+1 oy
689 göst.
önce Diğer kategorisinde (555 puan) tarafından
Kızım 5 yaşında  okul öncesine başladı konuşması geri diger geri kalan herşeyi normal ama öğretmen baştan beri diğer çocuklara Zümra sizden farklı diyip duruyor toplantıda sınıfımızda özel çocuk var dedi ben özel çocuk derken hocam dedim ya işte farklı çocuk bu kötü birşey değil faaln dedi neyse kızım gelişme gösterdi bunu çevredekiler klüp öğretmeni dil terapisti herkes fark ediyor öğretmenide evet kelime dağarcığı gelişti daha iyi dedi bugün okula karne almaya gittik arkadaşları zümrayi çok seviyor başta korkuyorlardı oynamıyorlardi konuşmuyor diye ben teşvik ettim şimdide çok seviyorlar abarttilar diyor çocuklar o kadar çok seviyor ki elinden tutup yemekhaneye götürme çıkışta sulugunu çantasını taşıyorlar halbuki kızım hepsini yapabiliyor cocuğu rahat bırakmıyorlar neyse sonra bide dedi ki 3 Aralık'ta dünya engelliler gününde ben sınıfta bütün gün etkinlik yaptırdım bakın Zümra da sizden farklı önemli olan duygular dedim diyor ya çok zoruma gitti kızım engelli değil engellide olabilirdi neden bu kadar dile getiriyor neden bu kadar abartıyor anlamıyordum canım çok sıkıldı başka okula aldırmayı bile düşünüyorum 

34 Cevaplar

+1 oy
önce (4,531 puan) tarafından
Engelli çocuklara bile bu şekilde ayrıştırıcı davranışları hiç doğru bulmuyorum. Diğerlerine nasıl davranıyorsa öyle davranmalı öğretmenler de öğrenciler de. Bu şekilde ayrıştırıcı davranışlar çocukları hiçbir zaman olumlu etkilemez, aksine her zaman bu durumu hatırlatır onlara. Eğitimci olmamama rağmen ben bile bunu bilirken, öğretmenin böyle davranması üstelik engeli bile yokken kabul edilir değil. Bence açıkça şikayetçi ol.
-Reklam-
+1 oy
önce (923 puan) tarafından
Şu yazıyı bugün iki kere okudum bir şey yazmak istemedim çünkü yazarsam çok kötü şeyler yazacağım ama tutamayacağım kendimi yani döndüm yine okudum bu nasıl Bir öğretmen ya kim verdi buna diplomasını
önce (923 puan) tarafından
Gidin o güya öğretmen kişisine diyin ki biz okulumuzu degiştiriyoruz niye derse de sizin yüzünüzden çocuğuma böyle böyle yaptınız benim çocugum engelli mi ki engelli bile olsa böyle ayrıştırmak egtimci bir kişinin yapacağı iş degil deyin sonra da gidin müdüre deyin bu ögretmen yüzünden okuldan gidiyoruz diye versin hesbaını müdüre...
+1 oy
önce (1,617 puan) tarafından
Bence öğretmene sert bir dille kızınızın özel çocuk olmadığını ötekileştirme yaparak çocuğu zan altında bırakmaması gerektiğini müdüre de çıkıp çocuğunuzun engelli bir birey olmamasına rağmen öyleymiş gibi davranıp diğer öğrencileri de örgütleyip kızınızı zan altında bıraktığını ve bunu il milli eğitim müdürlüğüne anlatacağınızı bildirin hepsi birden tutuşsun öğretmen haddini müdür de kontrol etmemek ne demekmiş öğrensin benim okuduğum  okulda da anaokulu var ve müdür hemen hemen hergün kontrol ederdi 
+1 oy
önce (2,496 puan) tarafından
Bu konuyu bian önce cozmelisiniz diye düşünüyorum öğretmen anlamıyorsa müdürle görüşün olmadı başka çözümler ya çocuk özgüven eksikliği yaşar kendini kötü hisseder benim yeğenim de aynısını yaşadı çocuk konuşma geriliği var diye aynısını yaptılar özgüveni hiç yoktu çok etkilendi 
+1 oy
önce (310 puan) tarafından
Ay saçmalamış resmen. Siz yine iyi dayanmışsınız hatta geç bile kalmışsınız diyebilirim keşke baştan müdahale etseydiniz. Bu çocuğu daha çok içine kapanık bir hale getirebilir.
+1 oy
önce (866 puan) tarafından
okurken sinir oldum neyi farklıymış yanii ne si varmış iyi bi azarlanmayı hak etmiş ya bu nasıl bi saçmalık
0 oy
önce (1,022 puan) tarafından
Hocayla konuşun çok yanlış bir davranış. Engelli olamayan bir çocuğa böyle muamele yapması kabul edilir gibi değil.
0 oy
önce (17 puan) tarafından
Kesinlikle sikayet etmelisin canm engellide olabilirdi cocugun fakat bunu surekli vurgulamasi psikolojik baski sizi her gordgunde soyleyen insan o cocuga nasl davraniyordur ayristriyordr cok yanls bu durum cocuk acisindan cok buyuk sorun ve travma olablr gelecek hayatnda umarm ogretmen yaptgi yanlsn farkna varir
0 oy
önce (3,519 puan) tarafından
Çoktan o ogretmeni şikayet edip

Cocugumu ordan almistim
0 oy
önce (547 puan) tarafından
O demek yahu niye çocuğu engelli etti ki mal kendisi gerizekalı bence
0 oy
önce (11,935 puan) tarafından
Ne münasebet engelli olmayan bir çocuğa engelli demek ? Olsaydı bile bunu asla sınıfta dile getirmemesi lazımdı.
0 oy
önce (10,061 puan) tarafından
Okurken sinir krizi geçirdim benimde oğlum aynı senin kızın gibi sadece dili geride başka sorunu yok şükür beni aradı diyor ki biliyorsun efe özel çocuk sakın dedim bir daha çocuğuma özel deme özelde olabilirdi Allah'tan gelen başım üstüne ama olmayan şeyi çocuğuma damgalama o günden beri demedi ben olsam senin yerinde milli eğitime şikayet ederdim 
0 oy
önce (109 puan) tarafından
Yani gereksiz yere abartmis
0 oy
önce (919 puan) tarafından
Ayyyy okurken kriz geçirdim valla çocuk konusunda çirkeflik o öğretmenin saçını elime dolardım görürdü özel çocuğu 

Gerçekten yapardım bu şuan elim ayağım titredi gerçekten

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 68 göst.
0 oy
5 cevap 110 göst.
0 oy
4 cevap 78 göst.
0 oy
8 cevap 158 göst.
13 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,263 puan) tarafından soruldu

409,794 soru