başka birine verdim tüyü dökülüyor evet ama seninde kocaninda çocuğunu da dokuluyor aşıları var evet 3 ayda bir iç dış parazit birde karma lösemi falan bizimki çok uysaldi tam kucak delisiydi
0 oy
önce (1,745 puan) tarafından
Bekarken vardı evimde iki tane çokta severim bakımı zor ve masraflı. Kısırlaştırma yapmak lazım koku bırakıyor. Dün oğlumla babama gittim babamın evinde var mesela. Oğlum sürekli kedinin peşinde rahat vermedi kediye. Daha önce de yüzünü çizmişti kedi. 
0 oy
önce (2,737 puan) tarafından
Benim 8 kedim var. 2 si cins diğerleri sokak kedisi. Lakin evim bahçeli olduğu için kum temizleme derdim yok. Hayvanalr canları sıkılınca sokağa çıkıp hava gezip geliyorlar. Çocuklarim bol mikrop aldıklarından taş gibiler. Biri 6 yaşında biri 15 aylık  hastane yüzü görmediler. Çiziyor tirmaliyor lakin bu önemli değil. Çocuklar onlarla yasaya yaşaya hayvanlara nasıl davranması gerektiğini öğreniyorlar. Biz öyle aşı falan da kullanmıyorumm. Anam babam usulü yaşayıp gidiyoruz :)
0 oy
önce (296 puan) tarafından
Vallahi 2 ay emanet kedi baktım hayvanları gerçekten severim ama evde ****** beslenmez daha doğrusu kedi köpek beslenmez kuş falan da baktım ben çok uzun zaman aynı çocuk gibi sürekli ilgi istiyor tüyü kakası aşıları aman bacım gerek yok.
0 oy
önce (1,002 puan) tarafından
Evde kedi beslenmez 
0 oy
Biri assagida yazmış kedi bir çocuğun gözünü çizmiş ameliyat olacakmış değer mi ya bir kedi için o yavruya o eziyeti etmeye 
önce (5,003 puan) tarafından
O kişi bnim canım cocuguma eziyet etmiyorum ben onun kedisi kızımın kedisi zaten 9 yaşında kızım onun zarar verebileceğini bilecek yaşta onunla büyüdüler asla da vermeyi aklimzdan geçirmedik
Bilmiyorum ya ben fazla düşünüyorum belkide ama yavru için acil şifalar dilerim umarım herşey onun için çok güzel olur
0 oy
önce (4,485 puan) tarafından
Zor olan kısmı kumu canım çocuk varsa sürekli takip etmen lazım biz kumu eşelemeye başlayınca koşar temizlerdik çocuğum kumda bir şey görmeyince hiç gidip kurcalama gereği duymadı. Doktor tavsiyesi ile eve aldık kediyi biz daha hamileyken bakmaya başlamıştım tabi öncesinde de baktım kedilerimle çocuğum tam arkadaş oldular. Biraz masraflı ama aşılarından dolayı oda zaten her ay değil. Kuralın olursa her yerden tüyünü toplamazsın. Mutfağa girmemesi, yemek odasına girmemesi gibi.
0 oy
önce (7,793 puan) tarafından
Kılı tüyü pisliği bitmez. Evin kokusunu degsitiyor eltim besliyor. 
0 oy
önce (6,109 puan) tarafından

icimdeki tek hayv.an sevgisi eski sevgilime karsiydi o da hiteli ohooooo yillar oldu cok sukur:)

0 oy
besledim pişmanım. bi noktada kısırlaştırmak gerekiyor ki ben hayvanın doğasına müdahale etmek istemeyen biriyim. evde yalnız kaldığında çok üzülüyor. gittiğin her yere çocuk gibi götüremiyorsun toplum bunu kabul etmiyor. dışarı çıkınca çok korkuyor vs. vs. en basitinden ağacı tırmalaması gerekirken tırmalama çubuğu alıyorsun o bile olumsuz etkiliyor.
0 oy
önce (29 puan) tarafından
Çok masraflı kumu maması ödül maması yaş maması derken çocuk kadar masrafı var öncelikle buna bütçeniz var mı karari siz verin onun dışında en güzel dost en güzel arkadaş pamuk gibi oluyorsunuz birde kısırlaştırmak gerekli 

İlgili sorular

+2 oy
14 cevap 252 göst.
+2 oy
23 cevap 461 göst.
0 oy
4 cevap 572 göst.
21 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Oylesinekimsee (393 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 226 göst.
9 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,022 puan) tarafından soruldu

409,793 soru

12,320,009 cevap

38,935 kullanıcı

Kategoriler

...