+1 oy
88 göst.
önce Diğer kategorisinde (168 puan) tarafından
Herkese merhaba 3.5 yaşında oğlum var tuvalet eğitimi yeni vermeye başladık belli sebeplerden dolayı ama büyük tuvaletini hep altına yapiyor yada yere veya tutuyor asla tuvalete yapmıyor ama küçük tuvaletini soyluyor kizmiyoruz anlatiyorz ama hala devam ediyor sebebi ne ne yapabiliriz bu durumda 

7 Cevaplar

0 oy
önce (8 puan) tarafından
Benim oğlumda ilk başlarda büyük tuvaletini yapmıyordu küçük tuvalette sıkıntı yaşamadık ama büyük tuvaleti için bez baglatiyodu yaptıktan sonra bezi aldırıyordu hep konuştuk fazlada üzerine gitmeden kendini hazır hissettiginde kendi söyledi bu sefer bekle sadece canım 
-Reklam-
0 oy
önce tarafından
Oturak kullanıyor musunuz canim
önce (168 puan) tarafından
Klazot aparatı mi oturak dediğiniz
önce tarafından
+1
Çocukları alisrmak için küçük klozet cnm
O olursa belki daha kolay alışır
Bak annem buraya yap
Sonra klozete dök hadi bay bay diyelim
Oyun haline getirsen hoşuna gidebilir
0 oy
önce (92 puan) tarafından
Benimkide 2.5 yaşta denedim bir ay boyunca öyleydi pes edip bezledim şimdi 3 yaşına giricek ama ben yazın vericek tuvalet eğitimini insaAllah o zamana kadar biraz daha akıllanir 
0 oy
önce (884 puan) tarafından
güven duygusu cnm o 

içimden bir şey gidiyo diye endişelenme var 

bizdede vardı atlattık 
0 oy
önce (330 puan) tarafından
Bu yaş çocuklarda çok sık olan bişey benim oğlumda böyleydi akışına bıraktım nasıl rahat ederse öyle yapsın dedim uzunca süre böyle gitti hatta bana bağlama tekrar bez diyenler oldu hiç umursamadim benim çocuğumdan değerli değil baktım bigun kendi kendine ben tuvalete yapcam dedi şu an kendi yapiyo herşeyini 3 buçuk yaşında alıştı yani o yüzden hiç dert etme
0 oy
önce (339 puan) tarafından
Özel bir sebebi yoksa neden böyle geç alistirdinki en geç 2 yaşında ögrenmesi gerekti konusumuza gelirsek ilk baslarda kakasını tutması uada kaçırması normaldir sakın bez bağlanayim rahata alismasin bir iki derken ögrenecek ayrıca büyük kardeşi varsa örnek olarak gösterilebilirsiniz
önce (776 puan) tarafından
Hayır tuvalet eğitimi 18.36 ay arasıdır en geç 2 yaş diye bişey yoktur benim oğlum 21 aylıkken bezi çıkarmak istiyordu ama tuvalete gidelim oraya yapalım dediğimde anlamıyordu bez değişimi yaparken 1 saat kadar açık bırakıyordum kakam geldi dedi bir defa götürdüm kakasını yapınca korktu bezimi bağla diye ağladı ve tuvalete gidince 15.20 dk oyalanıyordu o dönem yenidoğan çocuğum olduğu için o zaman zaten bıraktırmayı düşünmedim ama bez değişimlerinde ara aea altını açık bıraktım şu an 3 yaşında girecek 5 gün oldu ve baya bir ilerleme kaydettik gece altına kaçırmıyor gündüz ilk iki gün kaçırdı birde bugün yetiştirmediğimşz için kaçırdı bence her çocuk farklı ben 21 aylıkken verseydim eğer çok zorlanacaktım çünkü dediğimi tam anlamıyordu ama şimdi her dediğimi anlıyor ve iyiki bu yaşa bırakmışım diyorum
önce (339 puan) tarafından
Tabi dediğiniz gibi her çocuk farklıdır
0 oy
önce (776 puan) tarafından
Benim oğlumda 3 e girecek 15 gün kaldı 5 gün önce  başladık tuvalet eğitimine daha önce bez değişimi yaparken altını bir süre açık bırakıyordum şimdi tamamen açtım gece gündüz o önceden yaptığım şeyin etkisinden herhalde ilk gün baya kaçırdı altına ama ikinci günden sonra alıştı kaka sorunu da şöyle anlatayım dedim ya bez değişimi yaparken açık bıraktım diye Birgün açtım yine kakası gelmiş söyledi tuvalete götürdüm kakasını yapınca aşırı korktu bezimi bağla diye ağladı sanırım çocuklar bir parçasının düştüğünü sanıyor ilk başta ama anlattım onun ne olduğunu bezi de tamamen bırakınca yani 5 gün önce hiç kakasından korkmadı kakasını kaçırmadı sanırım daha önce gördüğü için bezi bıraktı bırakalı kakasını hiç altına yapmadı idranını kaçırıyordu ama iki gündür kaçırması yok belki oraya yapınca korkuyor olabilir 

Bir de ben lazımlık almıştım ilk iki gün çocuk çişim kakam var diyordu gidiyorduk daha sonra altına idrarını kaçırıyordu yok gelmedi diyordu lazımlıkta otururken sonra lazımlığı kaldırdım klozet aparatı almadım diğer normal tuvalete götürdüm korktu biraz bende çözümü banyoya yaptırmakta buldum şimdi çömelip yapıyor ve tamamen bitirip çıkıyor lazımlıkta yapamadığını farkettim sizde kullanıyorsanız bi gözden geçirin dediğimi 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 52 göst.
26 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Onlygirl (328 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 124 göst.
2 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde _GaRDeNYa_ (521 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 42 göst.
5 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Derya deniz misali (1,301 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 163 göst.
2 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,295 puan) tarafından soruldu

409,789 soru

12,319,906 cevap

38,930 kullanıcı

Kategoriler

...