0 oy
304 göst.
önce Diğer kategorisinde (117 puan) tarafından
İyi geceler kızlar ilk ya kızlar beni lütfen linclemeyin benim kaynanam benim halam olur halamın oğluyla evlendim ve bende halam olduğu için evlendigimden beridir kaynanama hala derim anne demem doğrusu bizde ksynanaya anne denmez benim kaynanam kendisi bile kaynanasını anne demez ben öyle diyincede o üvey diyo neyse işte kaynanamin cevresindeki herkes kaynanasına anne der bende ilk gelinim ve nerdeyse 5 yıllık gelinim ve her zaman benim ona anne dememi ister ama bende diyemiyordum halam olduğu için ama şuan artık söylemek istiyorum ama nasıl söylerim bilmiyorum sürekli böyle bı tuhafıma gidiyor çekiniyorum hani ilk zamanlar soyleseydim bu kadar zorlanmazdim kendimi nasıl alistiririm ya ilk nasıl söylerim yada bosverip böyle devam mı etmeliyim lütfen size tuhaf gitmesin biz doğu tarafinda kimisi anne demez teyze vs denir bende ne gördüysem ona göre gidiyorum ama kaynanam 30 yıldır Bursa'da ve artık burdaki insanların geleneklerine gidiyor ve benimde ona anne dememi istiyor tabi asla zorlama canımı sıkma gibi. Bişi yok ama böyle ben kiriliyorum diyo hani anne desen hoşuma vs gider diyo bilemedim ya sizce napmaliyim bide eltim olur o anne derse ben öyle anne dersem bu sefer ona bakmış gibi olur ve asla söylemek istemiyorum bazen eltin olsun o söylerse söylersin falan diyorlarda yok ben kimsenin yapmasıyla yapmak istemiyorum kendim içimden gelerek yapmak istiyorum :)

18 Cevaplar

+4 oy
önce (882 puan) tarafından
Ben sonradan zoruma gider diyerek baştan anne dedim ama annelikle zerre ilgisi yok sanki ismi öyleymiş gibi düşün.kendi anneme anne derken başka o baska
önce (117 puan) tarafından
Aynen e tabiki asla annem gibi olmaz ama dediğin gibi sonradan zoruma gitmesin gibisinden alıştırmak istiyorum kendimi
-Reklam-
+2 oy
önce (12,209 puan) tarafından

İçinden nasıl geliyorsa onu söyle ne kasiyorsun aşko :woot:Anne diyoruz da ne oluyor analikla alakaları yok bileydim böyle olacagini baştan demezdim hiç içimden gelerek söylemiyorum :dizzy:

Canım inan bende aynı o durumdayım anne gibi davranmazlar ama karşıdakiden anne saygısı beklerler
Bide hani benim giridgim ortam hep kaynanama işte o sana anne gibi mi davraniyor yada sen anne demiyormusun lafını duyunca artık insana gına geliyor yani
önce (12,209 puan) tarafından
Başlarda kızım yavrum canım dediği için samimi bulur derdim şimdi gelin bende kaynana diyorum bazen
Yok o bana halacim der mesela ama kızım demez
+1 oy
önce (150 puan) tarafından
bizde doğuluyuz ama bizde herkes anne der yalnız halansa teyzen ya da yengense demezsin çevremde akraba evliliği çok var mesela görümcemin teyzesi kaynanası teyze der diğer gelini kocasının yeğeni yenge der. iyisi mi sen hala demeye devam et boşver gerek yok zaten 5 yıldır hala diyorsun
+1 oy
önce (2,827 puan) tarafından
Benim annemle babam amca çocukları, annemde dedeme amca diyordu baba diyemiyordu ,bence normal anne diyememen ,yani halan birden annen oluyor, demek içinden anne demek gelmiyor hala demeye devam et o zaman:))
0 oy
önce (41 puan) tarafından

Merhaba, linçlenecek bişey yok bizim oraların genel adeti öyle. Ablam 10 seneden fazladır evli kaynanasına Qati der. Bence söylemek sana bağlı kı eğer içinden gerçekten söylemek geliyorsa ilk bir iki söyle sonra ağzın alışır zaten. Bende nikah kıyana kadar teyze diyordum nikahtan sonra artık anne dememi istediğini söyledi bir de benim eşim Türk onlarda daha sevgiliyken başlıyorlar anne demeye. İlk başlarda garipsiyordum hatta bir cümle de anne diyip sonraki cümle de teyze diyordum ama zamanla alışıyor dilin şuan hiç garipsemiyorum sanki 20 yıllık annem gibi :) ben hep derdim benim tek annem var söylemem diye ama ben anne dedikte iki annemde çok mutlu oluyordu bende sevmeye söylemeye başladım dediğim gibi bir süre sonra dilin alışıyor ama bunu senin istemen gerek istemeden zorlama olursa samimiyeti olmaz 

önce (831 puan) tarafından
nisan diyorsunuz hanimefendi sevgili diyor
önce (994 puan) tarafından
sevgiliyken diyen de gördüm ama o bana biraz yapmacık geliyor. yani evet var sevgiliyken diyen de var nişanlıyken diyen de var evliyken diyen de var. bu tüm türkler böyledir genellemesi olamaz tabi ama var mı var. kürtlerde de değişkendir bence lazlarda da öyledir diye düşünüyorum. hani bir millette tek bir doğru yoktur bence
Genel konuşmadım benim eşimin olduğu bölge öyle alınacak birşey demedim sakin
Bence de şuan içinden söylemek gelmiyorsa söyleme. Anlamsız olur ama eğer istiyorsan dediğim gibi yavaştan alıştırırsın kendini garipseyebilirsin normal bu ama insanoğlu alışır herşeye herkese . Elti falan gelmesini de bekleme ona bakıp ta dersin demişler ama o geldiğinde de o diyor diye söylüyor derler samimi bulmazlar hani aranızda boş yere gerilim olmasın elticikle
Aynen öyle vlla yaa
0 oy
önce (1,004 puan) tarafından

Benim anneannemin kardeşleri de kuzenleriyle evli annemin dayıları yani annemler yenge demez mesela teyze derler Çok farklı bir pencere ama :D kim kime nasıl hissediyorsa öyle hitap etmeli diye düşünüyorum anne kelimesi çok kutsal bence cennet annelerin ayakları altında diye bir söz vardır ya :) anne olmayı senin beyninde kalbinde hak edecek biri ise deneyebilirsin ama yok benim gözümde anne olamayacak kadar işte artık şöyle böyle biri diyorsan hissettiğin gibi hitap edersin. Bence sen biraz alışagelmiş nasılsa öyle olmasını istiyorsun hani öyle alışmışsın şimdi tuhaf geliyor ondan buraya yazmışsın :) ama dediğim gibi hislerini dinle öyle hitap et :) 

0 oy
önce (358 puan) tarafından
Bende teyzemin oğlu ile evliy hep teyze derim anne diyemiyorum bilmiyorum neden ama diyemedim hiç:/
İşte bende akraba olduğunu falan söylediğim zaman bu seferde görümcemin eltisi onunda teyze oğluyla evlendiğini ve teyzesine anne dediğini söyluyorlar
0 oy
önce (94 puan) tarafından
Biz eşim ile akraba değiliz. Ben evlenince 4 tane eltim vardı. Hepsi kaynanama anne diyordu. Kayın babama baba diyorlardı. Açık konuşmak gerekirse kendi annemden babamdan başkasına bunu söylemek hiç içimden gelmiyor. Kayınbabama dayı Diyorum kürtçe. Kaynanama anne diyorum herkes dediği için. Aka sanki anne cümlesi bir isimmiş gibi. Ynai gerçekten annemmiş gibi hissederek kullanamıyorum onu. Sonuçta beni doğmuş büyütmüş bir insana anneme anne derim. Başkasına demek hiç içimden gelmiyor
Bende ilk zamanalr oyleydim ama ortam hepsi farklı düşüncede olunca bu sefer hani bı isimmiş gibi de olsa söylemek. İstiyorum
0 oy
önce (6,097 puan) tarafından
canin ne demekmistiosa onu de. benim dayim teyze kiziyla evli . ananeme tyze der bildim biledi. dayim da katnanasina teyze der.
0 oy
önce (3,266 puan) tarafından

Ne bu yani, anne dedi anne dedi, diye alkışta yapacaklar mı:Dsaçma bence kalıplar ne hissediyorsan alıştıysan öyle de. Diğeri zorlama olur. Bende o şekilde alışsam hala demeye devam ederdim heralde. Çünkü o senin kaynanan değil halan 

Vlla ben alkış bekleseydim onu baştan yapardım sadece girdiğim ortam çevrem herkes aynıyken benim farklı. Davranmam beni rahatsız ediyor
önce (3,266 puan) tarafından
Yok senin için demedim insanlar için dedim. Yani kimseye bu kadar dert olmamalı anne demedi dicek mi diye. Kendin nasıl rahatsan onu yap
Her kb ozaman cnm aynen tabiki yani herkes napmak isitoyrsa onu yapmalı
0 oy
önce (953 puan) tarafından
Kaynanam büyük eltimin teyzesi ona teyze diyor kaynanamın zoruna gidiyormus diğer üç gelin anne der çok hoşuna gidiyor ben ise ,4 yıllık evliyim daha hiçbirsey demedim zoruna çok gidiyor ben anne demem asla o kelimeyi hak etmiyor bence ha seninki iyiyse söylersin 
Vlla bacım ne iyi ne kötü diyelim
0 oy
önce (18,160 puan) tarafından
Halama anne demezdim sanırım yabancı ile evlendim kolayca anne dedim canı yürekten değil ama o da anne gibi bir düşünce oluşturup demiştim istiyorsan yap ama kimsenin gönlünü etmek zorunda değilsin 
0 oy
önce (71 puan) tarafından
Sıfatlara anlam yüklemeyin de ne olacak anne demekle gerçek annen olmuyor sonuçta
Tabi cnm istediğim kadar anne diyim benim biricik annemin yerini tutamaz
0 oy
önce (277 puan) tarafından
Bizim ordada kaynanaya anne denmez teyze yada hala derler ama eşim tarafı anne diyor bende o yüzden anne diyorm ama her zaman değil ya kaynanam kaynanam derim çok nadir anne derim 
0 oy
önce (1,560 puan) tarafından
Valla ben başta anne dedim de ne oldu keşke en başta teyze diyeymişim anneyle alakası yok o yüzden içinden geldiği gibi takıl derim benim gibi zorlama ağızından çıkacaksa anne kelimesi hiç deme daha iyi 
Ya işte bulundugum ortam hepsi öyle banada tuhaf geliyor bu sefer ya bilemedim
önce (1,560 puan) tarafından
İçinden geldiği gibi söyle anne demekle bişey değişmiyor ki halaya anne demek bana da aşırı tuhaf gelirdi ve asla demezdim
0 oy
önce (4,804 puan) tarafından

Bende halamın geliniyim. Hala diyorum :) o bana kızım diyor mu ki ben ona anne diyim?  Valla ne içimden geliyor anne demek nede dilime. Bu güne kadar hala demişim öyle de devam ediyorum. Bende ilk gelinim beş yıllık evliyim. İki yıllık ta eltim var anne diyor ama inan zerre kadar ne kafama takılıyor ne canımı sıkıyor bu konu. Ben hala diyerek daha rahat hissediyorum kendimi niye kendimi kasayım sırf başkası memnun olsun diye

Ha şöyle bir şey olur, kaynanda senin için kendinden ödün vemeiştir. Gönlünü hoş tutmak için elinden geleni yapıyordur o zaman düşünebilirsin bence ama öyle değilse çokta takma kafana 
Aynen vlla yoo aynı Kaynanalar gibi kaynanadan ne beklersin
önce (4,804 puan) tarafından
O zaman boş ver :) hala demeye devamke
0 oy
önce (14,658 puan) tarafından

Annem bana dedi eğer nişanlıyken demezsen alıştırmazsan kendini bir daha zor olur diye :)

Kvalidem de yengesine anne diyememiş hiç çocuklar doğunca da babaanne diye seslenmiş :)

0 oy
önce (1,894 puan) tarafından
Valla  başlarda anne dedim kızım desin diye...bakdim.. Gelin şunu yap şunu getir ..Kaynana ...dedim artık öyle kim neyi hak görüyorsa onu hak görüyorum bende nabza göre şerbet yapicak cokda birsey yok....Anne gibi ciğerine basdida bizmi ana demedik yani...
Aynen hem ne saçma bişey cnm o da neymiş gelin sunu bunu yap benimki kızım demez ama genelde ismimle hitap eder bide ara sıra halacim vs der aynen bizleri kızları gibi görmez ama bizim onları anneleri gibi görmemizi ister vlla ben bin tane kaynanaya anamin tırnağına değişmem
önce (1,894 puan) tarafından
Bana iyi davransa derim ağzım eskimez ama sen hem cazgirlik yapcan hem iyilik beklicen varmı öle dava
Aynn vlla

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 396 göst.
+10 oy
16 cevap 1,148 göst.
0 oy
1 cevap 46 göst.
20 Eylül 2024 Diğer kategorisinde ElaLii (536 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 335 göst.