+1 oy
297 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,855 puan) tarafından
Kizlar bakıcı ariyorum bir süredir. Bir kadınla konuştum kendi evinde bakmak istiyormuş. Şimdiye kadar 8 çocuk bakmış birinin referansı ile aradık. Çocuk anne babasından daha çok seviyormuş bakıcıyi diye anlattılar. Başkasının evinde baktırmak iyi bir fikir gibi gelmiyordu aslında ama kadını çok ovdujleri için degerlendirmek istedim. Yalnız şöyle bir durum var ki bu kafamı karistiyor. Kadının evinde 20 li yaşlarda iki çocuğu var. Biri kız biri erkek. Kız olsa sadede o da sorun değildi ama erkek olmasını sorun ediyorum. Sadece geri dönüşleri çok iyi olduğu icim belli ki sorunlu bir durum yok diye yorumluyorum. Sizce ne yapmalıyım ? Ücreti 10 bin 

21 Cevaplar

+5 oy
önce (614 puan) tarafından
Kamera taktiramadigim yere referansı melek de olsa cocuk bırakmam.
önce (2,855 puan) tarafından
Çok haklısınız gervekten ben de evimde olsa dahi kamera koyarım diye düşünüyordum sonra ne ara buralara geldik ben de anlamadım
önce (614 puan) tarafından
Kadin çok iyi bile olsa kaza olur Allah göstermesin ne olur ne olmaz. İhmalin eşeğini kurt yer hesabı
-Reklam-
+1 oy
önce (2,261 puan) tarafından
Sen şu mimar olan Kaavi misin? Oysan çocuk küçüktü sanırım. Yine de kendi evinde olsun bacım. Yavrunun kendini ifade edebilmesi lazım başka yerde olabilmesi için bence. Bu da tabi kreş için. Başkasının evi benim için uzak bi seçenek
Evet canım oyum. 19 aylik bir şeyler söylüyor ifade etmeye çalışıyor ama bir referans değil yani
önce (2,261 puan) tarafından
Buralarda çok kullanılan bir tabir var cnm
 Sonradan eyvah para etmez diye. İnşAllah başka bir alternatifin olur
+1 oy
önce (411 puan) tarafından
Hayatta güvenip izin vermem annen ablan kardeşin paralı baksa neyse de şimdi akrabaya bile güven olmuyor gerçi 
Ah annem yakınımda olsa keşke. Emekli ol ben arada kalan açığı sana veririm çalışıyor gibi olursun diyorum ama yazık kadının da Düzeni ayrı kardeşim evde bırakıp da gelemez zaten
önce (411 puan) tarafından
Keşke bütün herkesin annesi yakın olsaydı. Ne yapmayı düşünüyorsun canım
Biraz daha arayacağım Allah hayırlısını versin insaallah
+1 oy
önce (2,657 puan) tarafından
Ben kabul etmezdim. İnsan kendi evine her türlü güvenlik tedbirini alır ancak o evde hiçbir bilgi olmayacak. Kaç yaşında bilmiyorum ama kreş seçeneğini düşünseniz
19 aylik kizim küçük diye kıyamıyorum çok zor ya
+1 oy
önce (2,824 puan) tarafından
Aklım kalir benim, ve kabul etmezdim. Kimseye guven yok maalesef günümüzde

Insan akrabasina birakirken 40 kere dusunuyor artık 

En azından kendi evimde baksa kamera filan koyar izlerim, bence baska birini bulun
Aynen sizin gibi düşünüyordum bende ama sanki düzgün birini bulamayacak sonunda böyle yapmak zorunda kalacakmış gibi hissediyorum
önce (2,824 puan) tarafından
Coxuk kac yasinda, kres daha uygun bence bakim icin
19 aylik
+1 oy
önce (19,849 puan) tarafından
Boşver dostum. Ben de guvenemedim bak şimdi. Sizin eve gelmeyi kabul etmezse başkasına baktır. Parayı artır ya da öyle gelir belki 
Söyledim kendisine ama kabul etmedi
+1 oy
önce (1,237 puan) tarafından
Ben bakan birini gördüm tavranislarini  şuan bakmiyolar ztn ama yok ya kimseye güvenecek devir yok çok büyük birşey değildi ama babası bile ufaktan azarlasa beni görr karşında Allah'ım iyi insanlarla karşılaşrsn cnm
Aminn amin
+1 oy
önce (2,488 puan) tarafından
Seninki kız mı 
Evet kız
+1 oy
önce (1,358 puan) tarafından
Kimseye güven yokk. Kızımın 6 yaşında arkadaşı bize gelir oynamaya. Kızım 4.5 yaşında. Arkadaşı da kendi evine çağırıyor ama ben gondermiyorum. Asla kimseye güven yok.. 
Benim annem de beni öyle yetiştirdi kimseye göndermedi anneannemler dışında hiçbir yerde kalmama da izin vermedi. Hiç eleştiriyorum bence çok doğru yaptı ben de gönderemez gibi hissediyorum ama bakıcı bulmak o kadar zor ki
Sende çok haklisin anlıyorum seni .. senin evinde bakmış olsa hiç değilse önlem alırsın. Tvlerde neler görüyoruz. Erkek çocuk da varmış. Cesaret edemezdim ve aklım kalırdı. Kreş düşün bence
Çocuk da degil koca adam aslında
Ay aslında asla düşünmem dahi anında eledim kafamda evinde bakacak dediklerinde ama belki ikna ederim diye arayınca kadın da ilgili falan durunca başka da bakıcı bulamadım hala kafam karıştı o yüzden offf
Koca adam olsun ... Zaten kocaman olmasıda  sorun. Ya kim ne niyette bilemiyorsun ki.  Kolay yetiştirimiyoruz evlatlarımızı. Biraz daha araştır inşallah bulursun gönlüne göre olani
Aynen işte çocuk olsa 3 5 yaşlarında huyu iyi olsa belki 7 den yukarısı potansiyel sıkıntı
+1 oy
önce (63 puan) tarafından
Asla bırakmazdım ben ,eğer imkanın varsa çalışma biraz bekle sonra kreşe verip çalışırsın ,inan onun yaşayacağı bir travmanın hiçbir maddi karşılığı yok hele ki bu devirde insan en yakınına güvenmiyor ,bakıcı çok çok iyi olabilir ama erkek çocuğunun nasıl biri olduğunu bilemezsin, asla vermemelisin bence kendi evinde bakmasına
Aynen canım insaallah gönlünüze göre hayırlı birini buluruz gervekten
+1 oy
önce (675 puan) tarafından
Kendi evinde olması ve o evin içinde yetişkin çocukların olması beni tedirgin ederdi heleki böylesi bozulmuş bir devirde sonuçta kendi evi olduğu için misafiri vs olacaktır gelen kişiler kimdir necidir bilemeyiz
+1 oy
önce (3,273 puan) tarafından
Ben asla izin vermem evinde bakılmaya, istedikleri kadar övsünler o kadın cok kuralcı olur. Evdeki kendi çocukları da yardimci bakıcı gibi asla asla bide bezini ya açmak isterler yada açılırken bakarlar  bide erkek 
Aybi şeylerden ötürü huzursuz oluyorum bende. Kreşe verince orada bile 1 den fazla bakim yapanı olsjn istemiyorum
+1 oy
önce (294 puan) tarafından
Tam olarak bunu yaşadım herkes çok övdü oğlumu bıraktım ama kadınla bir türlü yıldızlarımız barışmadı. Gün içinde yanlarına gitmeme izin vermiyordu arayıp naptınız nasılsınız diye sorsam rahatsız oluyordu. Oğlum oraya gitmek istemiyordu her sabah ağlıyordu ben de bırakıp arkamı dönüp gidemiyordum vedalaşarak ayrılmaya çalışıyordum. Böyle yaparsan işimiz daha çook felan diye beni eleştiriyordu. Oğlum eve gelince ben ağladım o bana kızdı ben de özür diledim gibi cümleler kuruyordu (24 aylıktı tam). Neyse sonra başka şeyler de olunca bitirdim ona götürmeyi kayınvalidem geldi yanımıza sağolsun o bakıyor şuan. Ben pişman oldum ama herkes böyle diye bir şey yok tabi. Vermeden görmeden bunu anlamak imkansız
Geçmiş olsun canım en kötü şeylerden biri evladının kötü muamele görmesi gerçekten. Sen yanında yoksun diye kızıp ediyorlar çok üzülüyorum insan nasıl kıyar
Evet başkasının evine bırakmak gerçekten çok ama çok zor oluyor. Ufak bi ilçede görev yapıyorum burda çocuk bakmayı yan iş gibi görüyorlar. Akşam almaya gidiyorum bilmem nerdeki komşuya gitmişler tüm gün ordalarmış veya bunların evine bir ton insan gelmiş oluyordu. Kendine anne dedirtiyordu uyardım dedirtmeyi bıraktı felan. Oğlum orda ağlıyordu ben iş yerinde ağlıyordum. Çok şükür son buldu
Artık orda ne yaşadı ne oldu bilmiyorum sesten vs çok korkmaya başlamıştı yan odaya bile bensiz gidemiyordu şimdi yeni yeni aştı bunu. Hani öyle şiddet vs olduğunu sanmıyorum ama belli ki psikolojik bir şeyler yaşanmış bazı şeyleri yeni fark ediyorum. Rabbim evlatlarımızı korusun
Amin amin Allah iyilerle karşılaştırsın çok üzülüyorum böyle şeyleri duyunca
Biri az bir süre bile çocuğunu bana bıraksa çok hassas oluyorum aman kalbi kırılmasın aman icerlemesin diye normalde çocuğuma izin vermeyeceğim seylerde bile esneklik yapıyorum. İnsan kendi evladını da guvenecegi sevildiğini bildiği yere bırakmak istiyor gerçekten
Amiin inşallah. Gözünün nuru tabi üzerine titriyorsun ama kimse böyle yaklaşmıyor. En güzeli anneler imkan varsa.
+1 oy
önce (2,021 puan) tarafından
Güven su bu faktörü bir yana çocuğu her gün bir sürü esyasiyla birlikte bir yere taşımak sıkıntı. Çocuk kendi evinde kendi ortamında annesizlige daha kolay adapte olur hem. Tamamen farklı bir ortam hem çocuğa hem size zor.
Katılıyorum
+1 oy
önce (2,541 puan) tarafından
Kadın iyidir ama evine giren çıkan iyi midir kim bilir? Benim ilk kriterim evde bakılmasıydı. İkincisi de sigara.

Bakıcının evinde de düzen kurman lazım. İki düzen çocuğa da zor. Bence ücreti arttırıp evinde bakmasını öner. 10 bin de eğer yarım gün değilse aşırı az geldi bana... 
Önerdim canım kabul etmedi
+1 oy
önce (5,566 puan) tarafından
Bilemedim simdi. Sizin kendi eviniz cocuk icin daha guvenlidir. Ayrica ben evde bakicidan baskasi olmasini istemezdim. Komsusu, akrabalari falan da gelebilir yani. Kiz -erkek farketmez kotu zamandayiz. 

Ben bakici tutacak olsam evde isterdim ve eve kamera taktirirdim. 

İmkaniniz varsa en az 2-2.5 yasina kadar siz bakin sonra krese verin. 
Kesinlikle doğru bence de ben de böyle düşünüyordum kafam hangi noktada karıştı bilmiyorum
+1 oy
önce (3,503 puan) tarafından
Haberlerde neler görüyoruz 

Gelsin senin evinde baksin bakacaksa 

Gönderme başkasının evine ne olur ne olmaz 

Ben guvenemezdm sanırım insanoglu
Aynen öyle gerçekten Allah korusun
+1 oy
önce (816 puan) tarafından
Iyi seyler duyduysan baktırabilirsin.Kasten cocuğa ne yapabilir ki sonuçta kendi özgürlüğü söz konusu olucak sonunda.
önce (303 puan) tarafından
Herkes özgürlüğünü düşünüp birşey yapmasaydı suç oranı düşük bir ülke olurduk değil mi? :)
önce (816 puan) tarafından
Kara yabancının cocuğundan ne intikam alabilir ki bakıcı :)
İntikam değil ne intikamı :) sonuçta suç oranı yüksek bir ülke de yaşıyoruz çocuğa istismar,taciz, şiddet vs herşey olabilir. Evinde kamera sistemiyle çocuk güvende olur ama yabancı birinin evinde o güvenli ortamı oluşturamazsınız.
Kadından yana endişem yok gibi bir şey ama evinde yetişkin iki çocuğu var biri kız biri erkek. Erkek olmasa gene neyse derdim belki ama erkek falan var çok sıkıntılı bir tablo gibi geliyor. Sonra da 8 çocuk bakmış olması çocukların kadını seviyor olması falan kafamı karsitiyor
+1 oy
önce (18,181 puan) tarafından
Ben bıraktım ama güvendiğim birileri idi ablanın okula giden çocuklari vardı onlarda çoğunlukla evde olmuyordu ama imkanım olsa evimde bakacak birini bulup kamera taktırmayı tercih ederim 
0 oy
Bundan 24 yıl önce kardeşimi annem çalışıyor diye komşuya bıraktı. Hemde komşu gelip teklif etti çalışıyorsun istersen ben bakayım falan diye. Annem de yakın vs diye olur dedi. Kardeşim her gidişinde ağlıyordu eve gelirken de korkarak geliyordu. Eşi gardiyandı, meğer adam gelince kardeşimi karanlık banyoya kapatıyorlarmış saatlerce, sürekli hakaretler vs. Çok geç farkettik. Kardeşim 27 yaşında hala hatırlar ve söyler. Biz kadının yüzünü unuttuk o hala hatırlar mesela. O yüzden ben olsam bırakmam evinde tüm güvenlik önlemlerini alırsın.
Ay tovbe estağfurullah ya yazıklar olsun nefret ediyorum böyle insanlardan pislikleeerrrr

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 168 göst.
29 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde 518 (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 110 göst.
7 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Mercann (100 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 104 göst.
0 oy
26 cevap 1,528 göst.
16 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu