+1 oy
154 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (241 puan) tarafından
2cocugumu kucağıma aldım ama şimdi eski hayatıma. Ağlıyorum üzülüyorum alisamihorum bebeğime 10gun oldu doğum yapalı sütüm deseniz yok mama ile devam ediyoruz masraflarda yıpratıyor ne yapmalıyım nasıl devam etmeliyim  doğum kilosundan 400gram vermiş onada üzülüyorum aslında hazır degilmisim ikinci çocuğa ama böyle dusunmekte. Üzüyor beni nasıl toparlanicam ben 

7 Cevaplar

+1 oy
(782 puan) tarafından
Daha 10 gün olmuş sütun gelebilir bebeği göğsüne tut sürekli eczane de sit artırıcı damlalar var onlardan iç 
(241 puan) tarafından
Herşeyde denedim
-Reklam-
+1 oy
(1,494 puan) tarafından
Herşey geçecek bak bı 20gun daha dayan coxuk biraz toplayınca rahat edeceksin üzülme biraz nefes almaya çalış balkon felan varsa yada bir iki dk markette bişey al kendine sevdiğin şeyleri ye sevdiğin filmler izle bebeginle güzel vakit geçirmeye çalış geçer gider herşey 
(241 puan) tarafından
İnşallah geçer göz yaşım hiç dinmiyor
+1 oy
(20,072 puan) tarafından
Daha çok yeni. Böyle hissetmen normal . Tek ilacı zaman. Sütün gelir inşallah. Gelmezse mamayla devam edersiniz. Kiloyu dert etme. Ha deyince gitmez. Yavaş yavaş gider o . Bebeğini uyut. Büyük cocugunla ilgilen. Boş zamanlarında yat. 
(241 puan) tarafından
İnşallah geçer kızlar iyi şeyler duymaya o kadar ihtiyacım varki
(20,072 puan) tarafından
Geçer Allah'ın izniyle. Ben de öyleydim ilk lohusaligimda. Sonra geçti.
0 oy
(1,582 puan) tarafından
Tavsiye olarak sunu diyecegim mutlu anne mutlu bebek bence. Siz iyi olacaksiniz ki bebeginiz iyi olsun. Cogu postta goruyorum mama istemeen bebekler bile var. Siz sagliisiniz bebek.saglikli keske sut emse ama neyseki mama alternatifi var.  Sbah guzel kahvalti alerji yoksa yumurta ve tahin pekmez diger kahvaltiliklar ogleye dogru kruyemis oglen sebze yemegi yogurt aksam et tavuk balik yaninda tamamayici yemek.salata . Malt icecek , meyve yani duzenli beslenme tavsiye ediyorum. Bir de giyilebilir sut sagma mak alin. Sut gelsede gelmesede duzenli araliklarla kullanin.  Iyi hissed8yorsaniz siradan ev rutinlerinize devam edin  hobilere zaman ayirin
0 oy
(50 puan) tarafından
Şuan bende öyleyim canm inan senin durumundayım psikolojim alt üst olmuş :( 13 günlük anneyim
(241 puan) tarafından
Aynı kaderi paylaşıyoruz suan
(50 puan) tarafından
Evet rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah
0 oy
(1,549 puan) tarafından
Şuan elini yüzünü yıka biraz nefes al ver sakin kalmaya çalış herşeyin normal olduğunu kabullen canım 10 gün olmuş kendine yüklenme bi adaptasyon sürecin illaki olacaktı şuan onu yaşıyorsun öyle düşün 10 günde ne kadar kilo vereceksin boşver en son düşüneceğin kilo olsun olumlu düşünmeye çalış lütfen ❤️ zor tabiki ama geçecek bebeğinede alışacaksın düzeninde olacak bu şekilde düşünürsen çok daha zor olacak senin için herşey. Yardım edecek biri varsa çevrende destek almaya çalış duşunu al güzelce sonra uyumaya çalış biraz sütünede etki edecektir
(241 puan) tarafından
Oğlum kilo vermiş 400gram
(1,549 puan) tarafından
Pardon yanlış okumuşum canım üzülme alır tekrar strese girdikçe dahada kötü olur herşey mamaya devam et biraz mamayla beslendikten sonra toparlar Allahın izniyle
0 oy
(1,274 puan) tarafından
Benim sütüm 15. Gün geldi canım 1 kaşık geliyordu ondan önce hiç üzülme bir kaç aya iyi ki dogurmuşumn diyeceksın bende 2 çocugum vardı 3. De plansız oldu hamileligimi yaşayamadım 2 küçük çocugu bebegi nasıl idare edicem diye gecem gündğzğm bir olmuştu şuan 20 günlük ve iyiki dogurmuşumndiyorum 
(1,274 puan) tarafından
İlk çocukta süt olmayınca 2 çocukta da olmazsa ne yaparım diye çok stres yapmıştım ikincisinde de hiç olmadı gerçekten bir damla bile sütüm yoktu üçüncüye de hamile kalınca dedim ki artık ikisinde yoktu bunda da olmazsa olmaz buna mama ile büyüteceğiz dedim yani psikolojimi rahatlattım öyle olmazsa diye düşünmedim çok şükür ilk 2 haftada emzirdim sürekli ama 1-2 saat memede kaldığı oluyordu ama pes etmedim sürekli kendime sütün var sütüm olacak şeklinde psikolojikmen rahatlattım 15 günün sonunda da sütüm geldi yani bebeğe yetiyor sürekli sıcak duş Alman gerekli bir de dut kurusuyla rezene çayı içtim ben
(241 puan) tarafından
Mamadan da sanki midesi bulanıyor çok korkuyorum onuda birakirsa ne. İçer bu çocuk bana dua edin lütfen bestallk damla kuru dut çayı şekerli şeyler kısır bulgur ne olursa yedim ama değişen bişey yok
(1,274 puan) tarafından
Resmen aynı şeyleri yaşıyoruz ben de ilk 15 gün hem sütüm yok denecek kadar azdı hem de bebeğin mama içmek istemiyordu zorla çay kaşığı ile şekeri düşmeyecek kadar zor içiliyordum sen bebeğini çoğunlukla memede tut memede olmadığı zamanlarda da çay kaşığı ile falan mama takviyesi yap
(1,274 puan) tarafından
O zaman canım senin de benim gibi stresten olmuyor stres yapmayı bırak sütün olmazsa da mama ile büyüt mama da zehir değil sonuçta alışır mamaya da farklı mamalar deneyebilirsin ama eminim sütün gelecek hatta sütün vardır bebeğin emdikçe gelir bir kaşık olsa bile yeter zaten şu anda onu
(241 puan) tarafından
İkimizinde sütü bol bol olsun inşallah

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 234 göst.
31 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Saliha22 (706 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 201 göst.
16 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde Gamze5885 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 70 göst.
14 Kasım 2024 Diğer kategorisinde 3evlatsahibi (293 puan) tarafından soruldu