+1 oy
670 göst.
önce Diğer kategorisinde (555 puan) tarafından
Kızım 5 yaşında  okul öncesine başladı konuşması geri diger geri kalan herşeyi normal ama öğretmen baştan beri diğer çocuklara Zümra sizden farklı diyip duruyor toplantıda sınıfımızda özel çocuk var dedi ben özel çocuk derken hocam dedim ya işte farklı çocuk bu kötü birşey değil faaln dedi neyse kızım gelişme gösterdi bunu çevredekiler klüp öğretmeni dil terapisti herkes fark ediyor öğretmenide evet kelime dağarcığı gelişti daha iyi dedi bugün okula karne almaya gittik arkadaşları zümrayi çok seviyor başta korkuyorlardı oynamıyorlardi konuşmuyor diye ben teşvik ettim şimdide çok seviyorlar abarttilar diyor çocuklar o kadar çok seviyor ki elinden tutup yemekhaneye götürme çıkışta sulugunu çantasını taşıyorlar halbuki kızım hepsini yapabiliyor cocuğu rahat bırakmıyorlar neyse sonra bide dedi ki 3 Aralık'ta dünya engelliler gününde ben sınıfta bütün gün etkinlik yaptırdım bakın Zümra da sizden farklı önemli olan duygular dedim diyor ya çok zoruma gitti kızım engelli değil engellide olabilirdi neden bu kadar dile getiriyor neden bu kadar abartıyor anlamıyordum canım çok sıkıldı başka okula aldırmayı bile düşünüyorum 

34 Cevaplar

+5 oy
önce (2,541 puan) tarafından
Ben çoktan il milli eğitimin kapısına dayanmıştım...
önce (555 puan) tarafından
Bende sabrettim aman dedim cogugum okula alıştı falan ama böylede olmuyor
önce (2,541 puan) tarafından
+1
Çocuğunuza etiket vurmuş. Engelli olmayan bir çocuğa engelli gibi hissettirmiş ve sınıfı da organize etmiş. Hiçbir eğitimci böyle muamele edemez. Engelli olsaydı bile bunu etiketleyerek sınıfa ilan edemez.
-Reklam-
+3 oy
önce (411 puan) tarafından
Bence müdürle konuşun. Evet engelli olabilirdi zümra o zaman neysede değil ki. Ben olsam öğretmene haddini bildiririm terbiyesizlik yapmam ama kızıma öyle diyemez 
Dedi hocam benim kızım sadece konuşması geri engelli olacak bir durum değil ya evet öyle bende o anlamda demedim ki sadece bireysel farklılıklar var dedim bende kızım okula alıştı diye sesimi çıkarmadım ama bugünkü söyledikleri şeyler canımı sıktı:( kızıma fırsat bile vermiyor arkadaşlarının desteklemesini bekliyor bırak bir kızım yapıyor mu yapmıyor mu galiba idareyle konuşup okulu da değiştireceğim
önce (411 puan) tarafından
Konuş canım maalesef var böyleleri
önce (6,102 puan) tarafından
+1
cok sacma bencede mudurle knus . hayir kizina birseyi yoksa bile niye otekilestiriyorki. busefer cocuk kendini kodlayacak ben herkesten farkliyim geriyim diye. konusmasi geri olmus olabilir diger ccklar senin kizina yardim edecek bir durum yok cantamsi mantasi tasimasi falann. surekli farkli ozel mozel detip bence hem cocugun kendine guveni kaybolur kendini yetersiz hisseder . dem diger cocuklar ezik muamelesi yapar buyudukce cocuklar acimasizlasiyorlar. bence bunu sert bir dille ogretmene idareye muduree tavrini koy dile getir.ozel ozel ozle surekli cocugumu ayristirmaya calismayin kendine guveni gidiyor surekli yardima muhtacmis hissine kapiliyor de.
+1
Kesinlikle katılıyorum sana ben durumun bu kadar olduğunu bilmiyordum öğretmen hiçbir şekilde iletişime geçip bilgi vermedi bugün anlattı bunları da bende gerekeni yapacağım
+2 oy
önce (4,337 puan) tarafından
Ogretmene kesin dille cocugunuj farkli olmadigini soylemeliydiniz. Gerekirse idare ile gorusmelisiniz. Bu durumda cocukta kendinde problem veya engel varmis gibi algilayabilir. Evet engelli olmak kotu bisey degil ancak olmayan cocuga da boyle etiket yapistirilmasi da dogru degil.
İdare ile görüşmedim aman kızım okula alıştı aman arkadaşlarını seviyor dedim ama bugünki söyledikleri şok etti beni ilk toplantida özel çocuk dediğinde söyledim hocam benim kızımın özel bir durumu yok sadece konuşmasi geri dedim bana Özel çocuk derken engelli demek istemedim bireysel farklılıklar olabilir dedi geçiştirdi ama cidden bugün canımı sıktı artık kızıma okulda yapamaz diye fırsat bile vermiyor belli ki konuşmasında anlaşılıyor halbuki herseyoni kendi yapan bir çocuk ya bir fırsat ver ahh ahh tam konuşamyor diye herşeyden dışlyorlar
+2 oy
önce (5,514 puan) tarafından
Bakın bu çok tehlikeli bir etiketleme. Çocuğunuz engelli psikolojisine girmesin çok dikkat edin lütfen. Öğretmeni net bir şekilde konuşun. Eğer böyle devam ederse şikayet edeceğinizi söyleyin. 
+1 oy
önce (18,181 puan) tarafından
Kesinlikle daha üst makam olarak müdürle görüşün her hangi bir özel durumu olsa haklısınız ama engelliler günü kapsamında etkinlik yapacak bir durumu yok 
İdareylede görüşeceğim galiba okulunu da değiştireceğim diğer velilerde hep şikayetçi fakat tam gün olup çalıştıklarında dolayı sorun çıkmasın diye birşey demiyorlar birkaç kişiyle konuştum
+1 oy
önce (675 puan) tarafından
Kendince duyarlı olduğunu anlatmaya çalışmış ama sacmalamış 
Evet maalesef öyle bide çocuğum konuşmuyor diye diğer seyleride yapmayacak diye düşünüp fırsat vermiyor mesela bazen geç kaldığında çocuğum kendisi sınıfta yokken kızım hemen hazırlanıp ayakkabısını çıkarıp sınıfa geçmiş oluyormuş aaa diyormuş hemen nasilda geldin oradan bir arkadaşı diyormuş ki ben tuvaletten geliyordum zümrayi gördüm yardım ettim bunu anlatıyor bana tamam da benim kızım bunları zaten yapıyor
+1 oy
önce (347 puan) tarafından
Kızınızın adi çok hoşuma gitti adıyla büyüsün kuzucuk .

Öğretmenin yaptigida yanlış uyarmalisin
Allah razı olsun öğretmeniyle sene başında da konuştum ama kendi doğruları olan birisi galiba okul değişikligi yapacağım
önce (347 puan) tarafından
Değiştir cnm okulunu abartmış o da
+1 oy
önce (3,028 puan) tarafından
Ayy ne saçmalamış ya. Idareyle görüş bence. 
Evet canım görüşeceğim bende
+1 oy
önce (6,006 puan) tarafından
Benimde kızım 4 buçuk yaşında herşeyi syluyor konuşması geri cnm nasıl konusyor peki kziin uzun cümleleri varmı  
Benim kızımda 4 buçuk yaşında hep kısa kısa konusyor hiç dili dönmüyor burda anaokulu var evin aşağısında çok iyi ilgileniyorlar bende gondercem soru falan soruyor cvp veryo uzun cümleleri yok eşim izin vermedi dil terapi ye göndereyim bı sorunu yok dyor ayy bu arada siz iki yıl önce bna market alışverişi yapmistiniz hatrladim özelden yazmıştın evim istanbuldayken ozman durumum kötüydü hatrladinmi
Ya evet isminizi görünce hatırladım canım şuan durumunuzun iyi olmasına da sevindim kreşe gönderin kesinlikle faydası olur
Allah razı olsun valaha 5 yaşına basıyor artık Eylül'de oyuzden bide yeni doğum yaptım dedim bu anaokula gtse acilir belki herşeyi suykuyir yapyor.btle uzun uzun sohbeti yok
Çok şükür canım o da olur inş okul faydalı oluyor
İnşallah kızıma çok üzülüyorum hiç uzun cümleleri yok hep karışık konusyor evet kısa kısa herşeyi anlatıyor konusyor ama muahabeti yok şöyle oldu byle oldu kreş aşırı pahalı kiradayim.yoksa göndermek çok isterdim zaten yazın anaokula başlayacak bakalım. Ne olacak masal okuyorim cümle tamammla yazıları okuyorim tekrarlatryorum ama.hic düzgün konuşamıyor kendini ifade edemiyor
+1 oy
önce (586 puan) tarafından
Şimdi bu öğretmen bu öğrenciyi ötekileştirerek eğitimci olduğunu falan mı düşünüyor. Ben olsam şimdiye kadar müdüre şikayet etmiştim. Maşallah kuzuma da rabbim daha iyi yerlere getirsin inşallah 
Kendince iyi şeyler yaptığını düşünüyor malesef benimde yeni haberim oluyor bunlardan çünkü iletişime geçmeyen bir öğretmen bugün konuşunca anlattı. Aminn hepimizin evlatları güzel yerlerde olsun
+1 oy
önce (1,459 puan) tarafından
Açık açık  sert bir dille benim çocuğum engelli değil ki neden sürekli engelli gibi lanse ediyorsunuz diyin.

Engelli de olabilirdi bu kadar onu yaptım bunu yaptım o farkli kabullenin bu nedir ben sinir oldum
Bende onu anlamyorum konuşma olarak geri sadece eli ayağı tutuyor arkadaşları sürekli yardım ediyor kızım daha çok içine kapanacak konuşup gerekeni yapacağım bunları bugün öğrendim daha önce konuşamadıgndan bilmiyordm
+1 oy
önce (18,046 puan) tarafından
Konuşmaması engel durumu degilki öğretmen o kadar çok dile getiriyorsa bu çocuk daha çok içine kapanır bence ogrentmenlr açıkça konuşun devam ederse müdürle görüsun
Kesinlikle öyle dhaa çok geri olacak işte bu durumu yeni öğrendim bugün söyledi konuşacağım idareyle artık gereken neyse yapacagim
+1 oy
önce (29,184 puan) tarafından

Neden üsteliyorki saçmalık yani müdürle görüşün 

Bende anlamadım sözde iyilik yapıyor ama bu şeklide olmaz
+1 oy
önce (976 puan) tarafından
Çok abartmış bu konuyu, farklı değil normal bı çocuk gibi davranilmasi gerekiyor böyle bı durumda
Bende öyle davranmasını beklerdim ama maalesef çok abarttı
+1 oy
önce (52 puan) tarafından
Bunu okurken dahi çok zoruma gitti. Ben olsam gerekli tüm konuşmaları yapardım kesin bir dille 
Sene başından beri ara ara konuştuk böyle şeyler olduğunu bugün karne almaya gidince öğrendim bende öncesinde iletişime geçmedi benimle maalesef geldiğimden beri canım sıkkın dudağım ucukladi
+1 oy
önce (3,439 puan) tarafından
Senin çocuğun biraz geç konuşuyormuş bu onun engelli olduğunu göstermezki sana böyle diyorsa sen yokken sınıftada da sürekli aynı şeyi yapıyordur ne kadar saçma
Bende yeni öğrendim böyle yaptığını öğleden sonraki klüp öğretmeni güzel şeyler söylüyordu maalesef bugün söyledi ne diyeceğimi bilemedim
+1 oy
önce (1,917 puan) tarafından
Kaş yaparken göz çıkarmak denir buna. Acilen müdahale edilmeli.
Yani kendince güzel şeyler yapmaya çalışmış ama bence daha çok kısıtlıyor benim çocuğumu sürekli birileri yardm etsin yapsn nasıl gelişecek bu çocuk
önce (1,917 puan) tarafından
Çocuğun yardıma ihtiyacı yok sonuçta. Olsa bile sen yaparsın edersin diye yureklendirmesi lazım. Çocuğu aşağı çekmek oluyor bu malesef. Bizim okulda otizm veya zihin sınıfı vardı mesela tüm etkinliklere olabildiğince cocuklari katardik. Sizin birbirinizden farkınız yok diye. Çocuklar bu şekilde normal davranıyordu. Sizinki ters olmuş biraz çocukta bir problem de yokmuş. Özguveni zedelenecek cocugun. Ben yapamam edemem diye düşünecek
+1 oy
önce (6,738 puan) tarafından
Benim oğlumda çok geç konuştu hatta okulda öğretmenine soruyordum anlaşaniliyor musunuz diye 

Bi sorun olmadığını söylüyordu yıl sonuna kadar oğlum sular seller gibi konuşmaya başladı  

Varsa bile ki çok şükür yokmuş ama yinede bu şekilde çocuğunuzun arkadaşlarına söylemesi aşırı rahatsız edici.
+1 oy
önce (4,222 puan) tarafından
Çok saçma Bir davranış sergiliyor öğretmen kendinde mi bir sorun var acaba 

Bak benim oğlum 6 ya girecek anasınıfına gidiyor onunda konuşması biraz geri kelimeleri tam çıkartamıyor bizim öğretmen sadece sınıfta konuşması daha iyi yerlere gelecek geri bir kaç çocuğumuz var diyor isim asla vermiyor 

Ben olsam müdürle ikinci dönem konuşurum 
+1 oy
önce (93 puan) tarafından
Kızının RAM raporu var mı? Dil terapistini devlet karşılıyor mu daha doğrusu kızınız kaynaştırma öğrenci ise zaten öğretmen dikkat etmesi gerekiyor.
Kızımın raporu yok özelden terapi alıyor ama illa rapor almamı istiyor rahat etsin diye o raporu alıp yanına gideceğim
önce (93 puan) tarafından
Öğretmen abartmış olabilir ama kızınız için olası akran zorbalığı da engellemiş oldu.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 67 göst.
0 oy
5 cevap 110 göst.
0 oy
4 cevap 78 göst.
0 oy
8 cevap 158 göst.
13 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,263 puan) tarafından soruldu

409,741 soru

12,317,903 cevap