0 oy
273 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (77 puan) tarafından
22 aylık oğlum var. Bir sene sonra ikinciyi düşünüyorum nasıl olursa. Bu ay denedik tutmadi muhtemelen. Eşim askeri personel seneye doğu görevi bitiyor izne geliyor şu an 4-5 ayda bir. İki çocuklu anneler hayat nasıl zorlukları kolaylıkları sizce ne kadar beklemem lazım kafam çok karışık. İlk çocuğuma haksızlık yapmak istemiyorum. Fakat yumurtalıklarımds da çok kist var doktorum gittikçe büyüyor dedi hani en fazla 5-6 sene gider böyle buyurse sonra ameliyat olman gerekir dedi. Eşim tek çocuk yeter diyor ama ben Allah korusun bir şey olursa kardeş her zaman destekçi oluyor diye istiyorum. Benim bir abim var başım sıkışsa ilk onu ararım. Eşim 4 kardeş hiç birinden hayır yok. Ay kafam çok karışık siz neler düşünüyorsunuz?

14 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Canımı ve kendimi seviyorum o yüzden tek çocuk hiç çocuk diyorum :D 

(77 puan) tarafından
Ahaha eşimde aynısını diyor sen delirmişsin 9 ay iğne vuruldun her gün yetmedi sezaryan oldun yetmedi kolik+ reflü aynı anda çektin çilesini nasıl ikinciyi istiyorsun diyor. Eziyet seviyorsam demek ki :D
-Reklam-
+1 oy
(2,220 puan) tarafından
Valla iki çocuğum yok ama yanında bakıcı ve herşeyden önemlisi anlayışlı destekli bi eşin yoksa düşünmem.
(77 puan) tarafından
+1
Aslında annem benimle birlikte yaşıyor. O Allah razı olsun çok yardımcı oluyor. Eşim de çocuk bakımında çok ilgili. Yoksa bende asla düşünmezdim. Gerçekten tek başına her şeye yetişmek çok zor oluyor. Annemle oğlum arasında çok güzel bı bağ var. Keza eşim gece uyanıp bakar izinlerinde ben hiç uyanmam. Açıkçası onlara güveniyorum. Ama oğlum kardeşi olursa bunalir mi ben ikisine karşı nasıl yeterim onu düşünüyorum
+1 oy
(20,053 puan) tarafından
Ben bir insanın kardeşi olması gerek derim. 2 çocuğum var.  Büyük 4.5 küçük 1.5 yaş. Artık bazen birlikte oynarlar. Kavga ederler. Ama birbirlerini çok severler. Zorluğu olmasina çok zorlugu var. Ama güzelliği de var. Bı kere tek çocuğun rahatlığı yok. Birini emzirirken anne tuvalet diyo öteki. Oyuncak kavgası şu bu derken zorlandım ben . Ama son zamanlarda biraz daha kolay sanki hafif. 1.5 yaşındaki kızım bişey yemez. O sebeple paçamdan hiç ayrılmaz o zorluyo . 
(11,570 puan) tarafından
Benim kız da 4.5 küçüğüm 2 yaşına girecek 2 ay sonra. Aynı sorunları yaşamışız emzirme döneminde birini emzirirken birinin tuvaleti gelmesi çok sıkıntı oldu bende. Yani sanki çocuk emzirmemi beklemiş gibi hep o zaman tuvalet derdi. Oyuncak kavgası oluyor. Kıskançlıklar oluyor ama dediğin gibi birbirini çok seviyorlar. Kavga esnasında bazen vuruyorlar birbirine o an sessizlik oluyor birbirini öpüyorlar :) şuan zor olan küçüğüm çok ağlak seninki gibi hep paçalarımda.
(20,053 puan) tarafından
Ay bizim kız da öyle çok aglak evet. Ya ama oğlum okula gidiyo. Okuldan gelişini bekliyor kızım. Her çalan kapıyı abisi sanıp umutla kosuyo abaaa diye. Hele abisini gordugunde bir sarilisi var. Çok tatlı ☺️ birbirlerini çok seviyorlar. O zaman değiyo işte. Amâ mesela şuan her an kavga çıkabilir. Araba oynuyolar paylasamiyolar
(77 puan) tarafından
Ayy okudukça özendim yemin ederim ki Allah bağışlasın yavrularınızı. Zorluğu elbet vardır ama abimin çocukları abi kardeş el ele geziyorlar aralarında 3 yaş var büyük kreşe gidiyor onlara çok özendim ama yengem de ***** mısın sakın dogurma çok zor diyor ikiz gibiler. Birisi bı sakız fazla alsın kiyamet kopuyor her çocuk böyle olmaz diyorum kendi kendime ama oğlum genel olarak uykusu hariç çok sakin zorlamiyor onu bakan kişiyi. İçine kapanma oldu mu sizde acaba ikinci çocuktan sonra ben ondan korkuyorum oğlum kapanır mı acaba yemek sorunu falan olur mu ki. Daha tuvalet eğitimi de vermedim hiç hazır değil eğitime yaza ancak verebilirim.
(20,053 puan) tarafından
Birine fazla sakız versen kavga çıkar tabi bizde de. Yani bence bu bakış açısıyla alakalı. Ben de soyleniyorum arada. Hatta daha akşam eşime soylendim. Kendi hayatım kalmadi. 4.5 yaşında oğlum hamileligi de say nerdeyse 5.5 senedir çocukla uğraşıyorum. Ama ben gerekli olarak görüyorum. 2. Çocuğu istememin sebebi oğlumun bı kardeşi olsun dusuncesiydi. Doğduktan sonra zaten onu da ayrı seviyorsun. Sevgisi çok güzel de bakması da bir o kadar zor. Benim yardım edenin yok . Eşim akşamları oğlanla oynar biraz. Küçükle daha o kadar ilgilenmiyor. Biraz bak kafamı dinleyeyim desem kızım 5 dakika sonra yanıma geliyor. Sütten kesene kadar bana bağımlı olacağını biliyorum. İlki de öyleydi. Ama 2 yaştan sonra bence daha bı düzene giriyor çocuk. Ben de tuvalet eğitimini hamileyken verdim. Zor oldu ama oldu şükür.
(77 puan) tarafından
Çok güzel en azından belli surecleri atlatmissiniz. Bence de iki yaştan sonra oyun doneminde çok rahat edersiniz ikisi birbiriyle oynar siz de kahve içersiniz. Tabi her çocuk da bir olmuyor.
+1 oy
(1,252 puan) tarafından
Bı oglum34aylık 25gun önce doğum yaptım çok zorlanıyprum oğlumun kıskanması gurbette tek başıma bakıyorum çok zor böyle olduğumu bılseydım okula giden e kadar beklerdım en azındam bukadar kıskanclık olmazdı kıskanınca krızlere girıyor
(1,252 puan) tarafından
Allah razı olsun cnm  oğluma eşim baktı ben doğumda tek kaldım normal doğum yaptımsancım başlayınca esım hastaneye  götürdü doğum yapana kadar bekledi   sonra bıraktı benı oğlumla eve döndü ler
(77 puan) tarafından
Nasıldı o süreç benim eşim benimle kalacak hastanede oğlumu mecburen sezaryan doğurdum 4 gün sürdü annem oğluma bakar ama ben ayaklanip ikinci çocuğa bakabilir miyim acaba. Eşim yenidoğan döneminde üst değiştirme hariç herşeyi yapabiliyor korkuyor ellemeye pek
(1,252 puan) tarafından
Ben normal doğum yaptım  hemen ayaklandım devlette doğum yaptım kimseyı almadılar yanıma hemen kalkıp baktım zaten
(77 puan) tarafından
Ben özelde dogurucam muhtemelen ikinciyi de zorunlu sezaryan olacak o süreçte korkutuyo beni sezaryan değil ama gece bebeğe bakması
(1,252 puan) tarafından
Özelde esınız yanınızda kalabılır
+1 oy
(7,753 puan) tarafından
İki kızım var üçüncü de olsun istiyorum biz 8 kardeşiz 6 evli iki bekar her hafta cumartesi birbirimizde toplaniriz . Herkes bir şey yapar ev sahibi de bir iki şey yapar çok yorulmaz . Herkes cumartesi gününü iple çeker ve harici olarak hafta içi  anneme kim gitse haber eder koşarak fırsatı olan tekrar gider . Parka gidiyorum çay yapıp getirecek var mı desem birisi çıkar gelir sonra gelemeyende kalır aklımız . Maşallah tebarakallah kardeşlerimle çok duskunuz birbirimize. 

Annem yoğun bakımda kaldı her gün hepimiz kapıya gittik babam sirayla kaldı birimizde canı sıkılınca diğerine gitti . Annem servise çıkınca oğlanlar sıra ile kaldı yanında çünkü kızların hepsinin küçük çocuğu vardı . 

Annem eve çıktı her gün birimiz gittik evini temizledik iş yükü yok gibi bir şeydi . 

Rabbim evlatlarima sağlık sıhhat versin bizi düşününce bir tane daha istiyorum sonra son (⁠≧⁠▽⁠≦⁠) 
(77 puan) tarafından
Evet ya bende abimi çok seviyorum her zorlukta birbirimizin yanında oluyoruz. Oğlum tek kalsın istemiyorum ne güzel bı aileniz var sizinde. Bence bu yetiştirme tarzından kaynaklanıyor. Kayınvalidemin yetiştirdiği 4 çocuktan insan çıkan bir tek kocam. Diğerleri menfaat para peşinde arayıp sormazlar ama konu maddiyata gelince aslan kesilirler. Abim de her gittiği yerden bana mutlaka hediye alır gelir. Oğluma dayın geldi diyince kapıya koşuyor bacaklarına sarılıyor abimin. Yeğenlerimde öyle ilk kelimeleri ikisininde hala oldu:D ilk yegenimde bekardim doğar doğmaz abimlere tasindim yemek temizlik herseyini yaptım yengemin. O da ben doğum yapınca yanımdan hiç ayrilmadi hatta sezaryan öncesi beni yengem yıkadı. Babam yok benim biraz abim baba görevi görüyor. Bize bir şey olursa garip kalsın da istemiyorum koca tarafından hayır gelmez oğlumu senede iki kez bile görmezler o da biz gidersek o kadar. Sebebi de ev almamız.. bizim o yaşta evimiz yoktu almayın dedi kayınvalidem saçmalığın da böylesi. Zaten beni de pek sevmiyorlar eşim göreve gidince onların yanına taşınmami parayı da onlara vermemi istediler. Bende kabul etmedim annemi yanıma aldım. Aile bağı bence çok önemli.
0 oy
(1,957 puan) tarafından
2 çocuğum var büyüğüm 15  oburu5 aylık ilk aylar yıkıldım ayakda değildim modundaydim.Yuzuklerin efendi Golyom gibi olmusdum şuan herşey oturdu herşeye yetsiyorum şükür ama bir çocuk gibi değil....yorgun oluyorsun ha desen bir yere cikamiyosun ...allahdan eşim homeofis çalışıyorsa evde hep ...yoksa  çok zort....dönemler...
(77 puan) tarafından
Evet ilk aylar çok zor gecicek muhtemelen oğlum da benimle birlikte uyuyor gece uyanip kardeşine zarar verir mi korkusu yaşıyorum ay benim o kadar düşündüğüm şey var ki bide hala adet olamadım stresten mi hamilelik mi nedir olsam bir dert olmasam ayrı bir dert
0 oy
(2,778 puan) tarafından
Ben erken menopoza giriyorum, bir oğlum var sonsuz şükürler olsun, yine de ikinciyi yapma kararı alamadım. Bir dönem gaza gelir gibi oldum ama aşağıdaki üş şartın tamsa bu işe giriş derim:

Maddi 

Mental 

Fiziksel 

Ve elbette ilk çocuğun kendini görüyor olması lazım. Memeden kesilmiş ve tuvalet eğitimi tamamlanmış olmalı. 22 ay erken geldi bana baya. En azından ilk çocuk kreşe başlamış olmalı ki diğeriyle ilgilenmek için zamanın olsun. 
(7,753 puan) tarafından
Benimki kreşi bıraktı kardeşi var diye maalesef her çocuk için iyi olmuyor bu yaş aralığı :/
(2,778 puan) tarafından
Sizinki anormal olmuş ama sanki, sık görülen bir durum değil ve elbet bir gün okula gidecek sonsuza kadar okulu bırakacak değil ki. O yüzden ya okulu bırakırsa diye iki çocuğun arasını yakın tutmak doğru gelmedi bana. Art arda doğum anne için de çok ağır.
(7,753 puan) tarafından
Öğretmen normal bir durum olduğunu söyledi . 4 yaş var aralarında büyük kızım  sene sonu doğduğu için bu sene biraz daha sizinle , kardeşi ile vakit geçirsin bir daha ki seneye zaten yine anasınıfı yasi tutuyor o zaman gelsin dedi . Bizde öyle yapmaya karar verdik . Bensiz bir yere gitmez olmuştu. Her zaman gitmek istediği yerlere kardeşimi de bırakırsan benimle o zaman giderim diyordu ama şimdi çok şükür attı üzerinden bu huylarını . Hala kıskanıyor ama en azından bu derecede değil .
(7,753 puan) tarafından
Küçük kızım Eylül ayında 8 aylıktı büyüğü 5 yaşına 2 ay vardı . Hangisi beni daha yoruyor desen büyük kızımın tavırları derdim.  O yüzden acaba bu kadar araları olmasa nasıl olurdu diye hep düşünürüm...
(77 puan) tarafından
Maddi olarak çok şükür zorluğum yok o beni korkutmuyor bende bunu düşünüyordum ilk çocuk kreşe başlasın ikinciyi yapalım diye ama bu seferde ikincinin bebekligi ilkin ödevi ilgisi derken geri kalırim korkusu sardı. Bu ay sanırım adet olursam bir sene daha beklerim gibi duruyor en azından tuvalet eğitimi ve uyku düzeni olduktan sonra denemek daha doğru geliyor. Ha olursa annem oğluma bakar ama ben vicdan azabı çekerim
0 oy
(586 puan) tarafından
Bence büyük olan kendi kendini idare edebilecek yasa gelmeli ki ikinciyi düşün. Oğlum 5 buçuk yaşındaydı ikinci doğdu. Oğlum neredeyse her işini kendisi görebiliyor. Bana olan muhtaçlığı azaldı üstelik bana yardım bile ediyor. Bence iki çocuk arası 5-6 yaş olmalı eğer o kadar beklemek istemiyorsan ve annen yardım ediyorsa en azından büyük tuvalet sorununu çözsün kendi yapabilecek duruma gelsin öyle ikinciyi düşün derim.
(77 puan) tarafından
Teşekkür ederim aslında benimde düşüncem bu yöndeydi bir anlık gaza geldim sanırım :D bu yaz tuvalet eğitimi verdikten sonra dusunucem bende. Zaten 4 yaşında kreşe vermeyi düşünüyorum hiç olmadı sübyan mektebine. Okul alıştırma dönemi oluyor çocuklarda arkadaş edinmeyi güzel güzel oynamayı ogenir
(586 puan) tarafından
Kardeşi olmadan önce okula gitmesi gerektiğini öğrenirse de iyi olur kardeşim geldi ben evden gidiyorum düşüncesi oluşmaz cocukta
0 oy
(10,128 puan) tarafından
Yap canım yap ben şuan 3 üncü ye hamileyim senin benden daha rahat olmaya hakkın yok yap gitsin:)). 

Şaka bir yana bence araya ne kdr zaman girerse insan daha çok zorlanıyor kızım oglumdan 4 seneye yakın büyük oğlum bu karnimdakinden 6 yaş büyük olacak art arta nasıl bir sey bilmiyorum ama zaman girincede araya zor yapıp kurtulmak daha iyi
(77 puan) tarafından
Ahahaha çok iyiydi bu :D araya çok zaman girerse rahatlığa alışıp ben istemem zaten ama çok da girmesin ya abimle aramda 7 yaş var küçükken bana hep o bakar sahip çıkardı hiç sorun yaşamadık ama kuzenimin abisiyle arasında 2 yaş var arkadaş gibiler bizim aramizda yaştan dolayı az bir mesafe var ama ikisi de güzel geliyor bana. İkinciyi yapıp sonra da gaza gelip 3. Yaparsam yaş farkı tutar sonra da beni bakirkoye yatirirlwr herhalde:))
0 oy
(4,061 puan) tarafından
Diğeri okula başlamadan ya da kreşe başlamadan veya bol çocuklu bi yerde oturmuyorsan hemen çocuk yapma.

Benimkilerin arasında 4 yaş 2 ay var. Küçük şu an 4 aylık. Büyüğü daha anaokuluna gitmiyor. Kreş de uygun fiyatlı yoktu. Bütün gün evde başbaşayız. Eskisi gibi ne oyun oynayabiliyorum ne kitap okuyabiliyorum. Ne buralarda arkadaş olabileceği çocuk var. Kendi kendine oyalanmaya çalışıyor işte geri kalan zamanda hep çizgi film. Çok üzülüyorum ben. Böyle değildik.
(77 puan) tarafından
Abimler çok yakın iki çocuğu var onun bir de annem gezmeyi çok sever hava soğukta olsa mutlaka dışarı çıkarlar beraber o yüzden sıkıntı etmiyorum. Aynı binada yaşıtı 3 çocuk var mahallemizde küçük çocuk çok yazın çok güzel oynuyorlar. Üzme kendini yazın havalar işininca üçünuz dışarı cikarsniz ikinci bebeğinde büyür kardesiyle oynar
0 oy
(351 puan) tarafından
Yorumlarda okudum destek çıkanın varsa hiç düşünme derim. Gerçekten tek çocuk bana çocuğa haksızlık gibi geliyor kimseye güven olmuyor bu dünyada kanından canımdan bir kardeşinin olması çok güzel bir şey. Benimde oğlum 15 aylık bir yıl sonra bende düşünüyorum çok fazla büyümeden yaşları yakın olursa daha sonra rahat edersin de benim fikrim bu yönde 
(77 puan) tarafından
Evet destek olanım var maddi zorluğum da yok çok şükür. Seneye eşimin doğu görevi bitiyor bu ay olmazsa bende bir sene daha beklerim. Çok fazla şey düşünüyorum bir yanım hemen yap diyor diğer yanım okul çağına kadar bekle. Okul çağına kadar beklersem ikinciyi istemem diye korkuyorum.
(351 puan) tarafından
Okul çağına geldiğinde gece uykuların tekrar bozulcak hazır bebeğin daha küçük gece uyumamaya alisiksin bir tane daha büyüt sonra Tümden rahatlarsın hem biraz büyüdüklerinde birbirleriyle oynarlar yok oyun grubu yok arkadaş derdine düşmezsin. Yalnız çocuğu sosyalleştirmekte ayrı bir zor. Yaşları yakın iki kardeş olsalar oynarlar. Gorümcemin iki bebeği var biri beş biri üç yaşında ikisi de canavar gibi ama birbirleriyle oynarlar görümcem maşAllah her işine yetişir benim tek bebeğim var her işim kalıyor Allah'tan kaynanam yardım ediyor da biraz yemek temizlik yapıyorum. Oğlumla yaşıt bir misafirim gelse o gün rahatım mesela altını al doyur emzir sal salona yorulana uykusu gelen kadar oynuyor çokta mutlu oluyor, ben oğlumun böyle yalnızlık çektiğini gördüm yaşıtlarını görünceki heyecanını gördüm diye ikinciyi düşündüm yoksa hiçbir kuvvet beni buna ikna edemezdi :)) 9 ay boyunca kustum hamileliğim çok çok zordu hastanelerde yattım bir şekilde geçirdim bitti inşAllah ikincisi daha rahat bir hamilelik olur ve ikiz olur. Üçü beraber büyürler:))))
0 oy
(805 puan) tarafından
Şimdi sakince o düşünceyi kafandan def et ve hayatına bak canım 

Kız şaka bir yana asla ama asla tavsiye etmiyorum benimde ilki bu kadar küçükken oldu ikinci hala çekiyorum biri 3biride yeni 5e girdi resmen yaşlandım kalbim ağrıyor vallahi canını seviyorsan yapma ilki en azından 5 6 yaşına girmeden düşünme bence
(77 puan) tarafından
Ahahah tavsiyene uymaya calisicam adet belirtilerim başladı muhtemelen bugün yarın olurum kafam rahatlar zaten Ankara'dan gidersek başka şehirde de doğurmaya korkarım doktorumu birakmaj istemiyorum acaba onu da mı götürmeye ikna etsem :D
0 oy
(100 puan) tarafından
Bnce yapmalısın ilerde birbirleriyle oynarlar aralarında çok yaş olmazsa daha iyi anlaşırlar ama eşini buna ikna etmen gerek 
0 oy
tarafından
2.cocugu yap ama oğlun 3 buçuk yaşındayken başka çalışmalara, :)
(77 puan) tarafından
Ay adet olmadım idrar negatif kanı da pazartesiye kadar olmazsam veririm strsten olmuyorumdur kesin zayen negatif çıkarsa en az bir sene daha korunurum

İlgili sorular

+1 oy
32 cevap 624 göst.
25 Eylül 2024 Diğer kategorisinde siyahmezarinsahibi (1,364 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 335 göst.
0 oy
12 cevap 383 göst.
30 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 60 göst.
1 gün önce Aile & Aşk kategorisinde Zezeee97 (13 puan) tarafından soruldu

410,846 soru

12,363,108 cevap

41,715 kullanıcı

Kategoriler