İçinden nasıl geliyorsa onu söyle ne kasiyorsun aşko Anne diyoruz da ne oluyor analikla alakaları yok bileydim böyle olacagini baştan demezdim hiç içimden gelerek söylemiyorum
Merhaba, linçlenecek bişey yok bizim oraların genel adeti öyle. Ablam 10 seneden fazladır evli kaynanasına Qati der. Bence söylemek sana bağlı kı eğer içinden gerçekten söylemek geliyorsa ilk bir iki söyle sonra ağzın alışır zaten. Bende nikah kıyana kadar teyze diyordum nikahtan sonra artık anne dememi istediğini söyledi bir de benim eşim Türk onlarda daha sevgiliyken başlıyorlar anne demeye. İlk başlarda garipsiyordum hatta bir cümle de anne diyip sonraki cümle de teyze diyordum ama zamanla alışıyor dilin şuan hiç garipsemiyorum sanki 20 yıllık annem gibi ben hep derdim benim tek annem var söylemem diye ama ben anne dedikte iki annemde çok mutlu oluyordu bende sevmeye söylemeye başladım dediğim gibi bir süre sonra dilin alışıyor ama bunu senin istemen gerek istemeden zorlama olursa samimiyeti olmaz
Benim anneannemin kardeşleri de kuzenleriyle evli annemin dayıları yani annemler yenge demez mesela teyze derler Çok farklı bir pencere ama kim kime nasıl hissediyorsa öyle hitap etmeli diye düşünüyorum anne kelimesi çok kutsal bence cennet annelerin ayakları altında diye bir söz vardır ya anne olmayı senin beyninde kalbinde hak edecek biri ise deneyebilirsin ama yok benim gözümde anne olamayacak kadar işte artık şöyle böyle biri diyorsan hissettiğin gibi hitap edersin. Bence sen biraz alışagelmiş nasılsa öyle olmasını istiyorsun hani öyle alışmışsın şimdi tuhaf geliyor ondan buraya yazmışsın ama dediğim gibi hislerini dinle öyle hitap et
Ne bu yani, anne dedi anne dedi, diye alkışta yapacaklar mısaçma bence kalıplar ne hissediyorsan alıştıysan öyle de. Diğeri zorlama olur. Bende o şekilde alışsam hala demeye devam ederdim heralde. Çünkü o senin kaynanan değil halan
Bende halamın geliniyim. Hala diyorum :) o bana kızım diyor mu ki ben ona anne diyim? Valla ne içimden geliyor anne demek nede dilime. Bu güne kadar hala demişim öyle de devam ediyorum. Bende ilk gelinim beş yıllık evliyim. İki yıllık ta eltim var anne diyor ama inan zerre kadar ne kafama takılıyor ne canımı sıkıyor bu konu. Ben hala diyerek daha rahat hissediyorum kendimi niye kendimi kasayım sırf başkası memnun olsun diye
Annem bana dedi eğer nişanlıyken demezsen alıştırmazsan kendini bir daha zor olur diye
Kvalidem de yengesine anne diyememiş hiç çocuklar doğunca da babaanne diye seslenmiş
409,601 soru
12,313,586 cevap
38,782 kullanıcı